escroaca Hara
Raspunsuri - Pagina 22
liliana83 spune:
N-am stiut ca aici se discuta despre Mircea Petru c-as fi intervenit si eu de cand am vazut interviul de la ProTV care m-a socat. Faptul ca Madalina n-a fost dusa la medic ca " nu delira" , ca i-a oferit" bucurii" pe care numai el putea sa i le ofere, ca i se adresa cu apelativul " saracutza" ma face sa cred ca nu este in deplinatate facultatilor mentale,imi lasa impresia unui om care a desconsiderat-o si care i-a insuflat ideea ca este mult mai putin decat ceea ce era, imi este suficient acest interviu sa cred cu tarie ca este autorul moral a tragediei care s-a intamplat. Cred ca a vrut sa o desfiinteze ca si pesoana , s-o transforme intr-o nulitate care sa vada in El un zeu. De cand am auzit acel interviu nu mai suport sa-l vad , imi creaza o repulsie pe care ff rar am avut-o la adresa cuiva.
Alexia27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Ba da, la psihiatrie pacientii cu tentative de suicid sunt adusi de familie/politie si internati. |
De acord. Si o data acolo sunt evaluati, tratati etc. Si li se da sau nu drumul acasa, in functie de "n" factori. Ei i s-a dat. Cum putea sa o oblige cineva (mama, tata, barbatul) sa accepte sa vada psihiatrul/psihologul? Nu avea cum. Putea sa stea si in cap, daca ea nu voia, nu mergea.
[ Nu este treaba ta sau a mea cum discuta dupa aceea, ca sunt oameni specializati in asa ceva care din cateva teste reusesc sa desluseasca un om . |
Aceste cateva teste reflecta sau nu adevarul situatiei in functie de cooperarea pacientului. Sunt interviuri structurate sau nu, teste psihologice, chestionare de evaluare a starii mentale, si poti merge pana la cele complicate care masoara o gramada de factori. daca pacientul sta ca mutul sau neaga orice intentie viitoare de suicid,sau minte cat cuprinde, nu poate nimeni sa spuna, "las ca stiu eu ca minti". nu poate. Poate cel mult sa spuna ca din cauza de incosistente in raspunsuri, protocolul testului e invalid, deci nu se poate interpreta. Si orice test psihologic se interpreteaza cumulat cu interviul clinic. Obligatoriu.
Ai citit exemplul pe care l-am pus? E real.
Mai am unul. Cu o tipa care are tentative regulate de suicid. Nu o pot tine in spital dupa ce o stabilizeaza. Legal, nu pot.
oamenii astia de care spun sunt cei care dau verictul intr-un proces daca inculpatul era in deplinatatea facultatilor mentale sau nu , daca disimuleaza sau nu. |
Au stabilit ca era in deplinatatea facultatilor mentale si i-au dat drumul acasa. Ti-am pus exemplu de disimulare. Poate respectivii erau paraleli cu meseria?! Tot din aia care dau cu subsemnatul la tribunal erau...
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
XIO spune:
citat din mesajul lui absoluta Xio, daca citeai cu atentie totul inainte sa-mi adresezi vreo intrebare vedeai clar ca eu cu asta l-am invinovatit pe sotul Madalinei. Tot la fel de bine mai vedeai si ca am scris ca el nu trebuia sa spuna ca vezi domne i-a spus lui cineva ca pe Madalina o batea mama ei. Nu am zis ca mama ei ar fi in vreun fel .....( ce ai scris tu acolo, chiar daca tie ti se pare amuzat , mie mi se pare penibil...)..... |
Pai intrebarea care trebuia sa iti ridice mesajul meu era : ce legatura este intre ce primesc parintii ei , ce nu primesc si care sunt convingerile in familia ta?
Ca noi dezbatem aici daca e MP autorul moral/daca indirect a contribuit la moartea ei , sau daca e un om bolnav/socat.
Cu simtul umorului e la fel, fiecare are alte gusturi. Ar fi culmea sa scriu ce te amuza pe tine si nu ce mi se pare mie ironico-amuzant.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Alizee spune:
Alexia, sunt concludente exemplele date de tine, dar MP nici macar nu a incercat sa discute cu psihologul de la Spitalul Floreasca, unde a dus-o pe MM, si nici cu un alt psiholog, nici atat psihiatru. In schimb, a purtat-o prin preoti ( chiar si la 500 km departare !!!) si i-a adus bioenergoterapeut. Acesta, dupa cateva sedinte, i-a recomandat sa o duca la spital. Dar asta nu s-a intamplat.
El s-a aflat langa ea ori de cate ori pretinde ca a incercat sa se sinucida. Nu avea nevoie de acordul ei pt a o duce la spital. Omeneste vorbind, tu ti-ai lasa sotul sa incerce sa se sinucida de cateva ori, fara sa il duci la spital si fara sa discuti cu psihologul/psihiatrul care se ocupa de el ?
Apropo de "omeneste", MP a afirmat ca : "sfintii parinti au facut pt Magda tot ce este omeneste posibil".
Altele ar fi fost aceste discutii daca afirmatiile lui ar fi fost : " psihologii si psihiatrii au facut pt Magda tot ce este omeneste posibil".
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Danat, stiu asta, am facut si psihologie si psihiatie si psihologie infantila.Stiu cat e de importanta copilaria, dar sa fim seriosi. Nu s-a sinucis Madalina Manole ca maica-sa ia dat 3 palme peste fund cand era mica.Daca toate persoanele care au fost batute de parinti s-ar sinucide in Romania ar ramane 15% din populatie. Cu alte cuvinte, el considera ca nu e de vina (moral) el , ci e vina parintilor ca au batut-o cand era mica. Respectul de sine i-a fost mai stirbit cand a divortat de omul pe care l-a iubit din cauza ca el o insela cu tot ce prindea. De ce nu s-a sinucis atunci, ca doar tot a fost batuta in copilarie. Si persoanele abuzate de parinti in copilarie in momentele grele prin care trec se sprijina pe prieteni, parteneri, copii. P.S: stiu ca poate pare ca am un ton mai agresiv dar nu-i asa, pur si simplu discutam in contradictoriu, nu te reped sau ceva. Chiar imi place ca pot vb cu tine fara sa facem referire una la alta si fara ironii. |
In primul rand, Xio, nu am generalizat! Nu am spus ca toti cei care sunt batuti de parinti devin sinucigasi ca adulti.
Ce va mai place sa generalizati si sa scoateti din context...
Doar am spus ca, copilaria pune bazele psihicului de viitor adult. Crede-ma, poti avea reactii pe care nu ti le poti explica, dintr-o trauma adinc ingropata in copilarie si care se reactiveaza in urma unor socuri emotionale acumulate in viata de adult. Nu trebuie hopa cum ai o suparare sa si reactionezi. Nici nu stii cand subconstientul iti pune capac! Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de situatii limita! La MM s-au adunat, sigur peste firea sensibila pe care o avea, peste neincrederea in sine...
Apropos, ieri am gasit un mic interviu pe youtube recent, de acum vreo 4 luni, cand isi prezenta la Razvan si Dani noul CD. Cand i se spunea ca e prima cantareata din Ro care a avut 3 discuri de aur pe vremuri ceea ce inseamna peste 3 milioane (!!!) de albume vandute, ea lasa colturile gurii in jos si radea cumva zeflemitor ca si cum ar zice "ei si ce e cu asta?"...pai va dati seama ce low self esteem?! Doamne Dumnezeule...
Si pe de alta parte, tot Xio eu nu o iau personal chiar daca uneori unii useri mi se adreseaza cam abrupt. Cred ca am scapat de acest obicei neaos al maniei persecutiei
Putem discuta orice, fiecare isi sustine logic ideile si cu asta basta. Nu trebuie sa fii de acord cu mine sau eu cu tine, nu?
De ce sa te scuzi fara a fi acuzata?
Pup!
Alexia27 spune:
Allinta, eu nu pot sa-mi dau cu parerea despre MP. Nu l-am vazut niciodata, nu am vorbit cu el, nici macar interviurile nu le-am vazut. Eu discut aici despre ideea in sine de "a duce, a purta pe cineva la..." Uite, cum zici tu, ca 'a purtat-o" la 500 km la preoti etc. Pai cum a purtat-o? Ca nu legata si cu forta. Ea a vrut sa mearga. Din ce am citit pe la voi aici, spui ca i-a adus energoterapeut si nu doctor. Pai am inteles ca ea a acceptat energo-asta dar a dat afara doctorul/psihologul (nu mi-e clar ce era) adus de parintii ei. Din nou, alegerea EI.
Dar stii la ce ma gandesc acum? La chestia cu bautul diluantului...am inteles ca MP a sunat un medic sa intrebe ce sa faca si ce sa-i dea. Bun, ca MP e incuiat total si inapoiat,si nu a chemat el salvarea, dar doctorul ala era obligat de codul etic sa raporteze situatia. E o situatie raportabila.
PS: recunosc ca asta e supozitia mea, nu stiu legislatia in Romania cu privire la raportarea obligatorie
Ca m-ai intrebat de sot: as chema salvarea. De acolo preiau ei cazul cu tot ce trebuie. Eu in nici un caz nu pot sa-l duc pe sus la doctor. Doar daca ar fi incostient, dar si atunci salvarea ar fi calea cea mai rapida.
Edit ca am vazut prima fraza: degeaba ar fi vorbit cu psihologul de la urgente (de fapt poate a si vorbit, nu stim), informatia e confidentiala si nu se divulga familiei.
Michael Jackson
Freddie Mercury
Alizee spune:
Stim ca nu a vorbit cu psihologul, fiindca a fost intrebat de reporter. A discuta cu psihologul, adica a-i aduce la cunostinta faprul ca sotul/sotia tocmai a icercat sa se sinucida. Dar in fisa de la spital nu scrie nimic despre asa ceva. Dimpotriva, nici macar cantitatea de paracetamol ingurgitata nu era cine stie ce cantitate.
S-a discutat despre asta la topic si despre multe altele.
Deci, noi cele care tot scriem la subiect, o facem pe baza articolelor din ziar si reportajelor tv.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
XIO spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Alexia27
De acord. Si o data acolo sunt evaluati, tratati etc. Si li se da sau nu drumul acasa, in functie de "n" factori. Ei i s-a dat. Cum putea sa o oblige cineva (mama, tata, barbatul) sa accepte sa vada psihiatrul/psihologul? Nu avea cum. Putea sa stea si in cap, daca ea nu voia, nu mergea.
Aceste cateva teste reflecta sau nu adevarul situatiei in functie de cooperarea pacientului. Sunt interviuri structurate sau nu, teste psihologice, chestionare de evaluare a starii mentale, si poti merge pana la cele complicate care masoara o gramada de factori. daca pacientul sta ca mutul sau neaga orice intentie viitoare de suicid,sau minte cat cuprinde, nu poate nimeni sa spuna, "las ca stiu eu ca minti". nu poate. Poate cel mult sa spuna ca din cauza de incosistente in raspunsuri, protocolul testului e invalid, deci nu se poate interpreta. Si orice test psihologic se interpreteaza cumulat cu interviul clinic. Obligatoriu. Ai citit exemplul pe care l-am pus? E real. Mai am unul. Cu o tipa care are tentative regulate de suicid. Nu o pot tine in spital dupa ce o stabilizeaza. Legal, nu pot.
Au stabilit ca era in deplinatatea facultatilor mentale si i-au dat drumul acasa. Ti-am pus exemplu de disimulare. Poate respectivii erau paraleli cu meseria?! Tot din aia care dau cu subsemnatul la tribunal erau... I am alive and I am here forever Michael Jackson I won't be a rock star. I will be a legend Freddie Mercury |
Alexia, internarile se fac la psihiatrie, nu la urgente.
Repet, la urgente can ajungi esti intrebat daca ingestia a fost accidentala sau voita. Ei i s-a dat drumul de la UPU unde a vazut-o un psiholog angajat acolo.
daca ai un partener care GANDESTE, acela ii va spune doctorului ca ceva nu este in regula cu sotia, chiar daca ea a spus ca e, si se sfatuieste in privinta conduitei.
Nu cunosc cazul relatat de tine deci nu pot face vreo presupunere pt. ca descrierea este prea succinta.
Ai spus ceva bine "dupa ce stabilizeaza pacientul". Exact!
Acum stand sa analizam cazul acesta, crezi tu ca o femeie care la fiecare tentativa suicidala ii povestea sotului nu ar fi vorbit cu un psihiatru daca era dusa la psihiatrie?
Danat, ma scuz pt. ca multe pers. mi-au spus ca mesajele mele sunt agresive tocmai din cauza ca nu stau sa cosmetizez, scriu ideile principale si gata.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Alexia27 spune:
Allinta, Xio, nu mai dau quote ca nu stiu cu quotul dublu.
Pana la urma am deviat de la ce voiam initial sa spun. oricum, deci pana la urma prima tentativa nu a fost de fapt tentativa? A fost pe bune accident?
O intrebare importanta, dar din pacate nu cred ca avem si acces la raspuns: cand a inceput MM sa vorbeasca de sinucidere? Inainte de paracetamol? Intre paracetamol si diluant? Dupa diluant? Cand?
Xio, tu intrebai "Acum stand sa analizam cazul acesta, crezi tu ca o femeie care la fiecare tentativa suicidala ii povestea sotului nu ar fi vorbit cu un psihiatru daca era dusa la psihiatrie?"
Si pana la urma cate tentative a avut? Doar aia cu diluantul? (ca din pacate ultima a fost si reusita). da, as fi vorbit si as fi spus. Ar fi luat-o din nou la examinare si ne intoarcem de unde am plecat. Putea nega foarte usor, mai ales ca dpdv medical episodul paracetamolul era accident si nu tentativa de suicid. Xio, nu stiu la care caz de referi cand zici ca e succint.
Uite, ca m-am lungit cam, si divagam. Ce vreau sa subliniez:
1. Nu poti duce/obliga pe cineva la doctor/psiholog decat in anumite conditii. Tentativa suicidara e una din ele. De acolo e treaba medicilor. Ideatia suicidara se poate disimula. Intrebarile din chestioanre/teste referitoare la asta sunt destul de clare pentru a fi "detectate" destul de usor.
2. Nu poti obliga pe nimeni sa urmeze tratamentul/terapia daca ei nu vor. Poti sa-l ai pe Sf Petru ca terapeut, daca tu nu vrei sa schimbi nimic, e frectie la picior de lemn. Stiti bancul cu becul, nu?
3. Unii oameni chiar nu vor/nu pot fi ajutati. Daca vor sa moara, mor.
Disclaimer: nu ma refer in cele de mai sus la cazul MM. Nu spun ca barbtu-sau nu are nimic de a face cu toata povestea. Ar fi putut suna la salvare dupa cazul cu diluantul, de ex. Dar nu stiu practic nimic despre situatie decat discutii bazate pe interviuri regizate si barfe din ziare.
PS: XIO, chiar as vrea sa stiu cum e cu codul etic la medici? In situatia cu diluantul au medicii obligatia sa anunte pe cei responsabili?
Michael Jackson
Freddie Mercury