Hipospadias (14)
Raspunsuri - Pagina 16
maddy81z spune:
Otiliaco , multumesc pt informati sunt de mare ajutor la fel si toate inf. pe care le-am gasit pe acest forum.Preturile pe situl lor sunt: Tariful pentru cazare in camera dubla (sectia Pediatrie) - 320 RON / Zi .
* Tariful pentru cazare in camera single (sectia Pediatrie) - 610 RON / Zi.
* Tariful pentru 1 insotitor (sectia Pediatrie) - 310 RON / Zi
* Tariful pentru internare in sectia Pediatrie prin CAS - 510 RON / Zi (copil+ 1 insotitor)
Noi ne-am gandit sa stam o noapte in clinica(sau atat cat e nevoie)Din 19 ian vrem sa inchiriem o garsoniera in sistem hotelier.Am gasit pe net un sit care au garsoniere si ap de inchiriat.Am vorbit la telefon si cea mai aproape garsoniera de calea grivitei e in piaza Romana, cu 30 de eur pe noapte.Pt. noi e bine von sta toti trei, pot face de mancare, nu deranjez pe nimeni.(avem rude in Buc. dar preferam sa mergem cu chirie chiar daca vom cheltuii ceva.)
Ce sa facem, imi doresc doar sa trecem cu bine sa vina ziua in care sa va scriu ca totul e ok. ca am scapat de op. si HS. Doamne ajuta!
Casianacas multumesc pt numar, am sa sun daca nu il voi una pe dr. pt ca mi-a spus pt orice intrebare pot sa-l sun dupa ora 9 (parca seara) si in sinea mea ma gandeam ce as putea sa-l intreb acum? dar uite ca intrebari apar.
otiliaco spune:
ok, insa vezi ca o sa fiti internati ( si tarifati probabil la fel) la sectia de chirurgie, la etajul 1). Pediatria e la alt etaj ( o stiu caci bebelui de atata plans i se infundase tare nasucul si, cum pompita mea nu facea fata, m-am dus seara la pediatrie sa mi-l aspire cu aspiratorul lor nazal special). Pta Romana e destul de aproape de spital, insa dupa parerea mea poti alege orice zona relativ buna - presupun ca centrul Bucurestiului e mai scump decat restul, care sa fie insa aproape de metrou (ai langa spital pe diagonala statia de metrou Grivita, de pe linia de metrou Gara de Nord-1 Mai/Chibrit).
julia76 spune:
Buna seara! Scuze ca nu am dat de veste cam de multisor, dar sa stiti ca va citesc, o bucatica din inima mea este aici cu voi, nu uit ce emotii am trait la randul meu si nici faptul ca m-ati ajutat foarte mult .
Otilia vorbesti ceva de o cojita care a cazut, Rares nu a avut(depinde de la caz la caz probabil)la el au fost doar cateva firisoare in interior care au disparut in timp fara ca macar sa observ cand. La el la suprafata nu vad cusatura, doar in interior, dedesubt, cand decalotezi si parca doctorul a spus ca abia dupa trei luni se estompeaza, parca, nu mai stiu sigur. La voi cum e Otilia?
La ultima vizita la doctor (trei saptamani de la operatie) erau la control 4 copii fara Rares, toti cu hs cred, doi erau chiar marisori (ca o incurajare pentru mami cu bebe mai mare),tot atunci dr ne-a spus ca putem sa facem toaleta lui bebe normal, am mai incercat sa-l decalotez, cu grija si nu de foarte multe ori deoarece mi-e frica sa umblu acolo. Apropo, fetele care au bebei deja operati, voi cum a-ti procedat cu igiena, dupa cat timp de la operatie a-ti decalotat bebeii?
Au mai fost discutii referitoare la pensa, la noi nu a folosit doctorul asa ceva si eu eram speriata de subiect.
Maddy si noi am facut analize (cei de la MedLife ne-au sunat cu o saptamana inainte sa ne spuna ca trebuiesc facute),iar dr.Ganea le-a vazut in ziua operatiei insa cred ca Otlia are dreptate, e mai bine sa le vada din vreme anestezistul, mai ales ca voi veniti de la distanta.
O asistenta foarte draguta din spital mi-a povestit de un baiat mai mare cu multe operatii de hs esuate, dar pe care Voinescu l-a facut bine,incurajare pentru Casianacas.
Maddy, Casaianacas pupici, lasati gandurile deoparte chiar daca va este greu, vine Mosul acum, Noul An bate la usa, eu am lasat stresul pentru o zi doua inainte de operatie, in rest am incercat sa-mi umplu timpul,sa nu ma mai gandesc (doar seara la culcare vorbeam cu Bunul Dumnezeu si il rugam cu lacrimi in ochi sa-mi ajute puiul, a facut-o si ii multumesc).
Pupici tuturor, faceti o treaba SUPER, BRAVO!
otiliaco spune:
Buna.
La noi se vede o mica cusatura in diagonala (firele nu s-au resorbit inca complet), insa ma gandesc ca poate e asa intrucat la Radu a trebuit sa indrepte si o curbura moderata. Bucatica care a cazut (ca buricutzul ) era de la excesul de piele care a ramas dupa cusatura. Bebe e bine, doar azinoapte s-a trezit plangand si nu a mai dormit 3 ore (nu stiu daca nu cumva din cauza ca l-a pus sotul meu vreo 15 min in premergator seara si sa nu-l fi durut...
Saptamana asta o sa vorbim si noi cu dl doctor sa mergem la controlul de 1 luna si o sa va spun care e evolutia si dupa parerea dansului.
Sanatate tuturor!
nicole_mitzu spune:
Nu am mai scris de un an aici, dar am urmarit in continuare forumul.
Anul trecut l-am operat pe Cristi la Grigore Alexandrescu si operatia de atunci a decurs foarte bine ( inca era mic si nu realiza ce se intampla , nici nu a incercat sa traga de sonda ). Dupa operatie am fost regulat la control, de 2 ori l-a chinuit putin dl dr. Andriescu cu pensa, dar na , asta e, trebuia verificata uretra.
In urma cu o saptamana ne-am internat din nou in spital pentru o rezectie preputiala. Am avut noroc , ne-am facut fisa de internare de luni seara, noaptea am petrecut-o acasa, iar marti dimineata, la ora 7:30 eram deja la spital. La ora 10:00 a fost luat in sala, la 11:00 deja il aduceau inapoi in salon. Pana seara deja a urinat bine, astfel incat ne-au lasat sa plecam acasa. Acum asteptam sa se resoarba firele, sa ne ducem la urmatorul control.
In urma operatiei de anul trecut i-a ramas un mic semn , pe diagonala, in partea inferioara a penisului . Credeti ca va ramana usor vizibila pe masura ce creste cel mic? Sau se va estompa ?
otiliaco spune:
Buna .
Am fost si noi aseara la controlul de 1 luna. Dl dr. a spus ca bebe e f bine, cicatricea se va estompa si mai mult in urmatoarele 2 luni si apoi pe masura ce bebe creste va dispare. Totodata mi-a spus sa-l decalotez (cu grija) la fiecare toaleta. Incepand de acum nu mai avem restrictie la nimic (baie in cadita, mers cu premergator, marsupiu, etc). Urmatoarea vizita va mai fi la 6 luni de la operatie.
Sa speram ca va fi totul bine si pana atunci. Sanatate tuturor!
casianacas spune:
OTILIA ma bucur fff mult ptr. voi si sper din tot sufletul ca toti copiii op. de hs sa fie bine
SANATATE LA TOATA LUMEA SI SARBATORI FERICITE
mdeea spune:
Buna,
Cu ajutorul vostru am decis unde sa il operez pe bebe asa ca trebuie sa va impartasesc experienta noastra.
Hipospadias fara hipospadias a fost diagnosticul dat de 2 dr. : dr Basca si dr Voinescu.Adica are simptomele de la hipospadias(curbura si mot de piele in varful putei), dar are gaurica in varf.
Am decis sa il operez pe bebe la Medlife datorita experientelor pe care le-au avut andreea_71 si otiliaco.
Ne-am internat ieri dimineata la ora 8 avand cu noi rezultatul unor analize(am primit pe mail de la medlife) si avizul de la medicul de familie. Pe la 8 si ceva a venit la noi dna dr anestezist Ganea, care de la inceput pana la sfarsit s-a comportat impecabil. In jur de ora 10 am fost chemati la blocul operator. Acolo ne-a intampinat dna dr anestezist care m-a informat ca in momentul in care ajunge dl dr incepe operatia. Putin mai tarziu a venit si dl dr Voinescu sa
il vada pe bebe(era insotit de un rezident), l-au consultat si apoi au venit 2 asistente sa il ia in sala.
Dupa mai mult de 2h si jumatate am fost chemata sa il vad pe bebe(m-am dus cu pampers pt ca imi spusese dna dr anestezist). Bebe dormea linistit cu o masca de oxigen pe fata. Cam in 30 minute s-a trezit putin agitat. In timp ce o dna asistenta pregatea o seringa cu ceva de adormit pt bebe eu am reusit sa il adorm, asa ca nu i-a mai facut nimic. Peste inca 30-40 minute s-a trezit vesel,s-a asezat in fund si tragea de bluza mea ca vrea titi.
Ne-au dat voie sa papam titi si dupa masa, fiind tot linistit ne-au dus in camera.
In camera ne-a fost adusa mancarea;pentru bebe supa crema si fructe(m-au intrebat dimineata ce mananca).
Copilul a fost f cuminte,dormind toata ziua.S-a trezit doar cat sa manance. Aseara dupa antibiotic s-a inveselit si ne-am jucat.
In dimineata asta la 7 a venit dl dr Voinescu care i-a scos pansamentul de la operatie si i-a pus altul. Mi-a spus cateva
cuvinte despre operatie si ne-a facut externarea.
La 9.30 eram deja acasa. Bebe e inca linistit. Ca tratament avem antibiotic si nurofen. Dr anestezist mi-a zis sa ii dau lui bebe probiotice pentru a nu avea probleme la stomac de la antibiotic.
Dr Voinescu ne-a chemat luni la control si schimbare pansament la Panduri.
Impresii generale:
Bile albe:- asistente sectia chirurgia: au venit la noi din 2 in 2 ore,chiar daca dormea,i-au facut jucarii lui bebe(i-au umflat o manusa).
- asistente ATI
- infirmiere(mi-au adus o sticla de apa, plus ajutor cu bebe aseara).
Bila neagra e una dar cam mare: ieri nu am primit nici o veste despre operatie de la un dr si intreband de dl Voinescu mi s-a spus ca e extern si nu stiu sa ma informeze cand vine.
Pentru andreea_71 si otiliaco: Imi puteti spune va rog pe pm cat ati dat cand ati fost la schimbat pansament? Multumesc mult!
otiliaco spune:
Buna Mdeea.
Ma bucur ca sunteti bine. Cat despre spital, ai mai putine bile negre decat mine
Pot sa-ti spun si pe general: eu nu am dat nimic la nici un control dupa operatie (schimbat pansamente , 2 la noi ca s-a cam murdarit de la atata zbuciumat si caca moale+scos sonda+control de 1 luna) si am fost tot la Panduri de fiecare data. Am considerat ca acopera tot tariful de operatie . Mai vedem la controlul de 6 luni, in caz ca mergem la Panduri, alminteri la Medlife voi plati cat va fi consultul.
Am omis sa va spun: la controlul de 1 luna ne-a intrebat si cum face pipi, insa aveam lectia facuta caci il pusesem in cada in picioare intr-o dimineata imediat dupa ce s-a trezit - am stat cam 10 min cu apa calda curgand incet- si i-am putut raporta cu mandrie ca face un jet gros si puternic si din centrul glandului.