Hipospadias (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EDDIE spune:

BUNA TUTUROR
Casianacas baiatul meu a fost operat prima data de hipospadias la virsta de 7 ani.Operatia a fost un esec si la 6 luni dupa a fost operat(de un alt doctor) din nou.Dupa prima operatie a suferit mult,poate chiar prea mult pentru un copil de virsta lui din cauza acelui dobitoc pentru ca nu pot sa il numesc doctor(nu va faceti griji nu era un medic din Romania).DAR nu are nici un fel de traume dupa cele intimplate, sigur isi aduce aminte tot insa a fost un curajos si sa comportat poate si datorita virstei ca un adevarat barbat(intre timp feciorul meu a facut 10 ani).Acum sintem programati la prof.Hadidi in Iauarie la Szeged pentru operatia de cosmetizare si vreau sa iti spun ca nu are nici un fel de retinere,daci nu e speriat.Tot cea ce trebuie sa faci e sa fi foarte curajoasa,optimista si sa discutati tu sau sotul cu el despre hipospadias ori de cite ori aveti ocazia(acum e mare si baiatul tau si sint sigura ca intelege).Eu la al meu i-am explicat tot,i-am aratat si filmulete despre cum se opereaza hipospadias si am fost foarte deschisa cu el tot timpul.
Sper ca mesajul meu sa te ajute iar daca mai ai alte intrebari trimite-mi un email (olimpiaszabo@gmail.com)si poate vb.telefonic.
Multa sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Monituta, cred ca am omis sa iti multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Buna.

Am si eu o intrebare, acum ca a cazut si bucatica de piele (de 2 zile) si se vede putzulica in toata splendoarea: mica cusatura de la operatie , cam de 1 cm si usor pe diagonala la Radu, cam in cat timp se estompeaza? Ca stiu ca firele sunt resorbabile.
Andreea_71 si Iulia76, la baieteii vostrii cum mai e, ca nu ati mai povestit nimic .

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

narcisica, iti multumesc si eu pentru mesajul pozitiv!! Imi prinde tare bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui casianacas

Imi vine in minte acum o fraza pe care am citit-o tot aici,imi cer scuze ca nu stiu a cui este*PENSA a fost cosmarul meu*.
Poate cineva sa-mi spuna ce este pensa asta si ce se face cu ea?
Dr.Voinescu foloseste pensa asta?

Eu am zis de pensa aia, probabil ca a fost cosmarul multora op de dr. Basca.
Nu a folosit-o imediat dupa operatie (in cazul nostru), dar o folosea cand am fost la controale, dupa operatie, am inteles ca asa isi dadea seama de "calibrul" meatului, a uretrei...nu stiu sigur.

Brr, si acum mi se zbarleste pielea cand imi amintesc, ca sa nu spun ca umbla fara pic de mila, apoi copilul avea usturimi la pipi in ziua respectiva, exact ca atunci cand i-a scos sonda, asta e unul din motivele ptr care n-am mai fost la control.

Dar tu stai linistita, din ce am inteles, nici drHadidi si nici dr. Voinescu nu foloseste pensa aia din epoca de piatra, ci folosesc ceva pe care il baga mai inainte intr-o vaselina...ma rog...stiu ca scria cineva ca nu prea isi da seama copilul cand se intampla asta.
Poate va intra cineva sa-ti spuna mai bine, eu stiu doar din ce au spus altii.
Deci stai linistita, nu-ti mai face atatea probleme, incearca sa nu te gandesti la operatie, pe cat poti, vine Craciunul, Anul nou...bucura-te de ele, ai timp dupa sa te gandesti la asta ( stiu ca-i greu, dar incearca, fii calma, ti-am mai spus: copilul te simte si preia starea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

Noi am experimentat si pensa prof. Basca si cealalta varianta. Nu exista grad de comparatie!! Numai ca la noi controlul a fost facut de regretatul dr. Toth. A folosit o sonda pe care a bagat-o printr-un unguent alb si a introdus-o pe uretra. In caz de ar fi avut fistula unguentul alb s-ar fi exteriorizat prin gaurica. Cam asta a fost. Nu a plans deloc copilul la controlul facut de dr. Toth sau nu imi mai aduc aminte....Asta inseamna ca nu a fost traumatizant, nu?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_71 spune:

Buna!

Vad ca sunt cerute info despre bebitz. Noi cred ca suntem bine, iar la aspect, eu SI imediat dupa operatie ABIA am distins cusatura aceea de pe partea dorsala si am dedus ca aia o fi operatia, glandul e drept si in erectie se vede si mai drept, :), gaurica e in mijloc, cu tendinta de a se forma ca o fanta verticala, preputul e rozaliu, inca pe dedesupt e un pic mai grosut, insa cred ca asa a avut fi-miu din start si medicul nu a vrut sa taie prea mult din el, oricum, eu zic ca e bine, singura chestie vizibil diferita decat la ceilalti baieti este jumatea de sus a glandului descoperita, adica, asa cum s-a mai scris, semi-decalotat. Dar e ok tot ceea ce se vede :). De dureri nici vorba nu mai exista, si ce mai am de facut e sa merg la voinescu la control, inca nu am ajuns, desi au trecut 3 luni, din lipsa de banuti, astept sa iau salariul si sper ca in 1-2 sapta sa mergem si noi.

Legat de pensa, la noi 1 singura data a fost nasol, a plans ala mic circa 2-3 minute, l-au si tinut 2 asistente, cand a introdus ceva gen tubulet, in acele prime 10 zile dupa operatie cand la noi tot vinetiu era preputul, si a vrut sa vada medicul daca e vreo neregula pe traseul uretrei, si nu era :). La noi a fost doar preputul cusut prea strans si de aceea a trebuit acea semidecalotare, la cea de-a 2a interventie, dupa care, vizibil, in 2-3 zile, s-a dus vineteala si a devenit rozaliu.

Am vazut ca s-a mai scris despre alegerea unui medic.. In ultimul timp au cam ramas de baza dl H si dl Voinescu. Eu personal, daca ar fi sa aleg din nou, as alege la fel, in primul rand pt argumentul de perioada POST-operatorie, care, in cazul dl H, nu mi se pare ca este asigurata, cum a fost la noi cazul de a 2-a mica operatie... si al 2-lea argument fiind cel de personalitate/fire a medicului. Din poze [doar din poze] mi s-a parut dl H mai putin bland si cald decat dl Voinescu, si eu, in relatia cu un medic, imi doresc mult sa simt ca pot vorbi ORICE. Desi stiu ca fetele toate au fost foarte multumite de comunicarea cu dl H, eu ma stiu pe mine: comportamentul meu depinde mult, foarte mult, de PRIVIRE, si mie, doar privirea dl Voinescu mi-a placut. Ce am scris aici este strict parere personala, poate dc locuiam mai aproape de dl H si daca aveam si mai multi bani, poate alegeam si eu pe dl H, oricum, dpdv profesional-tehnic cred ca dl H este f bun, asa ca, cine are inclinare/posibilitate sa aleaga pe dansul, e ok.

Si legand cu paragraful de mai sus, reiau inca 1 data propunerea mea de ceva saptamani in urma, pt cine nu este din bucuresti, precum magdy, pot oferi 1 camera pt cateva zile, pe gratis, e pacat sa cheltuiti bani SI pe cazare... Pe mine nu ma deranjati cu nimic, chiar mi-ar face palcere sa stiu ca macar cu atat pot si eu sa ajut alti parinti.

Weekend placut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy81z spune:

Buna,
Andreea_71 multumesc, esti o draguta dar nu ma simt bine sa stiu ca deranjez pe cineva.Cu mine va venii si sotul iar noi vrem sa venim din 19 ian si sa stam atat cat va avea sonda, cred ca vreo 8 zile, in plus Darius nu prea doarme noapte iar dupa op nu stiu cum va fi. Cu toate ca dr.Voinescu a spus ca a mai avut din BV si s-au intors acasa imediat dupa op.Dar mie imi e teama sa ma plimb cu el pt ca nu prea sta cuminte in masina. Si ma gandesc ca daca intervine ceva nu o sa ma tot plimb intre Buc. si Bv.
M-as bucura daca te-as putea suna cand voi fi in Buc. in caz ca am vreo nelamurire sa nu-l sun pe dr.Voinescu pt ori ce teama.
Casianacas pe tine cine te-a sunat ca sa confirmi op? De la clinica sau dr.Voinescu? As suna sa intreb, dar eu am doar numarul doctorului.Sper ca a ramas programarea valabila. Ca si tine si eu imi fac fel si fel de ganduri ca e mic, oare cum o sa reactioneze la anestezie, dupa...Dar ma rog la D-zeu sa trecem cu bine peste op si perioada post op.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casianacas spune:

BUNA TUTUROR
MULTUMESC celor care mi-au raspuns-EDDI,ROXANA,MONITUTA,ANDREEA
MADDY pe mine m-au sunat de la clinica ,am vorbit cu un tip nu-i mai retin numele iar nr. de telefon de pe care m-a sunat este 0720758389.
EDDI AS VREA SA TE INTREB MULTE dar as prefera sa o fac pe forum ptr. ca asa putem ajuta si alti parinti care au copii cu hs- pe mine m-a ajutat enorm acest FORUM.Daca nu esti de acord eu o sa te contactez pe email-oricum deja mi-ai spulberat multe din nelinisti.IMI PARE F. RAU CA ATI PATIT ASA UN NECAZ si sper sa nu treaca nimeni prin ce-ati trecut voi
ROXANA multumesc inca o data de incurajari si lamuriri dar nu pot sa fiu ma linistita -NU POT-si parca imi vin in minte doar relele nu si bunele desi aici sunt f. multi parinti multumiti de operatie si de prognostic.
ANDREEA esti o persoana supermisto/asa zice fiumeu/si ai un suflet deosebit,multumim fff.mult de oferta dar noi ne-am hotarit sa raminem in clinica atit cit este nevoie ptr. ca stam destul de departe si nu vreau ,ca si MADDY,sa am vreo surpriza .
VA PUP PE TOTI SI DOAMNE AJUTA SA FIE BINE TOTI COPIII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Maddy81z, vezi ca telefoanele sunt pe site www.memorialhospital.ro pt spital si www.medlife.ro pt clinica din d Grivitei (sunt la un loc). Nu-ti fa griji, daca intervine ceva cu programarea - ca in cazul meu si al Iuliei76, te suna probabil chiar doctorul cum ne-a sunat si pe noi si am stabilit de comun acord alta data; pe dr il suni cu o sapt inainte - probabil ti-a spus- ca sa stie ca ramane valabila programarea si eventual sa rediscute cu tine unele aspecte. La clinica suna in caz ca nu te suna ei ca sa vb de analize si sa stabilesti cum faci sa le vada si dr Ganea - anestezista - (eu zic sa o ceri la telefon sa discuti personal, secretarele nu stiu, mie mi-au dat legatura la ATI si am discutat acolo)eventual i le trimiti pe fax acolo sau pe mail tinand cont ca nu esti din Bucuresti si vorbiti dupa aceea la un telefon, sau cum crezi tu.
Cat despre cazarea insotitorului in clinica, asa cum v-a spus si Andreea71, sa stiti ca este 290 ron/zi, regim de hotel cu 3 mese incluse, in caz ca vreti sa va faceti ceva calcule. Nu stiu pt copil cat este cazarea extra (probabil aflati tot la telefon) ca noi am stat doar o noapte, standard. Mai platiti si medicamentatia din timpul spitalizarii ( la noi a fost vreo 140 ron).Plus analizele, daca nu le aveti facute. Partea buna, poti plati cu cardul

Mergi la inceput