Hipospadias (14)
Raspunsuri - Pagina 12
casianacas spune:
ROXANA
Multumesc ptr. raspunsul atit de prompt.Cred ca ai dreptate-o sa caut un psiholog care sa-l pregateasca.Tudy stie ca e diferit fata de alti copii iar eu i-am explicat cum am stiut problema,i- am spus si despre operatie si a inteles.Pe el cred ca nu -l afecteaza deloc faptul ca e diferit ,e si el genul care nu- i pasa de parerea altora ca si baietelul filofteei,mai mult sufar eu cind el imi raporteaza ce zic copiii de putica lui.
FILOFTEA multumesc ptr. incurajare.Te rog sa-mi spui cam cit timp a avut copilasul tau dureri dupa operatie si cum e sonda aia - are si o punga la capat?
MADDY o sa te sun cu siguranta.
filofteia spune:
Citat: |
FILOFTEA multumesc ptr. incurajare.Te rog sa-mi spui cam cit timp a avut copilasul tau dureri dupa operatie si cum e sonda aia - are si o punga la capat? |
Da are o punga la capat, practic este facuta din sonda propriuzisa, apoi un furtun de prelungire si punga. Se poate deplasa cu ea din prima zi dupa operatie, desi al meu aproape ca nu s-a miscat din pat pana nu i-au scos sonda. Eu am fost foarte mirata pentru ca este genul atomic... dar si-a dat in petic dupa ce i-au scos sonda, ca am mai stat o zi in spital ca sa vada cum se comporta.
Dureri dupa operatie a avut pana la 24 de ore dupa ce i-a scos sonda, daci cam 10 -11 zile. Treceau cu nurofen sau paracetamol. Foarte tare l-a durut 24 de ore de la scoaterea sondei, dar mi s-a spus ca este normal.
LA MULTI ANI CLAUDIU!
roxana c. spune:
Monituta, mai stie cineva id-ul si parola ta?
Sau te-ai logat vreodata pe un calculator ( laptop) si era setat sa retina parola si id-ul? (la spital, in vizita...la servici...nu stiu...)
In afara de tine ( cel care stie parola si id-ul) mai poate intra doar un moderator, din ce stiu eu. Ma indoiesc sa fie vreun moderator care sa aibe chef de "glume" din astea, deci ramane una din primele variante scrise de mine.
roxana c. spune:
Si moderatorul poate doar sa modifice ceva, nu sa scrie in numele cuiva.
Id-ul de fapt se stie, parola....aici e problema...ai spus-o vreodata cuiva, sau cand ai scris vreodata mesaj pe forum era cineva pe langa tine?
Monituta spune:
Am sters mesajul la cererea lui Eni, dar repet invitatia catre persoana care s-a folosit de id meu de a-mi da o explicatie.
casianacas spune:
Buna
Nu vreau sa fiu prea insistenta dar nu cunosc nici un caz de hs operat la peste 8 ani-nu reusesc sa aflu nicaieri amanunte.Va rog daca stiti ceva - orice- sa-mi spuneti. As vrea sa stiu la ce sa ma astept si sa fiu pegatita sa fac fata.
Va doresc sanatate si voua si copilasilor
Ennni spune:
Fetelor in sfarsit o veste buna. Prof. Hadidi va opera in Romania in luna decmbrie. Pt. detalii cei interesati va rog sa ma contactati cat mai curand posibil.
si sanatate multa tuturor
Eni
andreea_71 spune:
Pentru Filotiea
EU am fost un copil care a facut pisu nopatea in pat pana prin clasa 2-3, as aca pot sa iti transmit o opinie "experimentata" . La nnoi, mama m-a dus la un medic vazand ca sunt maricica si tot fac pe mine [doar noaptea!]. Cat am stat acolo de vorba probabil medicul m-a studiat cu coada ochiului, si, dupa ce a terminat mama de explicat, medicul a zis urmatoarele:
1. va rog sa imi confirmati ca acest copil NU doarme in timpul zilei si este non-stop in activitate/joaca/scoala/etc.
Mama: da, asa este
2. va rog sa imi spuneti daca acest copil doarme profund sau se mai trezeste nopatea [pentru alte motive, cum sunt bebelusii, sa mai planga, sa mai viseze urat, sa mai vrea un pic la mami in brate etc]
Mama: doarme lemn
3. va rog sa imi spuneti ora la care se culca
Mama: 9
4. Va rog sa imi spuneti daca merge la baie inainte de culcare
Mama: o trimitem noi, dar in general nu face nimic pentru ca nu prea bea lichide.
Medicul: bun, concluziile:
1. TOTI copiii care nu dorm in timpul zilei [acel somn de dupa-masa, atat de sfant in multe familii] au tendinta de a dormi lemn nopatea. PREA lemn. Dar, nu vom schimba copilul, si nu il vom pune sa doarma ziua, il lasam sa fie activ :)
2. Pentru ca nu bea lichide prea multe in timpul zilei, intra-devar, seara se poate intampla sa nu faca pisu. Si totusi nopatea da. AICI este ceva de schimbat: chiar daca aparent nu prea bea lichide peste zi, vom fi atenti sa NU dam lichide [nici lapte] dupa ora 6 seara! In plus, vom duce copilul la baie inainate de culcare, dam drumul la apa, si asteptam vreo 5 minute, NU mai mult! Indiferent ca nu va face nimic, IN FIECARE SEARA, LA ACEEASI ORA se pune copilul la baie, in cateva seri se va forma reflexul sa faca ceva ceva, chiar si doar cateva picaturi. ACELE picaturi sunt de fapt excesul care determina pisu nooaptea. Nu trebuie sa se culce cu acel exces!
3. Cateva seri/saptamani, se va trezi copilul din somn pe la ora 3 si se va duce la baie/oala, tot max 5 min. In timp, copiul va trebui sa nu mai faca deloc noaptea si nici sa nu se trezeasca.
Despre mine pot spune ca a functionat, adica din ce mi-a povestit mama, in vreo luna-2 m-am corectat, si s-a linistit biata mama, care ma si vedea prin spitale, cu perfuzii si rinichii operati... biata de ea.
Iti doresc si tie sa se rezolve problema, pt ca e important sa poata merge in tabere, etc, si vorba ceea, sa scapi si tu de spalat cearceafuri...
Va pe toti!
Pentru copilul de 8 ani, eu zic sa stai linistita legat de operatei, pentru ca fiind mai mare, riscul de anestezie e infinit mai mic, asta pe de o parte, si pe de alta parte durerile de dupa sunt DOAR la pisu/kk, si trec in 2-3 minute, deci, fiind mare, incearca sa ii explcii ca, in total, pe zi, va avea max 3*5 minute de durere, adica 15, si ca restul de 23 de ore si n minute va fi sanatos si fericit ca a scapat de o problema si ca va fi un barbatel de toata frumusetea. E greu.., dar, mai ales daca ai observat curbura.., eu zic sa faci acest pas. Operatia de HS nu e usoara, DAR nu este transplant de inima/ficat, nu este leucemie, este totusi ceva peste care se poate trece. Orice intrebari mai ai, scrie-le aici cu sufletul liber. Succes!
Weekend frumos pt toti!