Hipospadias (14)
Raspunsuri - Pagina 11
casianacas spune:
MADY CRED CA NE-AM INTILNIT LA BUC. IN DATA DE 11NOV.CIND AI IESIT DIN CABINET TU MI-AI SPUS CA E PROGRAMAT COPILUL TAU PE DATA DE20IAN.2011 DAR APOI AM INTRAT EU SI NU NE-A MAI INTILNIT.PE AL MEU L-A.PROGR.PE 27IAN.2011.I-ti amintesti?
casianacas spune:
Buna
De multa vreme va citesc si mi-ati fost de fff mare ajutor.Sunt noua aici si datorita voua am reusit sa iau o decizie si sper sa fe totul bine.Pe scurt am un baietel de 8 ani cu hs distal. La un an am fost cu el la DR.PESAMOSCA -2003- la sp. BUDIMEX.El mi-a recomandat doar largirea gauricii spunind ca nu este nevoie de uretroplastie decit daca putica se curbeaza in erectie.Asa am si facut iar ulterior am mai fost la control la acelasi doctor inca de doua ori in 2004 si 2005.La fiecare control acelasi lucru.Apoi am vrut si a doua opinie si in 2007 am ajuns la dr. VOINESCU CARE A AVUT ACEEASI PARERE.VOI MAMICI CARE AVETI SAU ATI AVUT COPII CU HS,sunt sigura ca va dati seama f.bine ce inseamna aceasta incertitudine.PE MINE M-A DARIMAT PSIHIC mai ales ca am tergiversat operatia atitia ani poate din frica ,doctorii lasind cumva la latitudinea mea luarea unei decizii si spunind ca este mai mult o problema estetica.De citeva luni am observat o curbura mica la putica in erectie si atunci am hotarit sa merg la control din nou mai ales ca Tudy imi povesteste acum despre comentariile acide ale colegilor de clasa - este in clasa 2- atunci cind merg la baie si urineaza unul linga altul si ma doare sufletul cind il aud.Imi pare nespus de rau ca nu l-am operat mai devreme dar timpul nu se poate intoarce.DR. VOINESCU l-a programat la op. pe 27ian 2011.Va rog din suflet ,daca vreuna dintre voi si-a operat ,copilul de hs la 7,8 ani sau mai mult la dr.Voinescu sa-mi spuneti daca copilul e bine si cum a adecurs in mare totul.Va rooog!
roxana c. spune:
Din cele care scriem aici sunt doar 3 mamici care au fost cu copiii la dr. Voinescu, iar acestia sunt mici. Totusi...operatia e aceiasi, indiferent de varsta copilului si au scris despre asta cu cateva pagini in urma.
Lucrul de care mi-ar fi teama in cazul tau este stresul ala de operatie pe care este posibil sa-l aiba baiatul tau acum ( al meu fiind mic cand a fost operat nu stia ce se intampla si cred si sper sa fi uitat deja), ma refer la durerile de dupa operatie, la durerile dupa ce-i va scoate sonda...apoi la controalele de dupa, toate astea cred ca-s mai usor de uitat cand e mic ( gandeste-te: tu ce amintiri ai de la 1-2-3 ani si ce amintiri ai de la 8 ani?)
Trebuie sa vorbesti cu el, sa-i explici ce se va intampla, nu stiu sigur, dar cred ca-i mai bine sa stie, poate n-ar fi rau sa vorbesti cu un psiholog inainte ca sa stii cum sa abordezi problema, sa nu ramana cu niciun fel de traume dupa. ( sunt oameni mari carora le e frica de o injectie- unul cunosc eu, imi e sot- o operatie e ceva mai mult de atat).
Mai era o mamica cu baiat mare, mai mare ca al tau, n-a mai scris de ceva vreme ( operat la Hadidi), poate va intra si ea sa-ti spuna cum a fost in cazul lor.
Eu iti tin pumnii sa decurga totul usor si sa treaca repede.
roxana c. spune:
Tot eu
Emilia, Adi isi mai aduce aminte ceva de la operatie sau de la controalele de dupa? A simtit vreodata ca e ...diferit putin fata de ceilalti( cum spunea Casianacas, cand s-a dus la wc cu alti baieti)?
Casianacas , am uitat sa mai spun ca dupa operatie, in prima luna in principal, dar preventiv vreo 3 luni, nu trebuie sa mearga cu bicicleta, nu trebuie sa sara , sa cada ...e bine sa stea mai linistit ( pe cat se poate)
filofteia spune:
Roxana da isi aduce aminte. Eu de altfel i-am spus mereu sa-mi spuna daca este ceva in neregula cu penisul sau cand face pipi etc... etc... nu stiu daca este bine, dar fata de mine si tati nu l-am invatat pudic... adica el umbla si acum in pielea goala prin casa, la aproape 10 ani.
In schimb l-am invatat cu o oarecare pudoare fatade ceilalti... adica sa faca la WC singur, nu cu ceilalti baieti in jur, nu face pipi afara ci vine in casa. Pana acum nu pare sa aiba probleme psihice vis-a-vis de asta. Ma rog, acum este si copilul care nu tine cont de parerea celorlalti prea mult si are o parere chiar prea buna, uneori, despre el.
Casianacas, noi operatia am facut-o la dr. Basca, cand avea 3 ani si 4 luni (aprilie 2004). A fost mult mai usor in spital cu el pentru ca ne intelegeam in toate privintele. Pe vremea aceea am stat 10 zile in spital. De atunci lucrurile au evoluat, dr. Voinescu a venit puternic din urma , auzisem si atunci de dumnealui, dar pe val era dr. Basca. La noi HS a fost mult mai grav decat al vostru... a fost median cu curbura mare, toti medicii ne dadeau minim doua operatii. Am scapat cu una datorita dr. Basca. Acum penisul nu arata exact ca unul normal, dar mult mai bine decat inainte. Se poate decalota, are erectii, este drept in erectie, face pipi din picioare (cand vrea).
Noi suntem aici sa va sustinem. Ai sa vezi ca operatia / convalescenta nu sunt chiar asa de nesuportat. Faptul ca este mai mare prezinta avantajul ca iti poate spune exact ce-l doare.
Mai vorbim.
Un pentru toate celelalte mamici si pentru tatici si baieteii lor.
maddy81z spune:
Buna Casianacas da imi aduc aminte ca ca am vorbit cu tine pe 11 nov.Chiar mi-a parut rau ca nu am apucat sa vb mai multe, noi am iesit din cabinet si ati intrat voi.Sotul meu i-a dat nr. lui de telefon sotului tau.Daca vrei sa ne auzim nr. meu e la fel cu al sotului doar la final in loc de 9 eu am 7.(doar daca mai are sotul tau nr.)Prima data a vrut sa ne prog. pe 15 dec. am considerat ca e prea aproape de sarbatori.Am hotarat sa incheiem sarbatorile iar apoi sa mergem la op.Ne spusese pe 13 ian...nu sunt superstitioasa de fel dar cand am auzit 13 si gandul ca e vb de operatie nu am vrut si asa am ajuns pe 20 ian 2011.Sper sa fie bine, si Darius sa faca fata operatiei.Salut pe toate mamicile si pupici la puiuti.
theooo spune:
al meu trecut deja prin 3 operatii este foarte constient ca are buba la puta, spun are pt ca si acum eu ii spun sa fie cuminte ca se loveste la puta si face buba. dupa a 2-a operatie arata la toata lumea cum il controleaza pe el dul doctor la puta......adica se intindea pe pat si isi dadea pantalonii jos.
acum nu stiu daca chiar il mai doare sau este doar amintirea operatiilor dar are momente cand imi spune ca il doare puta si ca vrea la doctor . si noaptea are momente cand se trezeste si plange si spune ca il doare puta. nu stiu ce sa cred.....ma gandesc ca atunci cand i se "trezeste" putulica il deranjaza .....sau nu stiu.
una peste alta este greu dar trece . important este sa reuseasca operatia...........si sa nu fie multe.
ps. azi facem si noi 3 ani si facem caca singuri la olita ca suntem baieti mari .......
intreba cineva cum am scapat de pampersi........ noi am scapat prin primavara ( 2 ani si 5 luni) , adica afara nu ii mai puneam , faceam la pom/ gard ,ziua cand dormea nu a mai vrut de asta iarna iar dupa operatia din septemb nu a mai vrut nici noaptea sa-i pun pampersi.
deci, cand vrea el . azi noapte a fost prima data cand nu i-am mai pus nici scutec absorbant .....nu face pipi toata nopatea desi bea apa si inainte de culcare dar il pun la olita innainte. problema este ca se scapa ziua pe el, se uita la televizor sau se joaca si uita de olita. trebuie sa-l pun eu destul de des ca altfel face pe el. si dupa parerea mea face cam des pipi ziua.
cam asta e cu noi. asteptam vesti despre prof hadidi .....daca ne mai da si noua cineva.....
tuturor
roxana c. spune:
La multi ani, Claudiu!
Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si norocos !
Si felicitari ptr kk la olita!
cristidogaru spune:
La multi ani Theoo pentru scumpul tau Claudiu.Sa fie sanatos, pentru ca ati trecut prin cateva incercari si vesel si bucuros.
Eu intrebasem de pampers. Darius are 2 ani si 7 luni. Vara asta am incercat sa-l dezobisnuiesc de pampers, ca era mai subtire imbracat si-mi era mai usor la dezbracat, sau daca se uda de pipi spalam si se usca repede. Acum sincer mi se pare o corvoada. In plus, eu plec de acasa la 7 si vin la 17.30 si nu mai am putere sa stau de el la 10-15 minute sa-l duc la baie (pe olita nu a vrut sa stea-a avut doua). Acasa nu pot sa stau cu el pana renunta la pampers, mama nu poate sa-l puna la baie si mi se pare ca fac munca in zadar chiar si cele 3-4 ore pe zi, cand e cu mine.
Acum am terminat antibioticul la care a iesit PROTEUS MIRABILIS sensibil (infectie urinara). Saptamana viitoare repet urocultura si daca iese iar infectia, merg la Bucuresti sa iau o urocultura cu sonda.
Cam asta e.
Salutari tuturor.
Cristina si Darius