Hipospadias (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

Narcisica, trebuie sa mergi la voi acolo la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap sau Comisia pentru Protectia Copilului cu acte medicale doveditoare pentru copil, acte de identitate. Nu stiu exact ce iti trebuie sa mergi acolo, dar cu siguranta macar astea. Ei iti dau 3 formulare, parca. 2 le completezi tu, 1 medicul de familie. Apoi trebuie sa mergi la Directia de Asistenta Comunitara, sau cum se cheama la voi, La Serviciul de Autoritate Tutelara, sa vi se faca o ancheta sociala si cu ancheta si cele 3 formulare si ce va mai spun cei de la Comisia de Handicap, mergeti cand sunteti programati. Cam asta e. Copilului i se da gradul 3 de handicap, e provizoriu, pe 12 luni, si o indemnizatie de 33 de lei pe luna. Bafta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Oare filoteia ce o mai face? Non-stop lectii?

Cam asa ceva.
In plus sunt stresata rau cu serviciul.
Cu hipospadiasul... eu spun ca suntem bine. Au trecut aproape 7 ani de la operatie. Din pacate are insa enurezis primar noctur, docotrii ne-au spus ca va trece cu cresterea, dar zau ca nu mai am rabdare, in plus nu se poate duce in tabara sau ceva din cauza asta.

Ma inscriu si eu in clubul de 40... dar facuti deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Emilia, ce inseamna "primar"? Adica ce presupune, stiu ca e de mai multe feluri, dar nu stiu care-i diferenta. Si ti s-a spus ca are vreo legatura cu hs?

Andreea, deci eu fac intai 40, apoi tu, iar Emilia i-a facut deja ( ce bine ma simt). Si copiii....parca ne-am vorbit, sunt apropiati ca varsta ( 13, 9 si 4)

Crisandy ce-o mai face, stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monituta

Narcisica, trebuie sa mergi la voi acolo la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap sau Comisia pentru Protectia Copilului cu acte medicale doveditoare pentru copil, acte de identitate. Nu stiu exact ce iti trebuie sa mergi acolo, dar cu siguranta macar astea. Ei iti dau 3 formulare, parca. 2 le completezi tu, 1 medicul de familie. Apoi trebuie sa mergi la Directia de Asistenta Comunitara, sau cum se cheama la voi, La Serviciul de Autoritate Tutelara, sa vi se faca o ancheta sociala si cu ancheta si cele 3 formulare si ce va mai spun cei de la Comisia de Handicap, mergeti cand sunteti programati. Cam asta e. Copilului i se da gradul 3 de handicap, e provizoriu, pe 12 luni, si o indemnizatie de 33 de lei pe luna. Bafta!!

Mama de pui mici, frumosi si destepti: Oana si Tudor.

Mersi mult de tot pentru raspuns, m-am cam dezumflat...multa alergatura si nu cred ca avem sanse...
Base vrea sa reduca numarul asistatilor sociali, iar HS nostru este practic rezolvat. Mai avem inimioara, dar acolo mai e de asteptat.
Nu vad de ce ne-ar accepta prelungirea CIC-ului. Asta este, trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca e baitel mare si mama se poate intoarce la munca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monituta spune:

Narcisica, daca ai acte medicale doveditoare pentru boala de inimioara a copilului, impreuna cu cele de hs, cred ca ai sanse mai mari sa obtii certificatul de handicap. Suna naspa, certificat de incadrare in grad de handicap, dar nu au alta denumire. Si cei cu diabet au tot grad de handicap, si cei cu cancer, indiferent de boala, primesc grad de handicap: grav, accentuat, mediu etc. Nu te speria de denumire si nici de umblatura. Pana acuma cine a facut demersurile a reusit sa prelungeasca C.I.C. Iti urez inca odata bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Buna seara tuturor.
Azi dimineata am scapat si noi de sonda...hoooray!!! S-a mai dezumflat si am inteles ca bucatica de piele negricioasa care o are in varf va cade cam in 5 zile (cred ca e surplusul de la preput). Pana atunci cel putin sa nu facem decat dus, urmand ca peste 2 saptamani sa mergem din nou la control. Speram ca se va calma de acum bebe si o sa apucam si noi ceva , ca ultimele 2 seri iar ni le-a facut albe..
Multumesc pt raspuns Narcisica28.
Sanatate si tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy81z spune:

Buna fetelor,
nu am mai postat de mult dar de citit citesc postarile voastre.
Am un baietel de 1 an si o luna hs gr.1.In aprilie am fost la Zalau la Prof.Hadidi.Ma gandeam sa merg acum in noiembrie la op.dar se pare ca nu mai vine in RO.Asa ca m-am decis sa merg la control la dr.Voinescu Valentin.Am citit ce au scris fetele despre el si m-am hotarat sa merg la el.Am fos in 11 noiembrie la o consultatie, ma asteptam sa fie putin mai volubil dar nu a fost.Nu mai retin cine a scris ca nu a fost nevoie sa puna nici o intrebare pt ca dr. a punctat tot ceea ce vroia sa intrebe.Mi-a spus ca e o forma usoara ca poate functiona normal(adica viata de cuplu)si pauza nu pomenea nimic de operatie, eu l-am intrebat ce parere are de operatie? Ca daca vb de operatie vb doar din punct de vedere estetic.Si totusi l-am programat pe 20 ian.2011.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Emilia, ce inseamna "primar"? Adica ce presupune, stiu ca e de mai multe feluri, dar nu stiu care-i diferenta. Si ti s-a spus ca are vreo legatura cu hs?

Primar, adica nu a reusit sa aiba 2 luni uscate. Si mai este secundar, daca a reusit sa aiba cel putin doua luni uscate.
Cel primar, daca analizele ii ies bune, nu prea stie nimeni cum sa-l trateze. Noi am facut toate analizele la 7 ani, inclusiv radiografie pr spina bifida si au iesit toate bune. Exista niste dispozitive care suna cand face pipi, dar al meu nu-l aude , il aud eu, fug de la noi din camera, am renuntat pana la urma si la asta. Se pare ca doarme foarte adanc.
Mi s-a spus ca nu ar avea legatura cu hipospadias, iar la 7 ani, cand i-am facut si o ecografie la rinichi, vezica, ni s-a spus ca HS s-a rezolvat la timp pentru ca nu are nici un semn de afectiune.

Imi pare bine de vestile bune de la fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Maddy, stai asa, corecteaza-ma daca gresesc: deci baietelul tau e operat la Zalau si conform metodei dr. Hadidi i-a rezolvat doar uretra, preputul nu, ar fi urmat in cea de-a 2-a operatie. La dr. Voinescu ai fost ...ptr ce, ca sa-ti spuna daca-i ok uretra, sau ptr a-i rezolva si preputul? Si daca am inteles bine, nu-ti poate spune daca uretra e ok ? Pai si cum ar putea sa-ti spuna, n-ai intrebat? Pe 20 ianuarie vei merge la el ptr plastie de preput?

Am pus intrebarile astea ptr ca as vrea sa merg si eu cu baiatul meu la un control la dumnealui prin primavara anul viitor...din ce vad eu e ok dar voiam sa-l vada un medic totusi , sa am si o parere avizata, la dr. Basca unde a fost operat nu mai vreau sa ma duc ptr ca am impresia ca spune ca-i ok sau nu dupa informatiile date de tine, mama, adica daca am vazut eu ceva (fistula) sau nu...asa sa fie oare peste tot, atunci ptr ce-i mai baga rahatul ala de pensa...doar ca sa-i verifice "calibrul" ? Pai ala imi pot da si eu seama ca-l vad cand face pipi.
Deci: ma poate lamuri cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy81z spune:

ROXANA
Nu a fost operat la Zalau, in aprilie am fost doar sa-l consulte , sa-mi spuna ce fel de hs are.Pt ca la nastere dr. a spus doar hs. Prof.Hadidi a spus ca e hs de gr.1 poate avea o viata normala doar ca puta nu va arata ca una normala iar problemele pot aparea pe fond psihologic.Vroia sa-l opereze atunci in aprilie, doar ca eu nu am fost pregatita nici pshic, nici financiar.Am hotarat ca o sa-l op. cu prof. Hadidi, doar ca in iulie noi am fost in concediul.Atunci ne-am gandit ca in noiembrie cand va venii...doar ca era vb ca va merge in Ungaria la SZEGED.(In alta tara nu suntem dispusi sa mergem)Asa ca ne-am hotarat sa mergem la Bucuresti la Voinescu.Am facut o prog. pt o consultatie( nu puteam sa-i spun ca am fost la Zalau la prof.Hadidi si parerea lui e ...medicilor nu le prea place sa le spui parere altor dr.)Asa ca m-am dus, ca si cum nu stiam nimic si vroiam parere lui.Parerea dr.Voinescu a fost la fel ca a lui Prof.Hadidi. Doar ca el mi-a spus ca daca discutam de operatie e din punct de vedere estetic.(gaurica cred eu ca e doar cu 2-3mm mai jos, iar preputul e desprins in partea de jos)Si ca va incerca sa rezolve totul printr-o operarie.(nu ca la Hadidi corectare uretrei iar apoi cosmetizare)Asa ca ne-am hotarat sa-l operam, sa eliminam orice problema pe viitor fie si cea de ordin psihologic.

Mergi la inceput