Hipospadias (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristidogaru spune:

Roxana C , esti o draguta!
Ne ai pe toate mamicile la catalog si te tii de forum bine.
Eu, spre rusinea mea, nu am timp decat sa mai citesc din cand in cand (serviciu 10 ore/zi, casa, etc.).
Darius a fost zdrucinat vara asta de o infectie virala respiratorie, care a lovit in trei locuri: faringoamigdalita, pneumonie interstitiala si otita. Dupa acest episod a iesit anemic, am facut tratament 2 luni, iar acum i-am repetat analizele.
Prin telefon am aflat ca ar avea si o infectie urinara (voi afla diseara despre ce este vorba), asa ca sunt cam dezamagita.
Fetelor cu baietei mai mari de 3 ani, spuneti-mi cum ati facut sa scapati de pampers, sau la gradi cum a fost?
Darius, pentru ca bea aprox. 3 litri de lichide pe zi, urineaza la 15 minute.Am incercat sa-l pun pe wc, dar trebuia sa fac nonstop treaba asta....Si ma gandesc la gradi, ce face? Cine sta cu gura pe el sa bea? Ca sa nu zic ca el are un "fetis" cu parul meu, in sensul ca ma tine de par de cate ori sunt acasa si vrea sa bea. In rest, o tine pe mama, cu toate ca nu e prea multumit cu parul ei.

Sanatate tuturor puilor vostri.
Cristina
Papa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Buna. Am fot si boi aseara la control+schimbat de pansament. Ne-a spus dr ca evolutia e buna, vanataia e un hematom care se resoarbe, pipi colorat poate sa mai faca pana la scoaterea sondei. Partea buna ca, pe langa linistea noastra psihica dupa auzul acestor date, cu tot drumul dus-intors bebe a dormit tun pana a doua zi dupa o dupaamiaza de scancete. Si, dimineata, am constata si al 3-lea dintisor aparut! Deci la noi probabil e si o suprapunere de dureri...
Lichide bem, iar la alimentatie noi avem invers problema: de la antibiotic suntem usor deranjati la burtica. Vineri seara scoatem i noi sonda si sper sa fie mai bine.
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

" am fost si noi" .... scuze, un bebe agitat in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Multumim ptr urari, asa este, trece timpul....parca ieri era bebelus, acum are 4 ani deja....

Cristina, despre pipi la olita/ wc, Calin a facut trecerea foarte iute, adica in aproape 2 luni am trecut de la pampersi non stop la wc si fara pampersi deloc, nici noaptea macar( in cazul fetelor, ele au renuntat pe la 1 an si putin la pampersii de peste zi dar au ramas cu cei de noapte pana pe la vreo 18-24 luni, deci trecerea s-a facut treptat, cam in 6 luni).
Dar Calin deja avea 2 ani jumate, chiar ma gandeam ca il insor cu pampersii pe el, nu voia sub niciun chip olita pana pe la 2 ani si a renuntat definitiv la pampersi prin mai- iunie 2009. De atunci s-au mai intamplat accidente noaptea, dar asta este....exista niste chestii absorbante, cat o paturica de mari, banuiesc ca le stiti, sunt foarte utile cand se face trecerea, le puneam sub cearsaful de la pat . La pampersul de peste noapte am renuntat cand am observat ca era uscat dimineata, fara pipi , iar seara ma cam feream sa-i dau apa, doar laptele, iar dimineata il puneam imediat la olita. O perioada mai ma trezeam peste noapte, pe la 3-4 noaptea si-l puneam la pipi, ca sa-mi fie mai usor aveam o cutie din aceea de iaurt la kg, nu ne mai chinuiam cu pusul pe olita, aranjat putza sa nu faca pe langa...
Si inca o chestie care mi-a venit in minte...sa nu radeti, dar l-am pus sa intre peste sot la wc , mi-a zis ca-s nebuna, dar asa a invatat baiatul sa faca direct la wc, asa a invatat sa faca din picioare...a invatat sa aiba directie, sa nu faca pe langa....etc. O perioada nu ajungea bine la vasul wc-ului, dar am o chestie ca un piedestal, cam de 15-20 cm inalta, pe care o mai folosea cea mica ptr a ajunge mai bine la chiuveta, si o tragea si se urca pe ea ca sa-l inalte, sa-i ajunga " obiectul" cum trebuie. Acum suntem mari, nu mai folosim , dar atunci a fost utila.

Nu prea sunt coerenta, de-abia astept sa ma bag in pat, sper sa intelegeti ce am vrut sa scriu

Otilia si Julia, faptul ca mai apare sange sau alte ciudatenii pe sonda e normal, cred ca la toti a aparut, trebuie sa aveti grija doar sa nu se infunde sonda aia, din cauza asta se recomanda sa bea lichide multe. Si vanataie pe testicole a avut si Calin, a aparut dupa 2-3 zile de la operatie, pe ambele testicole, dar i-am luat - la recomandarea dr. rezident- o crema , nu mai retin numele, era ceva ptr varice, i-am dat de 2-3 ori si a avut efect, apoi tubul i l-am dat bunicii mele

Otilia, te-am trecut pe lista, gata, ma duc la culcare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_71 spune:

Buna fetelor,

stiu ca iulia si otilia sunt mamicile recent trecute prin tensiuni si ingrijorari, asa ca pentru ele in mod aparte un mare buchet de . Si pentru restul fetelor cate un , pentru ca tot ce se scrie aici reprezinta un mare ajutor pentru noi, ca mame, ca parinti.

Legat de nemultumirile la adresa spit medlife, parca v-am zis sau nu mai stiu exact, la acel chestionar am scris si eu una, ca nu aveau jucarii in dotare. Cu cazarea, cred ca a fost doar o supraincarcare in cazul otiliei, in mod nomral o camera este pentru bb+insotitor, dar, daca iata, s-a intamplat si altfel, eu cred ca a fost vorba de vreo urgenta, nu de behaviourul normal al spitalului. La noi asistentele au venit mereu singure [si nu am dat nimic, am considerat ca intra "totul" in pretul final], eu nu am iesit pe hol decat strict sa se plimbe bb. Dar, este adevarat ca eu sunt destul de putin pretentioasa la oameni, in general plec din start cu speranta sa gasesc ceva dragut in ei, si accept o paleta mare de caractere, poate si unde eu am predat 7 ani la facultate si alte gramezi de ani prin meditatii, si chiar imi place sa comunic cu oamenii... cum zicea bietul tata, "ma uita Dumnezeu vorbind cu altii, uit de foame, de somn, de tot"... Oricum, privind cele 2 zile la spital, in ansamblu, le consider f ok, mai ales ca eu am avut experienta spitalului de stat pt cezariana din 2009 [desi primele 2 nasteri au fost naturale acum, acelasi medic m-a rugat sa accept ceza] cand, fiind ceza de urgenta, asistentele NU MI-AU ADUS nici un medicamnet dupa operatie ca nu eram pe lista de medicatie programata. Abia dupa vreo 3 ORE de contractii dureroase similare cu travaliu pe la dilatatie 7-8, de credeam ca mai nasc inca 1 copil, imi curgeau lacrimile ca la gaina, stanga-dreapta, ca nu aveam voie sa misc capul, si gemeam si respiram exact ca in travaliu, ca sa suport durerile, au aparut asistentele pt alte 2 fete cu ceza programata dupa mine, si abia atunci au intrebat: dar dvs nu ati primit nici un medicament pana acum????? si eu, printre contractii, am zis: nuuuu. Si ele: aaa, bine, hai ca va aducem acum ceva... si asa, am reusit sa pup si eu un anestezic si sa ma linistesc. In tot acest timp de 3 ore usa salonului fusese deschisa si am tot strigat la cineva sa vina, dar nimic.. camera asistentelor era imediat dupa camera noastra [!!!].. asa ca... pt mine si bb, medlife a fost mai mult decat ok.

Ma bucur ca postarile mele au fost in mintea si sufletul fetelor, si sper ca oricine are nevoie de mine sa pot sa ii fiu de ajutor. Desi o mama sta cu sufletul la gura fiecare secunda pana isi vede puiul trezit din anestezie, dar a sunat tare amuzant cum si-a amintit otilia de fraza mea cu "daca asist imi cere pampers, inseamna ca bebe traieste", si daaa, asa este de fapt viata, un amestec de zambete si strangeri de inima, o pendulare intre sperante si tristeti, dar, este totusi, o viata!

Tinem pumnii sa fie baieteii cat mai bine si noi, pe langa ei, cat mai fericiti. Sii, da, cum zicea otilia parca, eu am fost singura cu 3 copii, dar gandul ca, pan ala umra, toti copiii mei sunt destul de sanatsoi, nu au cancer sau alta boala ingrozitoare, si ca si eu, desi ii cresc singura, sunt destul de vesela si activa pe langa ei.. si, mai mult decat atat, la cca 40 de ani cat o sa fac, iata ca sunt pupata si stransa in brate in fiecare zi de .. o iubire atat de calda incat, ma suna de la volan si imi canta "de-ale mele", angela similea, marian nistor si cate alte cele, din frumoasele emisiuni de radio" "o melodie pt fiecare".. Cine oare le-a gustat, cine oare le mai stie? Dar nu-i frumos sa auzi, tu fiinta pe un drum ca un shantz, cand mai si mergi, mai si cazi, cum fredoneaza cineva, de la un alt drumeag, un vers, un cant, sau o romanta cu parfum, privind catre lumina unui geam, si nestiind, de esti treaza sau visezi, la vreun gand, un gand nebun...?

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia76 spune:

Buna ziua tuturor!
Gata, de marti seara am scapat si noi de sonda, pe bebe nu cred ca l-a durut , iar jena la pipi a fost foarte mica si doar in seara respectiva. Aspectul la exterior ma multumeste pe deplin, iar dupa 0 saptamana jumatate de la operatie arata super ok. Vanataia de pe scrot aproape a disparut, putica nu mai este umflata si doar in varf se vad cateva fire subtiti,subtiri de atisoara chirurgicala. La interior nu m-am uitat deoarece nu avem voie sa decalotam, poate peste 2,3 saptamani, parca asa a spus domnul doctor Voinescu, oricum privindu-l nu realizezi ca a fost operat decat daca stii acest lucru . Martea viitoare urmeaza sa verifice domnul doctor noua uretra si atunci va voi mai spune ce si cum.
Otilia ce mai face baiatul? Astept vesti bune de la voi!
Roxana, Andreea sunteti doua dragute .
Roxana poti sa ne treci si pe noi: Iulia cu bebe Rares, hs penian coronar, ns.2009, operat 2010 de catre domnul doctor Voinescu Valentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Iulia, te-am trecut, doar ca am trecut Julia 71 in loc de 76, o sa intru sa modific, acum...daca te fac mai batrana cu 5 ani...asta e!( banuiesc ca e anul nasterii, banuiesc bine sau nu?)

Andreea, cand implinesti 40, ca si eu mai am putin si schimb prefixul ( acelasi ca tine), in ianuarie 2011. Ce varsta au copiii tai, cei mari, parca tin minte ca ai o fata si 2 baieti, dar nu bag mana-n foc.

Mamicile care urmau sa mearga la Hadidi in toamna, ce faceti, unde va duceti pana la urma, s-a stabilit ceva?

Mergi la inceput

Buna fetelor. Multumesc pentru sustinere
Noi suntem ceva mai bine, de doua seri bebe nu se mai trezeste noaptea, nu mai plange asa tare la caca ( si s-a reglat si burtica). Vanataia a inceput sa se mai estompeze, pipi face in continuare rozaliu ( parca spre sfarsitul jetului). Ne-a spart gingia si al 4-lea dintisor si poate de aceea ne-am mai calmat. Maine seara trebuie sa mergem si noi la scos sonda, sper sa fie bine si sa isi revina si pipiul la culoare, ca ma streseaza.
Vroiam sa va intreb daca dupa aceea timp de o luna are voie doar dus parca, nu? Ca pana acum l-am sters cu un prosopel ud. Si cum citisem ca nu are voie o perioada (nu mai tin minte cat)pe bicicleta sau ceva asemanator, banuiesc ca nu il pot pune nici in premergator, nu? Dar in port-bebe cred ca e ok, nu sta pe greutatea lui ci il tin centurile legat de mine. Voi ce spuneti? Daca nu uit, o sa-l intreb si pe dr maine seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Otiliaco, dupa scoaterea sondei cred ca am facut dus o periada scurta si apoi baita. Despre purtat bb, eu l-am protejat mai mult, timp de o luna nici in scaunul de masa nu l-am pus (ca avea intre picioare o opritoare din plastic), nici premergator, nimic care sa ii preseze zona; la Mihnea a si sangerat putin mai mult plaga, de asta, la recomandarea medicilor am fost mai precauti; si noi am avut pishu rozaliu o vreme pana s-a curatat in interior ...

Fetele mai vechi pe aici, vroiam sa va intreb despre dosarul pentru prelungirea CIC pana la 3 ani, a facut cineva, o mai fi in vigoare ? Am momente cand vreau sa fac si altceva decat ingrijit bb, dar ma apuca si o teama cand ma gandesc sa il las pe maini straine pe mofturici al meu.

Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_71 spune:

Ma bucur foarte mult de vestile bune de la fete!!!!

Oare filoteia ce o mai face? Non-stop lectii?

Roxana, stiu ca suntem din acelasi an, , esti o scumpa :). Eu sunt nascuta pe 20 martie 1971, si copiii mei sunt: Veronica, 13 ani, Tudor 10 ani si Robert-Adrian 1,5 ani. Acu fug si eu spre serv, va pup si multa veselie in acest weekend insorit!!!

Mergi la inceput