Hipospadias (14)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julia76 spune:

Maine este ziua cea mare, daca totul decurge asa cum s-a stabilit ne operam in jurul orelor 11, emotii, emotii, in capul meu este un amalgam de ganduri. Mergem inainte cu credinta mare in Bunul Dumnezeu si voi reveni cu vesti cand ne intoarcem acasa. Multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theooo spune:

buna
ce se mai aude de venirea prof hadidi? am intrat in noiembrie. ce faceti cu a 2-a operatie?
sper sa mai raspunde cineva si sa mai auzim vesti .
bafta celor care urmeaza la operatie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Multa sanatate Iulia si sa auzim vesti bune de la tine!

Speram sa urmam si noi miercuri, insa bebe e putin racit acum (gratie surioarei lui, exilata intre timp la bunici) si nu stiu daca ii va trece in 2 zile :(

Mergi la inceput

Azi ne-am intors si noi acasa, totul a decurs ok, bebe este bine, medicul si personalul spitalului sunt super, conditiile mai mult decat civilizate.
Acum este tarziu si nu prea am timp sa intru in amanunte, Andreea a zis foarte bine in postarile ei despre cum decurg lucrurile.
Otilia regret ca bebe este racit, daca mergeti maine, curaj, va fi ok, vei vedea. Nu este nimic de netrecut, iar dupa vei simti ca decizia a fost buna, nu putem sa nu ne ajutam puii chiar daca trebuie sa sufere putin acum.
Multumesc din suflet tuturor pentru gandurile bune si ne gandim la voi, astept vesti, iar eu voi mai reveni cu amanunte.

Mergi la inceput

Buna dimineata tuturor.
Ne-am intors si noi din spital joi dupa-amiaza, insa nu am apucat pana acum sa va scriu.
Ne-am internat miercuri la 8.30,nemancati, nebauti - asa am primit noi indicatii (ma miram ca stiam ca Andreei ii dadusera voie sa ii dea lui bebe un biberon cu lapte). Am discutat cu anestezista dr Ganea (o draguta) si a spus ca daca ii curg doar mucisorii si nu tuseste/nu are febra, il opereaza ca doar il aspira bine inainte. I-au luat sange din degetel pt cateva analize (mai aveam un rand facut cu 1 luna inainte: de coagulare, grupa, tablou sangvinic, sumar de urina, etc - le facusem din propria initiativa sa stiu ca nu sunt probleme; oricum saptamana trecuta vineri am discutat in prealabil la spital cu dr anestezist care a verificat si analizele acelea, sa fie sigura ca e totul ok ). Apoi la 11.10 (dupa ce m-am tot chinuit sa-i mai amagesc foamea cu plimbari in brate si un pic de somn) a intrat in operatie. Mi-au zis ca dureaza cam 2 h. Inutil sa va mai spun de emotiile care m-au cuprins cand a plecat cu bebe in brate. M-am plimbat prin fata salii, am mai mers si in camera (unde intr-adevar la pranz imi adusesera si mancarea - ceva gratar cu piure si chec parca), am mancat putin si am coborat inapoi. Cand am vazut ca se facuse 14 si inca nici un semn, m-au cam luat calurile...apoi a aparut o asistenta care mi-a cerut un pampers (si aproape m-a bufnit rasul ca mi-am amintit de Andreea care in momentul acela a gandit ca " bebe traieste, a scapat de operatie). Am intrat apoi si eu si l-am vazut dormind , sforaind usor sub masca de oxigen si invelit intr-o paturica termica. Mi-a spus dr Ganea ca e ok, ca mai doarme putin - vreo ora, ca acum el isi face si somnul de pranz. Asa a fost, si cand s-a trezit l-a mao adormit inca 1/2 h ca a spus ca ea ar vrea ca bebe sa se mai odihnesca putin. Apoi s-a trezit plangand (desigur, in cele 5 min in care iesisem sa-mi iau o cola din hol!) si i-am dat sa bea apa (si el, care de regula nu o bea, a golit 100 ml de biberon. Ne-am intrors in camera si a inceput " distractia". A cam plans, nu a vrut sa manance decat cu greu un biberon pe la 18 pm, si unul pe la 01 am. In rest plimbat (cu chin in brate ca nu mai e asa usurel, lipit cu spatele de mine, tinandu-i si punga de pipi... se calma dupa ce ii dadeam Nurofenul si rugam asistenta sa-i prin branula si calmant. Plus mucii care curgeau valuri.. Am dormit pe sponci in etape.. Si a doua zi dimineata desi nu a vrut sa manace macar era mai vesel si rodea la jucarioarele lui preferate. A venit dr Voinescu pe la 10.30 de l-a consultat si i-a scimbat pansamentul si ne-a dat ok-ul pt externare. Dupa ce s-a calmat din plansul de la schimbatul pansamentului (mai mult de frica crd) a papat in sfarsit inca un biberon si a adormit o ora pana a venit tati sa ne ia. Acasa pana seara a fost ok si cu papa si cu somn, noaptea insa si alaltaieri si azi-noapte se trezeste cam la 3 ore si plange, nu adoarme decat dupa 1h de plimbat, ii mai dau Nurofen (Novocalminul nu reusesc, il elimina imediat).
Fetelor, nu stiu cum ati facut voi, insa pe mine ma iau caldurile (si nu sunt o fire slaba sau usor emotionabila) cand trebuie sa umblu la pampersi cand bebe se agita asa tare si vrea mereu sa traga de sonda sau sa se intoarca pe burta (plus ca de la Zinat a facut o diaree usoara si ieri am schimbat 4 pampersi de caca (am incepu si un regim alimentar + Smecta). Noroc cu sotul meu care si-a luat saracul o zi libera, pana vine si soacra mea sa ma ajute o saptamana (pe surioara lui o mai lasam 1 sapt la bunici pana terminam cu sonda si ne mai linistim - apropo, Andreea, tu sigurica cu 3 copii esti o eroina pt mine!). Aaa, si alaltaieri seara am vazut ca se murdarise si pansamentul - era roz, ca de la sange, nu de la Betadina, plus se miscase si penisul era la pozitie oblica de l-am sunat pe Dr Voinescu si am mers ieri la pranz la Medlife de ne-a schimbat pansamentul - si ne-a zis ca e ok evolutia, sa nu ne facem griji (macar asa ne-am linistit si eu si sotul meu care se cam albise cand a vazut cum arata penisul lui Raducu: umflat si cu grandul vinetiu).
Oricum , sper ca treptat o sa se mai linisteasca, se vede ca il doare cand face pipi (caci se simte cald pampersul atunci cand se crispseaza si incepe plansul) si poate macar noaptea asta o sa doarma mai bine.
A ramas sa il mai sun pe doctor aca se murdareste pansamentul prea tare sau daca am probleme. Sonda tr sa o tinem pana joia/vinerea viitoare.

Mergi la inceput

Cat despre spitalul Medlife, doua mari nemultumiri pe care le-am scris si in chestionarul lor, in caz ca le citeste cineva:

1. desi cf pretului platit camera tr sa fie pt bebe + insotitor, pe motiv ca "sunt f aglomerati si ne roaga sa fim putin intelegatori" ne-au internat in camera cu un domn proaspat operat de hernie + sotia dansului, cu care am stat pana la 18.30 cand i-au mutat intr-o alta rezerva; dimineata la 8 pe acelasi motiv ne-au adus in camera o mamica cu baietelul care urma sa fie operat tot de dr Voinescu la pranz...
2. nu ne-a vizitat nimeni dupa operatie si pana a doua zi dimineata : nici de Voinescu care plecase f grabit la 14 pana sa apuc sa-l intreb cum a fost, nu zic poate avusese o urgenta dar macar mai tarziu sau sa fi venit macar dr mana a doua, un dr tanar care am vazut ca e mereu langa el sa ne zica cum a fost operatia, sa ne intrebe de bebe, sa ne zica la ce sa ne asteptam
3. la noi asistentele au venit doar cand era ora de antibiotic sau il auzeau pe bebe tipand sau le chemam eu; nu din proprie initiativa la o ora cum zicea Andreea; nu am ce sa le reprosez stiind ca erau intr-adevar aglomerate ca atunci cand veneau erau amabile; vina e a celor ce programeaza internari prea multe si nu neaparat din motive de urgenta.....

Oricum, a trecut. Roxana, ne poti trece si pe noi in lista
Otilia/Radu/ hs penian coronar/29.01.2010/03.11.2010/dr. Voinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Otiliaco, Julia, bine ca ati scapat

Otiliaco,si Calin plangea - de fapt zbiera- cand facea kk si mi-a spus doctorita rezidenta ca la baietei sonda trece pe langa...intestin, sau cum s-o numi- intelegeti ce vreau sa spun- si din cauza asta au dureri. Mai mult, daca este constipat si se screme...iar are dureri...al meu era deranjat putin la stomac , de la medicamente, cred- si tot se scremea, banuiesc ca avea crampe. Of...asta este, va trece. Daca ti se pare ca are crampe intreaba medicul daca-i poti da Debridat, asta tin minte ca i-am dat.

Cat despre faptul ca ati impartit o rezerva cu altii...eu faceam scandal...pai atunci banii pe spitalizare trebuia sa-i dati tot pe jumatate, ceea ce nu cred ca s-a intamplat. Vinovata e conducerea, doar traim in Romania, ce naiba.

Pe lista te voi trece dupa amiaza, de acasa, sper sa am timp ( suntem in pregatiri, maine implinim 4 ani, e baiat "male")

Mergi la inceput

Roxana, cred ca s-au bazat pe faptul ca la internare nu o sa zic ca nu vreau sa ma internez pana nu am rezerva goala, ca doar aveam operatia programata...iar a doua zi dimineata era si obosita/stresata si abia asteptram sa vina dr sa zica ca e totul ok si plecam acasa...si nu era sa o reped pe asistenta de fata cu o mamica stresata de viitoarea operatie a baiatului lor... ce sa-ti spun, sunt buni psihologi
Cat despre bebe, tot face pipi colorat roz-maroniu de 2 zile (uneori chiar se vede si putin sange) desi mi-a spus dr Voinescu ca e normal, ca inauntru e un balon care se dezumfla treptat si mai elimina sange; ieri m-am speriat ca am vazut pe un testicul o mica vanataie; l-am sunt pe dr si apoi i-am dat sms ca nu a raspuns; m-a sunat inapoi dupa 15 min cand a vazut msg si mi-a spus ca daca doar astea doua sunt simpomele, nu e nimic, se intampla sa se faca mici hematoame; a ramas sa mai mergem diseara la spit Panduri sa ne vada si sa-i mai shimbe odata pansamentul... sper sa ne zica ca e totul ok ca evolutie.
La multi ani pt baietel, cu sanatate si bucurii!

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Roxana multumim pentru gandul bun si ....LA MULTI ANI CALIN!!!! sanatate sa ai parte de tot binele din lume puiule!
Otilia ma intristez nespus cand citesc postarile tale si va doresc din tot sufletul recuperare cat mai grabnica.
Noi putem spune ca pana acum totul a fost ok, iar lucrurile au decurs cam asa:
Luni dimineata la ora 6.00 am papat un biberon (nu inteleg Otilia de ce nu a-ti avut voie, noua dr. ne-a spus cand l-am intrebat sa pape foarte dimineata ca sa treaca 5-6 ore intre masa si operatie, ne-am internat la 8.30, am urcat la camera in care am stat doar eu cu bebe, e drept ca in ziua respectiva nu a fost foarte aglomerat. Rares a dormit putin (am intrebat asistenta care s-a ocupat in ziua respectiva de noi si a spus ca este chiar indicat sa doarma) si s-a trezit cand a venit dr Voinescu, pe la 10.30. dr l-a consultat si m-a imbarbatat putin deoarece eram trista si aveam un sambure de nesiguranta in suflet vizavi de operatie.
In jurul orei 11.30 am coborat pentru operatie, am vorbit cu dr.anestezist (o draguta cum bine a zis Otilia), iar pe la 12.10 l-au luat pe bebe (emotiile de rigoare bineinteles). Tin sa spun ca toate fetele de acolo s-au purtat tare frumos cu noi, cu bebe in mod special, asistenta sefa chiar a iesit la un moment dat si ne-a spus ca baiatul este bine, a suportat ok anestezia, etc. La ora 13.40 aprox. ni s-a cerut pampersul,a venit putin si dr.Voinescu care ne-a spus ca a fost hs coronar si ca totul a decurs bine iar apoi m-am dus la baiat care dormea cu o mascuta de oxigen pe nasuc, s-a trezit dupa 30 min. a baut putina apa si a mai dormit 30-40min. dupa care l-am dus in brate in camera. apa a baut-o treptat, cu pauze de nani si pe la 17.30 i-am dat un biberon de lapte sigura fiind ca nu o sa-l vomite.
A avut si Rares dureri dupa ce anestezia (sau calmantele dupa caz) nu a mai avut efect si a stat cuminte,cuminte pe pat, asezat pe spate, nici piciorusele nu le misca de frica durerii, iar mami, tati si bunica ildistrau pe rand cu jucarii.
Noaptea am avut alta asistenta draguta (Rodica), era spirt, a adus si o manusa chirurgicala pe post de balon si venea mereu sa vada ce face Rares. I-am mai dat lui bebe un biberon de lapte pe la 21.30, a adormit dar s-a trezit de durere pe la 12.00, i s-a facut calmantul si a dormit cam agitat cei drept pana pe la 7.00 cand i-am dat Nurofen.
A doua zi dupa pranz dr. a schimbat pansamentul, a spus ca evolueaza bine si ne-am externat. Durerea s-a estompat in timp, l-au ajutat foarte mult calmantele, in mod special novocalmin-ul(pacat Otilia ca Raducu nu l-a primit, poate suferea mai putin mititelul), insa cand face caca si este putin constipat (in functie de ce mananca) si acum dupa 7 zile mai chiuie uneori si da cu manuta peste pampers, semn ca il doare.
Prima noapte acasa a dormit dar a alergat prin tot patul, a doua zi s-a linistit mai mult, pansamentul l-a schimbat dr. vineri si totul era ok, iar maine (marti) ne scoate si sonda si sper din tot sufletul sa nu aiba usturimi la pipi.
Otilia si Rares are o mica vanataie pe scrot, intre testicole, dar pe zi ce trece se estompeaza, pipi a fost si este clar,insa mi-a spus asistenta ca au mai fost si cazuri cum e la voi spre ex. si a fost totul ok in final. Nu stiu daca dr. v-a spus dar e bine sa bea multe lichide Raducu, iar in privinta alimentatiei eu am incercat sa evit alimentele care constipa.
Sper ca am oferit cateva informatii utile mamicilor care trebuie sa-si opereze copiii, iar daca am uitat ceva voi mai reveni, urmand astfel exemplul bun al Andreei care pe mine personal m-a ajutat foarte mult.
Multa, multa sanatate Otilia lui Raducu si tuturor puilor care s-au operat ori urmeaza sa o faca. Pupici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theooo spune:

la multi ani calin ! roxana sa-ti traiasca baiatul sa fie sanatos si sa aiba parte de mult noroc in viata.
saptamana viitoare face si al meu 3 ani .....ce mari sunt si ce repede cresc !
tuturor

p.s. mai stie cineva ceva de prof hadidi? mamicile care urmau sa se interneze acum in noiembrie ce faceti? unde va duceti pt operatie?..... vreau si eu noutati si nu numai eu- cred. multumesc.

Mergi la inceput