Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (31)
Raspunsuri - Pagina 4

Doloress spune:
Ariana n-are rost sa te stresezi pe tine si pe bebita din cauza unor oameni fara inima! Eu zic sa-ti iei concediu medical si sa-i lasi in plata Domnului sa se descurce si singuri. Of, nu inteleg rautatea asta, nici sa ma bati!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

bebelu86 spune:
Ariana dc tu simti k mmai bine e sa stai aksa. nu mai sta.
nu trebuie sa te intereseze ce zice lumea
mai bine sa ai grija de bb decat sa iti para rau mai incolo
in legatura cu mancarea ai grija la fructe legume sa fie spalate bine, branza, lapte sa fie pasteurizate
sa eviti conservele cat poti, mezelurile, carnea in sange sau nefacuta bine.
cam astea.
Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu
16+
858 SMS PT COPII

adrianaady spune:
Dragelor imi permit sa intervin pt o mica rectificare :
igg pozitiv - ai avut infectia in trecut, deci ai anticorpi acum
igm pozitiv - ai infectia, deci tre tratata.
igm negativ - nu ai infectia
igg negativ - nu ai avut-o in trecut, deci nu ai nici anticorpi.
V-am copiat pt exemplificare :
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/analize/toxoplasma-gondii-anticorpi-igg-si-igm_42
sau
Interpretarea rezultatelor si recomandarile ulterioare:
- Toxo IgG negativ si Toxo IgM negativ - reprezinta absenta infectiei. Daca exista suspiciunea unei infectii recente se recomanda repetarea recoltarii peste 3 saptamani; in cazul pacientelor gravide se va repeta testarea la intervale de 8-12 saptamani.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM negativ - reprezinta existenta unei infectii in antecedente (mai veche de 2 ani).
- Toxo IgG negativ si Toxo IgM echivoc - reprezinta posibilitatea unei infectii acute (nu poate fi exclus un rezultat fals pozitiv). Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG negativ si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii acute (nu poate fi exclus un rezultat fals pozitiv). Se recomanda testarea unei noi probe peste 2-3 saptamani.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM negativ - reprezinta un status imun incert. Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM echivoc - reprezinta un status imun incert. Se recomanda testarea unei noi probe peste 1 saptamana.
- Toxo IgG echivoc si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii acute. Se recomanda testarea unei noi probe peste 2-3 saptamani; daca pe noua proba se obtin rezultate identice sau IgG devine pozitiv se va recomanda confirmarea infectiei recente intr-un centru de referinta.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM echivoc reprezinta existenta unei infectii in antecedente sau un rezultat fals echivoc pentru IgM. Se recomanda efectuarea testului de aviditate IgG din acelasi ser.
- Toxo IgG pozitiv si Toxo IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii recente (in decursul ultimilor 2 ani). Se recomanda efectuarea testului de aviditate IgG din acelasi ser; daca se va obtine un index scazut se va recomanda confirmarea infectiei recente intr-un centru de referinta (alternativ se poate testa o noua proba peste 2-3 saptamani, pentru evidentierea unei modificari semnificative a titrului anticorpilor IgG).
Ariana daca igg pozitive si igm negative, e f bine, stai linistita
Dolores presupun ca daca infectia cmv era activa, iti dadea un tratament, asa ca presupun ca aveai anticorpi de aia te-a trimis linistita acasa

bebelana_34 spune:
Ariana
Dca ai igg pozitiv si igm negativ e de bine pt ca inseamna ca ai imunitate daca aveai si igg si igm pozitive era de rau ca insemna ca ai contactat recent infectia si pt a avea siguranta ca n-ai luat-o in timpul sarcinii se face un test de aviditate care determina cand ai luat infectia. In concluzie IGM-UL este importanta sa fie negativ. Igg nu se mai negativeaza niciodata odata ce ai contactat boala si de aceea ai anticorpi. Nu stii ca se spune ca daca ai avut varsat de vant odata nu mai risti sa te infectezi Asa ca stai fara grija mai rau era sa nu fi avut imunitate ca ai fi fost expusa acum in timpul sarcinii.
In privinta colegilor lasa-i in pace si tu fa ce trebuie ca sa-ti fie bine atat tie cat si lui bb asa ca stii si tu ca prin Ordonanta de Urgenta 96/2003 ,art 19,se stipuleaza ca o salariata insarcinata nu poate fi obligata sa faca tura de noapte, ca sa nu mai spun ca in art.13 salariata poate beneficia de reducera programului cu 1/4.
Succes in demersurile tale de a-ti proteja bebelusul.

bebelusi spune:
Shine imi pare tare rau de ce ai patit, uff, sa te duci totusi la medic sa te vada
Ariana si eu sunt de acord ca tu si bebe sunteti cei mai importanti acum. Lasa-le incolo de colege ca nu faci casa cu ele. Tu esti medic?Ce fel de medic? Te intreb din curiozitate ca nu se stie cand avem nevoie de un sfat . \La odiseea trecuta avem o pediatra, va dati seama saraca cum trebuia sa raspunda la intrebari dupa ce s-au nascut copiii?
Ne-a ajutat foarte mult
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 14 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Lili_g spune:
Bebelusi
Ariana sa stai acasa, trebuie sa te bucuri de copiii tai. Nu are rost sa risti pentru ca colegele tale au alte pareri. Sigur ca nu le e pe plac sa ia turele tale si oamenii dir nestiinta, poate din egoism spun si ei cate ceva ca sa-si faca lor insile viata mai usoara.
Tu ai suferit mult si sigur ca ti-e teama, e normal. E asa de important sa fi linistit in timpul sarcinii...!!!
Nu te necaji, si nu plange...gandeste-te la ce e bine pt sufletelul mic, nu le judeca pe colegele tale ci lasa-le in pacea si linistea lor...Te imbratisez

Shines spune:
multumesc fetele
voi merge maine la dr
am sunat-o si i-am zis ce am patit..a zis ca nu e nimic grav, e mai mult socul emotional si ar trebui sa ma calmez cat pot, sa iau un no-spa..daca ma simt rau sa merg la ea
Simo 16 +

vasilasanita spune:
Pupici tuturor!
Imi pare rau pt fetele care au avut necazuri!!
Eu nu am vesti!
Astept sa mai merg la un echo sa vedem daca totul e bine!
La cate saptamani simtim copilasul?+15
Dumnezeu ne va ajuta!

ariana2005 spune:
fetelor, va multumesc din suflet, m-am gandit eu ca voi ma veti intelege cel mai bine..o sa incerc sa ma calmez, acum nu mai plang dar sunt foarte suparata..pe maine o sa-mi treaca..
si nu sunt medic, sunt asistent medical, dar garzile noastre de noapte le facem singure, bineinteles exista medic de garda, in institut dar nu la noi pe sectie, si dupa cum stie toata lumea greul noi il ducem..ei fiind solicitati doar in cazuri mai grave..
mami de Ariana (30.10.2005) si 11+
mami de ingeras David Andrei (01.09.2008)
"Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ce-mi sta in putere,
Si intelepciunea de a face diferenta intre ele..."

bebelusi spune:
Ariana asa este, din pacate. Eu zic fie sa iti iei concediu fie sa nu mai faci garzi
Shine
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 14 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"