trecerea la lingurita -trucuri

trecerea la lingurita -trucuri | Autor: irinabobe

Link direct la acest mesaj

am un baietel de 5 luni. de cateva zile am inceput diversificarea si implicit trecerea la lingurita. spuneti-mi dc exista ceva metode sa il invat sa inghita din lingurita. ideea este ca scoate toata mancarea afara cu limba. de placut cred ca ii place gustul ca nu se stramba si deschide gurita, dar cred ca nu stie inca cum sa inghita fiind obisnuit doar cu biberonul, asa ca deocamdata doar salopetele si fata beneficiaza de aceasta diversificare...deci exista ceva metode sa se obisnuiasca sa inghita din lingurita? multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

e foarte normal, el face miscarea de supt si asa iese mancarea afara

trebuie doar rabdare, o sa invete el in curand

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Incearca mancare cat mai lichida (poate chiar suculet doar, ca sunteti la inceput) si el sa stea usor mai pe spate, cam ca in scoica auto. Lucreaza gravitatia, si el se obisnuieste cu lingurita treptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

parerea mea este ca se se va obisnui curand. nu trebuie sa te grabesti deloc. metode sa-l inveti tu nu sunt. el va descoperi mecanismul singur.
eu nu sunt de acord cu suculetele . fuctele pe razatoarea de sticla, legumele fierte pasate si subtiate putiiin cu zeama in care au fiert. bine, teoria o stii sunt convinsa: cate un aliment la cateva zile, combinatiile mai incolo.

pofta buna!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

theo, pentru mine: de ce nu esti de acord cu suculetele? Aici ma refer, spre exemplu la sucul de morcov (evident, facut in casa). Sau sucul de mar. Ce au? Noi cu ele am inceput diversificarea, la indemnul pediatrei, evident, nu de capul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

mmmm.....
din inform mele stiu ca sucul nu e cea mai buna parte a unei legume/fruct. fibra este cea mai importanta si se pierde la suc.

noi la indemnul pediatrei (cu argumentele de rigoare ca la mine nu merge "asa zic eu") NU am inceput cu suc sau supa (zeama in care fierb legume). eu am folosit cu succes o razatoare de sticla: orice (mar, morcov, piersica, caisa etc) dai pe ea poate fi servit cu lingurita, nu e nici prea subtire si sigur nu e nici prea gros. deasemenea, legumele fierte ... morcovul, pastarnacul cand le-am introdus le fierbeam in putina apa si nu i-am dat niciodata zeama aceea. pasam morcovul si il subtiam putin cu zeama in care au fiert.

asta este parerea mea

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Cu zeama de la supa inteleg, e apa in care fierb legume, n-are prea multa valoare. Dar cu sucurile tot nu pricep de ce n-ar fi bune, nu prea vad argumentele. Nu zic ca nu e mai buna pulpa fructului cu fibre cu tot, dar asta nu inseamna ca doar sucul strica. Noi chiar si acum bem cu placere cate un fresh de ce se nimereste, si eu si ea. Si mananca si fructe ca atare, bea si apa la sete, nu cere neaparat suc... deci nu pricep de ce nu e bine sa dai suc proaspat de fructe copilului. Ma rog, fiecare cu parerea lui .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Teoria spune ca un bebe care inca mai are reflexul de impins cu limba nu este inca pregatit de diversificare. Cele mai importante semne ca un bebelus e pregatit sunt: reflexul trebuie sa nu mai fie prezent, copilul trebuie sa poata sta in sezut si sa prezinte interes pontru alte alimente. Pana la 1 an laptele e alimentul de baza, in opinia mea nu are nici un sens sa incerci prea tare sa ii dai alte alimente...

La 1 an aici pediatrul a interzis 2 alimente: nuci si sucuri.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

am inceput diversificarea cu piureul de legume. azi voi incerca sa il fac si mai fluid sa vedem dc asa merge mai bine. copilul este asezat pe scaun inclinat la cca 45 de grade...citeam pe undeva ca nu trebuie scoasa lingurita din gura pana nu termina de inghitit...ca sa nu mai aiba tendinta de a scoate afara mancarea.sper sa se obisnuiasca cat mai repede...multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

:0

Tu faci cum crezi, dar inainte fii sigura ca stii ce sa faci in caz ca nu merge mancarea pe unde ar trebui. Sper sa nu fie nevoie, din suflet. Sursa care dadea asemenea instructiuni trebuie sa fie cel putin dubioasa. Unde?

Uite cateva din sursele mele, adunate repede, daca ai nevoie de ajutor la tradus, da un semn...

http://www.wholesomebabyfood.com/readyforsolids.htm
http://www.babycenter.ca/baby/startingsolids/introducing/
http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-when.html
http://www.whattoexpect.com/first-year/week-16/solid-foods.aspx

Nu uita, nu-i nicio graba. Daca nu esti sigura ce e mai bine alege ce stii ca poate fi cel mai putin periculos pentru copilul tau. Cel putin la mine asta e regula de baza.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mQQm multumesc ma descurc cu traducerea, voi citi. copilul este hranit doar cu lapte praf , nu stiu cum este in afara dar aici la copiii hraniti doar cu LP, diversificarea se incepe la varsta asta 5-6 luni...nu am inceput diversificarea de capul meu ci la sfatul pediatrului, asa ca acum incerc si eu sa vad ce pot face ca sa invete sa manance.
nu stiu exact care e treaba cu reflexul asta, dar in maternitate am vazut nou nascuti care erau hraniti cu lingurita pt ca mamele nu aveau inca lapte si ca sa nu se obisnuiasca cu biberonul ii hraneau asistentele cu lingurita, si e clar ca la cateva zile inca aveau reflexul asta de a scoate afara si totusi se descurcau. problema e ca atunci nu am fost foarte interesata si nu am fost atenta la tehnica, stiu doar ca spuneau ca trebuie apasata lingurita pe limba intr-un anume fel...din cauza asta am intrebat dc stie cineva cum se face pana se obisnuieste.

Mergi la inceput