trecerea la lingurita -trucuri
Raspunsuri - Pagina 2
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe mQQm multumesc ma descurc cu traducerea, voi citi. copilul este hranit doar cu lapte praf , nu stiu cum este in afara dar aici la copiii hraniti doar cu LP, diversificarea se incepe la varsta asta 5-6 luni...nu am inceput diversificarea de capul meu ci la sfatul pediatrului, asa ca acum incerc si eu sa vad ce pot face ca sa invete sa manance. nu stiu exact care e treaba cu reflexul asta, dar in maternitate am vazut nou nascuti care erau hraniti cu lingurita pt ca mamele nu aveau inca lapte si ca sa nu se obisnuiasca cu biberonul ii hraneau asistentele cu lingurita, si e clar ca la cateva zile inca aveau reflexul asta de a scoate afara si totusi se descurcau. problema e ca atunci nu am fost foarte interesata si nu am fost atenta la tehnica, stiu doar ca spuneau ca trebuie apasata lingurita pe limba intr-un anume fel...din cauza asta am intrebat dc stie cineva cum se face pana se obisnuieste. mamica de Rares 21.02.2010 |
Trebuie sa ai foarte multa rabdare!!! Este totusi foarte mic...trecerea la lingurita se face mai mai usor daca primeste san fata de biberon, o spun din experienta...eu i-am dat san fiului meu 9 luni (era mai comod pentru mine si mai sanatos pentru el) insa pe la 4 luni am inceput usor , usor, sa-i dau cu lingurita piure de legume (mai fluid ce-i drept)dar sa stii ca pateam la fel ca tine...manca cam 1/4 din cantitatea pe care o pregateam. Primea apa cu lingurita, biberonul l-a refuzat! Nu l-a vrut, nu-l suporta, nici suzeta (o scuipa)asta din cauza alaptarii la san. Deci, nu te alarma, cu rabdare, chiar daca scoate afara ce-i dai tu si nu se stramba, incet ,incet, va invata sa inghita si mai tarziu chiar sa ,,mestece" (pana-i dau dintii ,precum o baba fara dinti) .