tratament eficient constipatie

tratament eficient constipatie | Autor: anne`mary

Link direct la acest mesaj

buna. Server-ul e ocupat, functia 'cautare" nu merge, am mers 10 pagini in urma sa caut daca s-a mai vorbit, recent, despre constipatie, ca sa nu scriu despre acelasi lucru. Nu am gasit asa ca indraznesc sa va impartasesc din experienta noastra.
Sotul meu sufera de constipatie din pruncie. De`alungul anului am incercat mai multe remedii naturiste. Cereale, prune, iaurt Activia...acestea nu au dat rezultate.
cel mai bun remediu pentru sotul meu a fost: lamaia. Sucul de la o lamaie intr-un pahar de apa cu putina sare. Nu e tocmai gustos dar si-a facut efectul dupa 2 zile.
Un tratament bun au fosst si semintele de in. O lingurita de seminte intr-un pahar cu apa, lasate 30 minute si apoi se bea apa cu seminte cu tot. Dezavantaj: semintele nu trebuie mestecate caci sunt toxice (doar daca sunt mestecate)
Alt remediu bun a fost mierea. O lingurita de miere intr-un pahar cu apa. la cateva zile a inceput sa isi faca efectul
Acum incercam: nuci cu susan> Nu stiu proportia asa ca am pus cat sa fie un echilibru intre nuci si susan. Se prajesc un pic, se macina si se ia o lingurita seara. Dupa 2 zle sotul zice ca e ok dar nu asa bun ca lamaia.
Ca sa nu exageram cu niciun tratament, eu prefer sa le alternez. Ii dau 2-3 saptamani lamaie, apoi 2-3 saptamani seminte de in si tot asa. Reusesc in modul asta sa ii tin constipatia sub control. Apelez la astfel de remedii caci prin alimentatie nu am reusit (poate sa manance numai cereale, fructe si legume toata ziua....constipatia nu dispare).
Sper ca alte persoane care sufera de constipatie, sa gaseasca remediile astea naturiste la fel de utile ca si noi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Seminte de in gasesti si macinate, sau chiar ulei de in care e foarte eficient. Nu stiu daca ati incercat taratele de psillium, sunt foarte bune si acestea.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Incearca DetoxiColon , cel putin la mine da rezultate bune, dar.... trebui sa bea cel putin 2L apa pe zi.
E produs naturist, e cam scump da poate il ajuta pe sotulul tau.

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Un sfat de la un "stan patitu",nu direct dar...sa mergeti si la ceva controale de rutina(colonoscopie)...atita constipatie (din pruncie) nu e buna deloc!

La noi merg foarte bine sucurile de diferite fructe,legume la care pun si buruieni(verdeata).De ex. marar,patrunjel,telina.
Este aici o doamna draguta si priceputa,Deus,care are un blog cu "bombe de sanatate-vitamine" si anume diverse sucuri.Ea este experta,eu doar o copii.
De cind bem sucuri de astea stam foarte bine la capitolul constipatie.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

vreau sa isi faca si o colonscopie pt ca bunicul lui a murit de cancer la colon si constipatia lui + cancer la colon = ingrijorare din partea mea. Dar in buzau e un singur medic ce face astfel de proceduri si care, din auzite stiu, ca nu e un dr grozav. trebuie sa-si faca timp sa se duca la bucuresti si timp nu prea are sotul meu. Dar sper macar sa ii tin constipatia sub control pana se elibereaza.
Ulei de in nu am vazut in Buzau, dar sper sa tin minte cand mai ajung prin bucuresti sa caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

multu Hannen

bun sfat sa faceti si ceva investigatii, atata constipatie nu este buna!

apa multa minim 2 l pe zi (cafeaua, supa, sucurile nu le contorizati)
sucuri naturale in care puneti tarate de cereale macinate fin, seminte de in macinate fin cu rasnita
dimineata pe stomacul gol un pahar mare de apa (300-400-500 ml) in care stoarceti lamaie
si sport! sportul pune in miscare totul!

branzeturile constipa, incercati sa le ocoliti daca aveti probleme

sanatate multa!

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ardeiul copt (5-6 ardei copti/zi). La noi, efect garantat!

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

da' ptr gravide,stiti vreun tratament? deja sunt disperata si un hemoroid infloreste ...

Gabriela
19+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

da' ptr gravide,stiti vreun tratament? deja sunt disperata si un hemoroid infloreste ...

Gabriela
19+

gabriela,nu stiu ce sa zic decit ca eu am apelat la laxative de la dr. pe perioada sarcinilor (toate m-au terminat )
Stii,bb apasa pe colon exact ca roata unei masini pe un furtun de irigat.Imagineaza-ti ...ce placere si cam ce se intimpla acolo de nu iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Gabriela
19+

gabriela,nu stiu ce sa zic decit ca eu am apelat la laxative de la dr. pe perioada sarcinilor (toate m-au terminat )
Stii,bb apasa pe colon exact ca roata unei masini pe un furtun de irigat.Imagineaza-ti ...ce placere si cam ce se intimpla acolo de nu iese.

mi-a zis dr ca laxativele pot da dependenta. na,stau si rabd... ce nu face o mama ptr bebe?chestia e ca -mi vine cand hemoroidul e rupt si sangereaza si ustura si doare.... cumplit.

Gabriela
19+

Mergi la inceput

Gabriela,eu n-am stat asa!Este cumplit.Adica la doua sarcini am stat,dar la a 3-a deja nu mai rezistam.Am avut noroc ca nu am facut hemoroizi,sau cel putin poate nu stiu eu(deocamdata) .Eu am luat ceva pe baza de plante chinezesti parca.
Si stai linistita ,dupa nastere o sa ai timp sa te reglezi natural.Renunti la medicamente si treci pe fibra multa,verdeata...sucuri naturale.Trebuie sa se rezeolve.

Multa sanatate!

Mergi la inceput