Trombofilia o cauza a infertilitatii - 28 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Fetele, ma intrebam un lucru si ca sa nu ma intreb singura mai bine va abordez pe voi... Oare s-ar supara Uschi daca i-am pune adresa de mail pe prima pagina? Ma gandesc ca spunem in ghid sa dam mail dar daca nu stim adresa, cui dam mesajul??? Daca mergeti careva zilele astea, o intrebati voi daca are ceva impotriva???

Felix 10+

Mergi la inceput

Floaredemac sunt o gravida atipica, n-am greturi decat foarte rar mai ales atunci cand mi-e foame si nu mananc rapid . Daca n-as avea dureri de burta din cand in cand, mai ales la miscari bruste, nici n-as zice ca-s gravi. A, si nu mai sunt asa de activa, obosesc si gafai repede in rest sunt chiar ok.

Indra, gasesti info asa cum au zis fetele, nu te speria de mutatii, sunt sarcini duse cu bine pana la capat sub medicatie, cu bebei sanatosi. Bine ca ai descoperit balariile, acum stii incotri sa o iei si urmatoarea procedura va fi un succes.

Felix 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

bine zici tu, felix draga, ia te uita cate intelepciune iti aduc hormonii din saptamana 10 de sarcina
denisa multam fain, eu deja am rugat-o pe sotia sefului meu sa-mi ia progesteron depot din Germania, iar dr. Albu mi-a dat reteta pentru el aseara dulce si apasat

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Buna, fetelor.
Si eu sunt o aspiranta la titlul de mamica; din nefericire, am doua sarcini oprite in evolutie ( a doua fiind si cu ou clar); mi-am facut o tona de investigatii si inclin sa cred ca si la mine cauza principala ar fi o trombofilie care se declanseaza in sarcina.
Acum... nu stiu ce sa mai fac. Ginecologul meu mi-a spus sa raman insarcinata si apoi sa vin imediat la el, dandu-mi de inteles ca stie cam ce ar trebui sa faca pt. a ma ajuta sa evit un nou avort spontan.
Totusi, as vrea sa merg la dna. Uscatescu, pt. a sti daca nu cumva am trombofilie si inafara sarcinii ( la analizeze de coagulare, mi-a iesit APTT-ul exact pe limita maxim, drept care ginecologul mi-a dat o luna de tratament cu aspenter). Intrebarea mea este: cat ma costa la Fundeni, analizele pt. trombofilie? Ar fi oportun sa le fac si inainte de sarcina, sau mai intai sa raman insarcinata si sa merg la Uschi doar atunci?

PS: va multumesc pt ca existati si contribuiti la ajutorarea altor viitoare mamici ( sa speram), prin sfaturile si informatiile pe care le impartasiti aici.

Mergi la inceput

Sara, profilul de trombofilie nu se face la Fundeni, decat anumiti markeri. Majoritatea dintre noi am facut profilul trombofilie ereditara II si profilul sindrom antifosfolipidic la Synevo si ne-am dus cu ele la Uschi. La Fundeni ne-a mai facut cateva analize care tin de coagulare, PT, aPTT si inca ceva ce nu-mi mai amintesc.

Parerea mea este sa nu stai pana ramai gravi si sa te lasi pe mana strict a ginecologului, iar ma apuca toti nervii cand vad ca se baga ginecologul in treburile hematologului, astia au senzatia ca pot face minuni, sa-si vada frate de pasaricile lor...

Felix 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Draga Sara, rezultatele vin in 2-3 saptamani la cele genetice. Daca este o problema de trombofilie care va necesita clexane sau alte anticoagulante injectabile, cu 2 sarcini pierdute eu nu as risca sa astept atata timp. Pentru ca poate fi prea tarziu. La mine, dupa cum vezi la semnatura, s-a oprit la 5-6 saptamani de la ultimul c.m. Daca faceam analizele exact cand aflam ca sunt gravi, tot nu as fi avut timp de reactie. Si in plus, majoritatea ginecologilor iti lasa impresia ca stiu despre ce este vorba, referindu-se doar la sindromul antifosfolipidic. Si mie mi-a fost greu sa trec peste vorbele lor si sa fac si restul analizelor. Cu ajutorul fetelor de aici am reusit sa aflu f. multe lucruri ( pt asta). Eu as merge direct la d-na dr U, inainte sa raman iarasi gravi.
Felix76, si eu m-am tot gandit la asta, si nu am indraznit sa ii pun adresa ca... de! Dar poti mentiona tu acolo ca pt aflarea adresei sa se dea PM la "trombofilia", ce ziceti? Si "Trombofilia", oricine se va ocupa de subiectul asta in locul ei, ii va da inapoi PM cu adresa. Dar sigur, o puteti intreba voi direct pe d-na dr despre asta, daca o prindeti in toane bune burtica!

PS: eu am facut analizele pe 7 mai, si rezultatele au fost prevazute sa vina dupa 31 mai, acum am verificat pe buletinul de la synevo.

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

SARA_HS si eu am trombofilie dobandita si riscul e doar pe sarcina. Imediat ce am pierdut sarcina analizele au devenit normale, drept urmare fac tratament preventiv inainte de a ramane iar inasarcinata. La indicatia dnei dr si a ginecologului. Si imediat ce raman o sa fac clexane cantitate mai mica sau mai mare in functie de evolutia proteinei S. Concluzia: ar fi indicat sa mergi la Dna dr U si sa incepi tratamentul din timp.
Eu in timpul sarcinii am facut analizele la medlife.

Mergi la inceput

Floricicademai bune idee, intru si modific! Adresa lui Uschi oricum se da din PM in PM si sigur cea care se va ocupa de subiect o va sti.

Felix10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Pt ca treb neaparat sa gasesc azi Clexane, iar la farmaciile la care am fost eu, nu am gasit pe nicaieri, sau daca gaseam erau cantitati f mici 2-3 fiole, am trecut pe Fraxiparina, bineinteles cu acordul d-nei Uscatescu. Am inteles ca probleme cu Clexanul vor fi mai mereu pt ca nu se mai importa. Asa ca decat sa fiu lunar stresata ca nu gasesc , am preferat aceasta varianta. Sper sa fie una la fel de buna , si sa fie bebe ok.
Va pup pe toate si va astept cu vesti bune!!

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 12 +

Mergi la inceput

Gabi, fraxiparina de cat ti-a dat? Sa ne zici si noua daca e ceva diferenta la injectare, de durere, usturime, invineteala etc.

Bafta la injectat!

Felix 10+

Mergi la inceput