mamicile vin cu propuneri pentru gradinite!
Raspunsuri - Pagina 2
clarissa_msd spune:
Draga Emi,
o sa vin sa ti vizitez gradinita zilele urmatoare, astept cu placere sa te cunosc :), mi se par interesante ideile tale, au un parfum occidental ce-mi place.
eu m am saturat de gradinite unde copii sunt ascunsi sub maldare de jucarii si "educati" de educatoare prefacute.
imi place ideea ca jocul copiilor sa fie uneori si canalizat si imi place interesul pe care il arati copiilor prin aceste idei noi.
s-ar putea ca acesti copii, intre 2 si 7 ani, sa fie mai receptivi la programele/jocurile propuse, decat parintii lor! :))))
eu incerc sa nu uit tot timpul faptul ca in perioada asta copilul e ca un burete, importat e ce-l lasi sa absorba.
Succes!
cosmi1975 spune:
draga mea....jocul didactic nu se face la intamplare...stiu ff bine despre ce vb ca lucrez in sistem de vreo 15 ani
cel mai important este ca un copil mic sa si formeze deprinderi de autonomie personala,notiuni temporale,etc. pt ca atunci se poate descurca si in celelalte activitati,proiecte propuse de tine
nu toti parintii doresc ca puii lor sa faca lucruri nemaipomenite (la grupa mica) dar daca puiul mic se descurca in cele spuse de mai sus sunt sigura ca ai cucerit parintii....
eu stiu ca programa scolara tb respectata ...dar sunt fise care n au ce cauta la copiii de gradinita si mai bine se renunta la ele
Roxyn spune:
Si eu stiu ca programa trebuie respectata si se merge pe atingerea standardelor, dar, tot ce este pe langa, reprezinta auxiliare. Aceste auxiliare noi le alegem, inclusiv fisele. Ministerul nu da setul cu fise obligatorii, ca sa zic asa...
Si la scoala, de exemplu, manualul este un material ajutator. Programa primeaza.
cristinamh spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxyn Ministerul nu da setul cu fise obligatorii, ca sa zic asa... |
mda, exceptand cazurile cand "doamna directoare a zis ca de la inspectorat se recomanda setul de caiete de la editura..."
si surpriza, sunt de toata jena...
e drept ca poti fenta, dar trebuie sa te ocupi sa-ti pregatesti singur fisele... si sunt putini oameni atat de dedicati meseriei, si care o mai fac cu drag...
multi, foarte multi, se adapteaza la caiet, si gata...
emi, foarte fain siteul! mult succes in continuare.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
Andries spune:
Foarte tare! Apreciez sincer. Inteleg ca se aplica la copii de peste 3 ani, care si-au dezvoltat macar partial identitatea sociala in familie (altfel nu vad nici un sens sa-i inveti negociere). Adica sper...nu ai precizat ce proiecte aplici la ce grupe de varsta.
Andries
maraki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristinamh dar spre ceva mult mai practic si util si care sa nu sune foarte pompos nu va orientati? de exemplu, un curs de buna purtare, care sa aiba in cuprins si cum sa mananci la restaurant, cu un cutit si furculita, cum sa treci la teatru printre randuri, sau 2+3 ore despre cum sa te speli corect pe dinti... sunt sigura ca si educatia financiara are obiective bine definite in spate... dar intre atatea optionale, parca as vrea cel mai mult sa se joace... un optional de joaca in gradina ar fi mult mai potrivit. sa nu uitam totusi la ca 3-5 ani se recomanda o activitate optionala pe saptamana, iar la 5-7, doua. Cristina Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii |
La gradinita baiatului meu nu se fac cursuri speciale pt a-i invata cum se mananca cu furculita si cutitul, sant pusi direct la ora de masa ca sa le foloseasca. Am ramas surprinsa cand mi-a spus educatoarea ca Angelo mananca bine cu furculita si cutitul
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
cristinamh spune:
maraki, la noi nu-i lasa, e considerat obiect periculos...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
maraki spune:
Cristina nici eu nu l-am lasat sa se atinga de cutite. Educatoarea mi-a spus sa-i dau un cutit care nu taie foarte bine, din cele care le avem la seturile de tacamuri. A insistat si pe ideea ca trebuie invatat sa isi stranga intotdeauna singur jucariile, eu le strang de cate ori este nevoie intr-o zi. A ramas surprinsa educatoarea cand i-am spus ca pe mine mama nu m-a pus sa fac nimic pe ideea ca voi face treaba o viata atunci cand ma voi casatori. Au alte mentalitati nemtii, trebuie sa ne incadram si noi ca altfel copilul simte ca nu este in pas cu restul.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Gabi_K spune:
Propun un proiect: cum sa ne protejam de oameni rai. Adica nu lasam pe nimeni in casa, nu stam de vorba cu necunoscuti, etc
Altul: semne de circulatie. Semnele simple, cum traversam la trecere de pietoni, ce facem la semafor.
Si cel mai important lucru: alegerea cu grija a personalului, mai ales a educatoarelor. Sa vina cu recomandari, si eu una as cauta parinti ai caror copii au fost in ingrijirea ei, si m-as interesa si de la ei. O directoare sau o colega iti da o recomandare cu brio, dar ea efectiv nu stie cum s-a comportat cu copiii.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
anya spune:
In gradinita de stat la care au fost copiii mei nu exista cutite si furculite pt copii. Mananca cu lingura. Carnea e taiata de la incepul f mic si nu ar avea ce sa faca cu cutitele. Nu zic ca nu ar fi bine sa invete, dar le inteleg pe educatoare. O singura educatoare la 30 de copii ar fi acm greu sa-i invete sa taie si sa-i si pazeasca sa nu gesticuleze cu furculitele
.
La gradinita jucariile si le strang singuri - acasa doar amenintati ca arunc la gunoi ce mai gasesc imprastiat.
Maraki, cu mentalitatile nemtesti am avut si eu probleme in unica saptamana in care am fost in concediu acolo. Astia la 8 seara sunt in casa si culca copiii. Ori copiii din grup (eram mai multe familii) dormeau de la 2 la 6 somnul de dupamiaza iar la 8, dupa ce mancau aveau un chef turbat de joaca si evident ca se strambau si ne tot atrageau atentia...Asa ca nu ma mai incanta concedii in zona lor. Prefer Spania unde la 10 noaptea eram primii care plecam din parc.
Ca sa revin la subiectul topic-ului, ce am observat eu ca diferenta mare intre educatia copiilor nostri si a celor americani, spre exemplu. La noi tot studiul, toate lucrarile se fac individual. Nu se marjeaza aproape de loc pe lucrul in echipa. In afara de asta nu se invata absolut de loc oratoria. Nu stim sa facem prezentarea unei teme, sa deschidem gura pe un subiect si sa tinem un speeck argumentat, cu cap si coada. De cate ori am iesit noi in fata clasei sa ne citim o lucrare? Colegii sa puna intrebari si sa le raspundem?