mamicile vin cu propuneri pentru gradinite!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emistanciu spune:

Dragi parinti,

In sfarsit obiectivul pentru care am deschis subiectul "Mamicile vin cu propuneri pentru gradinite" a fost atins!

Eu am inceput prin a propune unele proiecte cu constiinta faptului ca nu sunt "cele mai bune in cea mai buna dintre lumi posibile" dar sunt.....un starting point. Iar daca la inceput au fost numai critici, aceste proiecte fiind considerate prea complicate pentru cei mici, citesc acum cu placere sugestiile voastre.

Ultimele mesaje aduc un plus de valoare. . Fiecare parinte vine cu propuneri concrete, iar criticile/ laudele sunt pertinente si constructive.

Sa stiti ca o sa fur din ideile voastre. A se citi "o sa valorific" ca educator ideile voastre.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Emistanciu, te rog activeaza-ti PM pt ca vreau sa-ti pun o intrebare. multumesc.
Altfel, ca sa fiu si on topic si avand in vedere ca am baietelul in primul an de gradinita, ma gandesc ca gradinita si educatorii sa trateze mai mult copiii ca si indivizi si nu ca pe o clasa. M-a ingrozit mereu ideea de incolonare a copiilor, ei cuminti in banci ca fluturii in insectar (stiu cum suna...). Sunt norocoasa si la gradinita lui nu este asa. Ca si propunere concreta cred ca daca li se da copiilor de ales intre mai multe activitati (adica nu numai desen, ci si plastilina sau mai stiu eu ce) este mai antrenant pentru copii. Exemplu concret: baiatului meu nu-i place sa coloreze insa deseneaza fantastic si cu placere, evident. Sper ca s-a inteles ideea.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Eu gasesc proiectul acesta foarte util. Copiii trebuie sa afle, in masura in care pot intelege ei, faptul ca diversitatea de opinii (fie ele religioase, etnice, etc)nu presupune neaparat "razboi".

Cei mici nu inteleg conceptele de toleranta sau de multiculturalitate, dar trebuie sa gasim exemple pe intelesul lor prin care ei sa priceapa ca trebuie sa gaseasca solutii "socialmente convenabile" pentru toata lumea. Sau macar pentru majoritatea. . Nu zicea Voltaire ca "a ne ierta reciproc prostiile este prima lege a naturii?"

Mergi la inceput

Raspuns pentru Andries: daaa, sigur, proiectele se adreseaza clar celor de peste 3 ani! Pana atunci numai proiecte de tehnica persuasiunii ca sa mergem la olita!

Si pentru Cristinamh: m-am uitat deja pe linkurile cu atelierele de creatie, faine idei!

Mergi la inceput