Dovlecei frumosi sept-oct 2009*167*
Raspunsuri - Pagina 7
carinablanca spune:
buna seara,
FELICITARI DAVID!!!!! Asta e doar inceputul. Primii 2-3 pasi singurel sunt mai grei si appoi paraca te sperii cand vezi copilul ca se plimba singur pein casa.
Iulika, ma bucur ca esti mai bine acum si ca durerea nu era de la burtica! Te pupam cu drag.
Mamideandrei, da mi se parea mie cam mare portia, dar la cum am vazut ca mananca Andrei am zis ca cine stie. Sa-ti fie de bine infrumusetarea.
Mariana, sa stii ca dupa parerea mea e normal sa fim afectate de starea copilului. Ca doar cu el stam toata ziua. Referitor la durata unei mese si la noi poate fi chiar si de 1 ora si jumatate si cu distragerea atentiei, jucarii, hlizeala, reclame , povesti la tv, etc SI referitor la papa Maria papa cam asa
- dimi - 200 -240 lapte
- ora 10 - 100 -160 fructe cu biscuiti/piscot/cereale
- amiaza - 200-260 mancarica groasa de legume cu carne/ou/peste
- oar 19-100-160 iaurt simplu ccu cereale
-seara - 120-200 lapte cu cereale
Cantitatile variaza de la o zi la alta si are zile cand nu mananca 700 g de mancare in total cu lapte sau cand manaca peste 1 kg
Monikus, imi pre bine sa mai aud de voi. Eu zic sa nu-ti faci probleme cu greutatea ca e super ok 9 kg la inaltimea lui. SI dupa cum ziceau si fetele mai inainte de la 9 luni iau mai putin in greutate. Maria are 8,7 si 73 de cm si nu cred ca a pus mai mult de 600 g in ultimele 3 luni.
Alex, cum mai e Zeina?
Va urez o noapte cat mai buna!
Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png
http://capy72.mondozoo.com
Dana15 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariana_alex Nu ma intelegeti gresit , nu vreau un copil perfect vrea doar un copil sanatos care sa simta placerea unei mese si aceasta sa nu fie un calvar ptr ea sau ptr mine...ca de multe ori am impresia ca o chinui cu mancarea dar nici nu o pot lasa dupa cum vrea ea. I-am dat acum lapticul cu cereale (prin somn), a papat 140ml...super bine |
Mariana, un copil sanatos nu-i neaparat unul mancacios! nu prin asta se defineste starea de sanatate!
la tine-i baiul, serios! lasa-o in ritmul ei si va fi fericita!
dar refluxul acela, gastro esofagian, e documentat? adica i-ati facut ceva explorari?
Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute
crystina spune:
La Multi Ani sarbatoritilor de azi!
Clodute si Alex, multa sanatate!
Mariana, bine ai venit, sa-ti traiasca cretulina ca tare e frumoasa..eu nu stiu ce sa-ti mai zic de papat, fetele ti-au zis multe. Si Ruby intra in categoria balerinelor, mananca putin, cred ca exact cat ii trebuie, dar e super vioaie si fericita
Luci, pupam David plimbaretul! Ai baiat mare mami!
Dana15 spune:
ma mananca tastele sa mai zic ceva (nu referitor la copii mai putin mancaciosi), dar mai bine ma duc sa fac un dus..rece!!!! si sa ma culc langa Ana!
noptic!
Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute
Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamideandrei salutare, am revenit! la multe lunite dovleceilor de azi la multe lunite si tie, Fraguta draga vreau sa spun ca ma rog pentru toti dovleceii bolnaviori, sa-si revina repede: Clodute, cu mai stati? a mai crescut temperatura peste 37.7 cat aveati? Ioana, reteta ii asa : 3 mere potrivite zeama si coaja de la o lamaie, daca ii place mai acru 250-300 g branza de vaci 2 galbenusuri 2 linguri zahar brun 1 lingura gris merele le cureti si le tai cubulete si le amesteci cu zeama de la o lamaie, sau jumatate, cat crezi tu . branza de vaci se freaca cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si grisul, dupa care se pun si merele. se toarna intr-o tava unsa cu un si tapetata cu pesmet, se tine o ora la cuptor la foc mic. pupici, ca ma cheama Dey plangacios azi TOT ANDREI DAR PE PICASA |
multumesc, maine fac si eu
Ioana mama lui Carol Ioan , fotografii Trazbātii
lutoniana spune:
Mariana, imi dau si eu cu parerea ca doar e gratis ai incercat sa-i pui pe masa de la scaunul de masa bucatele de mancare ?
Citisem aici despre jocul culorilor, ceva interesant, incearca sa-i pui o bucatica de mar, putina caisa, putina capsuna, o felie de mango, kiwi, ma rog, stiu sigur ca gasesti in frigider ceva viu colorat care poate o va atrage.
Poti incerca la fel si cu legume, poate va fi tentata sa puna mana sa se joace cu ele si poate le va duce si la gurita.
Succes
Eu nu cred ca sunt in masura sa scriu despre mancare, David deschide gura la absolut orice si mananca absolut orice ...in orice cantitate
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
lutoniana spune:
Danuta nu ne lasa asa ca nu mai pot sa dorm de curiozitate, zi mami tot
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
raluk16 spune:
Mariana parca ai spus mai demult ca fetita nu voma si ai ramas surprinsa cand a fost diagnosticata cu reflux. Mi se pare un tratament foarte greu pentru un copil asa mic, mai ales ca zici ca e asa de lunga durata.
Si totusi, cu asa tratament, zici ca a vomat azi. E posibil sa fi vomat pentru ca ai fortat-o sa manance mai mult decat a vrut?
Uite, in situatii de genul asta am admirat-o tot timpul pe Alex cum isi pastra taria si cerceta, cum a ajuns atunci la concluzia ca lactatele ii fac rau printesei.
Incearca si tu sa fii obiectiva si sa cercetezi, poate chiar sa notezi, cand i se face rau si ce a mancat.
Fetita e posibil sa refuze pentru ca insisti asa mult. Si Spock scrie despre asta, daca poti sa citesti. Cand copilul nu mai e interesat de mancare, se incheie masa, altfel intri intr-un cerc vicios. El nu vrea, tu insisti, el si mai tare nu vrea.
Noi de multe ori oprim mesele cand vede babetica si incepe sa maraie, si intoarce capul intr-o parte. Gata masa! Nu vreau sa ii creez aversitate fata de mancare, e nevoie de un start bun. Deocamdata ne jucam, experimentam gusturi si texturi noi. Oricum pana la 9-10 luni ei nu au enzime pentru a digera solidele, ba pentru cereale vor avea enzime doar cand le cresc maselele. Asa ca tot din lapte isi iau ei acum ce le trebuie.
Toata discutia asta mi-a amintit de Kinga, de care sunt foarte ingrijorata si sper ca e bine, acasa, sanatoasa, cu Victor .
Povestisem cu o fata draga de aici despre Kinga, cum nu stiam cum s-o ajutam. Si a zis ca a vazut un filmulet la pozele ei cum ii dadea lui Victor sa pape. Am cautat ultima ei postare, cea in care ne spunea vestile triste cu depresia ei si am intrat la semnatura. Avea intr-adevar un filmulet din martie, in care Victor era hranit muuulllttt si lua fiecare lingurita. Mamica ii dadea lingurita dupa lingurita, parca nici nu astepta sa termine. Scumpicul mic se vedea ca face eforturi sa pape atata si in ritmul acela, dar ii zambea frumos mamicii lui dragi, si voia sa ii faca pe plac. Am mai citit o data postarea. Am citit-o cu alti ochi.
Eu banuiesc ca in astfel de situatii de vina sunt cei din jur. O soacra, o vecina, o amica, se baga in seama sa iti spuna ca ar trebui puiul sa pape nu stiu cat si nu stiu ce. Si tu nu esti destul de puternic sa iti impui punctul de vedere, si sa iti lasi copilul in ritmul lui. Banuiesc.
Oricum, foarte usor se poate aluneca pe aceasta panta. Kinga, sper sa nu consideri barfa ce am scris in seara asta, chiar as vrea sa intri sa ne mai spui cum esti, sper eu ca bine.
Cel mai important e sa ne fie puii sanatosi. Toata admiratia pentru Alex si Nela care se tin tare cu diversificarea chiar daca frumoasele lor fete au avut si probleme de sanatate.
Monikus ma bucur ca te-am citit. Doamne ajuta sa fiti mai bine si voi, si repede, ca sa fii si tu odihnita.
Noapte buna, fetelor, nu am mai stat pana la ora asta pe net de cand am nascut cred... of of of, in loc sa ma odihnesc...
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
techila spune:
COLICA SI UISCHI pentru toate fetele live si in direct de la madama fraguta cea fara de net!!!!!!!!!
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze
Noi suntem doi frati, īn casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc, * * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti īn orice loc.* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.
techila spune:
sunt io, techilasi in aceasta seara am onoarea sa va servesc in cinstea madamei fraguta, cea care a cerut expres prin telefon sa va servesc cu ce doriti voi, ca plateste dansa cu visa. deci
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze
Noi suntem doi frati, īn casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc, * * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti īn orice loc.* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.