Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (71)
Raspunsuri - Pagina 4
allexxia_m spune:
fetelor, stie cineva, pentru o sarcina normala, fara probl, cand se poate lua concediul de maternitate, cel prenatal?
din ce saptamana de sarcina?
24+
douradoudou spune:
fetelor durerile alea de ligamente sunt f normale ..round ligament pain se numesc dati un search si voi...nu va speriati...incercati sa nu faceti miscari rapide..nu va ridicati sau asezati brusc ..si evitati sa stai f mult timp in aceeasi pozitie...si pe mine ma loveste bbelina mea serios de tot..pana acum era mai acticva ziua acum si-a schimbat programul "si se activeaza" seara de nu pot sa adorm...hmmmm.. am cam stat in picioare azi ..am facut si lasagna acum cred ca ma duc la o ora .. u all
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 22+ cu
sorinaalex spune:
Alexxia, uite aici un articol: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=247
Din cele 126 de zile, iti poti lua maxim 63 de zile inainte de nastere. Dar cum nu ai de unde sa stii daca nasti la 40 de saptamani fix, e bine sa nu iti iei chiar 63, sa mai lasi o marja de vreo 10 zile.
16+
douradoudou spune:
ceva despre rh explicat in termeni f usori:
" Cine are Rh negativ trebuie sa isi faca verificari regulate in timpul sarcinii (cam din 2 in 2 luni) ca sa se vada daca a dezvoltat sau nu anticorpi anti D. Anticorpii astia se dezvolta daca sangele mamei cu Rh- a intrat in trecut in contact cu sange cu Rh+, cele mai frecvente situatii fiind cele in care ai avut un avort sau o nastere.
Daca la analize reiese ca anticorpii respectivi sunt formati deja, atunci stiu ca e mai complicat si trebuie un tratament anume, plus o monitorizare atenta a sarcinii. Dar nu stiu detalii. Riscul este ca anticorpii respectivi sa atace sangele fatului si de aici apar complicatii, mai ales la nastere.
In schimb, stiu sa explic ce si cum in cazul in care reiese ca nu ai anticorpii respectivi formati.
Daca la analize reiese ca nu ai anticorpii respectivi formati, atunci e ff bine. Unii doctori recomanad efectuarea in saptamana 28-30 a unui vaccin al carui scop este sa impiedice formarea acestor anticorpi in viitor, adica in ultimul trimestru de sarcina. De ce se face vaccinul in saptamana 28? Pentru ca atunci incepe trimestrul III si se considera ca in trimestrul III de sarcina exista sanse ca sangele mamei sa intre in contact cu sangele fatului; este o masura de preventie. Unii medici considera ca sansele sunt mici ca acest lucru sa se intample si nici nu recomanda efectuarea vaccinului in saptamana 28, altii insa da.
Din ce am citit eu, am constatat ca in Franta e o practica uzuala ca doctorii sa recomande vaccinarea si in timpul sarcinii. Pe site-urile americane, in schimb, am gasit multe dezbateri. In Romania, stiu medici care sunt de parere sa se faca vaccinul, dar stiu si medici care nu il recomanda.
Dupa nastere, daca bebe are Rh negativ, atunci mamei nu i se mai administreaza nimic si reiese ca vaccinul facut in saptamana 28 a fost facut degeaba. Daca, insa, bb are Rh pozitiv, atunci la 72 de ore de la nastere mamei i se va face vaccinul ca sa nu dezvolte anticorpii anti D si sa nu aiba complicatii la sarcina si nasterea urmatoare.
Pana la urma, eu cred ca e decizia mamei daca sa isi faca sau nu vaccinul. Stim cu toatele ca vaccinurile astea sunt cu dus si intors, unii le tolereaza bine, altii au reactii adverse. Mai nou, vaccinurile sunt considerate un soc destul de mare pt sistemul imunitar si tot mai multe voci spun ca ar trebui redus numarul lor. In plus, acest vaccin in particular este facut din plasma umana si e verificat de tulpinile de virusi cunoscuti in prezent, dar nu se stie ce tulpina necunoscuta de virus zace pe acolo. Tocmai de aceea este o mare discutie despre administrarea acestui vaccin in saptamana 28 si parerile sunt impartite - eu am citit mult pe tema asta, o gramada de articole pro si contra, ca ma dilisem de cap la un moment dat si nu mai stiam ce sa fac. In SUA exista acum o analiza care costa mult (500 dolari) si prin care determini tipul de Rh al fatului inca din saptamana 28, asa incat sa stii daca are sau nu rost sa faci vaccinul.
Inca ceva: daca prietena ta decide sa nu faca vaccinul in timpul sarcinii si daca - Doamne fereste! - o sa cada sau se loveste la burta sau sufera vreun traumatism in zona abdomenului, sa anunte neaparat ca are Rh negativ si ca nu a facut vaccinul pt ca i se va administra o doza de urgenta, obligatorie. Motivul pt care se face asta este ca la astfel de traumatisme e ff probabil ca sangele mamei sa intre in contact cu sangele copilului. Vaccinul va impiedica formarea anticorpilor, asa incat totul sa fie bine la nastere."
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 22+ cu
sorinaalex spune:
Cu placere Allexxia
Am gasit ceva mai explicit pe alt site dar nu pun link ca parca vad ca nu merge. Eu stiam ca poti lua maxim 63 de zile inainte dar se pare ca se pot lua pana la 84 de zile cu acordul medicului. In orice caz fiti foarte atente pentru ca stiu ca e cam nasol daca nu se respecta perioada minima obligatorie a concediului de lauzie.
"Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158 din 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate, concediul pentru sarcina( concediu prenatal) se acorda pentru o perioada de 63 de zile inainte de nastere . Dupa nastere se acorda 63 zile concediu de lauzie. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau de dorinta beneficiarului in asa fel incat perioada minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 zile.
In concluzie din totalul de 126 zile concediu de sarcina si lauzie este obligatoriu ca 42 zile sa fie concediu postnatal pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Diferenta de 84 de zile poate fi concediu prenatal.
Poti intra in concediu prenatal de la 6 luni si jumatate."
Sper sa va ajute
16+
lore76 spune:
alexxa1985, nici mie nu mi-a zis dr nimic in legatura cu grupa de sange sau cu RH-ul
m-a intrebat doar ce GS are tatal, eu avand o iar el A2, ne spunandu-mi nimic despre vreo analiza sau altceva
Lore 18 + &
allexxia_m spune:
sorinaalex da, am putea teoretic sa luam si 84 zile concediu prenatal daca am stii sigur cand nastem, dar eu vreau nastere naturala de exp., deci nu stiu sigur cand am sa nasc, asa ca termenul maxim in cazul meu ar putea fi 42 saptamani, corect?
deci mai bine raman la cele 63 zile de concediu prenatal ca in caz de orice sa am de unde sa acopar cele 42 zile obligatorii dupa nastere.
merci mult sorinaalex
24+
JoAnn spune:
salut fetele eu tot in pat...m-au mai lasat durerile, dar e clar ca de acu nu mai pot face multa miscare
in alta ordine de idei vin cu o rugaminte...nu am avut ce face si i-am aratat sotului jocul pe care intra ALEXA si noi ii dam voturi....si s-a bagat si al meu sa joace...
prietenii lui nu sunt acu conectati sa ii de voturi si pana luni...
haaaiii va rooooog dati cate un vot fetele mele dragute, sa ajunga asta acasa pana se nasc bb-ii
http://soferderomania.promotor.ro/gabriel29
pup fetele dragute