Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *267*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui emabucuresti

aaa, stankuta ai dat tu odata o reteta simpla de inghetata, cum era?
ce inghe mai faceti in casa, ceva simplu de facut si sanatos pt pici? p.s. nu am masina de facut inghe.

Ema cu Milan (7.02.2008) si Sasha (31.07.2009)

Pt inghe simpla, eu amestec smantana cu zahar (dupa gust) pana se dizolva, apoi pun ness, tot dupa gust - si gata. Daca vrei sa-i dai si lui Milan, in loc de ness poti sa pui cafea solubila din orz, are acelasi gust, minus cofeina.

Am gasit si o alta reteta de inghetata pe un blog de mamica, pare buna, nu am incercat-o inca: http://iriss27.blogspot.com/2010/06/inghetata-cremoasa.html

Ceska, eu de mult timp nu ii mai dau Sofiei cereale pt bebelusi, a existat un moment de la care incepand nu a mai agreat acel piure de lapte cu cereale, deci ii dau cereale "de adulti": fulgi de porumb, sau muesli cumparat, daca se poate fara zahar adaugat, dar uneori ii pun si cereale cu ciocolata, ii place gustul. Sau ii pun stafide si oleaginoase (caju, sau migdale, sau seminte de fl soarelui decojite, ea e oricum o mare rontaitoare de nuci, caju, migdale etc). In diminetile in care nu ii dau laptele cu cereale ii pun in lapte cate o lingurita de cafea solubila de ovaz si una de miere si il bea cu placere (totusi, nu mai mult de 150 ml, dupa obiceiul ei).

Apropo de stafide, acum cateva zile eu credeam ca Sofi a racit pt ca dupa somnul de la pranz se fornaia putin, seara i-am pus apa de mare in nas si, ce-mi vad ochii, din nara dreapta i-a iesit o stafida varata pe furis cand si-a luat gustarea. Bine ca a iesit, ma gandesc :-) Dar cum o fi stat atatea ore cu ea astupandu-i nara? Din exterior nu se vedea nimic!

Va pup, am intrat doar 5 minute, acum ma reintorc la Sofi sa comentam impreuna Alba Ca Zapada :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

ceska multa sanatate gazulinului! ma bucur ca sta la aerosol. cat despre vizita la miri .. hmm .. not now .. cat despre cereale, da, eu ii mai dau evei de la nestle, cinniminnie, alea cu scortisoara .. e lesinata dupa ele, le mananca si goale.

roli of of of .. ce rau imi pare de toata situatia .. multa sanatate tatalui tau si voua multa putere. o sa ai tu ac de cojocul soacrei dupa ce te linistesti. ce femeie acra ...

stancutza ce ma bucur pentru vestile bune!! ma bucur tare sa aud ca sofiuca face progrese cu limbajul, eu sunt sigura ca va recupera rapid. bravo si ptr pampers! cu bibe eu zic sa incerci sa-i dai cu cana normala .. eu asa am pacalit-o pe eva. normal ca a facut figuri cateva zile, bea ff putin lapte la culcare, insa, dupa aceea a inteles ca din cana tb sa bea si nu a mai cerut bibe.

miri ce super ca te-ai apucat sa faci ceva ca sa mai dai jos .. eu nu am determinare .. tot aman de pe o zi pe alta si sunca parca creste ... dospsc, nu alta .. felicitari pentru iesire .. ce bine ca au fost cuminti piticii!

roxanici ai vazut ca s-a imprietenit buburuza cu patul de copil mare .. felicitari si ptr ptr pampers!

jelimoni Doamne ajuta sa nu mai treceti prin vreo entero .. e groaznic de urat .. sanatate multa!

ema ma bucur tare ca sunteti bine!!! ce putin mai e si face piciul anisorul ... cum trece timpul asta ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Voi le dati clopoteilor cereale de copii mai mari? Kellogs etc?

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Demult.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Roli sanatate tatalui!
Ceska, Ema, Elle numai bine puiutilor bolnaviori! Ceska cum ai reusit sa-l tii pe B la aerosoli?
Stancutza Sofiuca si ma bucur ca face progrese!
Dudu mmananca cereale de toate natiile...cu Ozi am mers ca la carte dar cu piciul am lasat garda...noroc ca mananca fructe si legume ca altfel treceam denaturati rau. Noi suntem plecati din 30 iunie si se pare ca i-a dat peste cap somnul de pranz...doarme dar cu mare tam tam. La mare era rupt de oboseala si tot adormea pe la 2 dar macar dormea 3 ore, la Brasov insa se lasa cu cearta mereu. SI seara tare greu adoarme...
Eu sunt cam dezamagita ca aveam in plan initial o iesire la Paris, apoi am zis la Roma dar m-a anuntat sotul ca pana in septembrie nu poate face nici un program...a inceput un proiect si nu stie cand termina...voi merge la mare inca 10 zile cu copiii, el venind in weekend si poate reusim un lastminutes... Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

BUna dimineata, la noi parca e septembrie!

Am dus ieri niste lupte! Nu cu luat medicamente sau la inhalat, nu! Doar pentru toanele copilului: nu vreau pampers vreau chilot, nu chilot-pampers, nu, nu, nu, vreau, vreau, vreau, dl sot s-a rastit la el sa mai taca din gura! Imi venea sa il bat, pe sot!
Seara iar teatru la culcare; am stat amandoi langa el pe salteluta sa adoarma la el in pat. De nici o culoare nu a vrut-2 ore am parlamentat cu el. S-or suprapunand faptul ca e bolnavior cu incercarea asta de a-l culca la el in pat si de asta efectele? Oricum a fost un salbatic toata ziua de cateva ori chiar imi venea sa ii trag una la fund-m-am abtinut! Am pe usa de la bucatarie 10 reguli cum sa faci faca nervilor iscati de toddlers si incerc sa le aplic.
Deci e voie la cereale de copii mari? In ro a incercat pernite cu ciocolata, aici niste fulgi cu cioco am incercat asa sa il fac sa bea laptele in bol cu cereale...

Grati.ela,
am povestit sambata cred cuml-am facut sa accepte aerosolii. Au venit verisoara sotului si baietii vineri la pranz si am facut cu ei impreuna o sedinta, am cantat, baietii l-au incurajat, ultimul minut am numarat secundele cu glas tare toti ca de revel. Apoi am vorbit cu el si i-am spus ca trebuie sa luptam cu tusea si ca aerosolii asta fac etc.
Acum ia si tableta de singulair dfupa ce pe primele doua le scuipa si facea teatru.
E graoznic ca daca el nu vrea nu poti face nimic, si e incapatanat-nici macar nu vrea sa incerce, guste, astepte etc. Asa ca daca nu vreau sa il fortez merg in ritmul lui. Credeti ca e prea laisse faire o astfel de educatie`?
Am ajuns la Brazelton si eu si in primele pagini imi face de cacao sistemele institutionale de ingrijit copii mici. Si eu din toamna vreau sa incerc sa il dau la program prelungit. Treptat e drept dar scopul e ca pana la vacanta de iarna sa stea fara probleme de la 8-16 acolo. Sunt rea?????

Blogu` nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Neata fetelor!
Stancutza ca ai intrebat de noi.Ma bucur sa citesc de progresele Sofiei.
Noi suntem bine, probleme nu prea avem.
Eu sunt mai ocupata luna asta, da mai am un hop si termin, sper sa fie la fel de bine ca la celelalte doua hopuri pe care le-am avut Cand zic hopuri ma refer la examene:am dat deja ex de licenta (acum nu ma mai numesc educatoare ci profesor de invatamant primar si prescolar, da tot educatoare voi fi , numai ca am statut de prof si voi fi platita ca atare) apoi am dat titularizare pe care sunt suparata pt ca desi am luat nota de titulara nu pot lua post pentru ca nu sunt.Abia pot sa sper la un post de suplinitoare in oras :( O sa vad miercuri cand va fi sedinta de repartizare.
Si ultimul hop il am sapt viit cand voi da examen de permis.

Razvan a fost o saptamana si o zi la bunici la tara si s-a simtit foarte bine numai ca noua ne-a fost prea dor de el sa-l lasam mai mult.Poate va mai merge la sf saptamanii vreo 2 zile pana am eu examenu de permis.
Pe la sf lui august trebuie sa-i facem o operatie la putzuca.Are putuca prinsa si e musai sa o dezlipim ca o sa aiba probleme daca mai asteptam.Il vad eu si acum cum i se umfla putzuca cand face pipi.
Marea mea groaza e ca astia vor sa ii faca anestezie generala .
si ma cam tem de ea.Voi ce ziceti?
In rest tot piticutz e cum il stiti da bine ca e sanatos, nu?

Si ca sa raspund si eu la intrebarea Ceskai, si eu ii dau cereale de copii mari deja de mult.Nu-i mai placea pasta aia de bebelusi.
Vad ca cu aerosolul ai rezolvat pana la urma.
Cat despre gradi cu program prelungit nu, nu esti rea.Copiilor le place mediul gradinitei si va trece foarte usor timpul pana la ora 16.Nu stiu cum au ei programul acolo dar sunt sigura ca nu va avea timp sa se plictiseasca ca se gandeasca la mers acasa.
Cat despre luptele tale cu B, mie mi se pare (asa din afara) ca prea mult lasi dupa el.Daca ma insel te rog sa ma ierti, da asa vad eu din ce pov.Trebuie sa te impui putin in fata lui pentru ca altfel va deveni un rasfatat si nu te vei putea intelege deloc cu el.
El trebuie sa stie ca tu esti "sefa" si nu el.Cand vrei sa faca ceva ii spui clar "trebuie sa faci asta" si gata nu sa parlamentezi cu el.
De ex acum trebuie sa te culci,il pui in pat, pusi pusi noapte buna si ce ritual mai aveti voi si ai plecat din camera.Nu stai sa-l convingi sa se culce.

Grati ce vacanta lunga si frumoasa aveti voi.Succes si cu planu de a merge la Paris si Roma.Ma iei cu tine?

Roxi pup Adeluta frumoasa, am vazut si pozicile cu ea de la mare.te rog nu mai pune poze cu buburuza goala, stii de ce zic, nu?
Felicitari si voua pt progrese.Si noi suntem pe cale de a scoate scutecul la pranz, da mai astept un pic ca se mai inatampla sa faca pisu in el rar ce-i drept da se intampla.
Oare daca ar simti ca nu-l are s-ar trezi sa faca?

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Roli imi pare rau de problmele cu tatal tau.Si mi ciuda pe soACRA ta ca e asa de nesuferita.
Multa sanatate tatalui tau!

Jmoni si voi ati fost bolnaviori?Of!Bine ca ati scapat si sunteti bine cu totii (ma refer aici la toti clopoteii care au fost bolnaviori)

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ramo, aceeasi problema o am io cu bruno si sacha. DAR cata vreme nu e inflamat, nu il deranjeaza, nu ti-as recomanda operatie. aici au sugerat initial CREMICORT, crema cu cortizon (nu te zbarli ca nu e in concentratii care sa dea belele) care se aplica de doua ori pe "obekt". scopul este sa subtieze membrana si sa o ajute la dezlipire. la bruno a mers. insa suntem niste .... intr-o parte e mai bine ca in alta. dr m-a asigurat ca va trage el suficient de ea s-o beleasca cum trebuie (si asa e vesnic cu mana in chiloti). iti sugerez sa vezi varianta asta mai intai, s-apoi 2anijuma....nu e "prea tarziu":)

pupici

ps. ieri seara, din pamant din iarba verde bruno a decis ca e baiat mare si nu mai vrea "picu", el vrea din cana!!!!!!!!
PS2... sacha se pune pe olitsa, ne spune c-a facut pipi, si primeste un ursulet de jeleu:))))

PS3, jeremy a scapat ieri de lapte praf ca nu era la magazin.... dar azi.... m-a innebunit toata noaptea, pe bune.

ultimul PS: gimnastica are efectul a 700de grame la cantar intr-o saptamana fara sa fac dieta. deci, merita.... mai grav e ca s epare ca am o hernie pe care am descoperit-o ieri in joaca:(((

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Hurra!
Ma vor de cetatean! La o saptamana de la test a venit raspunsul! Sunt certificata...
33 raspunsuri corecte la tot atatea intrebari!
Dau de baut!

Blogu` nostru

Mergi la inceput

Pt inghe simpla, eu amestec smantana cu zahar (dupa gust) pana se dizolva, apoi pun ness, tot dupa gust - si gata. Daca vrei sa-i dai si lui Milan, in loc de ness poti sa pui cafea solubila din orz, are acelasi gust, minus cofeina.

Am gasit si o alta reteta de inghetata pe un blog de mamica, pare buna, nu am incercat-o inca: http://iriss27.blogspot.com/2010/06/inghetata-cremoasa.html
/quote]

Am tot vrut sa intreb ce marca e cafeaua solubila de orz?

Blogu` nostru

Mergi la inceput