Puiuti de Randunici 2008 !! (430)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

pentru SIluan..off doamne ajuta sa fie bine

olga ma bucur ca-i tot ALRX si ca-i bine..doamne ajuta sa auzim numai de bine si un si pt mesager

in rest o imbratisare calda si stransa,stransa pt clau si mstela...parca as zice ca si eu ma simt la fel dar nu mai las viata asta grea sa ma doboare...incerc sa ma bucur nespus de mult de ANdru,de tot ce ma -nconjoara si incerc sa iau viata ca atare...pana la urma sper sa fie bine...

fug si revin mai tarziu....

RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ANDREI
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

hello
multumesc fetelor de aprecieri pentru aranjamente

deci,Olgu ramane carucior bleu,da????
sanatos sa fie!!!

de Micu, mi se rupe sufletul, Da-i Doamne sa se faca bine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

Mimo, exact la fel zice si Antonia cand vrea in brate:opa....pai normal,daca asa am zis mereu cand o ridicam in brate.....are timp sa zica si susvad ca mai rupe cate un cuvant gargarita mea:aseara a zis :bateteie...sa vedem daca ghiciti?...puneti accentul pe i....si mor de ras can o aud cum zice la pepene, in conditiile in care ei ii este greu sa zica cuvintele pe asta il complica, zice:pepenene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Rebecca ieri la pranz a vrut sa doarma in pijamalele groase de iarna , nu s-au inteles cu ea, a plans pana au lasat-o sa le tina pe ea. Si aseara am gasit-o plina pe frunte, pe gatut, pe ceafa de brobonele facute de la transpiratie! Off, ce incapatanata e! Aseara dupa baita, cum , necum si le-a gasit din nou si incepuse sa urle ca le vrea pe alea! Bine ca am reusit sa o conving sa le ia pe cele de vara, dar din pacate, sunt singura care stie cum sa o ia si sa o aduc unde trebuie...., dar mamaie nu are nici-o sansa cu ea! Si unde pui ca erau puse in alt dulap acele pijamale , la cel cu lucruri groase si a dat de ele!
De dimineata am rugat-o sa doarma la pranz doar in maieut si chilotel si a zis: pomit, mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Mimo, ma bucur si iti multumesc din suflet ca te gandesti la noi si ca incerci sa ne incurajezi. Multumesc si celorlalte randunici! Lui David cel mai mult ii place sa se alege cu ceilalti copii, sa ii copieze... dar inca nu sa si repete cuvintele lor. E un copil tare vesel, stie sa se joace si singur si cu noi, rade in hohote majoritatea timpului, are un simt dezvoltat al umorului, mi se pare mie. Este cat se poate de afectuos: ne pupa din proprie initiativa, ne mangaie, ma pupa pe burtica... Face puzzle, stie culorile si unele cifre, arata tot ce il intreb pe carti, mi-o ia inainte de multe ori in diverse actiuni (de exemplu, daca uit sa pun ceva la loc imi aminteste el sau cand il imbrac sa iesim afara imi arata si pantalonii si zice "shiii"), imita sunetele scoase de animale (tot asa zice "shii" sa il mai intreb si despre alte animale) si, ce ma uimeste cel mai mult, are un GPS in caput. Stie tot orasul, plus drumul din oras la bunici (vreo 7 km)... Eu sunt 100% multumita de el si de progresele lui... vorbitul, in schimb, e mult in urma. A zis mai demult si "mama", si "tati"...mai zicea "shush", "giosh", dar acum nu mai zice nimic in afara de "shi", doar ce mai scapa fara sa vrea. E f. incapatanat, nu vrea sa repete nimic. Iar daca insist nici nu ma mai baga in seama. Daca ma fac ca nu inteleg ce vrea (desi nu se lasa prea usor, imi arata, imi duce mana la lucrul respectiv) si il pun sa vorbeasca se enerveaza rau, se tranteste la pamant, tipa... deci nu stiu daca asta e solutia cea mai buna... E complicat!

La gradi nu pot sa-l duc, ca de azi am intrat in vacanta pana pe 1 septembrie. Poate atunci. Stiu si eu cazuri de copii care au vorbit la 3 ani: nasul lui David, finuta mea, un baietel de la gradi... plus cele despre care mi s-a vorbit. Dar am citit si pe internet despre destule cazuri cu probleme.

Olgutz, ma bucur ca baby boy e ok.

Simo, ii tin pumnii lui Micu'.

mami de David si samburica

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Ioana, sunt sigura ca David este bine, ba chiar mi se pare un pusti foarte destept, doar ca nu se exprima deocamdata...cred ca o sa inceapa cat de curand.

Olga, eram sigura ca bobo mic e bine!

Ramo , foarte bine ca ai sunat tu, asa sti o treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Bravo bebe Alex ca te faci mare, esti sanatos si ai contribuit din plin la linistea familiei !
Ioana crede-ma pe cuvant si gata: daca rade in hohote si e afectuos nu are absolut nicio problema. Si nu stresa copilul daca nu-i place sa-l obligi ca sigur e din categoria "vorbeste tarziu pt ca e destept" O sa tinem pumnii la olimpiade si-o sa ne mandrim cu el ca e al nostru!
Clau ce figura Rebe cu pijamaua aia, trebuia sa dati drumul la AC macar! Daca a vrut fata sa fie iarna, iarna trebuia sa-i dati Stii ca si eu imi aduc aminte de cand eram mica (minune , imi aduc aminte ) ca in toiul verii uneori, daca se innora putin , ma apuca un dor de toamna si de hainutele mele cu maneca lunga...ma inhaimuram bine si ma jucam de-a toamna Asta e, a avut copilul o viziune! Da-i cu advartan ca se duc imediat!

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Ia priviti ce informatie pretioasa a batut la mine "la usa" :

Top creme si lotiuni cu protectie solara pentru copii

Plecand de la sfaturile generale culese din catalogul Environmental Working Group am alcatuit o lista cu cele mai sigure creme si lotiuni de plaja care se pot gasi si in Romania.

In egala masura important, atat in cazul celor mici cat si in cel al adultilor, nu este doar factorul de protectie solara ci si compozitia lotiunilor, o mare parte din ingredientele continute de acestea fiind la fel de nocive pentru piele cum este si expunerea directa la soare.

Cand alegi o lotiune tine cont de cele de mai jos:

Alege SPF maxim 50. Nu poate exista (deocamdata) stiintific si chimic vorbind o lotiune eficienta cu SPF mai mare de 50. “Ecran total” este mai mult o gaselnita de marketing
Evita lotiunile care contin Vitamina A - desi este foarte sanatos sa mananci legume care contin aceasta vitamina, aplicarea ei pe piele, in schimb, favorizeaza aparitia si dezvoltarea leziunilor la nivelul epidermei. Pe etichete Vitamina A se regaseste sub numele de retinil palmitat. Peste 40% din cremele existente o au in compozitie, deci citeste eticheta cu atentie.
Evita compusii oxibenzon, benzophenon, conservantii alergeni (parabenul) precum si orice crema conceputa si pentru a tine la distanta insectele.
Evita cremele care contin parfum.
Evita spray-uri sau pudra cu SPF.
Alege creme pe baza de dioxid de titan si zinc
Este esential ca lotiunea sa ofere protectie larga atat pentru UVA cat si UVB:
- UVB sunt radiatiile care produc arsuri si insolatie. Multe creme ofera protectie in special impotriva lor.
- UVA sunt radiatiile care provoaca imbatranirea si ridarea pielii, pistruii si cancerul de piele de tip melanom. Dioxidul de titan si zincul, de exemplu, ofera protectie impotriva radiatiilor UVA.
Crema pe care o alegi pentru cel mic si pentru toata familia trebuie sa ofere protectie egala pentru cuplul UVA+UVB.

Nu uita ca atunci cand folosesti prima oara o crema pt cel mic, sa o testezi inainte pe incheietura mainii pentru a vedea daca dezvolta vreo reactie adversa. De asemenea stratul protector de lotiune trebuie reinnoit imediat dupa scaldat sau la fiecare (maxim) 2 ore.

Am facut mai jos un top al produselor cu protectie solara potrivite pentru copii. In selectarea lor am luat in calcul tσate criteriile de mai sus. Majoritatea se gasesc:
- In farmaciile din Romania (ex: City Pharm si Sensiblu distribuie produse La Roche Posay)
- in magazine specializate pentru Gravide si bebelusi (ex: Mothercare)
- in magazine online cu produse bio (ex: ragali.ro; napati.ro)

Iti recomandam sa nu excluzi posibilitatea comenzilor online cum ar fi de pe amazon.com pentru produse de top care nu se gasesc in Romania – ex: California Baby

1. Badger Badger – lotiune de corp si fata, SPF 30.
• Contine 20% oxid de zinc
• Extractele de plante – frunze de rozmarin – jojoba, ulei de masline, cacao si untul de shea sunt prezinta risc redus spre minim de alergii sau iritatii.

2. Johnson & Johnson Baby Sunscreen Lotion SPF 40
• Contine 12% dioxid de titan si 5 % oxid de zinc
• Risc relativ scazut de alergii si iritatii

3. Mustela Protectie Solara pentru piele sensibila SPF 50 (rezistenta la apa)
• Contine 11% si dioxid de titan si 5% oxid de zinc dar si parabeni.
• Posibil risc de alergii – contine compusi cu paraben

4. La Roche-Posay Anthelios SPF 40
• Contine compusi activi si eficienti de protectie solara avobenzon 2% , mexoryl SX 3%, dioxid de titan 5%
• Posibil risc de alergii – contine compusi cu paraben

5. Organic Children (Green People) SPF 25
• Contine dioxid de titan si ingrediente naturale (ulei de masline si de palmier, soc, levantica)
• Nu contine parabeni

Te incurajam sa comanzi din magazinele online din strainatate inca 5 produse excelente pentru copii:

1. UV Natural Baby SPF 30+
• Contine oxid de zinc 24%
• Nu contine parabeni
• Confera protectie echilibrata UVA+UVB

2. Heiko Kids SPF 40
• Contine oxid de zinc 25%
• Ingrediente naturale: ceara de albine, ulei de masline, lavanda, scortisoara
• Risc minim de alergii

3. Califronia Baby Sunscreen SPF 30+
Cotine dioxid de titan 18% precum si combinatia+ cantitatea cea mai optima de ingrediente pentru protectie exceptionala.

4. COOLA SPF 45 Mineral Baby Mosturizer
• Contine dioxid de titan 10% si oxid de zinc 7%
• Ingrediente naturale: avocado; extract de plancton, tapioca, susan si unt de shea.

5. Trukid Sunny Days SPF 30+ • Contine oxid de zicn 20%
• Ingrediente naturale: castravete, aloe, floarea soarelui, ceai verde, grepfrut.

Nota Documentare si text: Oana Voncick si Flavia Cozma

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Mimo, da, asa ar fi trebuit, dar mamaie nu prea da drumul la aer conditionat. Cica le e bine asa! Si alea sunt niste pijamale preferate intradevar! Iti dai seama ca acum o sa le ascund bine!

Mergi la inceput

Pentru cine doreste, pozici noi cu Rebe in albumul Vara 2010.
http://picasaweb.google.com/mamiderebe

Mimo, foarte interesant articolul.

Mergi la inceput