Puiuti de Randunici 2008 !! (430)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Salut!

Ma tot gandesc...ce putem/pot face sa o ajutam/ajut la modul real pe Simona?

Atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clodute spune:

Buna fete,

Despre noi...
Patrick are inca febra... nu mare adica a avut dimi 37.0 - si acum la 12 a avut 37.6 DAR ii dau ospamox - a venit o dr si l-a vazut...
nu mai vrea sa manince putin de tot doar o grisina dimineata niste piine cu unt si brinza de vaci.
GREU GREU CUMPLIT DE GREU...
Nu stiu cind o sa ii scada temp si de ce a facut-o... si ii tot creste ... in cotinuare ii dau antitermice la 4 ore... doar daca mai ajunge la 38 ii mai dau novocalmin...
SPER SA NU MAI SARA TOTUSI de 38...
Mi-e frica rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui aliceionescu

Salut!

Ma tot gandesc...ce putem/pot face sa o ajutam/ajut la modul real pe Simona?

Atat...

Alice si eu ma gandesc la Simona si la Siluan. Din pacate nu mai avem nici o veste de la ei, eu i-am trimis SMS si nu am primit raspuns, ori nu poti sa te bagi in sufletul omului.
In plus, este foarte greu sa dai sfaturi pt ca nu sti cum vor fi primite avand in vedere incarcatura emotionala mare. Ceea ce mie una imi este clar (dar si aici este un mare dar: imi este clar din informatiile pe care le avem, adica doar o parte din piesele de puzzle care fac intregul tablou) este ca ar trebui sa ajunga la un dr cu poate mai multa experienta in astfel de cazuri si asta inainte sa mai apara si alte complicatii.

Mergi la inceput

Tot la subiectul medicale: nimeni in afara de Ariel nu are experienta cu euthyrox/novothyral?

Mergi la inceput

Mimo in relatia aia familiala in care se afla finutul si in care zici ca sunt cu totii fericiti, bunica e maresal si ei sunt liberi si toata lumea e asa fericita sa sti ca eu vad o victima: copilul ala crecut cu caciula in cap tot timpul.
Asta din ciclul my two cents worth.

Si as mai da un exemplu. Fara tinta, pur si simplu un exemplu din care intelege fiecare ce vrea si isi trage fiecare concluziile daca doreste sa o faca.

Dupa cum stiti programul meu la servici este ... departe de a fi de fix 8 ore.
Situatie: colega se servici, copil de 2 ani si cateva luni din categoria argint viu.
Momentan copilul sta o zi cu bunica paterna, o zi la bunicii materni cat timp e mamica la servici.
Bunicii: topiti dupa nepotel, dar tare obositi si probabil de aici rabufnesc cu mai multe, n-are rost sa intram in detalii, cert e ca uneori relatia devine cam tensionata.
Solutia colegei: sa dea copilul de la toamna la gradi. Bunicii oricum ar fi implicati dupa-amiaza, dar macar ziua ar fi liberi, s-ar putea odihni si copilului i-ar face tare bine interactiunea cu pici de aceeasi varsta. Aparent toate bune si frumoase, solutia perfecta.
Eiiiii.... problema: in momentul in care colega a mentionat cuvantul gradi, tocmai bunicii (aia obositi care se plang, pt care e obositor caci desi sufletul e mare, puterile de la o varsta mai scad chiar daca nu vrem sa recunoastem) au sarit in sus ca e inconstienta, ca la gradi se duc copiii care n-au cu cine sa stea. Ce s-o mai lungim, numa' ca n-au facut-o mama denaturata si copil nerecunoscator pt ajutorul primit.
Deci, greu frate, greu de manageriat relatiile astea familiale si bunicii, uneori resping din start solutii bune, ba arunca si cu cuvinte care chiar dor.
Sfaturi, greu de dat ca fiecare stie ce are in casa, cat de maleabila e persoana, ce temperament si obiceiuri are, pe ce parghii poti sa apesi sa obtii ce vrei etc., ca la 60 si de ani greu sa mai schimbi omu'.

Mergi la inceput

Tuchi,

Nu pot spune ca nu-mi place rockul. Imi pace, mai precis imi plac anumiti interpreti, anumite melodii.
Uite, Aerosmit imi place. Ceea ce nu-mi place e haosul din jur.
Mai precis, ca sa ma pot bucura de ceva, am nevoie de o anumita stare sufleteasca. Ori eu ma fac arici cand sunt scoasa din comfort zone tocmai la mine acasa.

Eu, in general, sunt o persoana linistita, retrasa, care tine la intimitatea ei, calma, careia ii place linistea, pacea, lucrurile frumoase, plimbarile romantice, actiunile planificate. Nu ma omor dupa adrenalina, nu-mi plac sporturile extreme, haosul si neprevazutul sunt bune in doze homeopatice, asa cat sa sparga monotonia si sa aduca un pic je ne sais quoi.
Daca merg la munte, prefer sa stau in gradina, intr-un balansoar sprijinita pe o perna moala citind o carte buna, respirand aer curat, auzind susurul unui paraias din apropiere si ridicandu-mi din cand in cand privirea pentru a admira peisajul superb. In nici un caz nu m-as uita spre varful unui munte dorindu-mi sa fac plimbari montane! Cel mult plimbari cu bicicleta de un deal nu prea abrupt.

Am un servici chiar prea solicitant, care-mi furnizeaza chiar prea multa adrenalina, neprevazut si surprize pt gustul meu si cand vin acasa imi place sa nu am parte de aceleasi socuri.

Imi este deci, imposibil sa savurez muzica, chiar si cea care in mod normal mi-ar place, in conditiile crearii unui discomfort real in propria mea casa: loc de parcare ocupat, cartier linistit transformat in parcare de stadion, galagie non-stop in propria mea casa, geamuri fortat inchise in plina vara etc.

Mergi la inceput

V-am pupat si am plecat sa cumpar pepeni.

Tuchi,

Asteptam poze cu rochia. Nu trebuie s-o vada el pana weekend-ul urmator, noi da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Andreea, cred ca in situatii ca ale Simonei, nu-ti mai sta mintea la telefon...Ai si tu dreptate, ca nu poti intra cu forta in sufletul unui om, dar poate reusim sa luam legatura cu ea in vreun fel...Nu stiu, s-a pus problema de medic in strainatate, poate putem ajuta cu bani sau cu altele...Eu, de pilda, daca ar vb sa vina in Anglia, as tine-o la mine. Din pacate, habar nu am de sistemul medical de aici, dar atat as putea face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol_conte spune:

Salutari si de la noi, daca ne mai tineti minte

Am citit doar capitolul asta, cateva vesti bune (Tuchi casa de piatra! -te admir pt tot ce faci si ai facut,nu toata lumea are curajul tau, multi tac si inghit pana la adanci batraneti fara sa fie fericiti, doar "pt copii" ) dar si vesti proaste cu copii bolnaviori- multa sanatate tuturor!

Ne-am intors si noi marti din Bulgaria, mai precis Albena, am fost cu fetele la mare, a fost foarte frumos, conditii super de cazare, vremea destul de buna, mai putin o zi...Antonia nu vrea sa intre in apa sub nici o forma, urla din toti rarunchii, abia am convins-o sa puna picioarele pe nisip...nu acelasi lucru il pot spune despre Alexia care a stat in apa fara incetare..

Vestea proasta e ca de cand am venit Antonia e cu febra, ba chiar in prima seara a avut halucinatii saracuta ne-am speriat f tare pana ne-am prins ca arde, asa tampita ma simt ca nu m-am gandit sa-i pun termometrul cand mi se parea calda, doar pt ca nu avea alte simptome gen muci , tuse si alte alea...nu mi s-a intamplat sa faca febra din senin, mai ales ca si dintii ii avem de mult pe toti in gura....+3 scaune diareice la 12 ore distanta, dar acum si-a revenit..

Am mers cu ea la medic si a spus ca e ffff rosie in gat, avem branula de 2 zile cu axetin pt ca nu a vrut sub nici o forma sa inghita oSPEN, dar...in jurul pranzului am observat ca i-a aparut o eruptie pe abdomen , apoi si pe fata, sunt curioasa cum arata cand s-o trezi ca acum doarme....o fi vreun pojarel ceva(am citit un anunt pe perete ieri la IOMC ca e epidemie de pojarel in Bulgaria!)?O sa merg la medicul de garda sa-i vada eruptia,ca daca e vreo boala a copilarie probabil ca trebuie oprit antibioticul, nu?

Salut toate gravidutele sa aibe grija de ele si de samburei precum si restul stolului de care imi este ff dor ..

..nu stiu cum naiba fac, am impresia ca sunt atat de imprastiata cu timpul , nu reusesc sa ma organizez, e tot un haos in jurul meu, simt ca trebuie sa ma impart in prea multe locuri, nu petrec suficient timp cu copii, ma simt foarte obosita ...am moment cand imi doresc un serviciu cu program fix si apoi sa vin acasa la copii...

Mami de Antonia(23apr2008) si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol_conte spune:

Cateva pozici cu noi

Mami de Antonia(23apr2008) si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput