Puiuti de Randunici 2008 !! (430)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

linistite fiti... ca doar de aia am invatat sa "inghit". si stiu ca acum sunt mai sensibila, plus fondul tensiunii acumulate.
inca o chestie ... nu doresc sa fiu "libera" si sa-mi creasca altcineva copilul... e doar vorba de serviciu. in rest suntem (cu cate o exceptie-2 pe an) noi non-stop cu Luca. acum e si randunoiul acasa, si el are dimineata program cu Luca, ies la plimbare, il poarta dupa el peste tot daca are undeva de mers (am un noroc enorm, e un tata care se ocupa mult de copilul lui). nici acasa maica-mea nu e singura cu el.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Miha, nu stiu ce sa iti zic...La noi e ok pentru ca nu stam impreuna, si bunicile au program bine determinat in timp cu Sophie. Automat, au si ele pauza, ceea ce in cazul mamei tale nu se poate aplica, locuind impreuna. La un moment dat, intri intr-un cerc vicios si te tot invarti in el asa, pana iti iei campii sau gasesti resurse si solutii sa iesi...eu cred ca la voi se va rezolva cand veti locui singuri. Dupa ce vei naste, vei avea in continuare nevoie de ajutor cu Luca, si chiar daca vei sta acasa doi ani...ma rog, asta nu e o incurajare Eu asta cred ca e solutia, sa va mutati in casuta voastra, si sa il duci pe Luca la bunici peste zi. Ducandu-l acum la cresa, adancesti conflictul, nu ii recunosti competenta mamei tale in ingrijirea lui...habar nu am, astea sunt lucruri tare delicate. Eu le multumesc cat de des pot bunicilor pentru tot ce fac cu Sof, cumva trebuie pretuite si eforturile lor, d-asta zic ca eu nu vad ca solutie 4 ore de cresa si deci pauza fortata pentru mama ta...Uite o maslina premiu pentru compozitii !

Tuchi, avem timp! Ca inteleg ca nu te muti din Plo

Olga 22+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tuchita
Azi ma duc la Bucuresti sa-mi caut rochita!
Sper sa gasesc ceva cu tate mari si fara burta!

daca gasesti modelul asta, ia 2, ca vreau si eu
bafta sa ai, sa gasesti ce-ti place! oricum vei fi super-frumoasa!!! minunata!!!

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

hai ca m-am razgandit, nu-mi sta in fire sa ma plang si acum imi pare ca m-am plans chiar prea mult. mai bine, nu.

va si va multumesc de opinii
bine va fi! sanatosi sa fim!
iar cu maica-mea o scot eu la capat, ca nu ne cunoastem de ieri, de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salutare.

Despre relatia cu mama... altadata. Iesim, desi este cuptor!

Sa aveti o zi... echilibrata!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Miha, am inteles! Vorbeste, si eu cand gandesc cu voce tare parca imi vin mai lesne solutiile. On the other hand, tu cum te mai simti? Cu gravideala adica. Eu imi aduc aminte brusc ca-s gravi, in cea mai mare parte a timpului uit complet. Ieri am fost cu ecografiile la doctorita, la spital, sa le vada. Pe holuri plin de tatici emotionati care vorbeau la telefon si primeau felicitari, care mai de care mai buimaci sau mai fericiti Se externau pe banda mamici cu bebici, ca nah, era vineri, erau asa de draguti . Dar eu tot departe rau de atmosfera aia ma simteam, parca mai e un veac pana atunci

Zozeeeeee!!!! Ce faceti?

Olga 22+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

olgu, asa si eu, uit de gravideala, raman uneori asa in "reorganizare mentala" cand mai sunt intrebata cum imi e, ca in prima faza trebuie sa-mi amintesc de ce ma intreaba lumea cum ma simt. se simte totusi, ca obosesc mai repede, resimt caldura mai mult. si, na, mi-a crescut burta. si am pus vreo 3-4 kile.
e o perioada superplina. si o va tine asa pana in decembrie. ca incepand cu luna asta se lanseaza liniile de finantare, si tot lanseaza aproape in fiecare luna, pana in noiembrie. si avem deja in lucru proiecte pentru liniile din noiembrie. si cum lucrez cu capul, unele "date" nu au permanent loc in el.
doar ca stau la serviciu mult pe scaun si la calculator si e epuizant, plus ca parca asa ma prinde o leeeene de umblat. acasa trebuie sa ma imping de la spate sa ies la plimbare.

deci, una peste alta, in principiu suntem bine.

buburuza cred ca e si ea bine. luni trebuie sa ma programez pentru TT, ca am peste 35 de ani. si cred ca atunci o sa aflam si ce culoare e caruciorul. inca lui Luca nu i-am zis nimic, ca vreau sa-i zic direct de fratior sau surioara. daca va fi fratior o sa avem o mare problema in gasirea numelui. speram sa fie Ilinca

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Ariel, sunt superbe pozele, iar tu arati excelent, ai slabit mult, ti-a crescut parul, esti foarte frumoasa.

Miha , stiu cum e cu bunicile, la noi se face cu schimbul, 2 saptamani mama mea si 2 saptamani mama lui Paul. Si desi sunt doar 2 saptamani, la sfarsitul lor efectiv vad ca sunt obosite si oarecum iritate. Bine, e vorba si de 2 copii si desi Razvanel e mare si cumintel, solicita si el destul! Pe tura soacrei e mult mai usor pentru ca pleaca imediat ce ajunge unul din noi acasa...
Ce face burtica, cum te simti?

Baietii sunt la o pescuiala scurta, iar eu am trebaluit cu Becca pe acasa...

Simo, sper ca sunteti bine, Doamne ajuta!

La fel si Clodute cu puiul!

Tuchi, succes in gasirea rochitei minunate!

Ramo, condoleante, imi pare asa de rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika
Zozeeeeee!!!! Ce faceti?

Wow!! Gand la gand!!..Brr..

Nu am citit/vazut,NIMIC!! Mi-a iesit prin ochi gravideala! Vreau sa fiu si eu o gravida normala,fara dureri si alte cele! Vreau sa ma pot plimba si eu in voie,sa ma intorc cu picioarele butucele acasa,dar sa fiu fericita ca m-am plimbat! Nuuu..Eu ma intorc crispata,cu burta-n cuie,de abia pot urca scarile.. Vreau la Bucuresti la doctor! Cine ma indruma?! Olgoo..te-am sunat in timp ce scriam mesajul-dormi,faci papica,te joci?!
Si mai vreau ceva-vreau sa plec undevaaa,oriuuundee,numai mare sa fieSi sa stiti ca plec! Nu-mi mai pasa de nimic! Ma droghez bine si..la drum! Credeti-ma ca am luat-o razna,sunt nervoasa,buzuca,m-am saturat de stat in casa fara sa pot face mare lucru,de gatit,gateste Dan,eu doar bag la microunde,saracul Mihai iese afara doar seara,adio plimbari de dimineata..Ce sa mai-eu si cu madame depresia ne-am facut pretine bune Deci-help mare cu un dr.prin Bucuresti si-va anunt ca in August io plec la mare,da?!
Nah,dupa ce ca trec odata pe luna pe craca,si cand trec,ma jeluiesc! X 3!!
Intre timp,am dat si de Olga!
Ma retrag acum,nu inainte de a va trimite cate-un gand bun si-un pup apasat!!

Mamica lui Mihai si cu Maria Sa la purtator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

multumesc de aprecieri....da, am avut o perioada in care m-am tinut de monti si am slabit frumos, apoi am stagnat si a venit vacanta si...spre fericirea mea nu am luat decat cateva sute de grame in greutate, caci la ce haos alimentar era acolo, ma asteptam sa ma intorc cu 2-3 kile in plus. de luni m-am decis sa incep iar sa tin monti (ce-o fi frate in mintea mea treaba asta cu "de luni" ).

mimo, nu e chiar asa. daca bunicii te ajuta cu copilul cateva ore, nu inseamna ca ti cresc ei...daca este un ajutor, din suflet si nu din obligatie, nu trebuie sa ti se scoata ochii pt asta. tu cand iti ajuti o ruda, un prieten, nu-i scoti ochii apoi ca ce ai facut pt el....nu trebuie sa ti se impuna reguli care contravin cu principiile tale de crestere a copilului, atata timp cat aceste lucruri dauneaza dezvoltarii armonioase a copilului....
nu toata lumea isi permite bona sau gradinita/cresa privata....
nu gasesti loc la stat pt copil mai mic de 3 ani, care inca nu stie sa se "descurce" singur, asa ca uneori, accepti ajutorul familiei.
eu una ii sunt recunoscatoare mamei din suflet pentru ajutorul pe care mi-l da, subliniez ca ma ajuta cu teo zilnic, dar nu toata ziua. uneori il las seara la ea si iese cu el in parc si ne intalnim acolo dupa ce imi termin eu treaba sau ma suna dimineata (daca teo e la mine) si ne intalnim in parc. apoi impreuna mergem la ea, eu le dau papa la copii, eu ii culc, apoi fug acasa sa termin restul de colete si sa rezolv partea de curierat si posta, apoi iar ies seara cu ei in parc....in fine, e un ritm cam haotic si nebun pt mine, nu stiu cat voi putea sa-l tin, insa la momentul asta e cea mai buna solutie.
cand a avut probleme cu tensiunea, nu i-am mai lasat pe pici la mama si s-a lasat cu "dar eu vreau sa stau cu picii!, ei sunt viata mea!"
e minunat ca mama iubeste sa stea cu ei....
la mine e problema cu tata, care desi ii iubeste din suflet si e topit dupa ei, are ceva sa-mi demonstreze mie, de cand am facut "tampenia" sa renunt la job si sa sa "stau toata ziua acasa, la aer conditionat, sa nu fac nimic"....in conceptia lui, a lucra la domiciliu este echivalent cu a sta degeaba acasa. el are minunata conceptie ca ne-am facut copiii ca sa mi creasca EL, el, care sincer, are tangenta cu picii mei numai 2 minute pe zi.
cel mai urat a reactionat cand i-a zis mama ca ma gandesc sa emigrez, a zis ca mi-am batut joc de viata mea cand am renuntat la jobul ala bun si sigur si am ramas acasa sa fiu "intretinuta de altii" , asta in conditiile in care acum muncesc zi lumina si castig de aprox 4 ori mai mult decat o faceam la jobul "sigur si bun", sunt mult mai calma si fericita si fac in sfarsit ceea ce-mi place, insa el percepe asta ca pe un moft si lenea de a ma tine de un program la servici....
in fine, a zis ca dupa ce mi-am batut joc de "cariera" mea, acum vreau sa nenorocesc si copiii aia, sa-i tarasc printre straini si sa ii rup din sanul familiei ....sa-i duc acolo, unde, clar, sub pecetea crizei se darama totul, acolo, unde colcaie drogatii si depravatii, ca sa nu ma mir ca vor creste si vor deveni niste nimicuri!!!!
in fine, la noi apar discutiile, in momentul in care, eu nu vreau sa mai "inghit" sa vorbeasca urat in prezenta lor (urat insemnanad dracuieli, nu mai mai mult), sa nu mai tipe si sa nu mai aiba atitudinea aia agrsiva, de parca ar avea ceva de impartit. atunci, sare cu gura ca ce fac eu reguli in casa lui si sa-mi iau copiii, sa mi cresc la mine acasa....
eu mereu ii subliniez ca eu acolo, merg la mama, care intamplator locuieste si ea in acea casa.
poate ca gresesc, insa ma deranjeaza ca bunicul sa aiba comportamentul asta in fata copiilor, chiar si in casa lui. normal ar fi sa nu ma mai duc la ei, insa cu mama ce fac? ca mama chiar isi doreste sa isi petreaca acele ore cu picii si cu mine. chiar ea a zis ca daca nu erau picii, ea s-ar fi axat pe ideea ca e bolnava (diabetul, tensiune) si ca si-ar fi petrecut timpul sa-si bata capul cu bolile ei...
daca doar as fi stat acasa, nu as fi lucrat, as fi renuntat probabil la acest ajutor. probabil ca as fi chemat-o pe mama, cand si cand in vizita la noi. insa, eu una, nu inteleg de ce trebuie sa "inghit" toanele lui, care ne dauneaza atat mie, cat si mamei, dar mai ales copiilor, atata timp cat el nu e implicat in "povara" de a ma ajuta....eu una, nu i-am cerut decat sa se abtina la a mai vorbi urat si a mai face scandaluri in prezenta lor....la el acasa sau la mine sau pe strada sau oriunde!
ultima discutie a fost dupa vacanta, cand mi-a scos pe ochi ca noi ne-am dus sa ne distram si ca l-am lasat pe teo, cu toate ca l-am lasat mai mult de insistentele lor, caci tot el, tata, mi-a reprosat anul trecut ca am "chinuit" copilul ca l-am dus in egipt...

nu ca ar avea vreo legatura cu situatia descrisa de miha, insa...ma gandeam ca si eu sunt intr-un fel in situatia in care am copiii "crescuti de catre bunici"....

acum ani de zile, pe cand nu se putea apela asa usor la o bona, la cresa particulara, nu tot la bunici se apela?
si....bucuria ta de bunic, nu ar trebui sa fie asta? sa-ti vezi nepotii crescand si sa iti ajuti copiii? eu una, ca bunica, as fi foarte fericita daca teo si alex ma vor considera de incredere si mi-ar incredinta picii cat ei ar fi la job...parerea mea e ca un bunic este infinit mai bun pentru copil decat orice bona sau gradinita. e acea legatura de suflet....vorbesc acum de cazurile in care bunicii nu sunt niste , caci am vazut destui d-astia in parc...precum am vazut si bone mult mai "bunice" decat cele naturale....

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput