Ghiocei de Martei-Aprilie 2009***229***
Raspunsuri - Pagina 7
inapreda spune:
Uali, felicitari
Nu mai stiu pe unde ramasesm cu Montignacul, mai ales ca nu am sintetizat frumos ci ti-am facut un "talmes-balmes" din care sper ca ai reusit sa intelegi ceva.
Nici eu nu ma cramponez de "glucide" si "lipide" ca as ramine flaminda
Pe scurt:
1. NU maninci: piine, cartofi, orez, zahar (nici in preparate sau conserve), alcool (eu mai beau cite un pahar de vin alb ca-mi place, evident!, morcovi fierti, porumb si faina de porumb, faina alba.
2. Fructele le maninci fie cu juma' de ora inainte de masa, ie la 3 ore dupa masa. Cel mai simplu si mai indicat e sa le maninci dimineata.
3. Consumi cafea si ceai fara cofeina.
4. In faza de slabire, consumi alimente cu indice glicemic mai mic sau egal cu 35
5. Tre' sa fii atenta la cum combini alimentele. Astfel, exista 3 grupe de alimente:
GRUPA A (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lapte degresat, iaurt degresat, fructe
GRUPA B (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale
GRUPA C (legume): salata, morcovi cruzi, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, telina, ridichi, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii crude, usturoi
GRUPA D (glucido lipidice): lapte, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, soia (faina), germeni de grau, paste cu ou, nuca de cajou, nuca de cocos, ciocolata, zahar, masline, castane, castane dulci, scoici st. jaques, stridii, avocado – in prima faza interzise. Se poate bea lapte degresat.
grupa A se poate combina cu grupa C;
grupa B se poate combina cu grupa C;
grupa A nu se va combina cu grupa B;
Revin cu idei de papa.
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
inapreda spune:
Sa vedem ce-mi amintesc acum:
1. Cum faci snitel si alte panne-uri (vinete/dovlecel/etc). Inlocuiesti faina alba cu faina de linte. Ti-am mai spus ca eu risnesc lintea in masina de cafea. Pentru penne-uri nu o fac foarte fina si ies mai crocante. Faci un maglavais din oua, un iaurt mic, putin usturoi-daca-ti place- sare, piper si multe buruieni de care-ti plac. Dai carnea prin faina, apoi prin amestecul mai sus mentionat. Ies absolut MOR-TALE, MAI decit alea clasice.
2. Cum faci salata de boeuf? In loc de cartofi pui naut din conserva (la noi se gaseste in Kaufland) si morcovul il pui crud, dat pe razatoare. In rest, o faci cum o faci de obicei.
Revin ca am o treaba mica
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
Gianina34 spune:
buna mamici
m-am infipt in cana de cafea ca acum am aterizat de pe la doctori - m-a apucat investigarea... tuturor piticilor
am vorbit noi pe aici acum vre-o luna cred ca sunt in categoria celor care desi au luat dostinex, dupa un an si inca mai am ceva picaturi de laptic prin urmare am facut o eco si totu-i ok (mai putin 2 chisturi de 2-3 mm, nesemnificative ca importanta dar de urmarit anual). Am facut tot felul de analize pentru tiroida (sunt ok deocamdata), prolactina - in limite, secretii, papa... - totul in regula. Azi am ajuns si la eco si am o ovulatie ... ca-n vremurile"bune" cand faceam stimularile pentru inseminare. la control gineco - totul ok. Mi-a spus dr ca picaturile de laptic sunt "normale "pana la 1-2 ani asa ca m-am linistit pentru inca un an.
Eeei si am ajuns si la dermato ca tot se discuta acum de alunite/melanoame... ca la cate am de multe si de tot tipul aram si hotarata sa mai operez vre-o 2-3. Dar exact cele care i le "bagam" eu in oghi alea eram cele mai nesemnificative si uita asa imi arata dr vre-o 3 care-s mici cat un purice , niste mici-mici pete maronii pe piele care cica alea sa le tin sub observatie. Mi-a mai deta ceva sfaturi, recomandari de creme etc si ... acum am reajuns la servici (unde trebuie sa ma pregatesc de mancat multe praji ca-i ziua unei colege - greu si foarte greu sacrificiul)
Asta fu raportul meu scurt.
Zilele trecute n-am mai intrat ca m-a cam bulversat/intristat/deprimat/suparat vestea cu moartea Madalinei Manole
Am admirat graviduta noastra frumoasa, bebelusii copilasi (chiar asa ilinca - o poza nu pui si tu sa readmiram cumintenia pamantului?)
ina - nu stiu de ce ti-a fost jena sa ne spui pana acum de ideile/intentiile tale pentru ca a munci nu este nici o rusine. la urma urmei, indiferent de studii, joburi si para joburi actuale sau trecute, de ce stim mai bine sa facem, important este sa reusim sa facem ceva (orice - sau aproape orice) din care sa castigam bani. Sunt alaturi de tine si-ti tin pumnii sa reusesti. Si avand in vedere ca noi suntem la inceputul crizei, poate chiar ar trebui sa te grabesti. Eu am vazut cam ce vrei tu sa faci , nu neaparat intr-un salon, ci chiar in mijlocul mall-ului (si am vazut chiar ca are cautare). Asa ca ... hai, inca un pic de curaj si .. dai drumul.
pup toata lumea si revin (sper)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic
mihaelacg spune:
uali, tu salvezi ce zice inapreda aici? ca ma tenteaza si pe mine, cine stie, poate m-oi apuca si eu de monti vreodata, numa ca momentan nu mai am spatiu prin laptop, si stiu ca tu faci "provizii" de materiale de la monnvas si inapreda.
cand ma eliberez de "diversele" de prin laptopul meu, dai si mie "materialele"?
dici nu combinam A cu B.
dupa ora 18 ma duc la frate`miu ca face sfintirea casei si acolo e doar papa de post. sigur nu combin A cu B.
Botzul meu de aur din 10 Martie 2009
Gianina34 spune:
mi-am verificat acum contul si se pare ca mai avem noroc o luna - mi-a intrat aceeasi suma ca si luna trecuta
avem 1 anisor si-un pic
Gianina34 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelacg dupa ora 18 ma duc la frate`miu ca face sfintirea casei si acolo e doar papa de post. sigur nu combin A cu B. Botzul meu de aur din 10 Martie 2009 |
precis-precis? dar ni9ste salata de vinete frecate cu ulei si/sau ceapa nu servesti?
avem 1 anisor si-un pic
dyana27 spune:
pupici la fete
noi suntem la maaaaaaaaareeee; suntem in albena, la un hotel fain de tot; bine, pentru ca suntem romani a durat 2 zile sa-mi gaseasca cablu de internet pentru camera, pe surioara si cumnatul i-a cazat la un alt tip de camera, care e ceva intre standard si superior, dar mult sub a noastra care e superior, cu toate ca aveam acelasi tip de bilete; dar e bine rau de tot la mare; mutzu este suuper incantat, nu-mi vine sa cred ca e acelasi copil; a mers 5-6 ore pe drum fara pic de plans, a marait vreo 5 minute pana s-a lamurit ca nu ajunge in brate orice ar fi si s-a culcat la loc; si de cand am ajuns e un ranjet fantastic pe mutita lui; la plaja este teroare, mancam kg de nisip.... dar ce nisip; e fiiiiiiiiiiiin rau de tot, super curat, nici urma de mucuri de tigari si alte nebunii; deocamdata nu-i placa la apa, stam asa putin pe mal cat sa vedem apa, dar nu vrea sa intre; nici eu nu tin neaparat ca e destul de rece si oricum nu vreau sa-l fortez (cum fac unii dobitoci pe aici care -i baga cu forta si urla aia mici de zici ca-i tai, si evident ca nu se obisnuiesc absolut deloc); pai decat sa-l supar degeaba si tot sa nu-i placa... mai bine-l las si eu linistit pe plaja; nu are rost sa va zic cum aduna tona de nisip pe el, lipit peste cremele de soare, dar e atat de fericit ca nu-mi vine sa cred; si mananca de rupeeeeeeeee; orice-i dau el papa; si chiar am de unde alege, e mereu pui la tava sau la gratar, condimentate si foarte putin sarate, cartofei natur, orez de toate felurile, fructe multe (pacat ca mutzu nu prea le papa); supita de 2-3 feluri, culmea, a papat si el supicaaaa!!!!!; cu legumele stam mai rau... dar ne descurcam noi si cu alea;
ieri fiind prima zi asa a obosit ca a adormit la plimbare pe la 9 seara si s-a mai foit in pat pana pe la 11 dupa care s-a mai trezit la 6.15 dimineatza cand l-a mancat pe tac'su in cur sa iasa pe usa sa verifice masina; am crezut ca-l omor nu alta; dar eram amandoi odihniti bine, asa ca a trecut repede si ne-am pus pe joaca;
acum dorm baietii mei fiecare in cate un pat si eu abia asteptam sa vb cu voi; si ma oftica ca au putine cameriste, si evident ca la noi ajungea exact cand am venit de la masa de pranz sa culc baiatul... deci am pus semnul cu "nu deranjati" pe usa..... si aia e; trebuie sa vb la receptie sa vad daca pot sa le chem cumva la o alta ora, ca inseamna ca mereu ramanem nefacuti curat daca ele vin la ora asta la etajul nostru.
sa-l trimit pe asta ca daca-l pierd... ma spanzur de bec
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume
Gianina34 spune:
wau dyana
nu vrei sa ne trimiti si noua o lopatica de nisip?
vreau si eu la mareeeee
avem 1 anisor si-un pic
inapreda spune:
3. Piureul de cartofi il inlocuiesti cu piure de dovlecel sau de conopida. Sint mortale ambele si poate minca si pitica.
4. Ociurile ca sa le poti minca fara piine, le faci nitel mai tari, le pui pe o farfurie si tai deasupra o bucata zdravana de cascaval/mozarella si le dai la microunde vreo juma de minut. Cu rosii sint dementiale.
5. Omleta o faci "cu de toate" ca o clatita si o maninci cu salata.
6. Mi-am mai amintit o garnitura: conopida/brocoli fierte putin si, apoi, procedezi ca la ochiuri: pui o portie generoasa de brinza rasa deasupra si dai la microunde.
Gina lu' Ian
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
Gianina34 spune:
ina - iar ajung sa ling monitoru
ai mila te rog, mai lasa pentru wk
avem 1 anisor si-un pic