Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 15
miria_cristina spune:
'Neata, fete!
Beau o cafea cu voi si fug, ca cica am treaba azi.
OANA - Bafta la doctor, sa nu fie nimic!
BRUMARI - Nici eu nu cred sa aiba copilul ceva. Cat sunt inca mici si neterminati din toate punctele de vedere au diverse manifestari nu intotdeauna normale, dar asta numai pana se dezvolta complet. Cand mergi la o consultatie medicul e obligat prin natura profesiei sa-l incadreze intr-o patologie si atunci tu, ca parinte, intri in fibrilatii ca il si vezi bolnav. Stai linistita ca totul va fi bine!
LALEXANDRA - Ti-as scrie si lista mea de medicamente, dar eu am o farmacie in casa, deci cred ca n-are sens s-o fac.
Oricum, intotdeauna sa ai:
- antitermice combinate (Panadol, Nurofen, Diclogesic), ca sa poti sa-i dai alternativ;
- siropele de tuse uscata si productiva;
- antialergice (Aerius, Ketof),
- picaturi de nas (Vibrocil, Olynth, Nazomer),
- siropel si prafuri pentru burtica (Biotics, Debridat, Smecta, Epicogel),
- eventual un antibiotic pe care in caz de forta majora sa-l utilizezi,
- unguente cicatrizante (Fenistyl, Bepanthen),
- solutii dezinfectante (apa oxigenata, rivanol, iod, spirt),
- un spray sau o cremuta pentru arsuri (oricare din: Bioxiteracor, Oximed, Panthenol)
- comprese sterile, seringa sterila, fese, leucoplast
- adrenalina, pentru scos din criza in caz de alergii severe, desi aici ar trebui facuta injectie. Asa ca, poti lua de la farmacie autoinjectoare (Epipen, Anapen) macar sa le ai in casa. Astea se utilizeaza mai usor decat injectia cu o seringa obisnuita.
dayanara spune:
oana am admirat caltabosii:))
bafta la eco si analize
anke nici eu nu am multe medicamente in casa si niciodata nu am avut, prefer sa merg la medic sau urgente, nici salvarea nu ma ajuta decat doame fereste in cazuri grave, dar niciodata nu am chemat.o, prefer la spital unde au mijloacele necesare de control
azi dupa masa cred ca silvana ramane cu tati si eu cu ivan mergem la strand
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
dayanara spune:
briza hai ca incet incet incepi si tu sa te odihnesti:)
silvana tot asa doarme 1-2 noaptea 9-10 dimineata, dar i.am fixat doza de 7 masuri de lp si chiar daca nu bea tot mereu, nu.i fac mai putin pt ca mi.e frica sa nu ma incurc, asa stiu ca mereu pun 7 la 210 ml...asa daca fac vreuna de 150 si pun tpt 7 din obisnuinta.....
POZE
honeybaby spune:
Oana - bafta la doctor Doamne ajuta sa fie totul bine
Faceti si eco ??
Hai ca nu are ce sa fie rau
Brumari - hmmmm nici eu nu o pun pe Maya pe burta pt ca nu-i place. STa daca otin sustinuta un pic de piept sa se ridice ea in coate sau pumnisori. Imi dai de gandit...
wow ce de pastile... eu nici nu am auzit de majoritatea. O sal e notez pe o hartie macar sa stiu pt ce sunt.
Mai intreb odata: se dau fara reteta ???
Roxi - sunt geloasa vreau si eu la balaceala
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
miria_cristina spune:
Da, DENISA, se dau fara reteta. Poate pentru Epipen, Anapen sa te intrebe ceva, desi eu n-am avut probleme.
Si nu ar avea de ce sa nu-i dea pentru ca nu-s medicamente din grupa de risc. In plus, ai nevoie de ele. Eu, fata de ce am enumerat am mai multe sau pe toate dintr-o categorie. Dar asta ca defect profesional.
Eu fac atac de panica daca n-am medicamente in casa pentru orice problema. Si aici ii includ pe toti membrii familiei, deasta zic ca am o farmacie.
Cand problemele de sanatate sunt foarte grave sau tintite pe o anumita afectiune, atunci merg la medic si-mi da reteta.
De cele mai multe ori debutul unei boli sau a unei simple raceli apare intr-un moment total nepotrivit, mai ales la copii, miezul noptii, spre exemplu si atunci pana il vede un medic trebuie sa iei masuri. Nu intotdeauna e nevoie de mers la camera de garda.
dayanara spune:
miria pt debutul unei raceli sau simple afectiuni virale dau antitermic si da e necesar sa merg la camera de garda pt a descarta alte probleme , cum ar fi sa nu coboare infectian la plamani, sa nu se deshidrateze, sa masoare acolo saturatie de oxigen, analize de urgenta
dar ma rog am vazut ca in romania se obisnuieste altfel
POZE
miria_cristina spune:
ROXANA - Cand deja ai avut copilul bolnav de cateva ori de enterocolita, deja iti tii medicamentele aproape. La fel si pentru restul afectiunilor relativ minore si frecvente. Dupa cum observi in lista mea am si comprese si spirt si seringi, adica lucruri care nu pun in pericol copilul prin infatuarea autodidacta a mamei.
Iar unele le am pana acum preventiv, gen sprayul pentru arsuri. Ala e bun si pentru eritemul solar si pentru julituri mai serioase, ca nu stii niciodata ce se poate intampla.
La garda ajungi cand copilul e in pericol sau are ceva ce nu cunosti sau e foarte grav. Eu am lucrat in spital vreo 14 ani, nu am cum sa nu stiu ce fac. Ba, de multe ori am administrat un tratament mai tintit decat medicul (ca si aici conteaza cat de bun e si ala). Fireste, ca cel mai bine e la medic si de fiecare data cand are ceva il duci, dar incepi sa-i dai ceva pana il consulta sau pana te programeaza, ca sa nu se inrautateasca pana ajungi.
dayanara spune:
miria ivan a avut de 3 ori enterocolita virala si a 4-a oara a necesitat internare, nu e de ajuns sa ai medicamentele in casa , de exemplu el a baut saruri de hidratare si lichide, cum a facut caca de vreo 8-11 ore intr.o ora medicamentele din casa au fost fix pix, a fost nevoie de perfuzii si analize facute pe loc
spirt etc pt julituri, eruptii solare da normal astea n.au ce complicatii urgente sa dea
POZE
miria_cristina spune:
Repet, eu lucrand in spital am mai multa experienta si cunostinte, asa ca, stiind ce sa-i dau pentru a-i micsora numarul scaunelor sau consistenta lor ar fi absurd sa nu-i dau. Fireste, ca in alte situatii as fi cu el de gat prin spitale.
Si am si fost, cand mi-a facut laringita obstructiva si neavand inca aparatul cu aerosoli stiam ce sa-i fac si nu aveam cu ce.
Dar lista enumerata de mine nu contine decat strictul necesar de medicamente ce trebuie avut in casa. Restul ti le recomanda medicul in urma consultului in functie de afectiune.
Lista mea de medicamente este generala.
honeybaby spune:
Miria desitin tot fara reteta se da??
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna