Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 12
vladimirescu spune:
Uf, iar sint probleme pe aici... din fericire nu mar si rezolvabile!
Eu n-am mai scris ca nici eu nu am zile bune, de o saptamina tot bolesc, intii mi-a intepenit un umar si nu ma mai putea servi de mina dreapta, dupa aia 2 zile m-a tinut la pat sinuzita cu dureri naspa de cap, acum de 3 zile sint teapana de spate in pat, abia de ma pot misca... S-a umflat iar parchetul in living, iar ma cert cu barbatul, devin depresiva, din astea...
GABYHILA - aparat Omron de aerosoli am, e ok, mult mai bun decit unul Pic pe care-l aveam inainte.
HONEYBABY imi place mult cum aperi tu animalutele... intr-adevar, serpii din gradinile noastre sint inofensivi, ba chiar ne mai scapa de rozatoare, ar trebui ocrotiti, nu omoriti - daca au o sansa sa dispara din fatza noastra ei o fac, saracii...
ELLANIK ai fost in forma zilele astea, mi-a placut ce ai scris sa ne mai scrii :)
INA asa e cum zice DAYANARA, daca dai antibiotice copilului trebuie musai sa dai si probiotice. Antibioticul omoara bacteriile intestinale bune si nu se mai face corect digestia, de aia sint scaune cu tulburari. Dupa cam 1 ora de la antibiotic, da-i probiotice gen Protectis (picaturi, f usor de dat) sau Biotics praf, se dizolva cu ceva apa si nu e chiar rau la gust. Ecoflorina eu ii mai dau lui Vladimir dar nu stiu daca e bun la bebei, vezi si tu ce au la farmacie. Asa ca poti sa te lasi de morcovul fiert daca nu ti-e la indemina :)
Ce antibiotic dai? Ma mira ca zici de praf, de regula pt astia mici sint sticle cu antibiotic praf unde adaugi apa si iese un sirop dulce si aromat pe care copiii il iau usor. Ajuta-te de o seringa dozatoare de la cutiile de Nurofen sau Panadol, e f simplu sa dai medicamente cu ele - cu lingurita e chin curat, curge, scuipa si nu mai stiu daca ai dat doza corecta de antibiotic... Sanatate multa!!!
KOSSIR - LA multi ani, sa traiesti si sa-nfloresti!!!
LAlexandra spune:
VLADI, bine ai revenit!
Fetelor....vreau sa va propun ceva...scrieti va rog ce medicamente tineti in casa de urgenta pt bebei si pt voi. Eu nu am de toate....si imi dau seama ca trebuie neaparat, ca boala nu sta dupa mine
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
vladimirescu spune:
kossir mie mi-e teama de tuse, mai ales la astia mici la care bolile evolueaza super-rapid... In mod special la tuse duc copilul sa-l asculte un medic la plamini, sa vedem daca e grav sau nu... Uneori e tuse de la muci in git si scapi usor, alteori e un pneumococ afurisit... Lamiia nu e indicata, dar daca nu ai acces la niste picaturi vit C si te simti mai bine ca ai facut ceva, eu cred ca poti da si niste zeama de lamaie, ca n-o sa pateasca nimic... Ai grija, ochii e ea ca pe butelie, sa nu faca febra... Sanatate multa!
Erina nici mie nu mi se pare ca e f ok pozitia din Ergo, ca sta Floricica cam cracanat, dar deocamdata eu il scot doar in weekend cu Ergo, ma gindecs ca daca nu abuzez nu pateste nimic in cauzul in care pozitia intr-adevar nu e indicata pt astia micii...
Evamika condoleante! Imi pare tare rau pt tine ca ti-ai pierdut bunica...
vladimirescu spune:
LAlexandra - medicamente in casa pt urgente eu am asa:
- DESITIN (seringa gata incarcata cu un fel de Diazepam, incapsulata in staniol, pt uz intrarectal) in caz de forta majora, febra peste 40 grade cu scuturaturi. Pt astia micii se calzuleaza o doza, nu e chiar o seringa intreaga de dat... N-am folosit niciodata, desi am e 5 ani asta in caa, de cind s-a nascut Vladimir.
- DEXAMETAZONA injectabila cu seringa sterila alaturi : asta e antiinflamator, injectie intramusculara in caz de ciupitura insecta cu soc anafilactic, daca nu mai respira copilul, sau la laringita cu sufocare etc. E buna si in aparat aerosoli, daca ne e mega-urgent.
- ADRENALINA fiola: de folosit in sprey in git in caz de sufocare de la ceva reactie alergica etc
Pe astea le am pt cazuri f grave, in care devinde musai sa fac ceva pina sa ajung la cel mai apropiat spital (a fost cazul o data la Vladimir la 4 ani, o laringita urita cu criza de sufocare, am dar adrenalina in spray si dexametazona, pina sa ajung la spital)
Dupa care mai am asa:
- DICLOGESIC supozitoare (rezolva rapid un puseu de febra)
- NUROFEN sau PANADOL ca antitermic
- CLARITINE sau ZYRTEC sau alte anti-alergice
- plasturi Urgo asortati, diverse marimi
- Baneocin pudra
- Rivanol
- Betadina
- antibiotic Augumentin XS sau Ospamox (desi in general pt antibiotic ai timp sa ajungi la o farmacie)
Si mai am eu tot felul, in general cind am de facut un tratament am deja totul acasa, doar le reinoiesc in stoc :) Dar cele de mai sus am grija sa le am mereu si alea de urgenta sa stie si familia si bonele unde sint si pentru ce, deoarece cind e urgenta, uneori nu e timp d etelefoane, trebie actionat imediat...
dayanara spune:
vladi chiar de tine si vio ma tineam sa intreb...
ma gandeam eu : o zice vladi" ce crede asta ca eu stau ca ea toata ziua pe net" :))) da si ce daca tot intreb
vio tu ce faci fata
alexandra eu am doar paracetamol , ibuprofen, ceva pt diaree si ceva pt constipatie, ser fiziologic cam atat
eu nu.s cu parfumuri dar am unul preferat, care ma binedispune efectiv, imi dau cu el sin in casa, nu e cine stie ce, e moschino cheap&chic rosu si negru...ma duc sa mi.l cumpar ca nu mai pot, nu ma induram sa dau banii pe el, pt ca nu ies nicaieri si am vreo 2-3 parfumuri bune dar degeaba, eu il vreau pe ala chit ca ma dau in casa
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
2anke spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LAlexandra VLADI, bine ai revenit! Fetelor....vreau sa va propun ceva...scrieti va rog ce medicamente tineti in casa de urgenta pt bebei si pt voi. Eu nu am de toate....si imi dau seama ca trebuie neaparat, ca boala nu sta dupa mine Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010 |
nici noi nu avem asa multe medicamente, supozitoare de febra ce-s mai importante. Daca ii ceva grav suni salvarea care vine 3-5 min sau mergi la spital. Eu nu as da fara sa stiu ce are medicamente la copil sau mai rau injectie, sa fac ceva gresit si nu-mi iert niciodata. Poate ca in Rom nu vine salvarea asa repede dar aici si precis la tine vine f repede. Si antibiotic numai cand prescrie dr as da.
P.S. pt Lucas nu am chemat salvarea niciodata doar cu febra mare am fost la spital ca era week-end si cabinetul dr inchis.
Anca cu Melina Isabel (28 Martie) si Lucas 5 ani
LAlexandra spune:
Multumesc fetele de raspuns.
2anke, problema mea e ca astia nu stiu ce inseamna deschis nonstop la farmacii, ei au programul lor si basta, si de asta as vrea sa imi iau sa am la indemana.
...n-as vrea sa vad cat de repede vine salvarea...Si cand am nascut imi era groaza ca e ceva de mers pana la spital, dar pana la urma m-am dus eu ca trebuia sa imi induca nasterea (la spitalul de aici, care e la cativa metri de noi, s-au desfiintat ceva sectii si toti medicii buni au plecat la celalat unde am nascut eu, asa ca aici nu prea m-as baza...)
LAlexandra spune:
a, mai vroiam sa zic ca eu stau acasa in Tg Mures si acolo mai repede m-as baza pe salvare, sunt si o gramada de farmacii nonstop, ajungi repede la spital. Medicii sunt buni, din pacate sistemul e prost gestionat, iar conditiile mizere.
briza_marii spune:
Cu Vio am vorbit eu azi. E ocupata pana peste cap cu bilanturile, si colac peste pupaza, bona care trebuia sa vina de maine i-a raspuns nonsalant ca vine de luni. Asa ca e saraca si ocupata si plina de nervi...
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
CoriMami spune:
Buna seara si de la noi.
Ne iertati ca am chiulit.
Am venit duminica de la galati acasa la buc, si toata ziua copilul a urlat (ea care nu plangea de fel...cred ca nu a recunoscut casa, ii era dor de buni...). Plansetele si ifosele au continuat si luni si marti...abia azi parca ne-am impacat.
Ieri am facut vaccinul de 4 luni, schema de la stat, si azi vad ca s-a inflamat si inrosit putin. Voua vi s-a mai intamplat? Febra nu are.
Pupici si sper sa recuperez ce s-a scris!
Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina
http://travel.webshots.com/album/578012849RTYjOL?vhost=travel