Nana, suntem alaturi de tine- mai iunie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
Onana spune:
Ziua buna, dragelor!
Am scris aseara un mesaj mai lung, si nu stiu cum am reusit sa-l pierd, incerc sa reiau acum:
Rocsy, scumpa, pe 11 iulie a fost si ziua ta, scuze de intarziere, la multi ani, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de minunea din viata ta!
Nana, te asteptam cu vesti bune, sper ca de-acum ati depasit ce era mai greu!
Anca, o scumpa ca de obicei, multumesc de oferta cu perna, ieri insa am gasit-o pe net si am comandat-o, de fapt le-am comandat pe amandoua si azi le primim!
Multumim tuturor fetelor care ne-au felicitat pt botez!
Despre ce intreba Corina, eu stiu de cand cu Matei, ajungand pe la mai multi pediatri mai mult sau mai putin celebri ca nu este necesar sa-i dai lui bebe calciu (cum imi recomandase si mie dr de familie), cum zicea si Cata, mai mult rau decat bine ii faci. Eu lui Matei nu i-am dat decat Vigantol (si asta cand imi aduceam aminte, adica nu zilnic), si fier dar numai atunci cand a iesit la analize ca are anemie feripriva. In sezonul rece sau cand era racit i-am dat si eu vitamina C natural, dar numai dupa 1 an, iar Matei a fost un copil extrem de sanatos, pan la 1 an nu a fost niciodata racit, bolnav, etc.
Asa ca eu una lui Tudor nu-i dau nimic altceva decat Vigantol, si intr-adevar am observat si eu de cateva ori ca ii tremura barbita, insa nu cred ca-i trebuie calciu sau alte vitamine..
Eu acum am alta problema: o fi ok pt Tudor la nici 3 luni sa mearga la bazin? Apropo de igiena, ei oricum inghit apa, care nu stiu cat e de sterila, etc
Cu pisicutza, Corina draga, succes sa gasesti un stapan iubitor; si eu stau la curte insa nu cred ca Top (catelul nostru) ar accepta un astfel de tovaras de joaca
Revin un pic mai tarziu..
aleesicoo spune:
neata la amiaza
Nana sper ca unteti ok si ati depasit momentul critic. Te imbratisez cu drag!
legat de calciu mie nu mi a zis nici un dr ca ar trebui sa ii dau
am vazut ca in capitolul anterior vb de analize de sange, teste auditive....s.a.m.d
in ce conditii se fac astfel de "verificari"am inteles ca si la nastere se verifica daca aude, vede.....
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Alinutzaa spune:
Salutare
Mi-am permis sa modific eu titlul subiectului.
Fetele, e vreuna dintre voi care tine legatura cu Nana? Sa ii dea un mesaj sau sa o sune?
I-as da eu mesaj dar eu nu am tinut legatura cu ea si n-as vrea sa fie mesajul meu asa...ca nuca in perete.
Nu ne=a mai scris nimic de ceva vreme. Sper ca totul e ok cu Adelina.
Alina
Cordelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutzaa Salutare Mi-am permis sa modific eu titlul subiectului. Fetele, e vreuna dintre voi care tine legatura cu Nana? Sa ii dea un mesaj sau sa o sune? I-as da eu mesaj dar eu nu am tinut legatura cu ea si n-as vrea sa fie mesajul meu asa...ca nuca in perete. Nu ne=a mai scris nimic de ceva vreme. Sper ca totul e ok cu Adelina. Alina |
da si eu tot la asta ma gandeam, nu mai avem nici o veste; chiar daca nu am intrat mereu pe forum, m-am impresionat de situatie si astept vesti din inima sper bune, desi ma gandesc ca daca era tt ok de ce nu a mai intrat pe forum?!? poate a avut multa treaba si era si obosita. Dar daca or fi la spital ptr oxigen?
Cordelia 36+
Reallaura spune:
Buna fetele
Si eu ma tot gandesc la Nana. Cum s-o fi intamplat?? Ingrozitor. sper ca Adelina e bine.
DAna81 imi pare rau de lapticul tau...mi se pare ciudat sa nu fie bun lapticul, dar stii tu mai bine. Multi din partea noastra
Maribell in Spania nu sunt ceaiuri de lactatie? ciudat. Dar e adevarat, asta nu e o tragedie, cresc copiii si cu lapte praf.
CU Madalina Manole, cumplita veste...cum sa te sinucizi in casa cu copilul asteptat timp de 20 de ani si care are 1 anisor abia si multa nevoie de tine??? CUm sa accepti sa nu il auzi ca-ti zice mami si ca nu te strange cu manutzele lui mici dupa gat? ooof, Doamne, iart-o!
Onana spune:
Deci nicio veste de la Nana? Si eu ma gandesc la ea si la bebelina, sper ca e ok si nu a avut timp sa ne dea si noua de veste..
Laurita, am uitat sa zic, ar fi dragut sa ne vedem in 23, cand mai ajungi pe-aci. De mine e mai aproape decat IOR, desi daca ma mobilizez as putea sa-ajung si aici.
Eu vreau sa plec cu baietii la munte vineri, si sa stam vreo 10 zile, pana lunea cealalta.
Am fost si la bazin si m-am interesat, vom incepe cu Tudor cum ne intoarcem de la munte, sedinta include masaj cu un kinetoterapeut si baita in cadita el singur, deci e ok cu igiena, in bazinul mare o sa intre cam de la 6 luni. Abia astept sa-l vad cum se descurca in apa, imi pare rau ca nu am inceput mai devreme. Si vreau sa-l duc si pe Matei, el o sa faca in bazin, sper sa-i placa, el e un pic mai mimoz, sa nu-i intre apa in ochisori, etc..De-asta pe Tudor il obisnuim de mic cu apa in ochi, urechi, etc..Pediatrul mi-a zis ca daca conditiile cu igiena sunt ff stricte, nu poate decat sa-l ajute.
Despre Madalina Manole, socant si ff trist...no comment.
marylenac spune:
Nana draga, am citit mesajul tau si vroiam sa stii ca toate fetele de pe forum vom fi alaturi de tine cand treci prin aceste momente grele. Ne rugam la Doamne Doamne ca micuta Adelina sa fi trecut peste momentul critic. Asteptam vesti bune de la tine.
pentru toti copilasii sa fie sanatosi, in rest....nimic nu mai conteaza.
Felicitari pentru micutii crestinati in weekend. Urmam si noi duminica, pe 25 iulie.
Eu nu pot sta prea mult la calculator, din cauza de copii fff posesivi.
Numai bine tuturor va doresc...
Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)
marylenac spune:
Aaaa, referitor la fotograf si cameraman pt evenimente...Sorana si Sabina, sigur v-am indrumat gresit. Acum am sunat si eu la tipul acela si nu mai are nr. de tel pe care il aveam eu, numai ca eu am reusit pana la urma sa dau de el prin alte cunostinte. Imi pare rau, macar daca mi-ati fi spus atunci.....
Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)
n_a_n_a spune:
Fetelor, multumesc pentru sustinere! Tocmai am intrat sa va scriu cate ceva despre noi, ca puiul meu doarme ceva mai linistita, am vazut titlul si am izbucnit in plans. Inca o data, va multumesc, sunteti o mana de fete speciale, asa cum nu gasesti oricand si oriunde. Ii multumesc Domnului si pentru voi.
Situatia noastra e de genul doi pasi inainte si unul inapoi. Ieri am avut o zi ok, chiar mi-a zambit si a povestit cu jucariile de la leganut. Dupa vizita de la zece seara, medicul a zis ca e mult mai bine, plamanul drept suna aproape bine, doar cel stang se mai incapataneaza sa nu cedeze. Pe la 11 a inceput sa se agite si sa planga, si incurajata de vestile bune de la medic am pus-o la san, din pacate nu a prea reusit sa suga, adica sugea dar nu reusea sa mai si inghita, asa ca se tot ineca. Am incercat sa ma mulg, dar nu am reusit sa scot nimic din sani, si asta din cauza stresului, pentru ca lapte era suficient, Adelina, asa slabita, tot a reusit sa scoata. I-am facut niste lapte praf si m-am chinuit cu ea o ora sa bea 70 de ml, ca nici laptele meu nu-i place din biberon, scanceste mereu dupa san. O pun la san, dar satula, sa o alin, sa se joace la tzitzi, sa suga in joaca, fara sa se oboseasca. Dupa ce a papat, am scos aerul si am schimbat-o, moment in care a inceput sa urle si sa se inece si sa tuseasca. I-am dat repede romergan, si dupa o jumatate de ora a reusit sa adoarma, insa un somn foarte agitat. Apoi dintr-o data a inceput sa tuseasca in somn, la mine in brate, o tuse plina de secretii, groaznica. S-a inecat atat de rau, incat nu mai reusea sa respire deloc, statea cu ochii mari, mari si cu gurita deschisa, deja cu buzele albastre, si se uita disperata la mine. Am ridicat-o pe umar si am batut-o cu putere pe spate, si credeti-ma, plansul pe care l-am auzit m-a ridicat in al noualea cer, m-a bucurat infinit mai mult decat cel din clipa in care a venit pe lume! Dupa incidentul asta a dormit ca un ingeras pana la sase dimineata, linistita si fara sa mai tuseasca macar o data. Azi a fost agitata, a mai tusit, dar mai usurel, acum doarme si ma doare sufletul cand o vad atat de transparenta si incercanata. Dar lucrurile merg spre bine, medicul ne-a zis ca mai avem inca cinci zile, grele, de foc, in care mentinem tratamentul agresiv, pe urma inca doua saptamani de convalescenta, si apoi totul va fi bine, ne vom putea si noi bate capul cu probleme normale, adica vaccinari si screening-uri de displazie de sold, etc.
Simptomele de debut sa stiti ca nu au fost nu stiu cat de alarmante, doar muculeti, dar nu cine stie cati, tuse uscata usoara, febra deloc. Poate din cauza asta somitatea care ne-a consultat vineri era mai interesata sa-mi zica de rahitism imaginar si sase picaturi de vigantol pe zi... Peste weekend a fost tot asa, nici macar nu s-a intesificat tusea. Luni pe la amiaza a inceput sa ia o culoare mai pamantie si sa transpire mai abundent, am vorbit cu un alt pediatru, care a refuzat sa vina acasa, asa ca mi-am luat fata in brate si am stat patru ore!!! la usa cabinetului ei, cu micuta devenind din ce in ce mai slabita si mai stravezie. Dumnezeu m-a tinut acolo, pentru ca de o suta de ori am zis ca ma iau si plecam acasa si o sa caut pe altcineva, ca o fii doamna cea mai buna, dar e prea aglomerata. Cand am intrat in cabinet, la noua seara, s-a speriat cand a vazut-o, a consultat-o urgent si mi-a zis ca e pe muchie de cutit, trebuie intervenit urgent, fiecare secunda conteaza pentru ca micuta se decompenseaza rapid. Am vrut sa-i reprosez cele patru ore de asteptare la usa, in care nu ne-a considerat prioritate sa ne ia mai repede, desi i-am subliniat ca avem doar doua lunite, dar mi s-au taiat picioarele si m-am concentrat atunci integral pe ceea ce pot face pentru soarele meu mic. Restul vi-l povestesc alta data ca mi se trezeste deja iubiricea.
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
aleesicoo spune:
Nana ma bucur mult k iubiricea este mai bine!usor usor isi va revenii de tot!
eventual daca ai cum si de unde sa citesti Acatistul Maicii Domnului pt ca iti poate ide folos un ajutor divin!Multa sanatate!
fetelor imi da ti si mie o reteta de fursecuri rapida?am o mare poftaaaaaaa si profit k doarme si mucioasa mea[olala]
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!