Nana, suntem alaturi de tine- mai iunie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
softurela spune:
ALESICOO, din fericire nu prea am experienta cu otitele, da un search pe google: muci + otita si gasesti multe detalii.
NANA, Astmul este o conditie inflamatorie si in 99% din cazuri mostenita. Astmul la copii se vindeca in cele mai multe cazuri cu tratament de intretinere sau spontan, fara tratament.
La ora actuala exista tratamente eficiente si cu putine reactii adverse care fac ca manifestarile astmatice sa nu se exacerbeze.
In concluzie daca in familie exista persoane cu alergii alimentare/respiratorii trebuie sa fii atenta la orice viitoare viroza a copilului. Asta nu inseamna ca trebuie sa protejezi excesiv copilul de frig, aer conditionat si altele, doar virusul declanseaza inflamatia bronsica, conditiile meteo doar intretin si lungesc boala.
Si ca sa-ti raspund la intrebare, fetita mea nu e sensibila. A luat antibiotic de 2 ori la viata ei desi a avut aprox 8 viroze. Exceptand-o pe prima si ultima, toate au fost tratate doar cu aerosoli si pufuri, nici macar siropuri de tuse. Ea merge la gradinita.
Diana nu e sensibila in schimb are aceasta hipereactivitate bronsica care declanseaza criza de astm la orice raceala. Diagnosticul corect este mult mai important decat boala in sine. Criza ei de astm consta intr-o tuse seaca suparatoare si nu acea insuficienta respiratorie pe care o avem in minte cand auzim de ASTM.
In concluzie daca in familie sunt persoane alergice, atunci fetita ta poate mosteni o hipereactivitate bronsica care tinuta sub control nu pune mari probleme.
De ex, sotul meu nu a avut probleme respiratorii, in schimb era alergic la piscaturile de insecte, alergie manifestata prin urticarie. Diana a mostenit fondul alergic si in contextul unei viroze prost diagnosticate si tratate s-a declansat iritatia bronsica (a stat o luna in spital cand avea un anisor).
In continuare astept vesti bune de la tine.
Multumesc tuturor pentru sustinere.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
aleesicoo spune:
http://entertainment.webshots.com/photo/2227471020105580295zMNSbu
voila rokita de mireasa
sunt 3 poze
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Vivela spune:
intru si eu scurt - ca parca numai asa intru in ultima vreme - vreau sa fac cat mai multe si pana la urma vad ca nu fac mare lucru, tare prost ma mai organizez .
ma bucur ca iubiricea e mai bine, Nana, uite o sa treceti definitiv de capitolul asta urat si sa nu aveti niciun fel de urmari cauzate de nenorocita asta de boala.
alesico, asteptam sa vedem rochita, esti emotionata?
vroiam sa zic mamicilor care sunt cu copilasii mai mari la capitolul olita. ma gandesc ca s-ar putea sa nu fie un moment foarte bun acum, e un salt urias pt copil, o schimbare majora, care se suprapune cu varsta dificila si mai ales cu venirea unui nou membru in familie. deci trebuie rabdare muuuuulta si nervi de otel.
noi am reusit sa scapam de scutece la 2 ani si aproape 4 luni, ne-a ajutat mult colectivitatea. dar cand am zis ca gata, incepem operatiunea, am scos definitiv scutecele. adica david nu a mai vazut din clipa aia scutec, nici noaptea, nici ziua, cu riscul de a face pe el. si a mai facut, s-au intamplat accidente, dar din zi in zi se cunostea ca suntem pe drumul cel bun (am folosit la pat - sub cearsaf, paturici absorbante).
bafta multa!
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
aleesicoo spune:
am mari emotii vivela.....eu de fel in astfel de momente sunt emotiva...cred k am sa fiu plansa de dim la botez pana seara la cununia religioasa
R.Cata spune:
Nana, ai o iubirice luptatoare. Ma bucur ca este din ce in ce mai bine! Sa o tineti tot asa si sa uitati cat mai repede experienta asta urata
Laurita si noi plecam la munte...la Moeciu...dar plecam in seara asta. Trebuie sa-mi fac si eu bagajele, dar o astept pe mama sa stea cu Mirunica
Am pus si eu niste poze de la botez
Alesicoo, casa de piatra si botez frumos. Sa nu planga Karinutza
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca 28.04.2010
aleesicoo spune:
multumesc frm R.Cata
Reallaura spune:
RCata chiar ma uitasem pe pozicile tale. Imi place rochia pe care ai avut-o. Acum stiu si dupa cine sa ma uit!
Sa va fie de bine botezul sidistractie frumoasa la munte1
Nana ooof, ce slabita si incercanata era iubiricea, ti se rupe sufletul. Bine ca sunteti ok acum
Nati adevarul e ca orice suspiciune ai, mai bine mergi la dr cu bb asa mic... Spor la treaba...nu stiu cum poti sa pui acum de gem, as muri...abia fac o ciorba si un porumb fiert. Pana si cand fierb cele 2 ibrice de ceai zilnice pt lactatie mi se pare un calvar! Fac prea multa caldura in casa... CU invatatul in brate...eu cred ca sunt copii si copii...pe Mirci nu-l puteam pune jos, Ilinca sta, dar daca ar plange eu as lua-o imediat. DAca asa e ea confortabila, atunci mai bine fac un efort. Intr-adevar o sa fie mai greu cand pleaca sotul
Cris_09 nici mie nu-mi da pace gandul la Madalina MAnole, cu atat mai mult cu cat e inexplicabil, ooof, Dumnezeu s-o ierte!
aleesicoo spune:
reallaura eu nu am gasit nici pozele nanei si nici albumui lu'R.Cata
cusa spune:
Buna mamici si bebelusi!!!
Am intrat si eu sa urez bebelusilor bolnaviori multa sanatate si insanatosire rapida,off mi s-a rupt sufletul cand am citit , dar ma bucur ca lucrurile merg spre bine.
Noi suntem bine, inca mai avem colici asa cate o criza micuta seara cam de pe la 19 la 20 ne tine , dar dupa trece, in rest suntem happy toata ziua si cumintica.
Am pus pozici noi cu bebelusa:
http://family.webshots.com/photo/2328479540106599133oNKOGW
Pupici