Nana, suntem alaturi de tine- mai iunie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 10
marylenac spune:
am vazut pozici frumoase si am vrut sa ma laud si eu...am creat albumul dar m-am grabit si nu se stie ale cui sunt pozele pt ca nu l-am denumit cum trebuie. Help...cum facacum sa ii dau numele meu?
Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)
r_ocsy spune:
Buna fetelor !
Nana : sper ca sunteti mai bine , sa dea Domnul sa va reveniti cat mai repede .
Crissy_c, Sorana : va multumesc pentru urari , .
Softurela : multa sanatate si voua !
Voi vorbiti de tuse, acum ma sperii si eu : a mea tuseste cam de 2-3 ori pe zi, si in general dupa primele gurite de papa; eu initial am luat-o ca se ineaca dar ma insel ?
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
n_a_n_a spune:
-ici fara numar pentru fetele mele dragi!
Va multumesc pentru rugaciunile sincere si din inima, caci ele sunt ascultate !
Noi suntem mai bine, si incet, incet dam semne de normal. Aseara a fost mai nasol ca ni s-a infundat fluturasul si a fost nevoie sa ne monteze altul, in cealalta manuta. Noaptea a fost una nesperat de buna, s-a trezit la tzitzilit ca de obicei la trei jumate, la sase jumate si apoi am mai motait in leganut pana la noua jumate cand a trebuit sa ne pregatim pentru tratament; noptile trecute a dormit fara sa se trezeasca la papa. Azi am mai tzitzilit de cateva ori, am vrut tot in brate la mami (nu mai vrem la altcineva in brate, nici la tati nu ne mai linistim ca inainte), nu ne-a pasat ca-i atat de cald, incat suntem leoarca amandoua; iar momentan motaim in leganut (ne-a fost livrat marti si ne-am indrgostit de el!). Am pus pozici de lun noaptea si de azi, sa vedeti si voi diferenta! Promit sa fac ordine in album si sa sterg din poze cat de curand!
Softurela, Nati, ma rog pentru minunile voastre!
Dana, Ioana, Softurela, voi ati avut probleme de genul asta cu puii vostrii mai mari; au ramas sensibili, s-au mai imbolnavit de multe ori ulterior? Ca mi s-a spus sa am mare grija de ea pentru ca dupa episodul asta se va imbolnavi mult mai usor, si se poate degenera usor in astm bronsic...
Am ramas cu povestitul la seara de luni, dupa ce ne-a consultat doamna doctor la care am asteptat patru ore. Am plecat de acolo disperata sa cumpar medicamentele si sa gasesc pe cineva sa ne faca tratamentul - in caz ca nu gaseam intr-o ora trebuia sa o sun pe pediatra ca a zis ca ne ajuta ea la spitalul de copii. Spitalul ala e dincolo de orice imaginatie, jur ca asa bomba n-am vazut in viata vietilor mele! Prietena mea care a nascut baietelul in 4 iunie s-a dus cu el intr-o seara acolo, la camera de garda pentru ca s-a speriat ca a vomitat in jet de vre-o trei ori. Au internat-o pana a doua zi sa il supravegheze si mi-a povstit ca in salon mirosea groaznic, erau goange mari, negre si viespi! La ei rezerva inseamna o camera de doi metrii patrati cu un patut, in care mamica doarme pe scaun! Spitale private cu sectii de pediatrie nu exista in vestul tarii, efectiv nu stiam incotro s-a apuc. In drum spre casa Dumnezeu mi-a luminat mintile si mi-a indrumat pasii catre maternitatea privata unde am nascut, desi stiam ca nu am ce cauta cu bebelusa bolnava printre nou nascuti.
Nu vreau sa va tin in suspans, dar mi s-a trezit iubiricea. Mai intru eu.
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
n_a_n_a spune:
Deci, continuarea;
La maternitate am avut norocul ca tocmai se terminase o nastere, iar pe langa neonatologul de garda (o super draguta) a fost chemata de acasa doamna neonatolog care a avut grija de Adelina cand s-a nascut (o alta super, super draguta) si care este si medic primar pediatru. Mi-au consultat fetita seara la ora zece, fara sa strambe din nas, fara sa ne alunge ca suntem "infectate" intr-un mic cabinet de consultatii pentru bebei "externi" la etajul de gineco, nu sus in maternitate. D-na Nicoleta (neonatologul-pediatru) a confirmat diagnosticul primit mai devreme, a fost de acord cu tratamentul primit si ne-a adaugat si salbutamolul. Din fericire saturatia de oxigen (dupa ce au reusit sa-mi stabilizeze micuta - nu stiu ce i-au facut pentru ca ne-au scos afara: chiar daca mi s-a parut o cruzime pe moment, am realizat ulterior ca a fost cea mai buna alegere, ca n-as fi suportat sa vad cum o chinuie si cum o inteapa) a fost buna: 97% (sunt considerate normale valorile peste 95%) asa ca am primit acordul sa o ducem acasa, cu conditia sa o veghem secunda de secunda (nici nu se punea problema sa facem altfel!). In cazul in care situatia s-ar fi inrautatit ar fi urmat sa fugim cu iubiricea la ei, ca ne-ar fi internat intr-un salon de reanimare de gineco, nu ne-ar fi lasat balta, sa ajungem la infectia aia de spital de copii (maternitatea e la cinci minute de mers cu masina de noi). Nici nu-mi vine sa cred peste ce oameni am dat! Niste ingeri care ne-au scos din cosmarul in care ne-am trezit. Si apropo de costuri: pentru ca am nascut la ei, tot tratamentul si consultatia ne-au costat 90 de lei!!! Am plecat acasa si mai departe stiti...
Ah, mi-am amintit: m-ati intrebat cum ne-am imbolnavit - boala este foarte transmisibila, iar adultul sau copilul mare pot fi purtatori fara sa manifeste simptome, sau doar simptome de raceala usoara, asa ca, in concluziese poate lua de oriunde!
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
Onana spune:
Rocsy, si Tudor al meu aproape la fiecare masa tuseste, eu zic ca se ineaca pt ca e lacom, probabil si la bebelina ta tot asta e, cum zici si tu. Si eu mi-am pus problema sa nu tuseasca din alte motive, ca Matei nu se ineca niciodata la masa, dar face asa de prea mult timp ca sa fie vreo raceala..
Nana, ma bucur de vestile bune, s-o tineti tot asa!
Eu vreau sa plec maine la munte cu baietii, nu stiu cand o sa fac bagajele, cred ca la noapte dupa ce-i culc pe amandoi, insa vrem sa plecam cu ei pana lunea cealalta (27 iulie, cred).
Va pe toate cu drag, o sa-mi lipsiti, insa va regasesc cu bine cand ne-ntoarcem acasa.
adeana spune:
Intrebare pentru mamele cu experienta.. putem iesi cu bebe de 1 luna si o saptamana la iarba verde? Familia vrea sa mearga la iarba verde si parca as iesi si eu un pic..
E clar ca nu o sa expunem bebe deloc la soare, vom sta doar la umbra intre 9 si 11, imbracat lejer.. cu palariuta.. si alimentat mai des.
Sa mai fiu atenta la altceva? Crema de protectie sa iau?
Merci frumos.
arturicii spune:
Nana. Da, s-a imbolnavit mai des; insa de atunci pana pe la 4 ani pediatrul i-a tratat e baieti doar cu aerosoli la orice raceala.
Acum sunt ok, racesc rar si nu rau;
Noi suntem in alta localitate, la un festival frumos.
tuturor
Ioana,
Philip, Yann, Sabina - 3 Aprilie
Reallaura spune:
Neata
Ale da, trebuie monitorizati dupa vaccin sa nu faca febra sau reactii locale. Atunci se pun supo cu paracetamol sau comprese reci - nu gheata direct pe piele!- Dar Mirci nu mi-a facut niciodta febra la vaccin si vad ca nici fata. Am trecut cu bine
NAna ma bucur ca sunteti mai bine...prin urmare a fost un virusache...uuuf, am oroare de ei, o frica groaznica...sanatate multa!
Nati ooof, si Beatrice?? Bine ca ati descoperit repede si o tratati de la bun inceput. Sanatate multa
Rocsy si Ilinca tuseste- si nu numai la san-, stranuta, dar e firesc la ei. Atata vreme cat nu constati ca are mucisori eu zic ca tusea si stranutul sunt normale. Mie imi e si teama ca vine in contact cu Mirci care e cam tot timpul racit de la gradi. DAr uite ca ieri mi-a verificat-o pe toate partile inainte de vaccin si e ok.
Noi ne aventuram la munte maine cu amandoi. Sper sa fie ok totul. va pup ca nu stiu daca mai apuc sa intru, bag 100 de masini, bagajele, facut piata etc.
Reallaura spune:
Adeana da, eu am folosit crema de protectie Nivea baby pentru cand scot fata in parc- uneori neintindem si pana la 1-2 dupa masa. Dar daca o tii la umbra e ok, e ca si cum ati fi in parc distractie frumoasa