Taierea cordonului ombilical

Taierea cordonului ombilical | Autor: Mindy

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

E totusi destul de veche informatia ca atare. Ma intreb de ce nu intereseaza pe nimeni intre medicii de la stat sau cu mentalitate de "stat" de la particular? E retoric la fel ca si toate celalte lucruri care se refera la o nastere fireasca.

Mami de (28.10.2008) si bb2 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

la stagiul de ginecologie dr. ne-au spus ca abia dupa ce nu mai pulseaza se taie cordonul.
Prin urmare, pe unii ii intereseaza.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cand am nascut eu au taiat cordonul dupa ce s-a oprit din pulsat. A durat ceva, sa zic vreo 10-15 min.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Cand am nascut eu au taiat cordonul dupa ce s-a oprit din pulsat. A durat ceva, sa zic vreo 10-15 min.

si bebe in timpul ala a stat pe piept?
la mine s-au grabit cu taiatul in primul minut, apoi au dus-o sa ii scoata secretiile din gat (ma intreb de ce nu puteau face asta pe pieptul meu). apoi masuratorile, examen medical etc.. mi-au mai pus-o un pic la san si iar au fugit cu ea la neonatologie pt teste de rutina. Imi pare rau ca nu m-am dezbracat complet sus ca sa imi simta bebele pielea, eram in camasa aia de forta de la spital. oricum prea putin mi-au lasat-o pe piept:(

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Citat:

si bebe in timpul ala a stat pe piept?
la mine s-au grabit cu taiatul in primul minut, apoi au dus-o sa ii scoata secretiile din gat (ma intreb de ce nu puteau face asta pe pieptul meu). apoi masuratorile, examen medical etc.. mi-au mai pus-o un pic la san si iar au fugit cu ea la neonatologie pt teste de rutina. Imi pare rau ca nu m-am dezbracat complet sus ca sa imi simta bebele pielea, eram in camasa aia de forta de la spital. oricum prea putin mi-au lasat-o pe piept:(

Da.

De fapt din momentul expulziei pentru vreo ora a stat lipita de mine pe piept. Imediat cum a iesit a fost pusa pe pieptul meu si invelita cu un scutec (skin to skin), apoi a durat vreo 15 min pana a taiat tati cordonul la explicatiile moasei ca s-a oprit din pulsat, apoi inca cateva minute pana am eliminat placenta. Apoi ne-am mai sorbit noi din ochi (timp in care ma chinuiam sa o pun la san de cand a iesit) si la o ora mi-au zis ca e timpul sa coasem jos (am avut o ruptura minora) si atunci fata a stat la tati in brate pana m-am intors (deja o imbracasem intr-un costumas si cu caciulita pentru ca in primele ore se elimina f multa caldura prin capul copilului si e bine sa-l aiba acoperit pana se regleaza singura).

Dar eu am nascut intr-o clinica de nasteri naturale fara aparatura (aparatura o au dar o aduc pe roti numai in caz de nevoie) intr-o camera ca de hotel (se putea naste si in apa dar eu n-am mai apucat), nascut in pat intr-o atmosfera sublima.

Spitalul era un etaj mai sus si in caz de maxima urgenta erai transferata. Acolo e diferit, adica nu se asteapta sa taie cordonul, poti naste natural dar e mai basic, nu stau dupa fundul tau si skin to skin etc.

Mergi la inceput

Inca ceva: voi nu puteti face birth plan? nu poti specifica ca doresti skin to skin, ca doresti ca toate procedurile sa se faca langa tine (in cazul in care totul decurge normal) fara sa va despartiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Inca ceva: voi nu puteti face birth plan? nu poti specifica ca doresti skin to skin, ca doresti ca toate procedurile sa se faca langa tine (in cazul in care totul decurge normal) fara sa va despartiti?

Nu prea se poate. Si la noi se pune bebele pe mama pt. a se simti unul pe celalalt , dar sunt unii dr care nu procedeaza asa.
Din pacate. Si din pacate nu il lasa pe bebe mult, stau cateva minute si este dus la neonat, cantarit, imbracat etc etc.
Si eu cred ca daca ar sta bebee cu mama nu ar mai fi probleme nici la cusut , nici la scos placenta .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Luna-prima data am mers dupa politica spitalului, ma gandeam las ca stiu ei ce fac, eram neinformata in sensul asta.
de data asta am specificat in birth plan, sa taie cordonul cand nu mai pulseaza si sa lase bebele pe pieptul meu gol cat mai mult posibil, sa nu ofere formula sub nici o forma. O sa mai pun o foaie mare in patutul ala in care transporta bebeii 'Breastfeeding only'.

la prima nastere laptele mi-a venit abia in 6-7 zile, au fost probleme de bonding si de alaptare cu toate ca acasa o tineam cat se poate de mult pe pieptul gol: skin to skin, ea in scutecel si eu cu tot braul dezvelit.
cred ca au o mare importanta primul bonding, primele minute cu mama, primul supt, copilul sa nu fie despartit mult timp de mama si sa nu fie manevrat de prea multe maini cu manusi de plastic decat daca e strict necesar :)

Mergi la inceput

la mine in clipa in care l-au scos i-au si taiat cordonul si au fugit cu el undeva in dreapta mea unde l-au asezat direct pe o masa metalica (am si poze ). asa in loc de bine ai venit pe lume.

Mergi la inceput

Citat:

raspunsul este extrem de simplu: NU. la particular sunt obligati sa fie un pic mai deschisi la dorintele tale, insa tot ca la stat procedeaza daca nu stai cu gura pe ei.

Mergi la inceput