Taierea cordonului ombilical
Raspunsuri - Pagina 2
Luna1 spune:
Fetelor o intrebasem pe Mindy de birth plan ca am vazut ca e USA. In Romania stiam ca nu se poate (inca) pentru ca am nascut si acolo pe primul.
Eu am avut noroc de un doctor super deschis (si asta in 2001) dr Calciu la Filantropia, care, pe langa faptul ca mi-a dat voie sa am pe cineva cu mine la nastere (a fost mama) mi l-a lasat pe Cosmin pe piept vreo 25 min (in timp ce ma cosea la inceput) infasat binenteles dar a contat, n-am mai simtit durerea asa intens cand il vedeam cum se uita in ochii mei.
Mindy stiu la ce te referi, si eu am avut ceva probleme de bonding datorita faptului ca toata lumea imi dadea lectii, doctorii, asistentele, mama, soacra, vecina...etc. Sincer abia acum vreo 5 ani am reusit sa am incredere in abilitatile mele de mama si sa fiu categorica in alegerile pe care le-am facut fara sa ma mai indoiesc de mine. Asta cu primul, cu cea mica am facut ce-am vrut (in sensul bun) si nu m-au interesat sfaturile si intromisiunile nimanui (si aici ma refer ca am ales de la dr de ex ce am crezut ca-i bun, de la mama ce e bun, soacra la fel, etc) si am simtit cum am facut bonding imediat, si acum suntem f apropiate.
Sper sa ai o a doua nastere mai placuta. Cred ca ceea ce scrii tu aici are f mare legatura cu prima experienta (nastere provocata), sper ca de data asta sa fie mai usor.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Mindy spune:
Luna- merci mult. Da, si mie mi-a trebuit ceva timp sa am incredere in mine. Acum spun: da, pot sa nasc, alaptarea o sa fie fara probleme si nu las bebele sa fie despartit de mine daca o sa fiu in stare o sa cer si sa fac eu prima baie in spital!
ma gandesc la mamifere cum nasc si isi tin puiul langa ele neintrerupt, il ling si il protejeaza cu caldura lor, iar puiul stie sa suga ca un expert din prima.
asta mi se pare the best bonding in video-ul de mai jos. incredibil cum e capabil bebele sa se catere la san singur si sa suga fara sa il duca mama la san. am inteles ca bebelusii nascuti 100% fara medicatie fac asta, cei cu medicatie raman pe piept fara sa se mobilizeze suficient catre san (al doilea video).
Luna1 spune:
Impresionante filmuletele. Pot si eu sa confirm ca avand doua nasterii diferite, fiul meu nu a avut instinctul de suckling imediat fiind infasat doar se uita linistit in ochii mei, eu am avut injectii facute, labour grabit, pe cand fie-mea (nastere fara nicio medicatie, in timpul normal, fara interventii ale moaselor) era ca un tatar dupa tzatza. Eu am alte frustrari legate de alaptat care ma vor urmarii mereu dar asta-i alta poveste.
Apropos de baita, eu nu i-am lasat sa o faca, m-au intrebat daca vreau indicatii cum trebuie facuta, am spus ca nu, apoi ei mi-au zis ca nu doresc sa o spele oricum, (ea a iesit curata, fara sange) ci sa ii fac eu baita acasa doar cu apa calduta fara nimic invaziv (sapun, sampon etc). Asa ca prima baita a fost a doua seara acasa (am stat in spital doar o noapte pentru ca nascusem seara la 7, a doua zi la 9 dimineata eram acasa).
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
pitzinuca spune:
am vb ieri cu dr despre taierea cordonului ombilical: a zis ca nu are nicio problema el, dar cica ca e o procedura - nu stiu daca strict la spitalul asta - in care neonatologul vine sa ia copilul imediat, sa il aspire si sa il puna la lampa, sa se incalzeasca. i-am zis ca nu-i nimic ca aduc eu niste paturi sa punem pe el, si o sa vb cu neonatologul de serviciu. sa vedem.
eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
XIO spune:
Il aspira pe masa de langa tine si paturi nu trebuie sa aduci.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com