Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (69)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

elfica spune-mi te rog daca trebuie sa te inscrii cu ceva timp inainte la aceste cursuri si in ce constau mai exact! ce va arata? Ce va invata? Sunt interesante ?!?!?
mersi frumos!

20+

Nu trebuie sa te inscrii, poti veni in ce zi de miercuri vrei la ora 17. In mod normal iti da atestatul de participare (care foloseste tatalui sa primeasca inca 10 zile de concediu pe langa cele cinci pe care le primesc toti care muncesc) dupa un curs complet, adica patru sedinte. Ni se da o foaie pe care ne trecem numele, stadiul sarcinii, numele doctorului si al spitalului (se primesc de la orice spital). Scopul e sa cunoastem moasele, spitalul si sa primeasca certificatele de puericultura (pot primi si mamele, dar sunt de forma, nu folosesc la nimic), ca informatia oferita o poti gasi si pe net: semne care prevestesc travaliul, ce sa contina bagajul mamei si ce ii aduce tatal pe urma, ce acte sunt necesare la spital in momentul in care mergi sa nasti, diferite tipuri de nastere, ingrijirea copilului etc. Poti pune ce intrebari vrei si ti se raspunde la ele, e un curs interactiv. Mai sunt si niste prezentari ale unor firme de celule stem (cred ca la primele doua sedinte, nu la toate). Cam asa... pe scurt. Sunt persoane care au facut doua sedinte cu o moasa si acum vor sa le faca pe celelalte cu alta moasa (ori nu au putut veni, ori nu le-a fost dat certificatul si pt a il primi vin la diferente, nu stiu). Daca poti, hai maine la curs si te lamuresti singurica! Maine ne-ar plimba prin spital si ei se lauda ca de la fiecare curs sunt parinti care isi schimba optiunea de doctor si spital catre Filantropia, chiar daca pana atunci mergeau in alta parte. Se pare ca e impresionanta diferenta, ca e cel mai luxos spital de stat din Romania. Abia astept sa vad si poate va mai povestesc dupa. Mai e cineva care a fost la primele doua sedinte sau care vine maine? Poate ne vedem si sa stabilim niste elemente sa ne recunoastem... ce ziceti?

24+

Mergi la inceput

vmadelain: Nr. l-am luat de pe net, dar mereu mi-au raspuns imediat... eu am sunat la 021/318 89 30, iar pentru curs trebuie sa ceri la sala de nasteri unde sunt moasele si iti spun. Cred insa ca ce iti spun ele, iti pot spune si eu, ca stiu ca fac continuu, nu cred ca au pauze. Maine avem noi a treia sedinta, iar miercurea viitoare o avem pe a patra, adica ultima. Asta inseamna ca un nou curs va incepe din 28 iulie. Daca vrei si daca nu gasesti pe nimeni la telefon care sa iti spuna, o voi intreba eu pe moasa care tine cursul meu cand incepe urmatorul curs. Doar spune-mi si intreb

24+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

stii de ce spun ca nu inteleg?!?!?
pentru ca am prietene care beneficiaza deja de aceasta indemnizatie si afirma ca iau mai multi bani decat luau cand se duceau la servici... ei, cum vine asta, daca de fapt incaseaza 85% din salariu si iau mai mult?
e ceva ce imi scapa

20+

Nu se platesc din salariu anumite chestii care se platesc in mod normal. Nu stiu sigur care plati nu se fac, cred ca CAS-ul nu se mai plateste, iar suma respectiva iti revine tie. Asa ajungi sa iei mai mult decat colegii care muncesc. De fapt, asa era inainte, cand indemnizatia era 85%, acum ca va fi 70% nu stiu daca vom lua mai multi bani decat inainte.... Sunt si eu curioasa!

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Eva, mai intrebai de ciorba Ei bine am acrit-o cu borssss, adus la pachet, impreuna cu pui de tara si legume din bio cultivate de ai mei. Asta ca sa fie asa, ca acasa.

Ma gandesc totusi ca s-ar putea sa gasiti bors sau un "surogat" de bors la magazinele traditionale de pe-aici. Polonezii, de ex, au si ei ceva asemanator.

Suna bine reteta ta de paste. Si Martin face niste paste cu brocolli si bacon & sunca dementiale. Nu m-am obosit sa-i invat reteta ca le face de cate ori mi-e pofta

Victoria, mami de Anna Sofia, 21+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare:

Ce stiti de fileul de somon/pastrav fume, e permis in sarcina? Nu de alta dar mooor de pofta

Victoria, mami de Anna Sofia, 21+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

JoAnn si eu simt uneori Puficele deasupra pubisului. Acolo se pufeaza ele deh ok ..

Elfica hai ca m-ai lamurit cu cursurile.Din 28 iul merg si eu cu sotu. E doar miercurea da? Unde,la ce etaj tre sa ajungem mai exact? ma indruma careva de la poarta/receptie?

sugubina +18 cu Puficele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaalex spune:

Buna fetelor, ce harnicutze ati fost astazi la scris...mi-a luat ceva sa va ajung din urma. Am vazut ca ati discutat azi de indemnizatii. Eu nu am nici un venit si mi-a zis cineva sa inchei contract la Casa de Pensii, dar nu stiu daca se merita. Mi-e ca ce iau pe mere dau pe pere. E cineva in situatia asta?
La Casa de Sanatate mi-am platit cotizatiile pentru ca mi s-a parut important sa stiu ca beneficiez de gratuitate mai ales in perioada asta de sarcina si lauzie.
O seara placuta tuturor burticilor
Sorina

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaalex spune:

Joy, eu nu cred ca e ok somon-ul fume. Din ce am citit eu, carnea si ouale trebuie tratate termic inainte de a fi consumate. Niste somon la gratar nu ti-ar satisface putin pofta?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratusca83

mama ce plouaaaaa la noi... s-a dus plimbarea mea de azi.

20+ si ingeras in ceruri

In Ploiesti nu a plouat!
Ai PM Ratusca!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Imi dau si eu cu parere despre indeminizatie dar nu stiu daca e bine cum candesc. Deci indeminizatia este acum aproximativ 75% din salariul brut. Ea a scazut cu 15% sin cei 85 cat erau initial nu cu 15 procente din 100. Noi acum luam cam 70% din salariul brut cat mergem la munca. In concediu de crestere copil iei 75% plus 2 mil alocatia copilulul. De asta iei mai mult cand stai acasa. PLus ca in cele 142 de zile de concediu pre si postnatal esti platita cu 85% din salariul brut deci e clar mai mult si asta creste si la indeminizatie ca-i venit pe ultimile 12 luni. Acu daca puteti obtine si cele 6 sapt platite 100% este ideal...plus o prima de nastere...Deci in final ajungi la o suma mai bunicica decat daca ai veni la munca.

fericita!! 18+ si

Mergi la inceput