Bobocei de sept-oct 2008, la soare (299)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

La multi ani, Khristin! un si de la noi.

Mergi la inceput

Claudina, concediu placut si sa-si revina Razvan imediat!

Teo din pacate nu e mai bine. Iar a facut 39.8, a vomat si a fost varza cu burta toata ziua. Acum il pazesc sa-i scada febra. Chiar credeam ca suntem pe drumul cel bun, dupa aproape 48 de ore fara febra....
Am rarit belladonna, ca sa ma ocup de burtica si febra s-a intors in forta.

In plus TL face cat 6 soacre rele si 5 mame vitrege in seara asta, parca a intrat draq in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Khristin

Babytza, vezi ca te trimit sa cauti tortul ca x pagini in urma

Claudinna, drum bun si vreme buna la mare!

Ange un pentru tine si crinuta, care e din ce in ce mai dragalasa.

Printre picaturi dupa ce culc copilul am reusit sa ma uit si al poze, multi multi bobocei frumosi, care cresc pe zi ce trece

Mihnea dupa episodul de febra de duminica-luni nu a mai avut nimic (adica nu a mai avut febra). In schimb baleste si nu mananca (o singura exceptie: mananca biscuiti si bea lapte) Astept sa vina zile mai bune, ca nu sunt obisnuita cu el mofturos

In rest am demarat operatiunea olita. Dupa 2 zile am strans covorul si l-am dus la boxa Cert e ca stie cand face pisu /kk, stie sa ceara sau se aseaza singur la olita dc e in fundul gol. Singura problema apare atunci cand nu vrea sa se aseze pe olita. Pt ca nu vrea Sau cand e prea prins de ceva sa isi aduca aminte sa faca la olita. Mai exersam o saptamana acasa si pe urma o sa le spun sa inceapa si la gradi

Sa mai raspund si la intrebari:
mancat singur - cand vrea mananca perfect, cu lingurita /furculita, cu mana dreapta sau stange La iaurt mai are ceva probleme de coordonare cu mana dreapta. Daca vrea sa manance singur nu am nicio sansa sa ii dau eu si invers. Evolutie majora s-a vazut dupa ce a inceput gradi
Biberonul de seara Mihnea adoarme dupa ce bea biberonul, asa ca am decis sa mai aman introducerea canitei. Ma anunta el cand e cazul (desi imi fac procese de constiinta ca nu il spal pe dinti dupa )
Vorbit - in mod curent cu silabe in loc de cuvinte (multe silabe : pea / pes = peste, pei-pei =pui, pa=balon, ca=cioara, caicai=papagal, tei-tei= tren, titi=masina, nini=pisica si multe altele. Din cand in cand mai spune cuvinte intregi pe care insa nu le repeta. Toate la randul lor, nu imi fac griji

si cam atat imi aduc aminte si merg sa ma culc, ca iar am o zi lunga maine

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

La multi ani, Khristin!!!, numai bucurii si sanatate maxima!!!
deh, ne luaram cu altele si nu mai consultaram lista

Vive la France, piolica, cum v-ati distrat?

Ada, hai ca si tu esti planton...of, saracu Dorel!
R adormi, nu mai facu febra, dar ii dau antitermice...stau de straja tzarii...peste cateva ore plecam
multumesc tuturor pentru urari!!! mai intru eu de pe acolo sa vad daca sunteti cuminti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Buna seara!

Nu am mai reusit sa intru azi ..
Acum nici nu stiu de unde sa incep .. primul gand e sa ii urez Claudinnei vreme frumoasa si vacanta fara griji! Multa sanatate si distractie maxima!
Am mai citit despre multi bobocei bolnaviori, Ada si Lumi care sunt aproape tot timpul pe aceste baricade, imi pare teribil de rau, nici nu stiu ce sa mai spun, nu stiu cum rezistati, si puii vostri, saracutii! Multa sanatate!
Din acest punct de vedere Gruia e privilegiat, nu s-a imbolnavit deloc, antibiotic i-am dat numai la patania cu capusa de anul trecut, febra nu a facut, acum mi-a venit si colostrul, se imunizeaza si mai bine, a inceput sa bea zilnic minim 100ml suc de portocale, de maine imi propun sa mai adaug si morcov/mar in el, treptat, sper sa il accepte, parca numai portocala e cam acid ..

Noi am fost la mare o saptamana, soare am avut numai jumatate de perioada, insa nu ne-a lipsit, oricum nu voiam sa facem plaja, ne-am intors la fel de colorati cum am plecat A fost frumos, dar si obositor, Gruia a vrut numai cu mine, a avut multe momente in care a fost extrem de mofturos, cum nu reactionam in felul dorit si asteptat de el, cum se punea pe plans ... A fost, cred, o combinatie intre plecatul de acasa din care nu stiu cat a inteles el ce inseamna si aparitia caninilor, pe care inca nu ii simt la mana, dar sunt umflate gingiile si e cu mainile in gura cat nu a fost 20 luni inainte adunat!
Pe tema asta am avut si o cearta cu TG, modelul descris de Lumi, ca Gruia e un fel de copil problema, ca ceilalti nu fac asa (adica nu stau pe sub masa la restaurant, nu plang dupa mama in fiecare minut - nu puteam sa merg fara el nici sa-mi pun in farfurie, la baie am stat pe buda si cu el in brate sau urland la usa, daca apucam sa inchid usa, etc.) Mi s-a parut extrem de trist ca un parinte sa nu-si poata accepta copilul asa cum e, sa-l inteleaga si sa-l consoleze, comparandu-l cu toti ceilalti din jur si acestia parandu-i-se mai de acceptat ... in fine, o parte de intelegere am si pentru TG, a fost destul de resping de Gruia, cred ca si pe mine m-ar afecta, dar nu as putea sa fiu impotriva copilului cu cel mai mic gand!
Am remarcat, din nou, ca Gruia adora compania cate unui copil mai mare, ii pica cu tronc cate un baietel sau fetita dupa care se tine ca o maimutica si imita tot , insa daca e un grup mai mare, se da deoparte, inca nu vrea sa adere la el. Nu-i place sa danseze, la programul minidisco de seara nu schita nici un gest de miscare ritmata, desi animatia era chiar foarte de succes Poate cu fotbalul o sa fie mai prieten

In continuare este mare, ba chiar din ce in ce mai mare fan tzitzi, petrecem cam 2 din 24h mufati unul la altul, nu face nici o concesie, uneori ma dor sfarcurile teribil sau amortesc pe o parte, dar el nu-mi da drumul ... sincer ma ingrozesc cum va fi cu 2, mai ales cand vor vrea in acelasi timp. Gruia e extraordinar de posesiv, nu pot tine nici macar o jucarie de plus in brate intr-o pozitie care ar insemna o cat de mica atentie afectiva din partea mea, vine si mi-o smulge si o arunca cat colo ... nu stiu unde o sa o ascund pe Cezara si cum o voi alapta , o sa fie greu tare ..

Cu mancatul sunt iar intr-o perioada de relaxare, la mare nu am mai avut castronele si masuri la indemana, a mancat cat/ce a vrut, putea sta o zi intreaga numai cu laptele de dimineata si 2 felii de portocale, alteori mai mult, nu m-am mai stresat deloc. Am recitit-o pe Dolto si am simtit din nou acel impuls de a-i respecta dorinta/vointa/putinta la capitolul mancare si sa-l las sa manance pentru placerea lui, nu a mea, sa nu ma mai exprim in termeni de a mancat bine sau prost, ci sa gandesc ca a mancat fix cat i-a trebuit si ce i-a trebuit. Intervin numai in ce priveste calitatea ofertei si ajutorul la mancat, pentru ca nu mananca nimic singur, nici macar biberonul nu si-l tine, oricum nu e atent la mancat, atunci cand o face, trebuie musai sa aiba ceva activitate, un joc, un task, ceva.
I-am facut de curand analizele de sange, e foarte ok, Ca la limita superioara, Fe foarte bine, hemoglobina la mijoc, deci se pare ca el chiar stie ce ii trebuie si cat. E cam slabut, nu a mai luat in greutate de vreo 5 luni, intr-o luna chiar a scazut dar, daca e sanatos, nu-mi mai pasa.
Despre olita, relaxare totala aici, nu cere, face absolut intamplator, adica uneori, dupa somn, cand imi aduc aminte sa il pun. Pe olita se aseaza singur cateva secunde de fun, cand si cat stau si eu pe wc. Nu il consider neurologic pregatit, creierul inca nu primeste in avans informatia ca urmeaza sa faca pipi sau kk, deci eu nu am cum sa intervin si nu vreau sa creez o problema inainte de a avea. Sunt convinsa ca va cere cand va veni momentul, asa ca nu ma pasioneaza deloc subiectul.

Somn .. acum vin caninii, cum spuneam, azi-noapte a fost chiar agitat, de la 1:jumate la 4 s-a trezit din juma in juma de ora, mai aveam putin si-mi cadeau sfarcurile, asa ca i-am dat o doza de nurofen si a dormit dus pana dimineata .. Insa, in afara de aceasta perioada, avea maxim o trezire pe noapte, iar daca dormea la buni (a mai facut-o saptamanile trecute, ca a venit si matusa-mea si le era drag tare sa le tina companie), nu se trezea deloc. A avut si el o perioada cam de o luna in care se comporta la fel ca hunii lui Lumi, m-am mai plans eu pe aici, insa avantajul nostru e ca e numai el si ca tzitzi nu prea da gres la alinare, desi atunci voia plimbat prin casa si sa dormim impreuna in canapeaua din living ... a trecut.
La fel si el, daca e foarte obosit, doarme mai prost, desi asteptarile sunt invers.

Despre bunici .. sa-i dea Dumnezeu sanatate mamei , ma ajuta enorm, e genul care crede ca e de datoria ei sa nu doarma pana nu imi termina de calcat toate rufele sau se poate epuiza stand cu Gruia toata ziua, numai sa ma odihnesc eu .. e foarte cooperanta la toate indicatiile mele in ce priveste educatia, numai diferentele implicite, greu de controlat in fiecare clipa se lasa simtite, adica, de exemplu, eu urasc comparatiile si motivarile gen 'uite, cutare mananca, ia si tu!', etc., insa nu sunt atat de daunatoare, niciodata nu-l pune in inferioritate (am mai auzit prin parc mamici/bunici suparate ca vorbeste prea putin copilul sau diverse si incercau sa-l faca sa vorbeasca mai mult dandu-i exemple de alti copii care o fac :( ). Ok, mama nu se pricepe la subtilitati, nu stie sa foloseasca alternativele, optiunile la variantele pe care nu vrea sa mearga, nu e atat de 'generoasa' ca mine in a-l asculta pe Gruia si a-i crea cadrul sa se manifeste dupa vointa si placerea lui, are tendinta de merge pe binele pe care i-l considera ea dar, iarasi, la chestii minore (de genul - nu sta pe gresie ca e rece, mananca inca o lingurita, etc.)

Gruia nu are decat bunice, ambii bunici au murit , iar soacra-mea e destul de absenta, il vede de 2 ori pe an, cand se poarta frumos cu el, insa nu intreaba de el decat tot rar, poze nu cere, se face gaura in cer daca ii ia o jucarie sau un body de taraba. Dar macar nu incomodeaza, deci sa fie sanatoasa la ea acolo!

M-am lungit ..

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

Mergi la inceput

Radu mi-a facut exact la fel la munte/ cum inchideam usa la baie se punea pe urlat. Spre deosebire de mare, unde nu a facut asta.
Sa fie diferenta TL/MM cauza? ca la mare am fost cu mama mea. la munte cu TL.

TL este foarte nervos si dezamagit. copiii se imbolnavesc prea des, nu mananca singuri, nu fac la oala. Radu se comporta aiurea, nu merge de mana civilizat in directia indicata, plange fara mine si se tavaleste daca ii interzici ceva sau il muti/iei de la ce face el.
In plus bea din biberon!!! Si nu vorbeste. E bolnav, clar, din cauza unei mame care l-a bibilit tampindu-l, stand cu el acasa si nici macar nereusind sa acomodeze copilul cu frustrarea. Ia uite ce bine rezista dorel la frustrare, dar se strica si el de cand il tin pe langa fustele mele. va mai zic? nu, ca mi se face scarba.
sorry da chiar is intoarsa azi, m-am saturat sa nu fac nimic bine si pentru orice mica greutata sa fiu acuzata 1) ca sunt de vina si 2) ca tot ce mi/le/ni se intampla e doar un tertip pentru a nu ma mai intoarce la serviciu, unde imi e frica sa ma duc, pentru ca nu as mai face, oricum, fata concurentei.
Unde e emoticonul ala cu voma multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Ada capul sus mami, trimite-k pe TL la culcare sau in alta parte sa reflecteze la ce spune. Multa sanatate si sa nu fie nimic grav
Si Crina e agitata atunci cand unul din noi este nervos sau mai stiu e ucum

Nerantula l-am vazut pe Gruia, s-a distrat pe cinste

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Radu mi-a facut exact la fel la munte/ cum inchideam usa la baie se punea pe urlat. Spre deosebire de mare, unde nu a facut asta.
Sa fie diferenta TL/MM cauza? ca la mare am fost cu mama mea. la munte cu TL.

TL este foarte nervos si dezamagit. copiii se imbolnavesc prea des, nu mananca singuri, nu fac la oala. Radu se comporta aiurea, nu merge de mana civilizat in directia indicata, plange fara mine si se tavaleste daca ii interzici ceva sau il muti/iei de la ce face el.
In plus bea din biberon!!! Si nu vorbeste. E bolnav, clar, din cauza unei mame care l-a bibilit tampindu-l, stand cu el acasa si nici macar nereusind sa acomodeze copilul cu frustrarea. Ia uite ce bine rezista dorel la frustrare, dar se strica si el de cand il tin pe langa fustele mele. va mai zic? nu, ca mi se face scarba.
sorry da chiar is intoarsa azi, m-am saturat sa nu fac nimic bine si pentru orice mica greutata sa fiu acuzata 1) ca sunt de vina si 2) ca tot ce mi/le/ni se intampla e doar un tertip pentru a nu ma mai intoarce la serviciu, unde imi e frica sa ma duc, pentru ca nu as mai face, oricum, fata concurentei.
Unde e emoticonul ala cu voma multa.

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Of Ada. Nu te mai necaji
O sa isi revina Dorelu..iar tu o sa faci fatza cu brio "concurentei" si serviciului..
Asa sunt uneori barbatii ..mai putin increzatori in puterea unei femei ..e un mod de a recunoaste ca pina si lor li se pare greu sa faca fatza la incercarile astea.
Te pup si iti doresc o noapte linistita.

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Ada, uof
Nu va bagati la o consiliere profi? Ca eu fix pe asta eram chitita la mare, cand incepuse TG cu 'e vina ta ...'

Ange

Mergi la inceput

Mergi la inceput