Bobocei de sept-oct 2008, la soare (299)
Raspunsuri - Pagina 22
dyanira spune:
Lumi ce trist mi se pare
si la noi aici sunt 2 crese saptamanale dar mi se pare tare trist sa iti lasi copilasul acolo mai ales pt el.In cazul meu nu as rezista nici eu.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
gaia.nevia spune:
lumi, brrrr....
cand am mers intr-o zi sa ii iau, teo se certa cu un baietel, era sa il si loveasca. Baietelul sustinea ca nu mai vine nimeni sa ii ia de acolo, si ca vor ramane peste noapte.
Teo s-a enervat... i-a explicat, i-a tipat ca nu se poate asa ceva...
la noi la gradi chiar nu se poate, dar cine stie ce stia copilul acela... poate de la alti copiii. Ca doar nu l-o ameninta cineva ca nu-l mai ia acasa daca nu e cuminte si il lasa acolo la gradinita
felicic76 spune:
nush ce sa va spun eu, cu vorbitul am pus cruce un pic pentru ca realizez ca Vlad nu vorbeste cu noi, parintii, vb cu bona si atat. Cand l-am auzit intr-o dimineata intrebannd 'tatoruul?????"... bona": da, vlad, mergem la tractor (trenuletul din Oraselul copiilor ).... "wow.... tatoruul" ... el in extaz deja...... realizez ca stie, ca este burete si asimileaza cam tot ce-i in jurul lui si inca nu vrea sa vorbeasca cu noi, parintii, ...... la D-na vio se manifesta, la noi nu... Ma oftic pentru ca imi dau dau seama ca el stie cuvinte, dar cu noi nu scoate decat sunete guturale... iar lui ta-su chiar i-a facut-o: a facut pipi in olita si pentru ca l-am laudat, era ora 7 dimi si tati mai dormea, eu m-am dus sa pun de cafea si baiatul s-a dus la tati, sa-i arate ce a facut, rsturnand olita pe drum![]()
Am trecut peste un virus stomacal/digestiv foarte nashpa pentru mine, nu am avut control asupra sfincterelor o zi
, Vlad a fost un pic kkcios, ne-am facut bine toti, dar a fost groaznic...
Are deja fixuri si automatisme: l-am spalat pe maini pentru ca bagase mainile in scrumiera mea, l-am dus la baie si l-am clatit cu apa pe maini, mi-a facut un scandal monstru: fuseses la baie, se clatise cu apa pe maini, dar nu folosise sapunul, am protex lichid la chiuveta... deci: am mers din nou la baie, l-am dat cu Protex pe maini, l-am clatit si a fost in regula, omu" zambea satisfacut

Cu spalatul pe dinti: eu ma spal, el se spala si...asteapta sa scuip in chiuveta... asta-i place lui: sa scuip in chiuveta si scuipa si el
.deci spalatul lui pe dinti este periuta in mana si scuipatul, fara apa, fara pasta de dinti
lumi: nu vreau sa comentez deloc asupra copiilor lasati la internat, dar.... ca mama, ai putea???? sa nu-l simti tu langa tine.... sa ma ierte Dumnezeu!!!!!!!
Am avut doua nopti ( nu stiu ce-a fost, dr. mi-a spus ca-i prescrie Peritol daca se prelungeste starea)in care l-am plimbat in brate pe Vlad de la 2 noaptea pana dimineatza, nu se linistea altfel, a avut el 2 nopti proaste, nu a vrut decat plimbat prin casa, in brate ca un bebe, , daca ma opream ma pocnea cu picioarele, atat vroia: sa merg prin casa cu el in brate, 6 ore incontinuu pana dimineatz, am fost zombie... nu vroia la schimb cu tati, il respingea, plangea cu lacrimi mari si nus stiam ce vrea, am plans si eu... imi stergea lacrimile cu palma si apoi ma pocnea, sa ma misc, sa merg, sa-l plimb... dar a trecut.... oare cum ar fi fost sa-l las in grija cuiva care in veci nu ar fi facut asta? l-ar fi lasat sa planga neconsolat, nu? Sa ma ierte Dumnezeu, dar asa am stiut si eu ce inseamna sa ai copil, nu crescut de altii in timpul zilei, ca mine cu bona, ci asa.... cum a facut el, noaptea, cand eu deja eram rupta in bucati de la serviciu, si-mi venea sa-l dau inapoi
pentru 10 minute de somn... Offf, asta-i spun eu si pe el il doare in cur... sul saptamanii, el stie ca in casa este stapan
angelynna82 spune:

Matilda bine ai venit la noi
. Frumosi foc copilasii tai 
Andy_g abia astept sa iti vad vorbaretul 
Babytza, Oana, Lumi sa nu credeti ca imi e cumva bine in situatia asta, cu tot sufletul vreau sa ma impac cu ea. Mama mai trebuie sa mai lase de la ea asa cum si eu las multe de la mine, as vrea sa ma sprijine in deciziile luate de mine si sa le respecte, nu sa si le impuna pe ale ei. O respect si iubesc dar si eu am viata mea, am un copilas pe carea vreau sa il cresc frumos si corect, jigniri nu au venit din partea mea ci din partea ei si a lui sor'mea. De cateva luni simt ca imi pune toate problemele casei in carca mea si a TC, dc? nu stiu.
Si TC are partea lui de vina, ca doar nu o fi usa de biserica.
Referitor la relatia nepot/bunic, niciodata nu voi interveni intre ele decat daca cumva e ceva fff grav, ci din contra, m-ar bucura enorm ca sa fie relatia lor de dinaninte. Ma uit cu dragoste cum sare Crina in bratele lui socrul meu, doamne cat de mult il iubeste, in schimb la mama nu se duce asa, desi stam in aceiasi casa.
ma rog...sper sa se calmeze si sa revina la ganduri bune, eu defel sunt fff permisiva chiar daca nu imi convine ceva accept dar totusi e undeva o limita.
Matusa mea acu ceva timp imi spune: du-te cu fata la dr, ca nu vorbeste domne, pana acum trebuia sa spuna propozitii?!!!, doamne, dar peste 1an ce ar mai trebui sa faca?! ahhh de ce nu face la olita? ahh pai nu-i bine, si cate si mai cate, pana cand sa mai inghiti?
PLus ca vine cu stresul ca trebuie facut lucrul acela...si mama este fff influentabila.
Dumnezeu sa o odihneasca pe Madalina Manole, tare mult imi plac melodiile ei si am ramas socata cand am auzit
Ada offf, sper sa isi revina copilasii 
Felicic
, atre mult imi place cum scrii despre Vlad
Dya 
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
dyanira spune:
Ange
asa de bine te inteleg nici nu stii cat!!
Multa putere iti doresc!
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
angelynna82 spune:
Felicic multa sanatate si sa nu mai treceti prin asa ceva 
Offf, lasat la internat nu as putea, soacra mea imi spune de ceva timp sa o las in timpul wk, insa nu pot...pur si simplu nu pot respira fara ea in casa, nu pot face nimic
fara ea, char daca mi le zapaceste si le intoarce pe toate partile![]()
Ieri din cauza la tot ce s-a intamplat in ultima vreme pur si simplu am izbucnit in plans...Crina mea se uita la mine si ca si cum m-ar linisti, cum sa o las eu la internat
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui angelynna82 Felicic multa sanatate si sa nu mai treceti prin asa ceva ![]() Offf, lasat la internat nu as putea, soacra mea imi spune de ceva timp sa o las in timpul wk, insa nu pot...pur si simplu nu pot respira fara ea in casa, nu pot face nimic fara ea, char daca mi le zapaceste si le intoarce pe toate partileIeri din cauza la tot ce s-a intamplat in ultima vreme pur si simplu am izbucnit in plans...Crina mea se uita la mine si ca si cum m-ar linisti, cum sa o las eu la internat ![]() de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRINBobocelul este o floricica |
soacra iti spune sa o lasi la ea in timpul saptamanii? (nu la internat , sper...).
Noi il mai lasam pe Teo la mama 2-3 zile, cand din cauza traficului devenise un chin pentru copil sa il duc dimineata si sa il aduc dupa serviciu acasa. Luni dimineata plecam la 6 de acasa din berceni, opream la mama in chibrit si lasam pe Teo, apoi plecam spre serviciu in pipera. Seara ma duceam acasa (oricum ajungeam dupa 7) cu metroul, lasand masina la serviciu, si profitam din plin: curatenie, etc.
Marti plecam la munca cu metroul, daca totul era ok, veneam tot acasa, faceam si eu baie ca omul, vedeam un serial una alta.
Miercuri treceam pe la mama, stateam cu Teo pana se culca.
Joi ma duceam sa il iau acasa, ajungeam la 8 seara si mai tarziu acasa, in functie de cat de tarziu eram retinuta la munca. Vineri lucram de acasa, cu el pe cap.
Saptamana urmatoare venea mama la mine zilnic, apoi repetir. Vara mai era cum mai era cu dusul si adusul, dar iarna era cosmar cu traficul, cu tata care se simtea din ce in ce mai rau si o solicita si el pe mama, si mamei ii era greu... pana la urma sa-l lasam pe Teo la ei cateva zile nu a fost cea mai proasta idee.
Da, mi-era greu fara el noaptea, ma trezeam tot de atatea ori de cate m-as fi trezit si daca ar fi fost acasa... dar stateam fara griji, era mama cu el. Adevarat ca avem divergente de educatie dar nimic care sa puna copilul in pericol. Deci, per total, de mare ajutor. Mai erau si delegatiile mele... plecata cate 2-5 zile, nu de multe ori, de vreo 5 intr-un an de zile. Tot mama saraca.
Acum nu se mai poate, cu doi nebuni... ne-ne-ne.
angelynna82 spune:
Ada m-am exprimat eu gresit (a multe idei in cap insa sunt cu gandul in alta parte
)...sa o las la ei in wk, nu la internat normal.
Imi aduc aminte din copilarie ca am fost la gradinita saptamanala, doamne ce urat era...
Crina va merge la gradinita din blocul lui soacra mea, daca cumva va fi sa intarzii pot sta linistita ca are cine sa o ia, pt ca in anumite zile nu pot fi sigura pe TC cu jobul lui. Pana una alta vom sta acasa inca 1an...
de
babytza spune:
Angy nici nu am zis ca ti-e bine, Doamne fereste .... Sunt convinsa ca ti se rupe sufletul de situatia in care sunteti. Sper din suflet sa va rezolvati neintelegerile, e asa pacat cand in familie se ajunge la asa ceva
Te inteleg foarte bine , pentru ca mama este ffff. ciudata/depresiva/isterica in ultima perioada. Nu stiu ce sa zic mai intai ca este : boala, durerea, neputinta, prezenta tatalui in casa (ei fiind despartiti de ceva ani) sau supararea ca plecam in curand de acasa. Nici nu mai conteaza care este exact motivul, e nasol ca este ..
Am momente cand imi vine sa imi iau campii. Apoi ma gandesc la momentele frumoase, la faptul ca e mama, la faptul ca o voi vedea foarte rar si ca este bolnava si in varsta si trebuie sa tac eu in fata ei. Desi nu imi prea mai iese in ultima vreme, incerc totusi sa ma controlez....
E greu Angy, sunt convinsa ca e greu 
La crese exista internat tocmai pentru ca au fost cerinte de program saptamanal. Din pacate sunt parinti care altfel nu fac fata cu copilul in timpul saptamanii. cred ca este cumplit de greu , atat pentru parinte, cat si pentru copil. Mai ales pentru copil.
E de preferat si este minunat sa ai o bunica, un bunic, o ruda la care sa iti poti lasa copilul in timpul saptamanii daca altfel nu poti lucra, dar daca nu ai unde ???? ce sa faci, viata e greu 
Prietena mea de exemplu, lucra in doua locuri, avea 2 job-uri : unul de zi si unul de noapte. ce era sa faca ???? Mama ei , o scorpie de fel , nu ar fi stat neam cu copilul seara, desi era un copil care nu cerea f. multa atentie. dar se jurase ea ca nu sta cu el si nu a stat. Acum copilul e pe cale sa devina un delicvent, un golan, la numai 13 ani
Nu zic ca e fiindca a stat la cresa saptamanal, ci pentru ca nu i s-a acordat atentia dorita la momentul potrivit....si mereu a fost flituit cand dorea doar dragoste
Nu a avut nimeni timp de el , nu isi facea nimeni de el....Foarte trist ![]()
In fine, nu ma mai lungesc ca e trist rau unde s-a ajuns .....
Babytza si puii
Valentina
David
nikolici spune:
ange o imbratisare si un pupic pentru tine.Imi inchipui prin ce treci, eu cat si sora mea, am rupt legatura cu mama de ceva ani buni.Norocul meu este ca am avut unde sa ne ducem, erau bunicii pe vremea aia.
Nu am niciun sfat sa-ti dau decat sa te imbarbatez cumva ca totul va fi bine!
Am uitat sa-ti spun ca ti-am vazut-o pe Crinutza in poze acum ceva timp, dar uit sa scriu, timpul mi-a devenit tare limitat.:(
Si eu am fost la saptamanal de luni pana sambata, insa eu am fost cred singurul copil din gradinita care era super fericit ca mergeam la gradi, sora-mea urla vai vai.
Si mie mi-ar fi greu sa nu-mi stiu copilul acasa, cine stie motivele parintilor in a recurge la asa ceva...
in 24s cu
si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)