Bobocei de sept-oct 2008, la soare (299)
Raspunsuri - Pagina 21
andy_galro spune:
salutari!!!
apar si eu dupa ceva vreme dar ce sa fac ca am atat de muuuult de lucru la servici ca abia am timp sa respir...si cand am un pic de timp liber pare altceva si tot asa....dar totusi va citesc![]()
sa va mai zic cate ceva de Andrei: este la soacra la tara acum pentru ca se renoveaza cresa in luna iulie si intimpul saptamanii nu am ce sa fac cu el: ii place fffff mult acolo si buni sa-i dea dz-eu sanatate ca se ocupa asa de frumos cu el si se inteleg si se iubesc tare. Eu sincer nu ma asteptam sa-i mearga ata de bine acolo: este aerul mai curat si sta toata ziua pe afara si mananca fff bine si doarme foarte bine si asa de schimbat este ca nu imi vine sa cred a facut obrajori si s-a bronzat si este un sfatooooos de zile mari
de cand a inceput sa vorbeasca gura nu-i mai tace
mami bate vantu...mami vine ploaia, mami foaia aia mov( floarea aia-i mov), foaia aia rosie, aia aba, aia abasta, etc...recunoaste culorile si ce ma uimeste cel mai tare este ca il spune aproape corect pe R!!! deci are cuvinte unde clar se aude r-ul: Irina, mare, marul, ....fffff multe zice ca ne iebuneste deja
: puiul ala mare, puiul ala mic, mami vine calu, mami lasa-ma, etc....are buni acolo animale si fuge dupa ele sa le prinda si prinde cate un pui si vine cu el in brate in casa
....cam asa este nazdravanul meu
...si noi mergem odata in timpul saptamanii sa-l vedem si apoi de vineri pana duminica acolo suntem ca nu mai putem de dorul lui
va pup si o zi minunata sa aveti!!!!

gaia.nevia spune:
ca sa vorbim din nou de comparatii. Teo a vorbit devreme, corect si muuult. Cam ca razvan desi eu nu am simtit ca fac eforturile sau nu a fost constient. A contat ca a vorbit mult si mama cu el, si socrul care vorbeste incontinuu.
radu nu zice mai nimic desi a vorbit toata lumea cu el... merge si la gradi unde se fac eforturi speciale in directia asta, a stat mama foarte mult cu el si l-a tacanit la cap... degeaba. nu zice nimic si pace. o veni si vremea lui, sau poate o fi mai tacut, ca teo m-a terminat. Mami? MAAAAMI? Da. De ce? De ce? De ce? a, ba nu, zic eu de ce... nu,nu. Mami? da asta de ce? da asta cum e? a, ba nuuuu.... zic eu cum e. Asa e.!!!MAmi? si tot asa.
edit: cel mai rau ma socheaza, si din pacate nu am fost prea buna la a-mi disimula dezamagirea, ca Teo a inceput sa stalceasca cuvintele dupa alti copii de la gradinita.
Teo tot ce a pronuntat a pronuntat corect, cel putin dupa doi ani. Chiar te marca ambitia cu care repeta inca si inca odata ca sa fie bine.
La un an si zece luni avea in jur de 200 de cuvinte in vocabular si m-am apucat sa le notez cand am observat repeziciunea cu care se transforma din beblicesti in cuvinte corecte... in cateva saptamani se corectase deja.
Acum deci, il aud ca imi spune soaiele rasaie , meeeemeee, veau mancaie si altele asemenea. Imi sare instant mustarul si sunt tentata sa il cert, in cel mai bun caz il ignor adica nu ii dau ce cere pana nu vorbeste corect. Si imi si explica: Ana de la gradinita nu-l spune pe R si tot asa.
Majoritatea copiilor sunt mai mari ca el, bine spre 4 ani... eu nu pot sa accept ca el va vorbi ca ei sau ca raducu (cocoteeeei, imi cer amandoi de dimineata, adica biscuiti...) doar pentru adaptarea la grup sau pentru a-mi cersi atentie!
E un atu al lui ca prinde asa de usor limba vorbita... de ce sa renuntam la asta? eu cel putin nu sunt pregatita psihic sa trec prin asa ceva.
claudinna spune:
e f clar ca fiecare copil are ritmul lui, are temperamentul lui, ca noi adultii de aia suntem diferiti...
Andreea, ce frumos!!!! sa ne mai arati si noua poze cu blondinul!!!
se apropie cea de-a doua aniversare a boboceilor, ceva idei de petreceri tematice...cadouri???!!
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia Cand am inceput noi aveau pranzul impreuna, la 12.30/ dar au observat fetele ca cei mici nu rezista (adica grupa de cresa, ca toti sunt mici acolo) pana la ora aceea, i-a separat, la da de mancare la grupa si ii culca la 12. Adica s-au adaptat dupa copii, nu au fortat copiii la un program standard. Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Ada, cati copii sunt la voi in grupa celor mici, unde e Radu? si cate persoane au grija de ei? la noi sunt acum 12 copii, noroc ca e vara si sunt plecati prin concedii cu parintii. in mod normal ar fi fost 17, cu 3 persoane care au grija de ei dimineata, pana la ora 14, si 2 persoane pe tura de dupa-amiaza. ar fi greu sa se adapteze dupa fiecare in parte. sigur, asta e dezavantajul creselor/gradinitelor de stat, iar eu stiam asta f bine cand i-am inscris pe huni.
chiar si asa, nu-i forteaza nimeni sa doarma. dovada ca ei adorm intotdeauna ultimii, dupa 11.00, asa cum fac si acasa, in timp de toti ceilalti copii adorm in jur de 10.00. si nici nu-i trezeste nimeni ca sa manance, numai ca pe la 12.30 copiii care dormeau de la 10.00 se trezesc, invariabil, e zgomot si vrand-nevrand, se trezesc si hunii mei...
singurul pitic pe care-l am impotriva lor e ca n-au vrut sa-i inscrie direct la grupa mare, la copii de 2 ani si peste, inca din martie de cand i-am adus. desi presupun ca si acolo sunt 'riscuri', le-o fi fost frica sa nu fie 'tabaciti' de copii mai mari. habar n-am.
Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
claudinna spune:
_irina_, te plimbi, ha???
bine faci ca dai cu ignore!
cat despre bunici...raman fara cuvinte cand citesc, zau!
dyanira spune:
Claudinna te cred ca ramai fara cuvinte!!Faza tare stii care e ca peste ani vor zice ca noi nu i-am lasat sa isi vada nepotul...
Irina distractie placuta la Bucuresti!!
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
luminita2008 spune:
marinush, nu e cu suparare!
babytza, claudinna, multumesc, nush ce-o fi, investighez intai cauzele medicale, ca sa-mi iau de-o grija, apoi lucram la program. sau in acelasi timp, ar fi mai bine, cred.
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
gaia.nevia spune:
Lumi, sunt in jur de 15 inscrisi, 12-13 prezenti, cu o educatoare si o ingrijitoare.
Cand ies in parc merg mai multi adulti sa zicem se aduna 4.
Majoritatea mananca singuri, l-am vazut si pe radu incercand de cateva ori, dar el in mare refuza de draci sa manance orice.
Stau la masa sa zicem 6 si 6, vreo doi nu mananca decat ce le da din gura, ceilalti trebuie ajutati, si se invartesc fetele si le dau pe rand sau ii ajuta.
Chiar si radu sta la masa, chiar si cand nu mananca! surpriza totala pentru mine...
eu inebunesc cand ma apuc sa ii alerg prin casa sa ii schimb inainte de culcare. Ana, fata care are grija de ei ii schimba pe toti in vreo 15 minute cat dureaza pregatirile de culcare!!!
andy_galro spune:
claudinna
poze nu prea am facut in ultimul timp...dar promit sa fac si sa va arat "Duracelul" meu ca l-am si tuns intre timp si nu mai e cretzolin deocamdata![]()
Idei de petrecere.... am mai multe variante , trebuie sa mai rumeg un pic sa vedem care e cea mai potrivita![]()
1.prima data am zis ca mergem la o pensiune unde ii cunoastem acolo pe patroni si au o curte ffff rumoasa si copiii au loc de joaca cat vor ei si parintii pot si ei sa stea la masa linistiti si ma inteleg cu ei asupra unui meniu.....
2.ma gandeam la o casa din aceea unde se tin petreci pentru cei mici...sunt din acelea amenajate si pentru cei mai micuti asa de varsta boboceilor nostri....problema este ca acolo putem sa stam 2 ore maxim si nu prea am unde sa-i pun pe parinti.
3. sa mergem la o prietena la casa si sa le ducem ceva costumatii dar stiu de anul trecut ca atata am lucrat ca nu am avut timp deloc sa stau cu invitatii.
luminita2008 spune:
andy_g, neaparat sa pui poze cu vorbaretul tau, ca demult nu l-am mai admirat!
ada, pai nu e mare diferenta.
cat despre cum se comporta ei acolo vs acasa, si pentru mine e un mister. eu la inceput, cand auzeam ca papa si ca adorm singuri, am crezut ca ma minte personalul de acolo, in ideea sa stau linistita ca va fi bine pana la urma. dar nu, se pare ca nu, se comporta diferit in locuri si cu persoane diferite. cu noi isi permit mai multe
.
am aflat de curand ca hunii merg la o cresa tip internat. chiar la noi in grupa sunt 3 copii care dorm acolo, 5 zile din 7. adica parintii ii aduc luni si ii iau vineri seara. mi se pare asa de trist pentru un copilas! n-are nicio persoana de referinta, sa zic asa, nu e mereu aceeasi persoana care il ingrijeste, e practic copilul tuturor. sper ca situatia asta sa fie doar pentru ca parintii nu-si permit financiar sa-si tina copilul acasa, altfel...
.
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"