Bobocei de sept-oct 2008, la soare (299)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oana, o fi de la caldura, dar chiar nu stiu cum mama naibii sa rezolv asta! noi avem AC doar in sufragerie, e mic, nu face fata pana la ei in dormitor, cu greu se mai racoreste pe hol, tinand toate geamurile inchise. dar ii iau cu mine in pat noapte de noapte, unde e AC, nu ma mai stresez sa-i mut la loc, poate doar pe Robi, el e o idee mai linistit. si tot se trezesc, plangand... daca montez AC si pe hol sau chiar la ei in camera si fac racoare, nu garantez ca va fi mai bine.
si nu ma deranjeaza ca nu dorm noaptea snur, pai am si uitat ce e asta, deja m-am obisnuit, dar se trezesc des amandoi in acelasi timp, crizele sunt puternice, asa de puternice incat eu singura nu pot sa-i tin/linistesc, nici pe unul, nici pe altul, urla si ma lovesc si se zbat si tot ce pot face e sa ii pun in pat sa se zvarcoleasca acolo si sa le vorbesc... si mai bagam nurofen cand nu se mai poate (in ultima vreme f des), si mai dam cu gel de dinti, si lapte, si apa, si pus pe picioare, si adorm 10-20 de minute si apoi o luam de la capat. si daca am noroc, doar cu unul dintre ei o luam de la capat.
intr-un final, pe la 03.00, se linistesc apele si sa zicem ca dormim cu totii pana pe la 07.00. dar nu e ok, in primul rand pentru ei imi fac griji.
si culmea, daca acum o luna incepeau agitatia de pe la 01.00, acum incep cam dupa 20 de minute de la adormire, in jur de ora 21.00... si ce repede si frumos adorm, pare asa firesc si normal totul incat chiar cred ca va urma o noapte in care vor dormi ca niste prunci ce sunt! dar nuuu....

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lumi, nu stiu cum e cu comunicarea asta intre gemeni dar e ciudat totusi ca se trezesc in acelasi timp.Sau poate se trezesc unul pe celalalt?
Un doctor ai intrebat macar asa ca idee daca banuie vreo cauza?Fara alte investigatii...poate e ceva simplu, care ne scapa noua si poate se poate rezolva usor..
Eu tot nu stiu cum mai ai putere.desi cred ca raspunsul este ca oricum nu ai incotro..

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

lumi si eu zic ca ar trebui sa vorbiti cu niste medici dar nu cred ca tre sa te nelinistesti. nu-mi dau seama ce ar putea fi, nu pot sa ma gandesc la nimic, mai ales ca li se intampla amandorura....poate se trezesc unul pe altul??
stiu ca ei au program incarcat ziua, dar oare ar dormi mai bine daca ar fi (si) mai obositi?
maria cand e foarte, foarte obosita nu se mai trezeste pentru laptele de noapte, de-aia zic...

matilda bine ai venit!
referitor la lapte, a zis foarte bine ada. eu sunt in faza in care imi doresc sa bea acel lapte asa ca i-l dau in biberon. probabil ca o sa o tin asa pana pe la doi ani

mami de Maria si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Lumi, of, ce greu....

Despre bunici... fiecare cum il duce capul cred. Adica soacra-mea nu vine, n-a venit si nici n-o sa vina. Se fereste cat poate si din cand in cand prezinta analize la control care sa dovedeasca ca nu poate ea sa stea pe langa copii.
Cand ii ducem la ea, tabara pe ei, pitigaie vocea, din minunile mele, iubirile mele, frumosii mei, desteptii mei, binecuvantatii mei nu-i scoate. Noroc ca dureaza doar maxim 20 min vizita. Le suge degetele, ii pupa, ii lasa sa isi bage manutele in gura ei si le da repede cate ceva sa manance cu tacamurile si vesela ei. Asta dupa ce imi arata analizele cum ca are helicobacter pilori si e periculoasa rau.
Mai mult de 20 min nu rezist eu, de greatza, si fi-su de gura pitigaiata.

Mama, foarte bine intentionata, mi-a spus de cateva ori ca e ceva in neregula cu dorel, sau cu radu, ca nu face aia si aia care eu si sora-mea faceam la varsta respectiva, si sa ma duc neaparat la logoped, psiholog, neurolog, si alti pezi si logi. Evident mi-a sarit capsa si am facut spume prima oara, pana am inteles mecanismul.
COMPARATIA! Comparatia IS WRONG! dar ei nu au cum, nu mai au cum sa isi dea seama, dupa ce si-au crescut copiii prin comparatie cu copiii altora, de regula comparand cu ceva ce lor li se pare idealul, perfectiunea, etc. Wrong, dar asa am crescut noi, generatiile astea ceausiste. Sau poate si mai in spate. Iarba si granele vecinului sunt mai si mai si mai... tu de ce nu poti sa faci asa? Pacat...
Si asta e valabil pentru copii, pentru sotie, pentru sot, pentru serviciu, casa, masina... "noi de ce nu avem asa? tu de ce nu poti sa faci ca cutare? tu de ce nu iei 10 la mate? tu de ce ai mereu genunchii loviti? esti impiedicata! uite ce frumos merge cutarica!" si pot continua la nesfarsit, din memoria mea sau colectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

legat de vorbit, eu am 2 verisori in familie care au vorbit abia pe la 3 ani.
si mai am si o cunostinta al carei baiat tot la 3 ani a inceput sa vorbeasca iar acum e un mic geniu.
asa ca eu la capitolul asta nu-mi fac griji.

mami de Maria si 23+

Mergi la inceput

oana, cel mai des se trezesc unul pe celalalt. insa asta si pentru ca, din nush ce motiv, 'celalalt', cel care se trezeste ultimul, nu se odihneste cum trebuie. concret, Robi cand doarme, poti sa tai lemne pe el. ar dormi si in apa, daca ii e lui somn. ei, de o luna nu, se trezeste des, imediat ce plange fratica sau da el tonul, ca aseara, de ne si miram cum de s-a trezit tocmai Robi.
merg mai departe ca n-am ce face, normal, dar de slabit am slabit, ma imbolnavesc din ce in ce mai des, bube in cap am, parul cade f des, unghiile se rup... ce mai, mult n-o mai duc asa si daca ajung la spital nu ajut pe nimeni.

abe, am vorbit teoretic despre posibilele cauze cu dr la tel. inca nu eram asa de alarmata ca acum, el banuieste dintii. vreau sa-i fac o vizita, eu si sotul, ca hunii sunt sanatosi acum, multumesc lui Dumnezeu!, inainte sa plecam in concediu in august. sa ii explic ce si cum, eventual sa ii filmez si lui o criza si sa ii arat, sa-mi spuna daca sunt nebuna si basta!
daca sunt mai obositi, dorm dusi. sau cel putin asa era pana acum o luna. acum sunt la fel de obositi sau mai rau, ca nici nu mai dorm noaptea. ei au trezirea la cresa pe la 12.30 si de atunci si pana seara nu mai dorm deloc-deloc, se joaca intruna, papa bine, mai putin lapte, dar asta e alta poveste, mai veche, cu care m-am resemnat... si se trezesc in jur de 07.00. poate o fi din cauza ca sunt prea obositi?? ca nu-si fac somnul peste zi? nici eu nu mai stiu...

ada, vai, cata dreptate ai! comparatia, da, clar, cel putin in cazul sotului meu aici e buba. cati peri albi nu mi-au iesit incercat sa-l dezvat de asta! si cati or sa-mi mai iasa!

bai, ce-o fi fost cu mine azi ca am scris cat pentru un an!! si mesaje lungi si dese si pe la mai multe subiecte! nici nu stiu cand, ca am facut o mancarica, am fiert niste porumb, am fost pana in Auchan sa iau doo masinute la baieti, toate astea dupa ce i-am dus la cresa! cred ca dau pe dinafara, de-asta scriu mult si repede si incoerent....
uf. de fapt vroiam sa va multumesc mult pentru sustinere, mi-a facut tare bine baia asta de scris, de incurajari, se compara chiar cu o partida buna de somn!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

am revenit scurt, scurt!
inca odata va multumesc din suflet pentru asa primire! ma simt deja mult mai bine, nu mai sunt singura!!!!

pe ai mei i-a obosit apa si soarele, au papat doar niste grisine si cate o banana, iar acum sunt deja de vreo jum de ora la nani, sper sa ii tina inca vreo 1,2 ora ca musai trebuie sa fac niste plati, bine ca a ajuns si mama acs (nici o baza, dar macar stiu ca daca se trezesc ii supravegheaza pana vin)

nu am mari probleme cu laptele de seara, doar ca de cand il cer pe al 2-lea bibe (cca 2 saptamani) un singur scutec pe noapte nu mai e suficient, apoi vazand cat de usor face fata la oala, sau la wc cand o pun, mi-am spus ca e timpul ptr e sa renunte, si am luat metoda "ori cu ori deloc" dar in prima noapte in care am incercat s-a trezit la fiecare pipilica, abia statea cheauna pe olitza, dar il facea tot in pat - deci am renuntat aproape inainte de a incepe vazand clar ca inca nu e momentul - zic eu. Acum pe la 3-4 noapte ma trezesc si ii schimb pe amandoi, ca sa ma scutesc de spalat lenjerie zilnic.
ei, daca vb de bbboy, e total diferit! el nici nu stie ce e pipilica, se sperie cand curge, se opreste, se chinuie sa NU FACA daca nu are scutec pe el, sta pe oala ptr ca o vede pe sora lui, ma pune sa-l dezbrac, si vrea si el sa duca oala la wc lui mama, doar ca alui e goala si plange ca nu are "apa".

mi-am pierdut sirul ... in fine, noi am inceput cu UHT imediat ce a dat caldura, in prima faza cu 1.5l/zi (cate 250 dimineata, la somnul de pranz si seara), acum am ajuns linistita la aprox 3 l/zi, ca mai papa cu biscuiti, sau cu orez, sau ... le fac eu cu ceva daca stiu ca au fost mofturosi la alta mancare, sau poate i-a durut gatul, sau vreo masea - atunci le dau la cina lapte+ceva. ar trebui sa ma vedeti la cumparaturi cu cate 3 baxuri de lapte si vreo 3 pachete de scutece de 72buc ...
stiu cat de important e laptele, nu as vrea sa micsorez portia de seara cu nici un chip, poate doar in timpul zilei - dar cum mare bucatareasa nu sunt - improvizez destul de greu ceva atat de fantastic incat sa pape ei bine.

va pop pe toate, Lumi - crede-ma ca imi pot imagina usor prin ce treci, dar e un subiect destul de greu ptr mine, ca nu ma mai opreste nimeni daca incep, mult curaj si mulra rabdare (si te rog mai invata si pe altii ce inseamna rabdarea, ca tare imi ies usor din minti!

edit ca am uitat: http://picasaweb.google.com/BazarGeneral/CopiiFrumosi# ... in ultimele 2 ii puteti vedea pe bbboy si bbgirl (ea mai are vreo 2 si pe la mijlocul albumului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Lumi - sa stii ca oboseala este un motiv bun de luat in seama....Mark totdeuna cand este ff obosit se trezeste plangand noaptea (de ex cand am plecat la mare, dupa lungul drum facut in care nu a dormit cine stie ce sau in rarele zile in care nu doarme la pranz...
Daca nu dorm la cresa, incerca sa ii culci cand ajungeti acasa...incerca sa elimini si acest motiv....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Matilda, bine ai venit si sper sa te simti bine cu noi si sa ai puii sanatosi! Mi-a spus mama ca din momentul in care mi-a scos biberonul, ca sa-mi dea lapte cu cana n-am mai baut lapte si sa fac bine s-o las pe fata sa bea cum vrea ea

Nerantula, zic si eu ca Ada, ce-ti veni de plangi asa, dar la Cezara nu te gandesti mamica draga? Ea ce sa creada cand te simte ca plangi? Lasa-i pe ei cu problemele lor si capul sus, esti o mamica minunata!
Despre cum si-a parasit Madalina copilul de 1 an, incerc sa ma abtin cat pot de la comentarii, ca nu-i bine sa o judec mai ales ca nu stiu ce s-o fi intamplat.

Cu mamele-le, o duc foarte bine. daca nu m-ar suna mama in fiecare zi sau o data la 2 zile asd uce-o si mai bine .. dar o inteleg si-o las ... cat pot si eu ... sa-si faca damblaua. Noi Bucuresti, ai mei langa Iasi, ai lui langa Zalau ... faceti matematica .. si da foarte bine!!! Desi am o soacra nota 20! Partea mai proasta este doar ca sintem singuri si nu are cine sa stea cu fata, dar si aici e cu dus si-ntors, am vazut la voi, asa ca sunt multumita asa.

fetelor care au trecuit pe la pozele noastre si multumim!

gaia, si la mine comparatia m-a terminat!!! da' de ce?! intrebarea asta mi-a urmarit toata copilaria! da' de ce ala a putut si tu nu poti? nu ai ce manca? nu ai unde dormi? nu-ti dau de toate? si tot asa ... te trimit la bunica-ta sa dai cu sapa ... sau la spital cu matura, aveam de ales .. ce mai! Si ce s-a ales! Acum nu ma mai intereseaza deloc competitia! o fi bine, o fi rau .. asta e!

baietii cum se mai simt?

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matilda33

va pop pe toate, Lumi - crede-ma ca imi pot imagina usor prin ce treci, dar e un subiect destul de greu ptr mine, ca nu ma mai opreste nimeni daca incep, mult curaj si mulra rabdare (si te rog mai invata si pe altii ce inseamna rabdarea, ca tare imi ies usor din minti!

tu glumesti, nu?
rabdare eu luam de la magazin, da' cred ca nu mai au pe stoc, n-am mai gasit in ultima vreme...

Citat:
citat din mesajul lui matilda33

edit ca am uitat: http://picasaweb.google.com/BazarGeneral/CopiiFrumosi# ... in ultimele 2 ii puteti vedea pe bbboy si bbgirl (ea mai are vreo 2 si pe la mijlocul albumului)

sa-ti traiasca frumosii!
bine ca ai pus link-ul, am recunoscut o gramada de personaje!

Citat:
citat din mesajul lui Xor

Lumi - sa stii ca oboseala este un motiv bun de luat in seama....Mark totdeuna cand este ff obosit se trezeste plangand noaptea (de ex cand am plecat la mare, dupa lungul drum facut in care nu a dormit cine stie ce sau in rarele zile in care nu doarme la pranz...
Daca nu dorm la cresa, incerca sa ii culci cand ajungeti acasa...incerca sa elimini si acest motiv....

pai la cresa dorm, dar nu le e suficient, cred eu. trezirea la 12.30 cand ei de regula se trezesc cel mai devreme la 14.00, nu suna ok.
am incercat si varianta de care spui tu, sa-i culc cand ii aduc. daca ma gandesc bine, parca nu erau peste masura de agitati noaptea insa:

- adorm f greu pentru aceasta a doua partida de somn
- se trezesc cel mai devreme la 17.00 si atunci adio somn pana dupa ora 23.00 - ceea ce n-ar fi o problema, adormitul mai tarziu, insa la 07.00 e trezirea de a doua zi si chiar mi se par putine 7-8 ore de somn/noapte.
- adorm extrem de greu seara, chiar si dupa 23.00

nu mi s-a parut varianta cea mai ok si am zis ca 2 saptamani cat mai avem pana la vacanta, ne descurcam asa. si chiar a fost cat de cat ok, la inceput... din sept o sa treaca la grupa mare cu alt program de somn, unul pe zi, de la 12.00 la 14-15. o sa fie mai bine, sper.

Mergi la inceput