Bobocei de sept-oct 2008, la soare (299)
Raspunsuri - Pagina 18
dyanira spune:
Lumi ca durata a somnului nici Deiu nu doarme f mult de ex azi noapte a dormit doar 8,5 ore insa doarme destul de linistit.Azi noapte s-a trezit de vreo 3 ori de sete dar in maj noptilor doarme 8-9 ore fara trezire.
Ziua doarme mai mult dar la huni probabil somnul de zi s-a redus din cauza programului de la cresa.
Eu nu cred ca din cauza cresei e agitatia de noaptea daca tu zici ca acolo totul e ok nu cred sa fie asta cauza.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
Xor spune:
Lumi - de agitatie m-am plans si eu zilele trecute...nu am gasit inca explicatia...3 nopti doarme snur apoi iar 1-2 cu treziri de chitzcaiala (una dintre noptile astea a fost si cea care tocmai a trecut
)
Sper sa fie de la masele...gingiile par umflate jos dar deocamdata nu se vede nimic....nu mai spun de faptul ca ziua ne temina cu nervii lui....tranteste tot, jucarii, usi...deschide usa la frigider si se zgaibara, deschide si inchide repetat usa la cuptor si daca INDRAZNIM sa-i spunem ceva, tipaaa de se face grena la fata....subliniez...tipa....nu plange.....(de piscaturi si muscaturi TOT NU am scapat)....
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Lumi insa ce zici cand bunici din ambele parti jignesc copilul intr-un mod ff urat un exemplu ar fi ca e mut, altul ar fi ca are copilul ceva la cap...etc. si astea nu sunt zise in gluma ci f serios.Sa stii ca astea sunt principalele jigniri peste care eu in acest moment nu pot sa trec. Poate gresesc dar sunt curioasa tu cum ai proceda??? Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
inainte de moartea mamei, as fi facut fix ca tine sau mai rau. barbatu' meu cred ca nu i-ar mai fi primit in veci in casa, ar fi actionat chiar si mai brutal poate.
dupa moartea mamei, insa... eu privesc lucrurile altfel. sigur ca m-ar afecta fff tare, sigur ca m-as supara, sigur ca as vrea - si le-as si spune asta! - sa rup relatiile, dar nu as face-o cu adevarat. si probabil tot eu as fi cea care pune mana pe telefon sa intinda o mana. desi sunt f batzoasa de felul meu.
te-ai gandit ca poate, cele spuse de ei, nu sunt jigniri? ca ei nu le percep ca atare? poate chiar vor sa ajute, in felul lor, si poate chiar nu-si dau seama ca jignesc si ca voi sunteti atat de, pe drept!, afectati? asa cum spui, in felul lor il iubesc pe Deiu, si poate tot in felul lor asa vor sau stiu sa ajute. repet, eu as pastra distanta, cum faci si tu, dar nu as rupe relatia de tot. sigur, nu vorbesc acum de cazuri grave, de injurii, de batai sau mai stiu eu ce, lucrurile astea ies din discutie, oricem om normal la cap ar spune 'nu' in astfel de conditii.
in alta ordine de idei, si barbatu' meu are momente de 'ratacire' cand spune ca ar fi ceva in neregula cu hunii, ca nu vorbesc, ca nu dorm noptile, ca nu se comporta ca niste copii normali. pai ce-ar trebui sa fac? sa bag divort si sa-mi iau lumea in cap? asa e felul lui, nu-i pot scoate temerile din cap, e super mega ultra prapastios, dar are cele mai bune intentii!
sper ca nu te-ai suparat, eu doar incerc sa ajut, trecand prin ce-am trecut dupa moartea mamei si avand o relatie nu tocmai buna cu ea.

si sper sa nu se supere fetele ca monopolizam forumul pe tema asta, dar poate mai ajuta pe cineva. eu oricum, am cam zis ce-am avut de zis.
Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
Xor spune:
Bunici....parintii mei se implica atat cat pot de mult, mergem pe la ei, suna zilnic si intreaba de el ce a facut, cum a dormit, cat a mancat etc, etc.....pe cand bunicii de pe tata, stau la aceeasi distanta fata de noi, adica foarte aproape dar pot sa nu-l vada si cu lunile, nu ma suna niciodata sa ma intrebe de el, ei declara sus si tare ca il iubesc dar.....probabil totul se intampla in sufletul lor ca la suprafata nu se vede nimic....
Deci concluzia mea este ca acest concept de bunic nu este universal valabil....tine de firea ficaruia....ai mei sunt firi deschise si prietenoase si la fel se comporta si cu nepotul, ai lui sunt firi inchise si dificile si nu fac exceptie nici cu nepotul (de subliniat ca e primul si singurul nepot si din pacate, daca nu ne razgandim noi, va si ramane singurul).....
revin
abe spune:
chiar ma gandeam ca poate-s eu prea sensibila in perioada asta ca ma afecteaza moartea madalinei, dar vad ca se intampla si la alte case...
saracutul copil...nu stiu ce ar fi putut fi in sufletul ei sa faca asa ceva, oricum si eu sper sa fie un accident totusi.
mami de Maria si
23+
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Xor Lumi - de agitatie m-am plans si eu zilele trecute...nu am gasit inca explicatia...3 nopti doarme snur apoi iar 1-2 cu treziri de chitzcaiala (una dintre noptile astea a fost si cea care tocmai a trecut Sper sa fie de la masele...gingiile par umflate jos dar deocamdata nu se vede nimic....nu mai spun de faptul ca ziua ne temina cu nervii lui....tranteste tot, jucarii, usi...deschide usa la frigider si se zgaibara, deschide si inchide repetat usa la cuptor si daca INDRAZNIM sa-i spunem ceva, tipaaa de se face grena la fata....subliniez...tipa....nu plange.....(de piscaturi si muscaturi TOT NU am scapat).... |
of, si eu sper sa fie de la masele, si la voi si la noi! dar, spre deosebire de huni, Mark totusi are si perioade de respiro, mai doarme ceva nopti, ai mei nu si nu! si azi s-au trezit singuri la 06.45 (trezirea oficiala ptr cresa e la 07.15), veseli nevoie-mare, nici nu se dezmetecisera bine si alergau pe hol! cine sa-i mai inteleaga?
pe timpul zilei am avut si noi crize de care spui tu, mai ales la Edi, mai ales legate de jucarii. au trecut insa, nu de tot, si Robi mai are si el scaparile lui, dar e momentul in care ne testeaza la maximum, si pe ei si pe noi, isi impun personalitatea si eu incerc sa tratez cu rabdare. suna ca un cliseu, dar chiar merge.

Edi si
Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
Xor spune:
eu stiu ca mai si testeaza terenul pt ca de multe ori cand face ceva ce STIE ca nu are voie se uita f insistent la mine sa imi vada reactia....daca ma fac ca nu observ si ma uit in alta parte, renunta...INSA in ultimul timp tranteste tot fie ca sunt sau nu eu atenta...are o stare de nervozitate si incordare....Procedeaza la fel si in prezenta mea si atunci cand e doar cu bona.....
Si da...norocul meu e ca are si nopti linistite....iar dimineata se trezeste la 8-8,30....cand eu deja sunt la serv....
tzitziri spune:
Lumi,poate o fi de la caldura.Uite de exemplu David daca nu doarme cu aerul conditionat nu se simte bine si se trezeste mult mai des.La huni zici ca e de 3 saptamani deci poate o fi una din cauzele posibile.
Si David se trezeste de minim 2-3 ori pe noapte.Deja nu le mai numar.Doar ca le noi e simplu - incepe sa se frichine, mufeaza cu ochii inchisi la tzitzi, trage 30 de secunde si se intoarce cu fundul la mine si doarme la loc.Timp in care nici nu a deschis ochii.
Eu nu am stiut decat foarte rar ce e aia sa nu se trezeasca deloc noaptea, dar pe mine una nu ma deranjeaza mai ales ca probabil ii e si sete noaptea ceea ce numai tzitzi in poate oferi.
Dar sa stii ca daca stam fara AC noaptea are un somn mult mai agitat si fragmentat.
La subiectul 'bunici si parinti'.David are doar bunica.Mama a murit, bunicul patern a murit iar bunicul matern adica tatal meu e inexistent in viata lui.Doar mama alui meu ii e bunica in adevaratul sens al cuvantului si din fericire isi da tot interesul sa ii fie lui bine.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
dyanira spune:
Lumi mie imi e ff greu sa trec peste asemenea cuvinte spuse copilului si stii de ce.Pt ca stiu ca vor continua sa faca asa, eu am crescut auzind mereu ca toti ceilalti sunt mai buni ca mine si asta m-a afectat.Prin ruperea relatiilor vreau sa il pazesc pe Deiu de acest lucru nu vreau sa sufere ca si mine.In cazul asta ce spun nu sunt cu intentie buna.Asta e din pacate.Voi vorbi cu ei in continuare nu mai vreau insa cearta si sunt mereu bineveniti sa il vada pe Deiu din pacate stiu ca nu vor veni...
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
luminita2008 spune:
matilda, oho, cate as avea de zis de ai mei! dar referitor la mesajul tau: ai mei nu vorbesc deloc, doar 'mama', in rest vorbesc mult pe limba lor, asa ca 10 cuvinte, fie ele si stalcite, sunt ok. cu olita am renuntat sa ma mai stresez, astept sa treaca la grupa mare la cresa si vedem atunci. de facut fac daca ii pun, stau cuminti, insa nu stiu sa-mi spuna cand fac, nu stiu sa ceara sau nu vor, ca ar putea s-o faca si pe limba lor asa cum imi cer alte lucruri. e clar ca nu e momentul. eu sunt relaxata si mai astept cu asta.
nici ai mei nu papa singuri, dar de curand au inceput sa ne dea noua sa mancam cu lingurita/furculita, asa ca perseveram, mai avem rabdare si o veni si asta.
eu zic sa mai ai rabdare cu olita, poate fi prea devreme inca pentru baiat, fetitele sunt oricum mai precoce, aproape pe toate planurile. la fel si cu vorbitul, aceleasi intrebari le am si eu, insa nu ai ce face decat sa ai rabdare, sa vorbesti cu ei non-stop asa cum deja faci si incet-incet o sa-si dea drumul la vorba. intrarea in colectivitate o sa ii ajute la cap asta.
cu laptele baut din canuta, la fel, va fi cand vor ei, dar dpdv al cantitatii de laptic, ea poate ramane aceeasi, chiar daca beau din canuta. cand va fi pregatita, nu o sa mai faca pe ea noaptea, oricat lapte bea inainte de culcare, sau, se va trezi sa ceara olita, si vei scapa de patul ud.
despre cap vorbit, mai ales in cazul gemenilor, am deschis un subiect aici, nu stiu daca l-ai vazut, mi-au raspuns mai multe mamici de gemeni, poate te ajuta sfaturile lor.
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"