PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (191)
Raspunsuri - Pagina 5
dia_filipas spune:
LA MULTI ANI FERICITI CRISTINA! SA AI PARTE NUMAI DE ZILE SENINE ALATURI DE FAMILIA TA MINUNATA!!
LA MULTI ANI PEPENASILOR DARIA SI RAZVAN! SA AVETI O COPILARIE MINUNATA SI SA FITI SANATOSI!
LA MULTI ANI SURIOARELOR DARIA SI ALINA!
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)
ankalaura spune:
La multi ani Cristina si la multi ani Dariuca de Irda!
Cu pampersul - noi suntem 100% cu pampers si nici nu pare sa se schimbe asta curand. Ea nu zice, eu nu o intreb decat extrem de rar, si cand o intreb zice ca nu vrea sa faca nici la olita (nu ca am avea olita!) si nici pe reductor direct (desi pe asta se mai aseaza, se prosteste putin ca si cand s-ar stradui sa faca ceva, apoi rade si se da jos).
Noaptea nu mai prea face, dar nu cred ca asta ar fi pentru ca se controleaza noaptea, ci pentru ca doarme si e ocupata cu asta. Si cum nu bea apa multa seara, n-are ce pipi sa faca. Eu asa cred.
Cu vorbitul in mai multe limbi - cred ca am citit in diagonala sau sunt eu prea indiferenta. Intai de toate, copii nu diferentiaza inca limbile - sau daca diferentiaza, o fac doar in anumite contexte si pentru cuvinte putine. De exemplu Erika stie ca daca vorbeste cu maica-mea ii zice PA, si daca vorbeste cu copiii de aici sau cu vecinii, le zice BYE.
Eliza, le amesteca si ea de numa', desi stie perfect care cuvant din ce limba vine. Dar asa ii vine sa spuna si asa spune. Zice ca vrea sa manance un CHEESE sau cand termina masa spune FINI. Eu o corectez doar cand spune ceva gresit. Si desigur, pentru ca e mare, o rog sa nu le mai amestece. Dar daca ea imi va vorbi in franceza sau in engleza, o sa ii raspund asa cum o sa imi vina sau asa cum cred ca percuteaza ea mai bine, nu o sa ma fac ca nu o aud.
Cat despre Erika, probabil ca la ea va fi si mai pregnanta problema asta.
Intentia mea insa e sa las romana pe ultimul plan, pentru ca oricum o vor invata si inca foarte bine, n-am nici o indoiala. Sau mai bine zis, ca sa nu ma intelegeti ggresit,.... Stiu ca pentru ele, NU romana va fi pe primul plan, deci nu voi pune EU romana pe primul plan, ci le voi lasa sa le invete in ritmul lor si dupa cum vor dori si cum vor simti.
Eliza de exemplu, pentru ca e mai mare, e frustrata ca nu se intelege prea bine cu francofonii. Si ma intreaba des cuvinte, ma pune sa ii citesc in franceza....
CAPRI - e minunata Ilincuta! N-am avut timp sa ma uit pe restul blogului.
VICKI - sa va fie de bine vacanta!
Acum am fugit.
bobitamica spune:
Nu am citit nimic de cand am plecat in concediu,asa ca va rog sa ma scuzati ca nu nominalizez....
Vreau sa urez La multi ani pepnasilor si mamicilor care isi serbeaza ziua de nastere astazi.
Cristina 26
Daria Maria si Razvan
si surioarelor de pepenasi
Daria si Alina
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
turturica spune:
La multi ani si din partea noastra tuturor sarbatoritilor.
didi, cu olita nici eu nu ma stresez. Cind face kk imi zice, dar daca o intreb daca mergem la olitza zice ca nein, asa ca nu insist. Eu sint relaxata pe tema asta, desi ma enerveaza comparatiile pe care le aud de la diverse rubedenii cum ca X si Y fac de la ensphe luni. Treaba lor, sa fie sanatosi, cind copilul e pregatit si o sa dea semne ca e pregatit o s-o pun pe olita. Pina atunci mi se pare mai simplu sa ii pun pampers decit s-o chinui cu olita sau s-o las in chilotei si sa curat dupa aia pishu de prin casa.
Acuma e mama pe la noi si tot insista sa incercam cu olitza, asa ca am stres in plus. I-am explicat ca nu vreau sa fortez copilul, dar a reusit s-o convinga sa stea citeva secunde pe olita si e foarte fericita de progrese. O las sa-si faca damblaua daca asta o face fericita, cita vreme nu e in detrimentul copilului.
vicky, fain de vacanta voastra, sa va fie de bine, chiar ma gindeam ca n-ai mai dat de mult timp semne de viata.
Acuma cu limbile, deocamdata ii raspund in romana si eu chiar daca ea imi zice ceva in germana, insa ma gindesc cita vreme o sa mai fac treaba asta. anka, io n-as fi asa de sigura ca fetele tale or sa stie romaneste, eu fiind in elvetia de atitia ani am vazut deja o multime de cupluri cu copii si am observat ca germana a devenit majoritara in limba copiilor, chiar daca parintii vorbesc alta limba acasa.
Si tocmai pentru ca parintii inteleg germana, deci inteleg ce zic copiii, copiii nu se streseaza sa mai vorbeasca limba parintilor. Deci are loc o conversatie de genul: parintele vorbeste romana - copilul raspunde in germana.
Evident ca nu e rau ca macar intelege romana, dar eu tin neaparat ca Mara sa si vorbeasca limba. Nu neaparat pentru ca oi fi foarte patrioata, ci pentru ca consider ca orice limba vorbita si invatata ii aduce un imens avantaj. Plus ca gimnastica asta a creierului de a schimba romana-germana-engleza in functie de interlocutor e iarasi benefica pentru dezvoltarea ei entelectuala
N-o sa insist in schimb sa invete sa citeasca in romaneste, ca asta probabil ca n-ar avea rost, nici n-ar avea de unde sa citeasca carti in romaneste, la noi in biblioteca sint si acuma mai mult carti in engleza, ca amazonul nu prea are carti romanesti.
M-am aprovizionat in schimb cu o multime de carti de povesti in romaneste de acasa, aduse de unii de altii, din astea ii citesc cind are chef.
Ah, si apropo de carti cu povesti, imi puteti recomanda si mie o editura care scoate BASME ROMANESTI? Ca de scufita rosie, alba ca zapada si alte universale m-am saturat, avem o tona in diverse versiuni (si in nici una nu e spintecat lupul, nu-nteleg de ce), io vreau sa am pentru copil si un creanga, un ispirescu, etc, etc.
Aoleo, iar m-am intins ca o placinta.
pupici si noapte buna
Mami de Mara (19.08.2008)
Irda spune:
Salutare!
Va multumesc mult atat pentru urarile de ziua Antoniei(ca sa vedeti de cand n-am mai scris pe-aici) cat si pentru cele de ziua Dariei!
Mi-ati facut o surpriza tare placuta!
La multi ani, sarbatoritilor zilei si Cristinei! SA fiti sanatosi si fericiti!
La multi ani si tuturor sarbatoritilor de pana acum! Sa cresteti mari, santosi si fericiti!
Fetele sunt ok!
Eu nu-mi vad capul de treburi care mai de care!
Sunt pe ultima suta de metri cu licenta la scoala de masaj (am ca subiect Celulita) o sa fie distractiv!
In rest Tonia nu face la olita decat sporadic....dar foloseste statul pe olita ca motiv de tras de timp la somnul de pranz si la cel de seara
Suzeta u mai are de catea luni bune.
O pierdusem prin casa (unica suzy)acum cateva luni si a gasit-o intamplator acum vreo saptamana!
Chiar ma gandeam...here we go again!
Din fericire, abagat-o in ura si a vazut ca nu iese nimic din ea asa ca a pus-o in buzunarul de la pantaloni!
Cam atat de pe frontul de Est!
Pupicim bostanaria si pe mamicile de pepenasi!
mcoca spune:
Acuma cu limbile, deocamdata ii raspund in romana si eu chiar daca ea imi zice ceva in germana, insa ma gindesc cita vreme o sa mai fac treaba asta. anka, io n-as fi asa de sigura ca fetele tale or sa stie romaneste, eu fiind in elvetia de atitia ani am vazut deja o multime de cupluri cu copii si am observat ca germana a devenit majoritara in limba copiilor, chiar daca parintii vorbesc alta limba acasa.
Si tocmai pentru ca parintii inteleg germana, deci inteleg ce zic copiii, copiii nu se streseaza sa mai vorbeasca limba parintilor. Deci are loc o conversatie de genul: parintele vorbeste romana - copilul raspunde in germana.
Evident ca nu e rau ca macar intelege romana, dar eu tin neaparat ca Mara sa si vorbeasca limba. Nu neaparat pentru ca oi fi foarte patrioata, ci pentru ca consider ca orice limba vorbita si invatata ii aduce un imens avantaj. Plus ca gimnastica asta a creierului de a schimba romana-germana-engleza in functie de interlocutor e iarasi benefica pentru dezvoltarea ei entelectuala
Turtu mi-o luasi inainte. 100% de acord cu tine.
Anka, Boti, Mai3, bai fetelor, bestialele torturile voastre home made. PLease, please, cum naiba faceti pasta aaia de zahar, cum ati facut totul. Eu sunt fun culinar, dar acolo fetele alea sunt profesioniste. PLease dati un sfat ca de la amator la amator. In plus mie imi plac torturilr cu frisca, sau gen diplomat, tu Boti din ala parca ai facut nu? Pe culinar, multa pita, un pic de crema si suuper decoratzii ....
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
Pai de ce sa nu stie romaneste? Zic de Eliza deocamdata - vorbeste foarte des cu maica-mea, iar daca peste cativa ani o sa ne raspunda noua in franceza, maica-mii n-o sa ii raspunda decat in romana, ca maica-mea n-ar intelege-o.
Apoi, de citit citim in romaneste.
Nepotii mei sunt mari, nascuti si crescuti in Germania si Spania, si desi au avut o etapa (pana pe la 12-13 ani) cand dialogul cu mama lor era romano-german sau spaniol, acum toti vorbesc foarte bine romaneste, ba chiar si scriu, iar cei mai mari chiar citesc. Si vocabularul lor e din ce in ce mai dezolvat, iar tatii lor nu sunt romani, deci in casa nu se vorbeste romaneste.
Iar nepoata-mea cea mai mica, are acum 7 ani si nu a calcat in Romania pana la 5 ani si nici romaneste nu stia si nu intelegea nici un cuvant, si a stat cu bunica ei vreo 2 luni si acum ii turuie gurita de numa'. Iar taica-su (neamt get beget) e foarte invidios pe fie-sa, ca el ar vrea sa invete romaneste, a luat si lectii in Romania, si nu se lipeste.
Acuma, sa nu credeti ca sunt pusa pe contrazis, dar chiar nu vad de ce nu ar invata copilul romaneste.
Eu iau exemplul din familia mea, ca pe astia ii cunosc, dar la toti 6 (ca 6 am) s-a demonstrat ca au invatat si se descurca super bine in romaneste, si au intre 7 si 20 de ani toti nepotii astia ai mei, deci in sensul asta spun eu, ca timpul a aranjat si aspectul asta, desi la 5 ani habar n-aveau nici unul dintre ei.
M&M spune:
Neata!!!
Ce de-a sarbatoriti avem si azi!!..
Ilincuta de Capri
Matei de Ana
Daria de Kamy
Ioana Maria de Mishuc
Sa fiti sanatosi puilor si sa cresteti mari , fericiti!!!
Ma duc ca s-au trezit!!1
Cristina,mami de Mihaita si Mateias
BAZAR DC