Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.100
Raspunsuri - Pagina 15
mamidepuiuti spune:
LML :ana miruna,bogdan christian si sara maria
olgavart,ofe si emanuelle ce mai faceti?
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
dulcineea_cj spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ruxita
era "interesant" de aflat de ce sange... mucus am avut si noi si nu o singura data, cineva a avansat ipoteza ca sunt mucii din nas care si-i mananca, dar ma gandeam ca pana ajunge sa fie expulzati prin colon isi modifica totusi starea de agregare, ca nu raman tot muci... doctorii ce-au zis pana la urma, ca e oke? tu te-ai mai linistit? ca stateai cu frica la fiecare "pachet"... AMR 8, aproape o dama bine! _ Un vot pentru un maimutzel va rog |
Neata !
din cauza de kk acid (cica fructele mele )irita mucoasa intestinului si de acolo mucusul si sange
mami de sumudica cu ochi albastri(asa imi spune tati)
dulcineea_cj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Dulcineea, sunt vesti bune astea (ca eu asa cred)? Ca din tonul tau... nu prea reiese. . Vad ca nu sunt datele tale pe prima pagina. Cred ca ti-am mai zis (si daca le-ai scris scuze ca nu le-am pus) _ Povestea unei . Cresc |
m-m mai linistit dar acum sunt stresata cu ce si cum incep diversificarea,avand in vedere problemele lui Nu vreau sa-i fac rau
dulcineea_cj spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti dulcineea sper sa se regleze o data kk si la voi,sa nu mai fie probleme...... pupam pe sumudica frumuselu' mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Multumim Asta sper si eu
danyelana spune:
Neatza si de la noi,
Multumim de cafea MP si Decenuela
Si daca tot s-a dat cafeaua, eu va fac cinste cu tot ce va pofteste sufletul, papa bun si prajiturele pufoase si torturi ciocolacioase iar ca beuturica ce doriti
Si am sa pun si muzica sa fie petrecerein toata regula
Azi facem un an de la nunta asa ca e mare motiv de sarbatoare
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
cred ca nu am fost suficient de clara si te-am indus in eroare fara sa vreaunu am zis ca radu nu s-a diversificat bine cat timp a supt..el nici acum nu-i bine diversificat... a supt 6 luni si gata..nu a mai vrut......a papat cereale si suc de fructe cat timp am ,dupa ce am trecut pe lapte praf am incercat sa ne diversificam cu mancare in adevaratul sens al cuvantului...doar cand avea chef...ce avea chef...cat avea chef...singura mancare ce o accepta cu placere era pilaful de orez ...la un mom dat am vrut sa-l trimit in china...[eu am ramas cu "sechele",nu mai suport pilaful]..ii placea si carnitza...de orice fel...dar goala,fara garnitura ,daca se putea si de 3 ori pe zi... pana la vreo 4 ani jumate nu a mancat paine[de nici un fel]nici la sandwichuri[felie de sunca/pastrama/muschi+felie branza topita/cascaval+felie sunca= sandwich]...cand trebuia sa-i concep meniul imi venea sa plang...la fel si cand trebuia sa-i dau mancare...meniu monoton,oricat am incercat sa-i diversific,sa-l atrag si cu alte gusturi,nu am reusit... la micul dejun incercam sa-i pregatesc pe o farfurioara cat mai atragator[ca ii zicea "aperitiv de nunta"] branzica,sunca,albus de ou,morcov fiert taiate cu forme de prajituri:inima,floare,stelutza,felii de castravete crud[ca numai asa manca] si aranjate in diferite desene/modele pe farfurie ... ce "intelege" radu prin felul unu e supa.atat.la capitolul diversificarea felului unu "intelege" sa fierb o data taitei,o data galuste de gris,o data litere,o data frunzulite si asa mai departe... ciorbele nu iegzista pt el,decat cea de burta din cand in cand......eventual o ciorba/supa de morcovi,gulii,conopida si brocoli fara smantana,fara bulion,fara bors,fara carne[obligatoriu la felul unu e fara carne],dar nu mai des decat o data la vreo 2 luni......e omul extremelor,cred...mananca brocoli si conopida ca si garnitura,dar fara nici un sos[cu asta sunt de acord,ca e sanatos]...spanacul il mananca din primavara asta ,gol sau cu carne... oul...pana anul trecut,manca doar albusul ,ca cik galbenusul e murdar ...omleta din albus...ou fiert= albus,asa ca ou moale "iesea" din schema pulpitze de pui,gratarele,friptura si snitele de porc...astea sunt in top... ar mai fi o gramada,dar m-am intins si asa cat o zi de post succes cu diversificarea gargaritzului! mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
din ce povestesti tu pare de bine, nu chiar tot, dar per ansamblu... copii au tendinta naturala de a manca disociat - fiica-mea la fel nu agrea unele combinatii pe care acum le descopar ca nici nu sunt sanatoase... dar problema cu astfel de pitici e ca tre sa fii mereu inventiv, dar am impresia ca i-ai cam cantat in struna, cum ar fi sa manance pe intuneric si sa se concentreze numai la gust! cunosc cazuri ca cineva nu putea nici suporta ideea de a manca ceva anume (sa zicem carne de oaie) dar respectivului nici nu i se spunea ce mananca si astfel mancand nici nu si-a dat seama ....acum ca e mare, ii poti explica (e receptiv la argumentatii?) si sa experimentati mancatul pe intuneric - noi seara uneori stingem lumina, aprindem o lumanare si ne asezam la masa... efectul e very strong, daca reaprindem lumina se destrama toata magia....
AMR 8, aproape o dama bine!
_
Un vot pentru un maimutzel va rog
Ruxita spune:
citat din mesajul lui cristies Ruxita, ce naspa cu atatea medicamente. Nu poti o vreme sa-i lasi in pace stomacul si sa-i dai doar ce s-a obisnuit deja? Ma gandesc si eu ca solicitat din toate partile (si antibiotic si mancaruri noi) nu ii e foarte moale. In plus, una din regulile diversificarii e sa nu bagi alimente noi in perioade in care ar putea sa interefereze cu vaccinari, boli, calatorii lungi, schimbari ale mediului etc... Intrebare (stupida, dar tre' sa ma lamuresc): cerealele fara lapte de ce trebuie aruncate in 3 saptamani? Se strica orezul? Sau e textul standard? _ Povestea unei . Cresc |
nu i-am dat nimic nou in perioada asta, ii introdusesem inainte de trat mere, pere, piersici, nectarine, pepene galben (care nu i-a placut), mango, avocado; din legume - morcov, pastarnac, telina, dovlecel, ardei, cartof, carnita (piept de pui)... DAR - n-am asteptat sa-mi accepte fiecare leguma in parte, sa se obisnuiasca cu gustul fiecareia, am urmari doar sa nu avem reactii negative si am continuat cu introducerea alimentelor noi, ca oricum nu-mi accepta nimic, am zis ca ajungand la o combinatie optima, cu un gust mai complex, s-ar putea sa-i placa mai mult - cred ca a fost o greseala, sau nu? trebuia sa insist cu o leguma noua pana mi-o accepta? ca oricum nu accepta nimic, am zis de ce sa stau la o leguma?
mamici ati apucat deja sa faceti ceea ce am putea numi "erori" in diversificare? care sunt alea, de ce le considerati erori, cum ati reparat greseala?
dece, pobabil ai primit foarte multe sfaturi, probabil stii si tu foarte bine teoria si n-am indraznit sa zic nimic, uite imi fac curaj si zic si daca o stiai pe asta, ignora postarea mea -
copiii mici dorm in cicluri scurte si un copil care se trezeste dupa fiecare ciclu de somn (ca practic asta se intampla cu jiji tau) si cere san, inseamna ca n-a fost obisnuit sa adoarma singur la culcare si are nevoie de acelasi ritual again and again ca sa adoarma, deci toata smekeria e sa-l obisnuiesti sa adoarma singur fara tzatza, fara tine (eventual cu taica-su), tu doar sa-i vorbesti (sau sa-ti auda vocea) sau alte tabieturi de somn pe care nu v-ar deranja sa le aplicati de fiecare data cand jiji isi termina un ciclu de somn, se trezeste si tre sa adoarma la loc. Doar o parere (umila).
AMR 8, aproape o dama bine!
_
Un vot pentru un maimutzel va rog
danyelana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
cred ca nu am fost suficient de clara si te-am indus in eroare fara sa vreaunu am zis ca radu nu s-a diversificat bine cat timp a supt..el nici acum nu-i bine diversificat... a supt 6 luni si gata..nu a mai vrut......a papat cereale si suc de fructe cat timp am ,dupa ce am trecut pe lapte praf am incercat sa ne diversificam cu mancare in adevaratul sens al cuvantului...doar cand avea chef...ce avea chef...cat avea chef...singura mancare ce o accepta cu placere era pilaful de orez ...la un mom dat am vrut sa-l trimit in china...[eu am ramas cu "sechele",nu mai suport pilaful]..ii placea si carnitza...de orice fel...dar goala,fara garnitura ,daca se putea si de 3 ori pe zi... pana la vreo 4 ani jumate nu a mancat paine[de nici un fel]nici la sandwichuri[felie de sunca/pastrama/muschi+felie branza topita/cascaval+felie sunca= sandwich]...cand trebuia sa-i concep meniul imi venea sa plang...la fel si cand trebuia sa-i dau mancare...meniu monoton,oricat am incercat sa-i diversific,sa-l atrag si cu alte gusturi,nu am reusit... la micul dejun incercam sa-i pregatesc pe o farfurioara cat mai atragator[ca ii zicea "aperitiv de nunta"] branzica,sunca,albus de ou,morcov fiert taiate cu forme de prajituri:inima,floare,stelutza,felii de castravete crud[ca numai asa manca] si aranjate in diferite desene/modele pe farfurie ... ce "intelege" radu prin felul unu e supa.atat.la capitolul diversificarea felului unu "intelege" sa fierb o data taitei,o data galuste de gris,o data litere,o data frunzulite si asa mai departe... ciorbele nu iegzista pt el,decat cea de burta din cand in cand......eventual o ciorba/supa de morcovi,gulii,conopida si brocoli fara smantana,fara bulion,fara bors,fara carne[obligatoriu la felul unu e fara carne],dar nu mai des decat o data la vreo 2 luni......e omul extremelor,cred...mananca brocoli si conopida ca si garnitura,dar fara nici un sos[cu asta sunt de acord,ca e sanatos]...spanacul il mananca din primavara asta ,gol sau cu carne... oul...pana anul trecut,manca doar albusul ,ca cik galbenusul e murdar ...omleta din albus...ou fiert= albus,asa ca ou moale "iesea" din schema pulpitze de pui,gratarele,friptura si snitele de porc...astea sunt in top... ar mai fi o gramada,dar m-am intins si asa cat o zi de post succes cu diversificarea gargaritzului! mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Sper sa nu ai aceeasi soarta si cu Alex desi din e povestesti, pana acum nu ar trebui sa fie probleme.
Te cred si eu ca iti venea sa cand venea ora de masa.
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
xela_07 spune:
Buna dimineata!
Multumim de cafea, am savurat-o la maxim .
La piciul meu e clar ca-i place in deplasare. Dormea la mare cel putin 2 ore la pranz si cate una dim si seara. Acasa e numai fitze si doarme max o jumate de ora. Hmmm, cred ca seamana cu mine .
In alta ordine de idei si la noi e distractie totala intre cei mici. Rade Cristi la Andreea non stop. Cel mai mult imi place cand se aseaza ea langa el ca cica sa-i citeasca, si ii arata in carticele si-i explica ce si cum . Asta ca sa le facem pofta la fete de bebe2 .
Apropo de asta Alexutza eu zic ca e f bine ca te gandesti la nr 2. Eu am zis sa fie apropiati ca varsta sa aiba cat mai multe lucruri in comun si sa-si ocupe timpul unul cu altul (asta o astept cu interes sa mai respir si eu). E mai greu la inceput ca sunt am2 micuti dar daca ai si un ajutor e OK. Daca nu, e mai greu, f greu uneori dar nu imposibil . La al doilea oricum esti f relaxat. Tu ai fost relaxata si la nr 1, la nr 2 o sa fii mai relaxata decat relaxata oricum.
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)
danyelana spune:
citat din mesajul lui decenuela neatza si de la noi... io..dupa o noapte...mai mult decat ...a la jiji...am fc cafelutza sa v-o servesc sio voua...m-am vopsit.,..si incerc sa ma adun pt a incepe bagajulk. maine f dimi plec spre moldova..pt 1-2 sapt... zic io, care deja sunt cu capsa pusa....dar sa speram ca va fi bine... afara e urat..io sunt obo ..dar incerc cu putina energie pe care o am sa le las toate bine..si ceva mancare lui jiji mare.... am tot citit..dar nu mai tin minte nik... va pup...si sa aveti o duminica frumu Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR...stationare la mal sau....mall?... |
Spor la facut bagajele si pregatit voiajul spre Moldova.
Drum bun si sejur placut si sa fie Jiji cumintel iar tu sa te simti bine