Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (68)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

pai asta am zis si eu..
botezu se face..dar dc vrei sa tineti cont si de ce zice biserica, petrecerea nu se face in post, decat dc se face ca o intalnire si cu mancare de post..adica totu ff linistit.
dc vreti petrecere cum trebuie..faceti cand nu e post.
acu sunt multi care nu tin cont de toate astea. si fac in orice moment.
tine de fiecare in parte.

Raluca va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu 14+

858 SMS PT COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

da, morfofetala de 22-23 de sapt este obligatorie.

doamne, doar 3 kg ati pus pe voi? eu cred ca deja am luat 6-7, toate la burta, fund si picioare. arat ca o para.

3 l de lichide pe zi e bine sa bem. in acest mod, se dizolva nush ce hormon care provoaca altfel contractii. beti cat mai multi litri de lichide. care faceti echografie la iosup, va va spune obsedant treaba asta, el are fixul cu deshidratarea.

Adi +18 cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Vmadelain, esti tare curajoasa, si singurica si cu toate "actiunile":) astea. Nu ma pricep deloc la treburi administrative, imi pare rau ca aveti atatea neplaceri.
Ratusca, cel mai sigur e sa introduci in alimentatie multe fibre. Noi de exemplu facem paine numai din faina integrala la care adaugam si tarate. La plafar, la fel, gasesti tot felul de cereale integrale (e drept ca nu au gust grozav, dar Maria, desi nu are probleme, le mananca f bine cu lapte/iaurt si o lingurita de dulceata) care refac flora intestinala, in final mai mult despre asta e vorba. Imi plac foarte mult niste tarte de legume la care le fac blatul din aceeasi combinatie, faina+tarate.

Legat de botez, preferinte tehnice nu am, doar ca pt mine ideal e sa nu-l facem in Bucuresti, ci la casa bunicilor mei, sa mergem la biserica si apoi o masa in curte cu parintii si nasii. Nici la Maria nu am invitat decat familia restransa.

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 18+
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Fetelor, la mine in zona treaba moasei o face tot nasa. Adica ea e si cu tinutul copilului in brate in biserica, si cu baita de dupa, si cu datul la grinda. Cate zone atatea obiceiuri.

A, si chestia cu cele 40 de zile intre nastere si botez la noi este explicata prin faptul ca dupa 40 de zile mamei lauze i se face o slujba la biserica si abia atunci poate participa si ea la botez, Daca nu i se facea cea slujba nu poate (e pacat mare sa intre in biserica, slujba respectiva - i se citeste ceva de catre preot - i se face afara din biserica, mama nu intra in biserica). Asa e la noi. Acum na, eu am noroc cu sorela mea ca fetita cea mica are 2 anisori (aporpae) si stie ce si cum, si ea o sa ma ajute un pic cu botezul si cu sfaturi. Daca mama nu mai e, ne ajutam intre noi.

16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Marizta, broavos pt fetita.....sa mai echilibram si noi balanta, ca sunt asa multi cocosei! Sa fie sanatoasa!
Ukume, in viziunea mea taina botezului este ceva strict religios, nu motiv de banchet, strans bani cu plicul si creat obligatii fata de cei din jur. Luam fetita, parintii si nasii si mergem la biserica, unde cu parintele "sarbatorim" taina botezului. Apoi, ciocnim un pahar de sampanie in cinstea fetitei noastre si atat. Am inteles ca botezul se face incepand cu ziua 40, dupa nastere, asa e?
Sunset, cu mare drag....! Lipsita de modestie sa stii ca eu daca pot sa fac ceva, oricat de mic, incerc sa dau o mana de ajutor, fara sa astept de la semenii mei acelasi lucru. Am si eu dezamagirile mele, cand imi vine randul sa cer o mana de ajutor: de ex. zilele trecute cand am sunat-o pe prietena mea din Viena sa-mi spuna strada si cum se numeste magazinul de bebei sa-i zic Anei sa mearga sa-l vada, si ea m-a lungit pana a doua zi, in conditiile in care i-am zis de la inceput ca Ana e la shopping si nu poate sta intr-un loc pana se uita ea pe google map sa-mi spuna strada. M-am suparat si am fost ffff dezamagita, fiindca eu fac multe pt ea, dar.....mi-a trecut deja, asa-s eu. Spre insa, sa nu o fi dezamagit eu pe Ana, sa creada ca bat campii.
Alexxia, daca mergi la munca pana in ziua nasterii, tot de la angajator iei banii pt cele 126 zile.

Symo 23+ Diana Nicole

www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Amelia indiferent de zona in care stai, la 40 zile ti se face molifta de preot.
daa dc de exemplu bb e cu probl, si il botezi mai dvrm, femeia nu are voie in biserica pana la 40 zile

Raluca va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu 14+

858 SMS PT COPII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Symo mult succes astazi la control! .Astept vesti bune.

20+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Si pentru noi botezul este ceva strict religios. Noi ne gandeam ca in acea zi sa ne fie alaturi doar nasii, parintii si cativa prieteni apropiati. Si bineinteles nu vrem sa primim bani de la nimeni!.De ce sa plateasca cineva pentru bucuria noastra.

20+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui adipapazi

da, morfofetala de 22-23 de sapt este obligatorie.

doamne, doar 3 kg ati pus pe voi? eu cred ca deja am luat 6-7, toate la burta, fund si picioare. arat ca o para.

3 l de lichide pe zi e bine sa bem. in acest mod, se dizolva nush ce hormon care provoaca altfel contractii. beti cat mai multi litri de lichide. care faceti echografie la iosup, va va spune obsedant treaba asta, el are fixul cu deshidratarea.

Adi +18 cu si

Si eu tot 3 kg am pus pe mine pana acum. Lumea imi zice ca m-am ingrasat la fata, in rest... nu prea. Bine, ma incap pantalonii de dinainte de bebe, doar ca nu-i mai inchei pana sus si am dat drumul la o garua la curea, mai degraba preventiv, ca stau mult pe scaun. Eu forma de para am avut dintotdeauna, asa ca nu ma sperie pe mine asta.

In schimb apa beau cat cuprinde. Numai la job (de la 8 la 16) beau 2 l, poate mai mult chiar, ca nu tin socoteala. Acasa iarasi nu tin socoteala, sotul meu are grija sa cumparam apa de cate ori iesim din casa, ca sa nu sufar.

16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Vasari, eu am avut concediu 75% risc maternal, fiindca am facut cerclaj.
Si acum, dupa ce m-am lamurit cu concediile astea o sa prefer sa mai iau risc maternal si sa bag prenatal cat mai tarziu.
Soacra mea este contabila si chiar am s'o pun sa-mi faca o simulare cu concediu de risc maternal 75% si una cu un concediu medical normal tot de 75%. Cu 85% se plateste doar pre/post natal.
Eu m-m trezit azi la ora 11.30, nu reusesc sa adorm mai devreme de ora 1.30-2. iar fetita la ora aceea e fff activa. Deja ma intreb ce are.....Absolut toata ziua e prezenta, iar eu rad ca proasta cand vad cum face, e f haioasa. Eu cred ca e fffff agitata ca ta'su care face kilometri prin casa cand vorbeste la telefon si el nu concepe o zi de stat in casa, in pat la un film etc. Mereu e in actiune, vrea afara, vrea la terasa, la mare, la munte, in vacanta, orice, numai sa nu stea. Mie uneori imi place sa pun o muzica draga si sa stau asa in pat sa lenevesc, dar el nu.... Ei, mama, varsta......mi-am luat barbat mai tanar.....trebuie sa fac fata Acu' nu stiu ce naiba sa fac de cand cu cerclajul asta, dr a zis STOP si pana dupa nastere. Spuneti si voi fetelor ce ma fac????? Deja daca pleaca la o intalnire bussines, ma intreb ca o idioata de ce se da cu parfum, de parca pana acum nu se dadea

Symo 23+ Diana Nicole

www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe

Mergi la inceput