Calendarul gradinarului vesel (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc Tala! Eu as vrea sa le mai intind pentru ca am avut doar 6 plante initial si acum m-am gindit sa le maresc spatiul si sa le las sa se mai intinda ca sa avem la anul mai multe capsuni. Nu m-am invrednicit insa sa curat de tot gazonul in partea unde vreau eu sa se intinda - mai am o bucata, poate reusesc in dupa-amiaza asta, ca in weekend suntem plecati de acasa.

Am intrebat la Sieberz si mi-au spus ca bulbii de Iris Hollandica sunt rezistenti la inghet si nu trebuie scosi si mi-au mai spus ca noul catalog de toamna apare in august - abia astept!!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Dupa ce am pindit-o atit, Clema Cleopatrei s-a dovedit o floare spectaculoasa: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2588669390050279906aLacvY si a inflorit tocmai in weekendul cind am fost plecati, dar la intoarcere mi-a facut asa o supriza frumoasa! La anul am sa o pun in mai multe locuri din gradina - acum si-a gasit locul intre Regina Noptii - http://home-and-garden.webshots.com/photo/2701579840050279906EysPTX

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

helou!

Gabriela, f frumoasa Clema Cleopatrei inflorita! Are un aspect regal!
Cum a fost pe Transfagarasan, sper ca nu ai avut probleme cu greturile.
Sincer te admir ca ai fost la o calatorie asa lunga si grea cu copiii! Eu nu prea am curaj , ai mei abia au stare 3 ore cat dureaza drumul Buc-Braila...

Sambata am facut gratar si am copt toate vinetele din gradina care erau bune de cules. Nu mi-a venit nici mie sa cred cate s-au putut ascunde printre frunze: 4 kg! O sa va rata poza cu dovada.
Am cules si gogosari, dar imi pare rau ca toti sunt soi verde, n-am vazut nici unul rosu. Ardei sunt putini si soi lunguiet. Deh, asa se intampla daca nu tii cont ce seminte pui in rasadnita.

Am in continuare supra-productie de dovlecei, nu mai stiu ce sa fac cu ei, sambata am cules 8 bucati si am gasit unul mare cat un pepene! Nu l-am gasit la timp caci era ascuns dupa o frunza mare!

Rosiile, dragele de ele, au inceput sa se inroseasca si chiar am gustat din cele galbene, tot cherry. Am cules si primii 2 castraveti!
Sa va mai zic ce ghiveci minunat si ce ciorbita de pui cu legume proaspete din gradina am gatit ?

Canuta, tu ce mai zici? Ai reusit sa mai recuperezi ceva dupa tornada? Nu merg replantate o parte din rosii?

Tala, au inflorit 2 gladiole de la tine! Sunt mai scunde ca cele rosii (trecute deja), dar la fel de frumoase. Am si multe dalii!
Gata, m-am laudat destul pt ziua de azi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

A fost super-super pe Transfagarasan - uite aici dovada ! Copiii au stat destul de cuminti, desi evident s-au plictisit la un moment dat, iar cel mic a dormit destul de mult in masina. Noua ne-a palcut iesirea asta, am zis sa o facem mai des!

Super, deci deja ai multe vinete, te invidiez...eu nu am decit vreo 3 care sa zic ca sunt mai mari, restul au deocamdata numai flori, nu si fructe, probabil sunt soi mai tirzior sau poate le-am plantat eu prea tirziu. Pe mine, in schimb, m-a capiat fasolea - deja am vreo 4 pungi mari la congelator si ele tot mai fac...chiar unul din araci s-a prabusit sub invazia ei, nici nu stiu cum sa-l mai prind...in mod clar la anul am sa folosesc un alt sistem ca sa pun fasolea...
Eu am destul de multe rosii coapte - mai ales din cele cherry - deja se coc intr-un ritm mai mare decit pot minca sotul si copiii...
Castraveti vad ca nu s-au mai facut, nici nu mi se pare ca au mai crescut - am vazut pe drum, pe linga Sibiu, intr-o gospodarie, niste castraveti care cred ca aveau peste 1m, urcati pe sfori si plini de flori!

Chiar, restul fetelor, pe unde sunteti?? Maartie, b.nica , Olympia, Daniela_b, Ramona, restul fetelor care nu au mai dat de multa vreme pe aici???? Unde sunteti, va asteptam cu vesti, cu poze...!!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Intr-adevar peisajul e minunat, mi-am amintit si de documentarul facut de Top Gear in Ro.

Sa stii ca si eu ma intreb apropo de productia la rosii cherry, ce putem face cu ele daca ies prea multe. Tala, tu cum ai procedat anul trecut? Sotul meu zice ca nu iese bun bulionul din ele pe motiv ca nu sunt carnoase.... A incercat cineva sa faca totusi?

Cu fasolea, fa si tu ca mine cu dovleceii: da la tot neamul din pungile congelate daca din cele proaspete nu apuci sa dai.
La mine cea urcatoare are putin rod, doar cea pitica galbena e mai productiva.

Olympia, pe unde te ascunzi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Salut gradinaresele si va spun cu jena ca n-am mai intrat aici fiindca ... mi-a cam disparut interesul pentru gradina ...O fi si vremea, cu ploaie alternand cu arsita si asta zilnic...
Ca scuza as zice ca era/este multa munca, teren mare, plante pe masura, greu de tinut treaba din scurt.
Acum e jungla si fiecare se descurca cum poate, daliile cad de grele ce sunt, legumele se lupta cu buruienile... ce mai, ma treceti pe panou la "asa nu"!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Salut gradinaresele si va spun cu jena ca n-am mai intrat aici fiindca ... mi-a cam disparut interesul pentru gradina ...O fi si vremea, cu ploaie alternand cu arsita si asta zilnic...
Ca scuza as zice ca era/este multa munca, teren mare, plante pe masura, greu de tinut treaba din scurt.
Acum e jungla si fiecare se descurca cum poate, daliile cad de grele ce sunt, legumele se lupta cu buruienile... ce mai, ma treceti pe panou la "asa nu"!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Pai nu te trecem, ca asa e si la mine... de la ploi au crescut si s-au intins buruienile din nou, nici eu nu mai fac fata, plus ca nici nu pot intra in gradina de legume din cauza de noroi... acum s-a facut si frig, nu mai inteleg nimic, m-a dat total peste cap...zici ca vine deja toamna...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabriela, am salvat azi o reteta de pe site-ul Elisei, poate te intereseaza pt fasole: http://elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/08/13/conserva-de-fasolepastai-late/
Eu vreau s-o fac dar mai incolo cand o sa am si rosii multe.

Olimpia, probabil esti doar intr-o pasa mai rea, nu cred ca o gradinareasa ca tine poate renunta la asa o placere. Si la mine erau buruieni multe, insa am smuls o parte cand pamantul era ud, sotul a tuns cu trimmerul ce era pe alei, arata ok acum gradina.

Vineri noi o sa plecam intr-o vacanta in 2 pt 9 zile (abia astept!) si l-am rugat pe socru sa ne mai ude gradina si florile. Bineinteles i-am sugerat sa si culeaga tot ce se poate, e pacat sa se strice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia
[br
ce mai, ma treceti pe panou la "asa nu"!

Da! Da! La coltul rusinii cu tine!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Liviana - vacanta placuta in 2 ...ai curaj... noi in ultima vacanta in 2 am fost acum 3 ani...Multumesc de reteta, eu stau cam prost cu conservele, imi place doar sa fac muraturi in saramura...

Simali, tu ce mai zici?

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput