Calendarul gradinarului vesel (14)
Raspunsuri - Pagina 5
leeloo2004 spune:
So, preiau eu legatura...
Dupa un sfirsit de saptamina agitat - concerte, nunta...am avut o duminica linistita - asa ca dis-de-dimineata am dat o raita prin gradina ca sa culeg primele rosii - deocamdata doar 2 Rio Grande (si inca una in dimineata asta), dar rosiile cherry au inceput sa se coaca pe mai multe plante - pot sa va spun ca ambele sunt dulci si gustoase ...deci cum spuneam, duminica dimineata am cules astea toate din gradina (deja fasole am mult prea multa!) si cum mai aveam si niste castraveti adusi de femeia de la curatenie ("normali", nu bombite ca ai mei...) am pus deja si primele muraturi pentru iarna (acum vreo 2 saptamini am pus 4 borcane si pentru vara, in curind cred ca trebuie sa-i desfac ca s-au murat de la atita caldura...).
Am reusit sa mai pozez si ultimele aparitii florale:
- trandafirul catarator din fata de care sunt foarte mindra - a crescut asa frumos - uitati aici cum arata in mai!
- gladiolele din fata casei (de la umbra) care au crescut aproape de 1.5 m!! si care sunt in curs de inflorire
- crinii hosta care au inflorit - nu am prins eu bine floarea, este de un mov foarte deschis
- jardiniera cu Zaphirantes plina de flori
- Gura leului pitica care in sfirsit a inflorit!
Astept acum sa infloreasca "Clema/acul Cleopatrei" - floarea de care va ziceam acum citeva zile - una din plante are bobocei si o pindesc ca sunt taaaare curioasa Am dat o cautare pe net ca sa va arat cam cum e floarea asta - http://home-and-garden.webshots.com/photo/2254685590102845413gDJzMy?vhost=home-and-garden
Asta e raportul meu!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
In Bucuresti (Nord) a inceput o furtuna cu ploaie si vint (si cred ca si grindina) cum nu am vazut in viata mea...ma gindesc cu groaza ce voi gasi acasa...daca mai ramine ceva in picioare in gradina mea de legume...
Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Evident ca am gasit dezastru in curte - imi luase vintul casuta de plastic a copiilor de am gasit-o la poarta, bolta de trandafiri, lovita de casuta am gasit-o aproape doborita, se tine doar in trandafiri, am gasit si o tigla sparta la intrarea in curte dar nu mi-am putut da seama daca e de la noi de pe acoperis sau de la vecinul (ca avem la fel), iar in gradina de legume mi-a trintit multe rosii (si ca urmare am si pierdut multe gogonele) si pur si simplu nu mai puteam fixa in pamint tutorii atita de multa apa era in pamint...
Vinetele mi le-a pus la pamint, vad ca trebuie sa pun tutori si la ele...in fine, asta e, furiile naturii nu pot fi controlate...
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Canuta, hai cu pozele, m-ai facut curioasa sa-ti vad si piscina din curte. La ce zici tu "ciusca", cumva la ardei iute? Eu am scapat de majoritatea melcilor dupa ce am dat cu Optimol-granule pe pamant.
B.Nica, la mine zatul de cafea nu a avut efect anti-melci si crede-ma ca l-am adunat de la cateva pungi de cafea!
Gabriela, mmm, mi s-au scurs ochii cand am vazut rosiile tale rio-grande coapte! Asa-i ca nu-i fericire mai mare? Si eu am gustat ieri din primele rosii cherry , singurele care s-au copt (vreo 5-6 bucati). Mmm, ce aroma au! Doamne, zici ca-s nebuna , dar asteptam evenimentul asta cu atata nerabdare!
Fasolica daca e prea multa, fierbe-o un pic si pune-o in pungi la congelator. La iarna va fi f apreciata!
Of, ce rau imi pare de pagubele datorate furtunei. Tigla cum a putut sa cada ca doar e prinsa pe acoperis, nu? Mi se pare f periculoasa! La noi n-a fost chiar asa rau, desi am gasit o caldare jos, zburata de la etaj - avea un pic de apa pe fund si statea pe terasa fara balustrada.
Tala, cred ca gladiolele de la tine se pregatesc si ele sa infloreasca. E soi mai pitic si albe, nu?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Liviana, chiar nu stiu cum s-a putut desprinde, cum am zis, nici macar nu stiu de unde provine...
Cit despre rosii si eu sunt incintata, dupa salata de duminica si ieri am facut salata exclusiv din productie proprie: rosii, castraveti si ceapa! Astept si ardeii grasi ca si ei mai au un pic si sunt de cules.
Sa va intreb ceva - azi dimineata am oprit la Cris Garden Plaza sa vad ce mai au ei la vinzare - spre surprinderea mea am vazut ca la vinzare si legume - respectiv aveau rosii cherry (150 ron planta cu gogonele !), castraveti (dar din aia lungi, nu stiu cum se numesc exact) tot cu fructe formate si vinete, pline de fructe!! Acum despre astea din urma vroiam sa va intreb pentru ca mi se pareau imense ca plante - erau chiar mai inalte decit rosiile (care si ele depaseau 1m-1.2m) si aveau fiecare cite 5-6 vinete mai crescute sau mai "pui" - acum vinetele mele (cele mai inalte!) cred ca nu depasec 20 cm si au maxim cite un fruct si cite o floare, unele doar cite o floare - oare sunt alt soi sau atita trebuie ele sa creasca????
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Leeloo, felicitari pentru gradina si productie. Asa-i ca nimic nu se compara cu gustul legumelor puse si culese de tine?
cat despre inaltimea plantelor de vinete cred ca este in functie de soi caci si la mine plantele sunt inalte, au cred 80-90cm si multe flori si vinete inca micute.
Am auzit ca ieri a fost si grindina in Bucuresti asa ca eu consider ca am scapat ieftin doar cu ceva vant si prea putina ploaie (la mine). Trebuie insa sa ma apuc sa tratez cred in toata curtea de fainare ca vad ca a cuprins mai multe grupuri de flori.
Sunt incantata ca a inceput sa infloreasca cimbrisorul, a aparut si o dalie pitica de o culoare superba, un purpuriu f inchis, au inflorit si niste micsunele parfumate si inca niste floricele ciudate (voi pune poze, poate ma ajutati sa le identific). Am si eu gogonele de rosii cherry, si ca sa-ti raspund Liviana, gladiolele nu cred ca sunt soi pitic (eu am si mai micute dar si inalte) dar sunt toate albe (cu f putin roz pe margini).
cam atat despre noi
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
lbelciug spune:
Valeu, cum mama, 150 ron planta de rosie-cherry? Pff, Gabriela, e incredibil. Imi este greu sa cred ca se cumpara; in caz contrar banuiesc ca vand rosiile la kg, nu? Apropo, cat costa la hypermarket 1 kg de rosii cherry, asta asa ca sa ne evaluam comorile din gradini.
Vinetele intr-adevar cred ca pot fi soiuri diferite. Si ale mele sunt inaltute, bat spre 1m. Rosiile sunt cat mine de inalte, deja nu mai pot intra printre ele caci sunt si f ramuroase. Cand le copilesc, vorbesc cu ele si le mai zic: "mai fetelor, ati crescut ca nebunele!"
Tala, cum se manifesta fainarea asta de care zici? Chiar arata ca o pudra alba pe plante?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Da Liviana, exact, e imposibil sa nu-ti dai seama ca despre asta este vorba; sper insa sa nu ai ocazia
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
leeloo2004 spune:
Da, asta era pretul pe ele...la vinete, ardei si castraveti nici nu m-am uitat...de ex era un rind de plante de ardei si scria pe el "lot vandut"...
In fine...asta e!
Ups, fainare nu am vazut sa fi aparut la mine, dar mana trandafirului (sau rugina trandafirului) am pe cei doi trandafiri urcatori de pe bolta - i-am stropit cu Dithane dar cred ca trebuie sa repet operatiunea - plus ca acum am citi pe net ca ar fi trebuit sa indepartez frunzele si sa le ard sau sa scap de ele de prin curte ca respectiva ciuperca e tare indaratnica...
Tala - da, sunt tare incintata ca in sfirsit mincam "rodul" mainilor mele!
Ma tot uit pe net la diferite gradini si sunt din ce in ce mai dezamagita de a mea - e drept ca e tinara, abia in primul an, si ca pe de alta parte e o gradina foarte mare, insa imi dau seama ca mai trebuie muncit mult la ea, trebuie sa mai creez niste zone de interes, as vrea sa plantez in toamna mai multi trandafiri pe linga terasa, am sa iau bulbi ca sa fac niste combinatii in primavara...am sa...am sa...am sa...
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
E liniste aici la subiect...unde sunteti, in vacanta? Sau in gradina...?
Tala - am intrebat de ingrasamintul pentru gazon - mi-a spus ca este unul putin mai complex decit un simplu ingrasamint cu azot--fosfor-potasiu, contine si niste microelementi nutritivi. Mi-a spus ca NPK-ul simplu nu se administreaza vara cind e cald, doar primavara si toamna...
Poze
John D. Rockefeller, Jr.