Calendarul gradinarului vesel (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Uau, Liviana - dar ce dovlecei mari ai obtinut!! Si vinetele sunt inalte si cu rod (vinetele mele de ex sunt scunde, iar fructele in sine deocamdata au doar vreo 4-5 cm, le tot pindesc sa vad cum cresc...), si rosiile sunt frumoase, nu mai zic de flori!!! Si nu in ultimul rind trebuie sa-ti laud sotul gospodar - al meu nu stie sa faca nici macar o salata, darmite compot...

La mine ieri a fost o mica furtuna si apoi o ploaie cu galeata de vreo 10 minute care a avut ca urmare darimarea a doua rasaduri de rosii (erau din alea Rio Grande care sunt pline de rosii, cu fructele mari si grele) - noroc ca totusi nu s-au rupt, asa ca le-am salvat si le-am pus un arac ceva mai solid! Eu aseara nu am mai udat si am oprit si aspersoarele ca se adunase destula apa in sol...
Urzicutza cu flori mov (ca nu stiu cum se numeste) cred ca o am de vreo 10 ani - in toamna se ususca complet, peste iarna o mai ud doar ocazional si in primavara apare din nou - plus ca se inmulteste ca nebuna!
Liviana - nu ca ma pricep - am vazut insa pe plic la Dithane ca scria ca intervalul de la stropire si pina la recoltare este de minim 7 zile...Cit despre ingrasamint nu mai tin minte cit a costat...cred ca ceva mai mult ca este organic (eu nu vroiam ceva pe baza de chimicale...).

Simali - concediu placut!!!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hehe, Gabriela, astea sunt primele conserve pe care le-a facut singur, dar impresia mea ca reteta lui nu e f buna. Ca sa-l laud, tot el a facut si gemul de caise. Oricum el e principalul consumator, deci probabil ca vor fi foarte bune indiferent de reteta.
Dovleceii sunt intr-adevar f mari, daca nu-i vad la timp, se intampla sa-i culeg chiar mai mari ca cei din poze. Ieri am facut dovlecei umpluti si din 2 giganti am umplut oala.
Vinetele din poze sunt cele din rasaduri cumparate, cele obtinute de mine au doar floare.
Abia astept sa ne vedem maine!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Alice, multumesc si eu pt ponturi si pt compliment....de mult n-am mai primit unul asemanator (bine, nu punem la socoteala cel de 'plintesa mea' de la fii-miu) si bafta la vreme (se pare ca veti avea)!
Olimpia, soacra e ... incerta, dar ma gandesc ca daca substanta e sistemica (asa e in cazul meu) probabil ca se intampla cam acelasi proces ca si in organismul uman cand administram diferite medicamente, deci probabil ca atunci cand fructul e conectat de planta mama se intampla un circuit al substantelor si cred ca e bine sa respectam recomandarile. Insa azi sau maine dimineata trebuie sa stropesc si la soacra-mea dar iti voi urma sfatul si voi culege gogonele ca sa am rosii saptamana asta de pauza.
Liviana dar chiar ca-i vrednic sotul tau!, iar de dovlecei ...wow...eu am numai flori deocamdata si vinete la soacra unde am cumparat rasaduri insa ale mele sunt uriase ca plante si deocamdata cu multe flori. Cu iarba pt iepuri m-am lamurit si eu ca doar cand se usuca se cheama fan, nu? si din asta au voie (oricum mi-am luat o carte si ma cam doare capul caci trebuie sa calculez diversificarea alimentatiei lor cam la fel ca la David).
La piscina noi mergem la Rin Grand Hotel, e cam departe de noi dar e cea mai curata din ce am vazut pana acum (si am fost si la piscine speciale pt copii); iar in masina degeaba am AC caci soarele tot arde in geam si nu e tocmai comod pt David incotopenit in scaunelul lui)
Si, in fine, cu proiectul 'cimbrisorul' n-am uitat si nici n-am renuntat. In gradinita experimentala a ocupat locul super frumos, seara cand adie vantul chiar vine parfum din zona aceea . Dar o voi lua cu baby steps (mai seman ceva in toamna, la primavara mai pun niste rasaduri si usor usor inlocuiec iarba, dar nu puteam sa stau cu balarii pana se intampla asta).
La noi a tras o rapaiala dar am inteles ca in Bucuresti a fost potop (ca si aseara cand la mine n-a plouat deloc) si ma ajuta caci am semanat in cheliutele din iarba si avea samanta nevoie de apa.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hi!Hi!Am gasit seminte de tartacute d'alea mari,ca niste amfore,care pot sa fie folosite ca vase.
Mi le doream de f. mult timp,de cand am descoperit prin podurile de la tara ca se foloseau la ...butoaie.
Nu ma intrebati cat am dat pe ele ca-mi stricati bucuria!
Dar,parol, daca reusesc sa le inmultesc,anul viitor va dau seminte!
Tot acolo am gasit si seminte de rosii din acelea vargate,cu dungi verzi-galbene care erau acceptabile ca pret,deci "m-am scos",.

Mergi la inceput

B.nica, daca-mi spuneai iti dadeam eu seminte, gratis. Eu am pus cam 5-6 cuiburi si au iesit cred din toate dar unele plantute au ramas f mici sau se dezvolta f lent pt ca nu prea e soare unde le-am pus. Insa 3 sunt deja mari si fac o gramada de flori.

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala,,,lasa ca nu scapi!
Daca astea nemtesti nu ies ca in poza iau de la tine si le pun la soare,.

Mergi la inceput

sigur, cu placere

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, mulumesc mult pr raspunsuri. Cand ne vedem iti dau cu placere cati dovlecei vrei - si pana acum am dat la tot neamul, dar productia nu scade. Ah, asa e, mi-am amintit de Rin Grand Hotel din Vitan, mi-ai mai zis dar cine sa tina minte? Noi mai mergeam la WorldClass, insa din lipsa de timp am renuntat la abonament si tare rau e cand nu faci sport.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salutare!

E atat de cald! Am mancat ieri primul castravete din gradina, cam batran ca saracu imediat facea seminte , abia acum l-am descoperit. E la fel ca al Talei, sau nu mai stiu cine se plangea ca e rotund, umflat cu pompa.
Gradina a explodat efectiv, e plina de flori, trebuie sa ma invrednicesc si sa pun si poze.

Noi mergem la piscina in curte!

Rosiile sunt pline de fructe, inclusiv cele cirese. Am si ardei, ciusca, morcovii sunt foarte frumosi, ma surprind.

Cum scap de melci? M-au invadat! Sunt din aia fara casa.

cam acestea sunt stirile din gradina mea. Fetelor, aveti legatura!

Mergi la inceput

Canuta,melcii acestia se cheama limacsi(iti spun ca sa poti cauta mai usor pe net).
Eu am gasit asa:
-inconjurata gradina cu plasa fina;
-puse recipiente cu bere (fund de pet) cu marginea putin deasupra nivelului solului,,nu am incercat...ca nu m-am indurat de ....bietii limacsi,sa moara alcoolici?
-zat de cafea,var praf, in jurul zonei de gradina;
-niste granule care se gasesc la magazinele cu subst. insecticide.

Mergi la inceput