Calendarul gradinarului vesel (14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Multumesc B.nica, foarte cuprinzator articolul.
Azi mi-a inflorit si mie o lulea si mai sta una sa pocneasca
Ma duc sa culeg galebenele....
Sau nu... pt ca mi-am adus aminte ca ieri le-am stropit cu topsin (pt ca s-au imbolnavit de fainare) si nu cred ca e ok sa fac ceva din ele acum (voi astepta macar o saptamana)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Iar am uitat cardul foto acasa - dar miine promit sa-l aduc si sa va pun pozele - cele mai haioase sunt cele cu morcovi... cred ca pot concura cu succes la vreun concurs de genul "cele mai haioase legume" - dupa castravetii mei tip grenada, morcovii deja au depasit orice imaginatie - nici macar unul din cei scosi pina acum nu arata asa cum m-as astepta...
Acum ca v-am facut curioase, va dau intilnire maine!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

So, deschid concursul de legume cu forme haioase!!!!

Si prima poza din concurs - morcovii mei gustosi cu forme haioase!!! Nu va zic cit e de greu sa scot contorsionistii astia din pamint...

In rest sunt foarte multumita de productia de rosii, vinetele mai tirzii au crescut inaltutze si sunt pline de flori, s-au copt si ardeii iuti, fasolea inca rodeste frumos.

Va ziceam zilele trecute ca am reusit sa reamenajez si rondul de flori de linga terasa, trebuie doar sa mai completez cu niste craite.
Mi-am propus oricum sa imi planific mai bine gradina pentru a incepe plantarile de toamna - as rvea ca vara viitoare sa arate mai bogata, nu asa de golasa ca acum.

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabriela, e frumos rondul tau, chiar, ce flori sunt cele albastre?
Morcovii tai sunt asa pt ca probabil i-ai semanat f desi. Cum reusesti sa ii cureti?
V-am zis ca am 2 tartacute?nu stiu de ce ma bucur asa, cred ca din cauza ca am crezut intai ca n-o sa am vreuna...
Azi am mai legat si eu niste rosii....rusine sa-mi fie! ca n-am facut-o pana acum, insa am observat ca astea cherry se sustin una pe alta f bine. Am cules vinete si am descoperit cu mare scarba un gandac de colorado si muuuulti pui - i-am luat de acolo precum si multe frunze cu oua. Desi am gasit si purici pe o tufa de cosmos nu-mi vine sa stropesc cu insecticid (din cate am inteles sunt cam nocive pe termen lung si pur si simplu nu-mi vine sa le folosesc). Anul asta e ceva de speriat cu daunatorii, eu am gasit in curte pana acum: radasca, coropisnita, furnici de toate neamurile, purici de toate culorile, gandacul de colorado, melci si limacsi cu sutele, niste ganganii care cand ma prind si ma ciupesc ma lasa efectiv schioapa (chiar acum am o umflatura mare pe picior si abia merg)...parca abia astept sa vina iarna si sa inghete toate
cam ata despre ororile din gradina mea...dar maine revin si cu poze despre ce-i frumos.

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala - daca te referi la cele din rond sunt de fapt mov, nu albastre si sunt margarete africane (Osteospermum). Am luat asta-primavara un ghiveci mic cu floarea asta din piata de la Domenii, am plantat-o acolo si a crescut mult de tot (cred ca e acum de vreo 4-5 ori cit era cind era mica) si a inflorit incontinuu. Din ce am citit eu pe net in toamna trebuie sa o scot, sa despart tufa si probabil am sa o tin in casa, iar la primavara sper sa o pot pune la loc!
Cit despre morcovi nu i-am pus desi, dimpotriva, i-am si rarit cind erau mici. Eu suspectez ca probabil trebuia aerisit pamintul, ma gindesc ca poate a fost prea tasat si de aia s-au facut asa...de curatat i-am curatat relativ usor - am desprins toti puiutii si i-am curatat pe rind...

Gindaci de colorado nu am vazut inca pe vinetele mele...sper sa nici nu apara! Eu am o problema cu rugina trandafirilor care mi-a afectat amindoi trandafirii de pe bolta si inca doi trandafiri pitici/de bordura din spate - ultimii au fost chiar afectati rau, si-au pierdut toate frunzele . I-am stropit acum 2 seri cu Dithane si le-am pus si fertilizant de trandafiri - de dimineata am vazut la cei din spate ca eu mugurasi noi, sper din suflet sa-si revina!

Am reusit si eu sa prind o ramura de caprifoi din ala ordinar, romanesc - l-am tinut cred ca vreo luna intr-un borcan cu apa si in sfirsit a facut mustati, asa ca aseara l-am transplantat intr-un ghiveci - sa vad cit de mult se dezvolta, nu stiu daca sa-l pun la loc definitiv la toamna sau sa astept pina la primavara...Si mi-a mai facut mustati si un dafin pe care l-am adus cu mine tocmai din Turcia, in iunie. Am pus la mustacit 4 lastari, deocamdata doar unul am vazut ca a facut radacini, trebuie sa ma pregatesc sa-l pun si pe el intr-un ghiveci...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Uite ca am cautat in album si am gasit o poza din martie, cind am inceput sa fac rondul si abia plantasem margareta - ca sa-ti faci o idee de cit de mititica era...
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2565826380050279906ggwaYf

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Leloo, haioase forme au morcovii tai, am vazut unul ca un omulet, numa cap nu avea! Pune caprifoiul ala fara grija, ca de-abia se intinde mai mult, e rezistent, nu-ti face probleme.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Foarte frumoasa margareta ta Leeloo, eu am incercat din seminte si nu a iesit (defapt tot ce am in curte e din seminte)
Sa stii Olimpia ca si eu am remarcat omuletul portocaliu fara cap, cred ca au succes la copii, asa-i Gabriela?
Chiar, ce te chinui atat cu caprifoiul? Mie mi s-au dat niste crengute, unele cu radacina altele fara si le-am infipt pur si simplu in pamant. Pune-o pe orizontala caci vor da lastari din toata lungimea ei (daca vrei tit dau si eu crengute, cred ca tot din cel ordinar romanesc am dar are un parfum absolut superb)
Iata si poze noi din curtea mea:
http://picasaweb.google.com/lacramioarab/GradinaInAugust2010#

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala, super a iesit gradina! Palugile alea galbene si la mine au crescut fara masura.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gabriela,ti-am admirat grdina(numai juma' din poze,) dar nu inteleg ceva.
Nu te supara pe mine,dar nu inteleg de ce nu ai pus in gardul "cu vizibilitate",in loc de "gard viu" zmeura ca sa se bucure si puiul tau?Aveai si gard viu si fructe!
Sunt atatea oferte:zmeura care face fructe toata vara,zmeur cu fructificare in 2 sezoane sau 2 tipuri de zmeur cu fructe la inceputul verii si altele mai spre toamna,pe care puteai sa le intercalezi.
Eu sunt pe punctul sa-mi rad gardul viu(lemn cainesc) pt. ca a crescut in nestire si-mi ocupa prea mult timp ca sa-l ingrijesc.

Mergi la inceput