Calendarul gradinarului vesel (14)
Raspunsuri - Pagina 12
b.nica spune:
Mai,eu nu am vrut sa va spun,dar cand se facea sapun in familia mea era ca un ritual!
Ritual, dar ,nu am asistat niciodata si acum nu stiu cum faceau,stiu doar ca atunci cand se strangea la suprafata ca un capac era gata,dar nu am vazut niciodata cum arata,!
Ramona J spune:
Simali, ma bucur ca ai impartasit experienta cu sapunul. Am intuit eu bine ca trebuie sa-l fac pe cel cu glicerina.
Bunicii au tot felul de flori, pe dalii mi-a casunat pentru ca alea nu merg aici. Cind eram in Romania admiram florile exotice, acum le vreau pe cele de clima temperata...
De fapt aici este prea frig (iarna) pentru florile exotice si prea cald pentru cele de clima temperata (in special bulbii de primavara nu vor, renunt definitiv...)
Tala spune:
B.nica la ce zici Yesss? la blog? eu pot sa-l configurez cat de cat (nu's nici eu vre-o it-ista insa am reusit sa-mi fac blogul meu). Ar trebui sa facem un brain storming (vezi Alice ce cuvinte stiu eu?) cam despre cum sa-l structuram (avand in vedere ca nu poti face pagini intr-un blog ci doar lista), sa ne gandim la numele lui si titlu, descriere si restul o sa fie usor caci trebuie doar sa completam cu informatii. Eventual facem in loc de pagini niste postari gen capitole pe care le tot imbogatim.
Ramona cand am citit despre uscarea florilor la microunde am vazut si poze si aratau tare frumos. Mai multe metode de uscare (chiar si pt citrice) gasesti aici: http://www.egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=112
Alice abia asteptam sa povestesti. Adevarul este ca suntem in avantaj ca avem curte, nici eu nu m-as fi aventurat altfel. Pana la urma sapunul de lavanda l-ai facut numai cu flori? In ce recipiente l-ai lasat sa se usuce? de metal,nu? Pt ca eu am niste ambalaje de plastic de la niste masinute si ma gandeam sa-i fac puiului in ele dar parca am citit ca intra in reactie cu plasticul. Poate saptamana care vine ma apuc si eu de treaba, dar te rog mult sa-mi dai si mie reteta ta (daca e altfel decat cea pe care o am deja)
Cat despre dalii, eu am unele mari mov (anul trecut erau mai bogate, nu stiu ce au acum) si unele pitice iesite din seminte - oare astea din urma fac si ele tuberculi, la fel ca cele mari? (am niste culori fantastice la ele si mi-ar placea sa le am si la anul)
we placut fetelor
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
olympia spune:
V-am citit experientele "alchimistelor", sa va iasa sapunul fin si parfumat! Simali, ai noroc cu asa sot, al meu ar lua distanta urgent la asa o treaba, asta presupunand ca m-ar lasa s-o fac
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
leeloo2004 spune:
So, deci prima tura de sapun e gata - bravo Simali!
Eu m-am muncit toata simbata dupa-amiaza ca sa re-amenajez "rondul" de linga terasa - a iesit foarte frumos si sunt tare multumita, chiar daca mai trebuie sa ajung la dedeman sa mai iau o cutie cu palisade pentru ca cele 3 cutii nu mi-au ajuns pina la capat, mai am cam 20 cm de completat - dar nu-i bai, oricum arata bine. Acum trebuie doar sa mai iau niste flori sa le pun pe linga marginea terasei - tot ezit daca sa iau crizanteme din astea la ghiveci ca vad ca au aparut deja - avantajul fiind ca le voi avea inflorite pina tirziu in toamna, sau sa iau inca flori din astea de vara sau craite, care si ele sunt rezistente si m-as putea bucura de ele tot pina spre toamna...
Azi-noapte la noi a fost iar furtuna, si ploaie din aia cu galeata, nu a mai fost nevoie sa ud (oricum toata duminica am dus-o tot intr-o burnita alternata cu perioade de soare arzator). Am scos si o parte din buruienile din gradina de legume incercind sa mai fac putin lumina - mai am mult de smuls, zau daca nu e munca de sisif, dar ce sa fac...asta e.
Vroiam sa va intreb - am luat niste seminte de zuchinni (dovlecei din aia verzi) - pe plic scrie ca inca se mai pot planta in cimp deschis - oare daca ii pun acum am vreo sansa sa iasa ceva si sa se coaca pina la toamna?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
b.nica spune:
Zuchinni am avut si eu intr-un an,dar nu au fost prea grozavi ca gust.
Poti sa incerci cu cateva cuiburi.
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Zuchinni am avut si eu intr-un an,dar nu au fost prea grozavi ca gust. Poti sa incerci cu cateva cuiburi. |
Am sa incerc, tot am facut loc unde am scos mazarea, sa vedem ce iese... Aia de la hypermarket imi plac...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Abia acum au inceput sa se coaca si la mine rosiile. Dovleceii-s harnici ca intotdeauna, am multi, iar fasolica de la Liviana a fost buna, ma gandeam oare e tarziu sa mai pun o tura, ca mai am niste boabe?
Au inflorit craitele, mari si mici ca am avut seminte si cumparate si stranse din anul trecut. Trandafirii-s la a doua tura, daliile-s mari, unele aproape ca farfuria ... Merii par incarcati si pentru prima oara prunul, dar mai au ceva pana la cules. Zmeura a fost putina ca a tuns-o mama prea mult anul trecut, asa "dupa ureche", coacaze insa au fost multe si ieri am mancat din ele ca s-au facut in ture, poate si in functie de cum a batut soarele pe tufa.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Tala spune:
Si mie au inceput sa mi se coaca rosiutele cherry si au aparut in sfarsit si mult asteptatele tartacute. Am 2, erau 3 dar una a crescut ca o prostanaca intre 2 stinghii de gard.
Olimpia, acea 'buruiana' galbena mi s-a imbolnavit de fainare (ca de altfel jumatate din plantele din curtea mea) si am curatat-o ieri de frunze iar acum efectul este maxim caci arata ca un buchet mare de flori galbene suspendate
Vinetele creeeeesc si cresc si nu se mai opresc....Soiul este intr-adevar lunguiet, dar cat? Oricum am o productie impresionanta de vinete. Cu ocazia asta voi incerca si tot soiul de retete (cu smantana in loc de maioneza, fierte in loc de coapte si tot asa)
B.nica, cum e cu unguentul de galbenele? te rooog (am f multe soiuri de galbenele si e pacat de ele sa se iroseasca asa)
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
b.nica spune:
Tala,ai aici un articol interesant despre galbenele:
http://www.formula-as.ro/2008/823/medicina-naturii-44/galbenelele-calendula-officinalis-9722