adoarme cu mana in par

adoarme cu mana in par | Autor: marutzu

Link direct la acest mesaj

nu ar fi chiar o problema dar semai trezeste si nopatea si ma "paruie"nu poate adormi daca nu ma mangaie pe par desi are 2 ani. la nceput cand o alaptam la san era chiar placut ca nu ma tragea asa de tare dar acum e chiar dureros si cateodata ziua cand e obosita sau o supara cineva vine repede in bratele mele pune capul pe umarul meu si mana in par si se linisteste indata . am incercat sa i dau o papusa cu par lung degeaba stie ca nu sunt eu. voi ati av astfel de prbl? cum ati scapat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui marutzu

nu ar fi chiar o problema dar semai trezeste si nopatea si ma "paruie"nu poate adormi daca nu ma mangaie pe par desi are 2 ani. la nceput cand o alaptam la san era chiar placut ca nu ma tragea asa de tare dar acum e chiar dureros si cateodata ziua cand e obosita sau o supara cineva vine repede in bratele mele pune capul pe umarul meu si mana in par si se linisteste indata . am incercat sa i dau o papusa cu par lung degeaba stie ca nu sunt eu. voi ati av astfel de prbl? cum ati scapat?

Eu ii faceam asa mamei si am continuat sa ii fac pana cand nu am mai dormit cu ea in acelasi pat. Cand nu i-am mai facut ei am inceput sa imi fac singura si mi-am facut pana m-am tuns scurt, acum patru si nu mai pot. Totusi in momentele de mare stres ma joc cu parul. Eu faceam ceva ce numeam "surubel" - luam o suvita o invarteam si cand nu mai mergea trageam degetul afara, cu ceva fire bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si fetita mea adoarme tot asa. nu mi se pare nimic ciudat.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:

daca si-a facut un obicei din asta nu-i o problema si fiul meu facea la fel pana adormea,apoi il duceam in patutul lui .Importanta era probabil ultima senzatie(tactila) inainte de a adormi, faptul ca iti umbla in par este un obicei des intalnit la copii. Probabil ca ai un par foarte frumos si matasos,iar mirosul pe care-l emani(ea are o ,,legatura" cu tine, pe care nimeni si nimic n-o poate inlocui) , fiindu-i mama , vrea sa fie cat mai aproape de tine , se linisteste , se simte in siguranta si poate adormi. Dupa ce-si va pierde acest obicei , cand va creste si se va juca cu altii copii la gradinita sau cand va mege la scoala ,atunci cand va fi trista, nervoasa sau o va durea ceva , acelasi lucru o sa faca ,se va cuibari in bratele tale si va gasi pretext sa-ti aranjeze sau sa verifice cat ti-a crescut parul. I se va face dor si parerea mea este sa profiti cat mai mult de aceasta apropiere.Copii cand cresc se ,,departeaza" de parinti. La adulti se intampla cam la fel... mai ales cand sunt singuri dar au un animal in casa http://www.animale.ro/articole/pisica-si-sanatatea-noastra .
Cateodata fiul meu,cand ma uit la vreo emisiune tv( acum este destul de mare) ,vine langa mine, isi sprijina capul de umarul meu, dicuta ceva cu mine, comenteaza emisiunea sau pur si simplu tace . Iar copilul tau fiind fetita (te invidiez pentru asta ,glumesc )are ,cred mai multa nevoie de ocrotire, asa se simte ea ocrotita! Sa-ti traiasca si sa te bucuri la maxim de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

multam . nici mie nu mi se pare ciudat, dar acum ca am inceput serviciul credeam ca poate gasesc ceva sa i dau sa se joace inainte de somn ca sa nu imi mai faca "surubel" in par ca am vaz ca alti copilasi au o papusa ceva a mea nu vrea decat par. dar se mai trezeste si noaptea si tot ma surubaieste prin cap sa simta ea ca sunt acolo. de aia nici nu am putut sa o invat in camera ei pt ca se trezeste ma striga, vin acolo langa ea ma ciufuleste un pik si adoarme multumita la loc. iar eu dupa 4 drumuri de astea pe noapte cedez si ma culc si eu langa ea. sotul vine si el langa noi si iak asa se formeaza iar trenuletul fericirii....acum ca are 2 ani credeam ca va fi mai usor sa o dezvat dar se pare ca nu e kiar asa. si cate odata aveti dreptate se baga cu nasucul in parul meu si asa adoarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Si fiu-meu (2 ani si 7 luni) doarme tot asa, cu mana in parul meu... si-l infasoara pe degete pana adoarme. A fost alaptat la san, la cerere, si de aceea am considerat mai comod sa dormim cu el in pat. Este mamos si dragastos, exact ca fetita ta. Mai sunt momente in care trage putin mai tare de parul meu, dar in general nu ma deranjeaza. Inca nu mi-am pus problema sa-l dezvat. Si la noi la fel, noaptea ma mai cauta prin pat si ma recunoaste dupa par: sigur nu as reusi sa-l pacalesc cu nici o papusa.
Asa ca daca-ti faci probleme ca e ceva anormal sa doarma asa, sa stii ca nu e. Eu nu as incerca sa-l dezvat, poate numai sa ma traga tare de par si sa nu mai suport.

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas

Mergi la inceput

hi hi hi , ce bine imi pare ca nu sunt singura. nici una din prietenele mele nu pateste asa ceva . de fapt toate cam au copil de aceeasi varsta cu marutza mea dar toti dorm in camera lor. majoritatea i au invatat prin metoda plansului controlat. eu am incercat odata cand era mai mik dar am cedat dupa primele 2 ore. o sa se invete si singura cand o sa mai creasca si o sa mearga la gradi , acum parca nici eu nu mai pot dormi fara pyty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:

hi hi hi , ce bine imi pare ca nu sunt singura. nici una din prietenele mele nu pateste asa ceva . de fapt toate cam au copil de aceeasi varsta cu marutza mea dar toti dorm in camera lor. majoritatea i au invatat prin metoda plansului controlat. eu am incercat odata cand era mai mik dar am cedat dupa primele 2 ore. o sa se invete si singura cand o sa mai creasca si o sa mearga la gradi , acum parca nici eu nu mai pot dormi fara pyty

Nu, nu esti nicidecum singura...
am auzit de metoda plansului controlat, la un moment dat ma gandeam si eu sa o aplic, dar parerile unor pediatri straini despre aceasta metoda m-au facut sa-mi schimb planurile: unii o considera o barbarie.
Iar de dormit cu tine nu o sa doarma prea mult, va veni un timp cand va vrea ea sa doarma singura, poate pe la 5-6 ani. Pana atunci: enjoy it!

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas

Mergi la inceput

e foarte greu cu plansul controlat ... eu am vaz odata cum facea prietena mea cand avea baietelul de 3 luni si eu eram gravida . se invatase cu ea in pat si pe la 3 luni s a hotarat sa il mute singur in camera . plangea mititelul de mi se rupea inima cate 15 min....se trezea din ora in ora ,tot kinul asta a durat 5 zile apoi a inceput sa planga mai rar si sa doarma un pik mai bn.acum are 3 ani aproape si adoarme langa ea apoi ea il duce adormit in camera iar el pe la 4 dim vine langa ei in camera pt ca se trezeste singur....mi se pare traumatizant si pt copil dar si pt mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ai mei au 5 ani si cel mai odihinitor somn pt mine este bucata de noapte cand dorm intre ei, de-a latul patului, cu un fund de fetita in coaste si un genunchi de baietel in burta, cu picioarele mele indoite sau atarnand in afara patului. Dupa ce ma mut in pat cu tati, nu reusesc sa adorm profund pt ca mereu stau cu urechea la panda, ca poate ma striga si nu ii aud. Nu prea mai e cazul acum, ca daca se trezesc si au o problema vin dupa mine si ma cauta. Nici ai mei nu adorm fara sa ma simta langa ei si noua ne e bine asa.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea adoarme langa mine, culcata pe ursul ei alb, neaparat tinand in mana ... eticheta dubla special cusuta pe patura ei. Patura e de forma, ea nu se acopera in veci cu ea. Insa tine eticheta si o tot gigileste intre dejte
Ma mai verifica si pe mine cu cealalta mana, mai aseaza iepurila cel mare confortabil, isi mai cheama si cainele la apel noroc ca patul ei e destul de mare si incapem toate

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=3" target="_blank">Avem foto in concurs si acum ne laudam

Mergi la inceput