Invidia - Dan Puric

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]citat din mesajul lui b.nica

Adica aia prea plini de ei, care spun n-au frica de nimeni si nimic, fie mint de ingheta apele(tot de frica) fie sunt anormali.

Hai sa fim rezonabili,aceasta categorie este ff. fricoasa,de aceea de cand fac ochi se agata de altii si executa neconditionat comenzile acestora pt. a-si asigura spatele!Tu chiar crezi ca aceste personaje aparent puternice(ale strazii,ale cartierului,ale politicii,ale afacerilor,etc.),sunt de capul lor?Sunt niste nimicuri in fata sefilor lor!Sefii lor,in fata sefilor lor,s.a.m.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:

Citat:

FRICA este cel mai mare dusman al constiintei noastre si al comportamentului nostru:in credinta,in relatiile sociale,in reusita profesionala,in relatiile cu familia,cu cele mai iubite persoane,cu oamenii din jurul nostru!
Cand ne lasam coplesiti de ea pierdem tot ce am enumerat mai sus!

B.nica, pe asta de unde ai scos-o?
Frica e aliatul nr1, sau hai, 2 , care te salveaza si iti permite supravietuirea. Frica este o alarma fara de care te-ai arunca de la etajul 10 convinsa fiind ca poti zbura. Frica inseamna conservare si aparare.
Adica aia prea plini de ei, care spun n-au frica de nimeni si nimic, fie mint de ingheta apele(tot de frica) fie sunt anormali.

Lady J,nu stiu daca faci terapie cu mine sau chiar crezi ceeace spui!
FRICA te poate duce la cele mai mari greseli in viata si chiar la gestul final!
FRICA poate fi o arma,poate fi o cale de manipulare,poate sa-ti faca terci personalitatea!
Invers, disparitia FRICII este cosmarul oricarei dictaturi sociale!
Un om caruia nu-i mai este frica de alti oameni,ESTE INVINCIBIL!

Daca in plus mai descopera ca de Dumnezeu nu trebuie sa-ti fie frica ci trebuie numai sa-L iubesti,devine invincibil si FERICIT!

Evident ca virgula cred ceea ce spun.

B.nica, dar de ce crezi tu ca frica poate fi (si este,desigur) o arma de a manipula? Nu oare tocmai de aceea ca, frica este o traire naturala, umana, normala?

Un om caruia nu-i este frica de alti oameni NU este invincibil. NU exista asa ceva. Stii tu vreun om caruia nu ii e frica de nimic? Nu te opri doar la exemplul dictaturii.Nu vorbesc de asta anume, vorbesc de frica in general, ca traire.Mi se pare gresit sa sustii ca fara frica esti fericit, multumit si mai ales, invincibil.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

[quote]citat din mesajul lui b.nica

Hai sa fim rezonabili,aceasta categorie este ff. fricoasa,de aceea de cand fac ochi se agata de altii si executa neconditionat comenzile acestora pt. a-si asigura spatele!Tu chiar crezi ca aceste personaje aparent puternice(ale strazii,ale cartierului,ale politicii,ale afacerilor,etc.),sunt de capul lor?Sunt niste nimicuri in fata sefilor lor!Sefii lor,in fata sefilor lor,s.a.m.d.

Nu stiu cum ai ajuns la exemplul asta, B.nica, eu vorbesc despre cu totul si cu totul altceva. Cred ca trebuie sa ne setam frecventa, ca nu ne intelegem deloc.

Mergi la inceput

Lady J,sunt CONVINSA ca sunt oameni carora NU LE ESTE FRICA,trebuie sa precizez,de altii ca ei!
Mi-ar fi mai simplu daca as explica asa:pe orizontala am cunoscut suferinta,dezamagirea,umilirea,nedreptatea,etc.,pe verticala am avut revelatia existentei desertaciunii si mantuirea prin spirit!

Nu as fi vrut sa exagerez,dar intentionat m-am exprimat asa pt. ca ceeace am spus nu vreau sa fie legata de credinta mea(este valabil pt. oricine se racordeaza la Dumnezeu,indiferent cum il numeste in credinta lui).
Atunci cand privesti in sus si nu pe orizontala si daca mai adaugi putin din sufletul tau,obtii raspunsuri de undeva,nu stiu de unde,dar din care s-au infruptat multe spiritualitati ale lumii,constient sau nu!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Evident ca virgula cred ceea ce spun.

B.nica, dar de ce crezi tu ca frica poate fi (si este,desigur) o arma de a manipula? Nu oare tocmai de aceea ca, frica este o traire naturala, umana, normala?

Un om caruia nu-i este frica de alti oameni NU este invincibil. NU exista asa ceva. Stii tu vreun om caruia nu ii e frica de nimic? Nu te opri doar la exemplul dictaturii.Nu vorbesc de asta anume, vorbesc de frica in general, ca traire.Mi se pare gresit sa sustii ca fara frica esti fericit, multumit si mai ales, invincibil.

Lady J,pe FRICA oamenilor s-au bazat toate DICTATURILE!
Frica nu este o traire normala,este un reflex la suferinta(fizica sau psihica) si o reactie defensiva care de cele mai multe ori ii este fatala.
Se poate vedea si la unele animale care se bazeaza la vanatoare pe FRICA victimei!
Ai intalnit oameni care declara ca nu le este frica?Sunt 2 intrebari f. importante:de cine nu le este frica si de ce?
Raspunsurile cred ca sunt edificatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Frica in sine face parte din instinctele primare.
Deci e adevarat ce spune LadyJ.
Totodata in functie de caracterul,personalitatea,temperamentul persoanei si de imprejurimi poate duce la moarte.

Scuzati butt-inul meu , mi s-a parut interesant ce spuneati voi 2.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

XIO,am sters o postare in care explicam semnificatia FRICII in Homeopatie.
Am sters pentru ca nu doream sa-mi deturnez mesajul.
Pot insa sa relatez o experienta proprie.
In primii ani cand intram la LP cu studentii aveam un trac ca nu puteam sa scot un cuvant,ieseam din sala,beam un pahar de apa si reveneam,evident timorata.
Homeopatia m-a salvat.Cataeva bilute de Gelsemium m-au transformat complet!
Acea FRICA m-a suparat cel mai tare!Eram sigura pe cunostintele mele, eram sigura ca pot sa fac auditoriul interesat de ceeace doream sa le spun si slabiciunea mea m-a terminat!
De la acea FRICA au urmat multe necazuri ale mele pana am descoperit Homeopatia.
Urasc FRICA si sunt hotarata sa lupt cu ea in oricare forma se manifesta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:

b.nica, nu te cunosc dar pot sa fac pariu ca nu bilutele, ci prepararea si experienta capatata incet-incet te-au salvat.
Si oricum, predatul e o meserie in care nu ai ce cauta daca nu ai emotii din cand in cand si in prima zi de scoala.
Parerea mea

Mergi la inceput

Citat:

Lady J,pe FRICA oamenilor s-au bazat toate DICTATURILE!
Frica nu este o traire normala,este un reflex la suferinta(fizica sau psihica) si o reactie defensiva care de cele mai multe ori ii este fatala.
Se poate vedea si la unele animale care se bazeaza la vanatoare pe FRICA victimei!
Ai intalnit oameni care declara ca nu le este frica?Sunt 2 intrebari f. importante:de cine nu le este frica si de ce?
Raspunsurile cred ca sunt edificatoare.

B.nica, lasa dictaturile.
Am intervenit pe tema ´´frica´´ pentru a-ti explica ca frica, teama, NU este ceva neaparat rau , cum sustii, NU este un reflex la suferinta ci este un RASPUNS la o amenintare concreta, o chestiune de protectie a ta ca individ.

Daca tu simtit o amenintare, vei incerca sa scapi de ea, ceea ce e bine.
Daca vezi un urs in padure presupun ca nu te vei duce la el sa-l imbratisezi, nu? Iti va creste pulsul, vei deveni palida, vei tremura..iti va fi adica frica, pentru ca efectiv ursul reprezinta o amenintare.Si vei reactiona astfel incat sa scapi de pericol.

Am intalnit oameni are declarau ca nu le este frica de nimic. Asta nu inseamna nimic, in fond. Oamenii spun multe. Cu totii avem limitele noastre.

Mergi la inceput

Citat:

XIO,am sters o postare in care explicam semnificatia FRICII in Homeopatie.
Am sters pentru ca nu doream sa-mi deturnez mesajul.
Pot insa sa relatez o experienta proprie.
In primii ani cand intram la LP cu studentii aveam un trac ca nu puteam sa scot un cuvant,ieseam din sala,beam un pahar de apa si reveneam,evident timorata.
Acea FRICA m-a suparat cel mai tare!Eram sigura pe cunostintele mele, eram sigura ca pot sa fac auditoriul interesat de ceeace doream sa le spun si slabiciunea mea m-a terminat!
De la acea FRICA au urmat multe necazuri ale mele pana am descoperit Homeopatia.
Urasc FRICA si sunt hotarata sa lupt cu ea in oricare forma se manifesta!

E vorba de frica de a vorbi in public, in fata unui grup de oameni. Crezi sau nu, acesta teama este pe locul I in lume.Celor mai multi oameni le este frica de vorbitul in public, mai multi deci decat acei oameni care declara ca le e frica de moarte.

Asta este o frica ´´dobandita´´,timiditate. N-ai scapat de la prin ceaiuri homeopate, ai scapat de ea singura prin auto-educatie, auto-discipina, experienta, etc.

Mergi la inceput