Invidia - Dan Puric

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Ma necajeste f. mult ca nu treceti peste resentimente si prejudecati!Totul ar fi atat de simplu si relevant daca v-ati exprima sincer impresiile fara sa VA FIE FRICA:de ridicol,de lipsa de cultura,de principii,etc.!

FRICA este cel mai mare dusman al constiintei noastre si al comportamentului nostru:in credinta,in relatiile sociale,in reusita profesionala,in relatiile cu familia,cu cele mai iubite persoane,cu oamenii din jurul nostru!
Cand ne lasam coplesiti de ea pierdem tot ce am enumerat mai sus!

Imi pare rau, dar as zice ca n-ai dreptate: mie mi se pare ca parerile sunt exprimate chiar "prea" sincer, insa nu pica bine unora sau altora.
Trebuie sa recunosti ca Dan Puric nu merita atata discutie...nu este o personalitate si nici nu are personalitati in public. Este un actor, care atrage o anumita parte de public care-l place. Ce, o fi vreun erou national si n-am auzit?

In rest, corecta definitia fricii...fara legatura, insa, cu subiectul.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

B.nica, e jignitor ceea ce faci. Pe linga faptul ca ignori intrebarile care ti se pun, editezi sau stergi mesaje, mai emiti si fraze gen "Totul ar fi atat de simplu si relevant daca v-ati exprima sincer impresiile fara sa VA FIE FRICA:de ridicol,de lipsa de cultura,de principii,etc.!".
Pai ne-am exprimat sincer impresiile. Puric este o mediocritate ca om de cultura care crede ca daca isi insoteste discursurile de mimica imprumutata din teatru asta il face mai interesant. Ca pacaleste vugul si da impresia ca e cult pentru ca il mingiie pe crestet si ii spune cit de genial e poporul roman, dar exploatat si oropsit, asta e un discurs politic de doi bani. In sfirsit, ma retrag din discutia asta pentru ca vorbim limbi diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

B.nica, e jignitor ceea ce faci. Pe linga faptul ca ignori intrebarile care ti se pun, editezi sau stergi mesaje, mai emiti si fraze gen "Totul ar fi atat de simplu si relevant daca v-ati exprima sincer impresiile fara sa VA FIE FRICA:de ridicol,de lipsa de cultura,de principii,etc.!".
Pai ne-am exprimat sincer impresiile. Puric este o mediocritate ca om de cultura care crede ca daca isi insoteste discursurile de mimica imprumutata din teatru asta il face mai interesant. Ca pacaleste vugul si da impresia ca e cult pentru ca il mingiie pe crestet si ii spune cit de genial e poporul roman, dar exploatat si oropsit, asta e un discurs politic de doi bani. In sfirsit, ma retrag din discutia asta pentru ca vorbim limbi diferite.

Puric este un om de cultura. Iar acest termen nu suporta termen de comparatie (nu poti fi "nitel" om de cultura sau "exceptional" om de cultura). Ori esti ori nu. Un om de cultura este orice om care cauta cultura desi stie ca nu o sa ii ajunga viata sa o gaseasca. Un om care isi pune intrebari si NU are certitudini despre nimic.
Intamplator i-am citit cartile si l-am auzit vorbind pe Dan Puric.
Tu insa vorbesti de el de parca fie nu stii exact ce scrie/spune (sau ai aflat din recenziile altora) fie pentru ca nu ai inteles foarte bine la ce se refera.
Oricum, in caz ca aveai dubii, "subtilitatea" cu care ai raspuns la jigniri, a fost bine inteleasa.

Nu aveam nici o intentie sa ma bag in polemica de la acest topic dar ma enerveaza cumplit cand vine unul si vorbeste subtire din varful buzelor doar pentru ca poate.

NB: ca sa ma explic, Puric NU mangaie pe cap poporul roman si in nici un caz nu il face genial (sau nu generealizeaza). Cel putin nu in cartile pe care le-am citit eu. Pur si simplu incearca sa gaseasca solutie la impasul in care suntem acum ca natie. Si fara sfornaieli de genul Vadim Tudor sau alti "mari patrioti"
Nu mi s-a parut nici ca recomanda punerea pe rug a non-crestinilor, nici a rromilor, nu mi s-a parut a fi nici rasist, nici izolationist, iar in ce priveste intoleranta religioasa, cu tot respectul, nu e cu nimic mai prejos celei catolice.

Edit: acum vad de unde ti-ai inspirat opiniile de mai sus. Plesu este o voce in cultura noastra dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam orbeste dupa toate opiniile Domniei Sale. Mai avem voie sa mai gandim si singuri. Adica, eu imi permit sa spun ca de data asta Plesu nu are dreptate. Na!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp
Nu mi s-a parut nici ca recomanda punerea pe rug a non-crestinilor, nici a rromilor, nu mi s-a parut a fi nici rasist, nici izolationist, iar in ce priveste intoleranta religioasa, cu tot respectul, nu e cu nimic mai prejos celei catolice.

Iar asta e ... bine?

Poate ca nu am citit eu comparatia de mai sus cum ar trebui, dar daca intoleranta lui Puric nu e mai prejos decat a lui Savonarola, atunci nu vad de ce ne-am bucura.

------

P.S. Cat priveste "cautarea de cultura" a d-lui Puric in domenii precum fizica, matematica si filozofie (e.g. interviul "Romania lui Dan Puric" cu R. Turcescu), se pare ca este la inceputul drumului. Ar putea sa inceapa cu notiunile de baza, citind niste manuale de liceu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sheannamp, probabil ca intelegem lucruri diferite prin "om de cultura". Puric este un actor foarte bun, teatrul este un tip de cultura si ca atare el e om de cultura. Cu asta sint de acord.
Nu-s de acord ca nu poti fi un "exceptional om de cultura". Poti, dar la asta ajung extrem de putini si Puric, desi nu este printre ei, se pretinde a fi. Cautarea culturii incepe de cind citim prima poveste in copilarie, dar asta nu ne face oameni de cultura. Intimplator l-am citit si ascultat pe Puric (la tv, in iregistrari ale conferintelor de la Ateneu) si nu pot spune ca nu are talent in a-si sustine ideile.
Ceea ce nu-mi place mie este modul in care prezinta idei banale ambalate in hirtie lucioasa si lumea lesina de emotie de "cit de bine le zice". Nu-mi place nici inflacararea (si din pacate uneori chiar extremismul) cu care discuta despre ortodoxie. Are ceva din tonul pastorilor americani prezenti pe canalele de profil. Si daca o face pentru a intoarce oamenii spre biserica, cred ca reuseste exact contrariul.
In sfirsit, fiecare e liber sa creada ce vrea despre valoarea lui, cred ca ai dreptate, nu trebuia sa raspund in acelasi mod cu b.nica.
Va doresc o duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Beren, poate nu am fost precisa in exprimare si cu riscul de nitel detour:
Intoleranta religioasa la ortodocsi se refera la respectarea canoanelor. Adica un fel de auto-intoleranta la anumite libertati permise de viata din zilele noastre.
Puric face parte din categoria crestinilor ortodoxi practicanti care respecta ceea ce apartenenta la aceasta religie le-o cere.Sau macar se straduie sa respecte. Nu reuseste intotdeauna si chiar el recunoaste asta ( e tare dificil sa gasesti puterea sa ierti anumite nedreptati...).
De aici si pana la a pune pe rug pe evrei si a blestema pe cei care nu isi pun batic in biserica e cale lunga.....

Edit: Natasa tocmai inflacararea lui imi place. Si naivitatea lui. Si puterea de a se mira si de a se minuna. E rara. Acest lucru nu e extremism. Sa crezi in miracole si ca omul e esential bun si sa cauti in propria-ti religie raspunsuri e ceva de invidiat. Pentru ca azi nu mai e la moda sa practici o religie. Azi se poarta agnosticul si ateul. Probabil ca dovada de superioritate intelectuala si independenta spirituala.
Mie imi place exaltarea lui Puric. Si inocenta cu care o face.
Si da, nu e nimic vulgar in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Sheannamp, multumesc pentru explicatie. Nu as fi ghicit ca exista o asemenea interpretare a expresiei. Consultand DEX-ul nu am gasit decat ceea ce stiam deja:

INTOLERANT adj. 1. care nu respecta libertatea de gandire, care nu suporta alta credinta, religie decat a sa; fanatic.

De aici comparatia cu Savonarola, care a ars pe rug mai intai carti ce "contraveneau" canoanelor, apoi pe alti catolici, insuficient de "credinciosi", sau prea "libertini" in perspectiva lui "riguroasa". Brrr.

Poate ca DEX-ul ar trebui completat cu precizarea necesara pentru intoleranta religioasa la ortodocsi.

Daca nu este intoleranta extinsa asupra celorlalti, ci numai asupra lui insusi, atunci e o chestiune privata pe care nu inteleg de ce o discuta in public si mai ales de ce o prezinta ca parte din "solutia" lui pentru criza societatii: doar nu poti sa ii discuti pe altii in materii complet personale precum religia, nu? Cu atat mai putin un popor intreg.

Oricum, cred ca subiectul a primit mai multa atentie decat merita deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

cred ca intoleranta in sensul ortodoxismului ar fi mai bine exprimata prin cuvantul "habotnic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:

sau musulmane

sau mozaice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:

Edit: Natasa tocmai inflacararea lui imi place. Si naivitatea lui. Si puterea de a se mira si de a se minuna. E rara. Acest lucru nu e extremism. Sa crezi in miracole si ca omul e esential bun si sa cauti in propria-ti religie raspunsuri e ceva de invidiat. Pentru ca azi nu mai e la moda sa practici o religie. Azi se poarta agnosticul si ateul. Probabil ca dovada de superioritate intelectuala si independenta spirituala.
Mie imi place exaltarea lui Puric. Si inocenta cu care o face.
Si da, nu e nimic vulgar in ea.

Iata si o alta exprimare a actorului Dan Puric:

"O eticheta incepea sa-i pluteasca deasupra capului, semn ca mogildeata indraznise prea mult", ne spune Sorin Lavric in articolul sau - Mogaldeata: http://www.romlit.ro/mogldeaa

Mergi la inceput