Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Deci asta e cu brutul /suna logic.

Cu cele doua salarii ai si tu un punct de vedere..Dar putem sa ne gandim nu ca sunt salariat dublu si ca in lege scrie "la nasterea unui copil". Astea de la HR de la mine zic ca sunt exceptie si ca se vor interesa..

sugubina +18 cu Puficele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Sugubina, eu am glumit......chiar nu stiu cum e cu salariul dublu.

Symo 23+ Diana Nicole

www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Sugubina, in mod normal al trebui sa-ti dea 2 salarii, ca doar nasti 2 copii, ori salariul ala se da la nasterea unui copil. Sper sa fie cum gandesc eu, ca doar na, si daca-i nasti la interval de 1-2 ani ar trebui sa-ti dea 2 salarii...

16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Eu am data de 17.11. Ar fi bine daca ti-ar explica cum e mai bine sa luam. Concediu cu risc maternal sau prenatal inainte. Eu ma gandesc daca e 75% e rentabil sa lasam cat mai multe zile de prenatal dupa nastere pt ca apoi ni se va calcula 70% din net. Nu? Pentru perioada de 2 ani. Si daca o putem lungii cu concedii, ar fi mai avantajos pt noi.

Citat:
citat din mesajul lui MSymo

Alexa, asa cred.....ca pt concediu cu risc maternal se calculeaza din brut, altfel nu-mi explic. Apoi....tu intrebai de concediu pre/postnatal, n-are nici o importanta cum le imparti, tr doar sa lasi cele 42 zile postnatal obligatorii, bani oricum vei lua mai mult in ambele cazuri. Numai ca 100% primesti doar 6 sapt din aceste zile - 126, calendaristice de pre/postnatal. In rest vei lua 85%, dar tot va fi mai mult decat daca muncesti fiindca baza de calcul e brutul.
Tu ce data a nasterii ai?
Eu daca voi naste intre 03-10 octombrie (fiindca atunci imi scoate bandeleta de cerclaj si cu siguranta nasterea va fi in acea perioada, adica in sapt 37), pot intra in prenatal cam din 20 iulie, mai am putin. Voi discuta maine cu dr si astfel de detalii.

Symo 23+ Diana Nicole

21+

Mergi la inceput

Alexa, pre/post natal oricum iei 126 zile, conteaza doar ca tr sa lasi 42 zile dupa nastere, iar tot acest concediu se plateste cu 85%. Abia dupa scurgerea acestor 42 zile dupa nastere (sau chiar mai multe daca preferi acum risc maternal si sa iei dupa nastere mai mult post natal), intri in indemnizatia de crestere copil de 2 ani care am inteles ca este 72,24 % din media ultimelor 12 salarii.
Daca nasti pe 17.11 ai putea intra in prenatal in data de 26 august , deci cu 84 zile inainte de nastere.
Dar tu ai dreptate, mai bine mai luam un concediu medical ca tot se plateste ok si luam banii de la angajator la timp, ca sa lasam mai mult concediu de maternitate (pre/postnatal) si sa mai amanam data depunerii dosarului pt indemnizatie. Dosarul se depune dupa scurgerea acestor 126 zile. Matusa mea lucreaza chiar la biroul de depuneri la sector 3 si stiu sigur ca banii de indemnizatie intra abia dupa 3 luni de la data depunerii dosarulu, retroactiv, dar parca noua nu ne-ar trebui banii din prima luna, cand sunt atatea nevoi. Niste tampiti!

Symo 23+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Ce liniste pe aici!!!!!
Haideti fetele de la eco!

Symo 23+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Eu sunt foarte dezamagita de aceasta morfofetala!
Ma asteptam si eu sa dureze mai mult(nu 25 de minute),sa-mi explice si mie cate ceva(s-a limitat sa-mi raspunda la intrebari),eventual sa aflu si eu cam cat cantareste fetita mea.Nici macar nu ne-a confirmat ca e fetita(e drept ca ne-a spus la 15 sapt si apoi am intrebat din nou la 18 sapt).E adevarat ca esta a 6 echo dar ma asteptam la mai mult.A insistat mult pe inimioara,pe fata,pe abdomen dar pe foaie nu a trecut nimic.Ne-a zis ca bebe este bine,sanatos si atat.Am mai intrebat eu de col si mi-a zis ca este lung si inchis.
Acum ma gandesc ca daca ar fi vazut ceva ne-ar fi spus.
La iesire chiar imi intrebam sotul daca asta a fost morfofetala?
Ne-a dat un CD cu cateva poze si cam atat.
Sunt foarte curioasa cum a fost la voi!
Poate sunt eu prea exagerata

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Asa spun si eu. O sa ma mai interesez pe la prietene contabile, deoarece eu lucrez intr-un institut cu peste 1000 de angajati si tipele de acolo nu prea ne dau detalii dastea. Asa as prefera sa imi iau medicale, apoi concediu de odihna si abia dupa prenatalul
ca sa beneficiem cat mai mult. Dar asta daca sigur se plateste 75% din brut, pt ca un concediu normal se plateste 75% din net.

Citat:
citat din mesajul lui MSymo

Alexa, pre/post natal oricum iei 126 zile, conteaza doar ca tr sa lasi 42 zile dupa nastere, iar tot acest concediu se plateste cu 85%. Abia dupa scurgerea acestor 42 zile dupa nastere (sau chiar mai multe daca preferi acum risc maternal si sa iei dupa nastere mai mult post natal), intri in indemnizatia de crestere copil de 2 ani care am inteles ca este 72,24 % din media ultimelor 12 salarii.
Daca nasti pe 17.11 ai putea intra in prenatal in data de 26 august , deci cu 84 zile inainte de nastere.
Dar tu ai dreptate, mai bine mai luam un concediu medical ca tot se plateste ok si luam banii de la angajator la timp, ca sa lasam mai mult concediu de maternitate (pre/postnatal) si sa mai amanam data depunerii dosarului pt indemnizatie. Dosarul se depune dupa scurgerea acestor 126 zile. Matusa mea lucreaza chiar la biroul de depuneri la sector 3 si stiu sigur ca banii de indemnizatie intra abia dupa 3 luni de la data depunerii dosarulu, retroactiv, dar parca noua nu ne-ar trebui banii din prima luna, cand sunt atatea nevoi. Niste tampiti!

Symo 23+ Diana Nicole

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Letzy, imi pare rau de experienta. Morfofetala dureaza mai mult sau mai putin in functie de medic insa, corect ar fi fost sa scrie tot ceea ce a vazut. Cat despre dialogul cu tine... si asta tot de medic depinde. Si eu am avut o eco in care dr nu a scos un cuvant si este foarte frustrant.

Beatrice, te astept cu nerabdare, tot urc la calculator sa vad daca ai scris

Pana una alta ma duc sa imi ingrijesc gherutele

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Miruna eu o sa si nasc cu acest dr.Imi place dr numai ca am ramas cam dezamagita dupa echo si mi-e teama sa nu-mi faca vreo figura la nastere.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

22+

Mergi la inceput