Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 8
lorin7774 spune:
si mai avem dreptul la un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului
"Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
* Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate"
uite asa mai citesc si eu una, alta....
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
18+
MSymo spune:
Da, Lorin, asa e, dar abia cand avem certificatul de nastere, putem depune cererea. Conteaza si aia.
Sugubinaaaaa, unde esti?????
Symo 23+ Diana Nicole
www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe
lorin7774 spune:
sunt de acord ca cererea tb insotita de o copie de pe certificatul de nastere al copilului. Dar in cat timp am dreptul s-o depun ?
pe colega de care vb mai devreme, care a nascut pe 12.04., au pus-o ieri sa faca cerere de suspendare a contr. de munca pentru concediu ingrijire copil. Poate sa mai depuna cererea ???
offfffffffff, ce ciuda mi-e ca nu am citit mai repede !!!
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
18+
ALEXA1985 spune:
Pai la concediu medical iti da 75% din brut? Altgel nu imi explic cum ai luat mai mult cu 216 lei.
21+
ALEXA1985 spune:
Eu la 15 august ma gandeam sa imi iau o luna de concediu de odihna si apoi 2 de prenatal, dar asa as prefera sa imi iau si o luna de medical cu risc maternal, una de prenatal si sa imi ramana dupa nastere mai multe zile de prenatal, pt ca luam si banuti mai multi.
Voi ce spuneti? Cum ar fi bine?
21+
sugubina spune:
hahah ce amuzanti sunt piticii vostrii!
marizta si eu am vasisoare rosii pe picioare..
Fetele ma chinuie astia cu holter de TA mai nou; si la cardiolog mi-a iesit tensiune mare.UUF!
sugubina +18 cu Puficele
sugubina spune:
Symo avand in vedere ca am si eu medical dinasta cu 75% cam pe toata luna iul sa vedem ce sal o sa iau. De unde e diferenta asta de se ia mereu in plus cand esti in medical? Ai idee? mereu m-am intrebat!
lorin7774 oare la nasterea a doi copii se dau doua salarii? E aceiasi chestie ca ii fac la 2ani diferenta sau in acelasi timp dpdv meu. Ce parere aveti?
sugubina +18 cu Puficele
MSymo spune:
Alexa, asa cred.....ca pt concediu cu risc maternal se calculeaza din brut, altfel nu-mi explic. Apoi....tu intrebai de concediu pre/postnatal, n-are nici o importanta cum le imparti, tr doar sa lasi cele 42 zile postnatal obligatorii, bani oricum vei lua mai mult in ambele cazuri. Numai ca 100% primesti doar 6 sapt din aceste zile - 126, calendaristice de pre/postnatal. In rest vei lua 85%, dar tot va fi mai mult decat daca muncesti fiindca baza de calcul e brutul.
Tu ce data a nasterii ai?
Eu daca voi naste intre 03-10 octombrie (fiindca atunci imi scoate bandeleta de cerclaj si cu siguranta nasterea va fi in acea perioada, adica in sapt 37), pot intra in prenatal cam din 20 iulie, mai am putin. Voi discuta maine cu dr si astfel de detalii.
Symo 23+ Diana Nicole
MSymo spune:
Sugubina, diferenta e din faptul ca nu se mai scade impozitul, asa am inteles. Chiar sunt curioasa sa vad daca si tie iti vor calcula la fel.
Tu esti un salariat la birou nu? Puficele nu fac din tine un angajat dublu, deci ai acelasi salariu chiar daca sunt gemeni. Diferenta o face doar alocatia de copii.
Symo 23+ Diana Nicole
Elfica spune:
Buna, burtici,
Nu am apucat sa citesc complet, mai am de recuperat, dar vroiam sa spun ca ieri am fost la eco morfologica la Filantropia, la Alina Veduta si totul a fost super. Si mama si bebelina sunt bine (apropos, daca se indura cineva de mine sa imi puna un carucior roz, mii de multumiri), iar d-na. dr. e super! Calda, haioasa, plina de rabdare si bun simt. Nu am avut cd cu mine, ca nu stiam ca imi trebuie si mi-a dat de la ei. Nu stia ca ii voi da ceva la sfarsit, asa ca a facut-o benevol :) O sa ma mai duc o data, in septembrie si atunci ii voi duce un bax de cd-uri, sa ma revansez! Succes maine la eco Alexa sau Mamiralu, ca stiu ca una din voi are maine.
Am fost si la curs, a inceput saptamana trecuta miercuri si tine 4 sedinte, de la 17 la 19, aproximativ. Se face o lista cu prezenta si la sfarsit primim atestat de puericultura. Pentru mama e doar de forma, pentru tata e util, ca primeste inca 10 zile de concediu, pe langa cele 5 oferite oricum. Moasa e Florentina Gheorghiu, o tipa super vesela, apropiata, iti face placere sa o asculti. In principiu saptamana viitoare ne duce prin spital, sa ne uimeasca cu luxul lor (se pare ca e cel mai tare spital de stat din Romania!). Puteti veni si doar la o sedinta, ca nu face prezenta si cine nu a fost de la inceputul cursului e dat afara... Multa lume, atmosfera placuta! Poate veni orice gravidutza, indiferent de spitalul la care va naste. Ni se cer copii buletin si 10 RON de persoana pentru atestat si participarea la curs (sa isi scoata si ea banii pe copiile materialelor etc). Oricum, e o actiune benevola si laudabila a moaselor de acolo. Cam atat pentru azi, revin maine, pana atunci poate recuperez! Pupici tuturor!
24+