Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 7
amelia_ilie spune:
Bafta tuturor celor care merg la eco! Eu abia pe 24 august merg, mai e o gramada de timp...
Beatrice, te asteptam cu vesti bune-bune!
16+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008
lorin7774 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunset_zuzi tot caut pe net info despre compensatia de 15% din brut dar nu am inteles o faza ...aceasta compensatie se acorda pt 6 sapt doar in postnatal? sau oricand de cand am intrat in prenatal? Doamne ai grija si de noi 20 |
sun, am citit si eu ....e prima data cand aud de asa ceva....tocmai a terminat o colega concediul de maternitate si nu i-a dat nimeni nici un leu..........
dar, conform CCM unic la nivel national 2007-2010, gravidele au acest drept pe o perioada de 6 saptamani in timpul concediului de maternitate. Asa ca, eu inteleg ca din cele 126 de zile, 6 saptamani tb sa mai primesc inca 15% din brut, cand o vrea societatea sa mi le dea...la inceput, la sfarsit, nu conteaza !
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
18+
sunset_zuzi spune:
lorin deci sa inteleg ca pe langa cei 85% pe care ii primesc de la stat in pre/postnatal....firma mai trebui sa-mi dea 15% din brut compensatie pe care il suporta din fondul de salarii ...dar banii astia de 15% nu ar trebui sa ii primesc odata cu ceilalti 85%....adica daca eu iau salariul de 1 ale fiecarei luni ...chiar daca stau acasa in prenatal nu ar trebui in continuare sa primesc bani pe 1 ale lunii pana la terminarea pre/postnatalului ( in care 6 sapt tre sa-mi dea in plus si cei 15%)? ...sper sa ma fi facut inteleasa
Doamne ai grija si de noi 20
lorin7774 spune:
stai asa , ca nu-i primesti toti de la stat....cei 85% se suporta din FNUASS - un fond la care noi toti cotizam lunar din salariu - dar de fapt ii plateste societatea, care se compenseaza apoi cu FNUASS sau face cerere de restituire(la BV au ajuns cu restituirea prin 2008)
in cele 126 de zile, tu trebe sa mergi la servici in fiecare 1 ale lunii sa-ti iei salariul...care pe o perioada de 6 saptamani e format din cei 85% plus aceasta indemnizatie de 15%...
ce nu stiu sa spun este daca la aceasta indemnizatie se datoreaza toate contributiile - si ale mele si ale angajatorului ?, daca ea este neta sau bruta....fiind sume alocate din fondul de salarii, ma gandesc ca este bruta...
cu ajutorul lui Dumnezeu
18+
MSymo spune:
Sunset, exact cum ai spus....pe 01 ale lunii primesti salariul 100% din brut : 85% +15% suportati de fondul de salarii, din care se scade doar contrinutia CAS, nu si impozitul. Deci aia 15% nu-i luam ulterior, ci la data de salariu a fiecarei luni.
Beatrice, sigur ca-l lasa.....va tin pumnii!
Ana, poti sa ma si injuri, prietena mea nu este in Viena, mi-a zis insa strada: Wildpretmarkt, este o straduta mica, chiar in centru pe langa Stephanplatz. Decorul magazinului este cu o barza, care tine in cioc niste hainute bleu si roz. Este un magazin micut, un boutique, dar sic.
Dianaint, drum bun catre Viena si daca ajungi acolo, te rog frumos sa-mi spui si mie numele.
Ratusca, mai potiiiiiiiii????? Eu abia astept sa merg maine la eco, sa vad ce-mi spune!
Symo 23+ Diana Nicole
www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe
sunset_zuzi spune:
lorin, msymo acum am inteles saru`mana...acum ramane doar sa ma bat cu ei pt drepturile mele
Doamne ai grija si de noi 20
ukume24 spune:
fetelor saptamana asta intreb si eu la Hr in legatura cu cei 15 % si va spun si voua cum primesc raspunsul ok?
18+
S-a intamplat minunea mult asteptata!
lorin7774 spune:
Sun, Ukume, succes !!!
sa ne anuntati si pe noi care e rezultatul !
cu ajutorul lui Dumnezeu
18+
MSymo spune:
Fetelor, pe prima pagina aveti site-ul cu drepturile gravidei, acolo se afla si modelul de cerere, care contine chiar si citat din lege. O data cu depunerea concediului prenatal, va rog sa depuneti si aceasta cerere. Nu aveti ce raspuns sa asteptati, nu este optional. Insa, daca la nivel de unitate, ma refer la institutii mari cu angajati multi, ati semnat un contract de munca ce stipuleaza anumite restrictii, atunci nu-i nimic de facut, dar daca aveti contractul tip de munca, aveti tot dreptul. Nimeni nu va da, daca nu cereti! Credeti ca mie mi-ar fi zis sa stau 6 ore, spre binele meu? Nu, dar am depus cererea si nici "pis" n-au zis.
Eu am avut luna trecuta, 7 zile lucratoare de concediu (din ala cu 75% risc maternal, nu concediu prenatal) si am luat in plus 216 lei, destul de mult. Inseamna ca in iulie , cand va fi integral concediu medical voi castiga mai bine decat daca merg la birou. Eu cred ca abia la 01 august bag prenatal.
Cele care sunteti la Viena, pe strada Wollzeile, tot pe langa Stephan (vedeti pe google map), exista un magazin Weleda, sunt produse bio, ffffff bune, eu le folosesc de 2 ani, si au o gama completa pt bebei si chiar si pt gravidute. Au inceput sa mai apara si la noi in farmacii, dar va asigur ca la Viena pretul este mult mai bun.
Symo 23+ Diana Nicole
www.bloombaby.com/fr/collection/spec.php?sID=36" target="_blank">scaun bebe