Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 19
ALEXA1985 spune:
Aaaa, am inteles. Eu am programarea la eco de trinmestrul 2 la dr. Simionescu Anca la Filantropia, iar fetele care au facut la dansa au fost ft multumite.Eu am vrut la dr. Veduta pt ca auzisem multe lucruri bune , dar dupa ce am stresato tot concediul imi gasise un loc la 23 sapt si 2 zile, iar dr haiduc a zis ca e cam tarziu si sa pastrez programarea la 22 si 5 zile la dr Simionescu. Are supraspecializare in oncologie ginecologica si specializare in ecocardiografie fetala si Doppler. Are si licente in calculul iscului sindromului Down , sarcinii cu risc crescut , anomalii cromozomiale. Are si cabinet particular , poti gasi pe google. Am sa iti spun pe data de 20 cat a durat si la mine, pt ca cea de la 12 sapt facuta la Dr. Gherasie a durat in jur de 20 min.
| Citat: |
| citat din mesajul lui BraveGirl Neatza! Mirunam, alexa, am facut eco la Medlife de dr. Steriu. Stiu cat am stat inauntru: aprox 17minute pe ceas, cu tot cu intrat, asezat pe masa, trecut date, apoi sters, discutat si asteptat rezultatul. Alexa, dr. Haiduc nu face morfofetala de trim2. el m-a trimis la dr. Steriu. Data viitoare ii spun ca nu mai merg la dansa. ========== Corina Mamica de Arianna Maria si 22+ ![]() POZE CU PRINTESA BEBE2 |
21+
beatrice75 spune:
Lore,
imi place!
Sa-l duca ea in brate sa nu mi se strice rochitza(eu glumesc acum!) si apoi, nu-mi prind rau niste cadouri![]()
![]()
21+

ALEXA1985 spune:
Baza de calcul o constituie media veniturilor brute pe 6 luni anterioare cand au constituit stagiu de cotizare in sistemul asigurariloor sociale de sanatate.
OUG 158/2005
Art. 31. - (1) Dreptul la concediul de risc maternal se acord#259; în condi#355;iile prev#259;zute de Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 96/2003 privind protec#355;ia maternit#259;#355;ii la locurile de munc#259;, aprobat#259; cu modific#259;ri #351;i complet#259;ri prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acord#259; o indemniza#355;ie de risc maternal care se suport#259; integral din bugetul Fondului na#355;ional unic de asigur#259;ri sociale de s#259;n#259;tate.
(3) Concediul #351;i indemniza#355;ia de risc maternal se acord#259; f#259;r#259; condi#355;ie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemniza#355;iei prev#259;zute la alin. (2) reprezint#259; 75% din baza de calcul stabilit#259; conform prevederilor art. 10.
Norme OUG 159/2005
Art. 58. - Certificatele de concediu de risc maternal se elibereaz#259; de medicul de familie sau medicul de specialitate obstetric#259;-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30 de zile calendaristice, pe o durat#259; total#259; de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau frac#355;ionat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au n#259;scut recent sau care al#259;pteaz#259;.
Art. 59. - Cuantumul brut lunar al indemniza#355;iei de risc maternal se determin#259; conform art. 31 alin. (4) din Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 158/2005.
21+
Vasari spune:
Felicitari fetelor pentru vestile bune de la eco !
Eu mi-am facut programare pt morfologica la 20 de saptamani si o zi. E prea devreme? Nici nu cred ca o mai pot schimba acum...
Sugubina, ce tensiune ai? Nu suport holterele...
Eu o am mica, de cand am ramas insarcinata o am 10/9 cu 6, dar de vreo 3 zile am o durere de cap groznica, o sa mai monitorizez si eu tensiunea, s-ar putea sa am surprize.
MSymo, tu de ce a trebuit sa iei concediu de risc maternal? Din cauza conditiilor de la munca? Saptamana trecuta mi-am luat doua zile de concediu medical, am avut contractii dureroase si nu mai treceau si chiar am intrebat si de concediu. Doctora de familie mi-a spus ca doar dr de medicina muncii imi poate da concediul de risc. Eu intelesesem ca el il vizeaza eventual...
Imi explica o prietena contabila ca intradevar, pt concediul de risc de sarcina se iau 75% din baza de calcul, dar nu se iau in calcul toate contributiile. Mi-a calculat si la mine de ex ar veni mai putin decat netul.
Am vazut ca discutati, eu am aflat ieri de la HR ca cererea pt cei 15% se poate depune cu primul prenatal.
Miruna, ce m-a impresionat povestea mamicii cu gemeni...
Maria a fost 3 zile la bunici (a vrut ea sa mai ramana cand am fost in wk). In prima noapte am plans rau, in urmatoarele a fost mai bine, dar am citit tot cartile ei de povesti. S-a intors, ne-am iubit mult si iar a zis ca vrea sa plece si la bunicii de la Valcea, asa ca acum e pe drum. A fost un copil care la propriu a stat agatata de gatul meu pana la 2 ani jumatate. Pentru mine e mult mai greu se pare.
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 18+
Primul orice
ALEXA1985 spune:
Deci din ce inteleg eu e din net, si ar trebui sa iasa mai mic decat salariul intr-o luna.Nu??
21+
mirunam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vasari In prima noapte am plans rau, in urmatoarele a fost mai bine, dar am citit tot cartile ei de povesti. S-a intors, ne-am iubit mult si iar a zis ca vrea sa plece si la bunicii de la Valcea, asa ca acum e pe drum. A fost un copil care la propriu a stat agatata de gatul meu pana la 2 ani jumatate. Pentru mine e mult mai greu se pare. ![]() Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 18+ Primul orice |
Da, e mai greu pentru noi decat pentru ei. Si eu sunt la fel si imi dau seama ca exagerez, refuz sa il las sa doarma la doamna care are grija de el in timpul zilei pentru ca imi este greu mie. Ei se distreaza, se simt rasfatati si alintati de bunici/alte rude iar noi bocim acasa. Suntem mame pana la urma, eu zic ca e normal
.MIRUNA cu Emanuel Alexandru
si Iustin Adrian
21 +
beatrice75 spune:
Va faceti progrmare si la eco din trim 3? cam la 28 de sapt trebuie. Eu luni vreau sa-mi fac. Dar pana atunci, NICIO ECOGRAFIE!GATA
21+

ratusca83 spune:
eu pe 27 am morfologia la Medlife si pe 30 la Iosup. Am zis sa fac doua ca sa fiu sigura. Sin eu vreau sa fac morfologie de trim3 acum sa vedem ce ma sfatuieste dr meu. Abia astept sa vina ziua de miercuri![]()
pt ca voi merge la control.mi s-a parut asa de greu sapt asta pt ca eram obisnuita sa merg saptamanal.
fetelor care stati in pat veniti cu idei ca sa ne treaca timpul...eu nu mai pot, iar intru in depresie

20+ si ingeras in ceruri
Vasari spune:
Miruna
, eram si tare nepregatita. Bine, cand as fi putut fi?
Alexa, nu e chiar asa... se calculeaza din brut, dar fara unele contributii. Uite, Symo, asta zicea, ca ei i-a venit un salariu mai mare. Cred ca depinde si de cat de mare e salariul, nu stiu sa spun exact, nu ma pricep.
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 18+
Primul orice

si